Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να ρωτήσω τους έμπειρους και τους γνώστες.

Πόσο εύκολο και εφικτό είναι να αλλαχθεί όλο to keybed ενός συνθ με ένα άλλο,  της ίδιας ή διαφορετικής εταιρίας;

Διαθέτω εδώ και μερικές ώρες ένα άριστο Korg M50 το οποίο όμως δεν με ικανοποιεί στην ποιότητα των πλήκτρων του.

Είναι το 61. Σκέφτομαι να κάνω μια παρέμβαση ως προς την αλλαγή τους, με κάποιο ποιοτικότερο.

Tι προτείνετε;

Σκεφτόμουν του M1, D50...... ::)

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αποκλείω να μπορεί να δεχτεί το κλαβιέ του Μ1. Μήπως να δοκίμαζες να κολλούσες βαρίδια στα πλήκτρα του Μ50 και να έβαζες και σε κάθε πλήκτρο από μία μικρή σούστα για αντίσταση εάν τα βαρίδια ήταν πολύ βαριά για το κάθε πλήκτρο? Μιλάω για πατέντα φυσικά. 8)

Φοράει βεντούζες. Δεν έχει ελάσματα όπως τα παλαιότερα.

Πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ανέφικτο.

Έστω κι έτσι, δεν με χαλάει η ελαφρότητά του πλήκτρου.Απλά για οτιδήποτε πιανιστικό, οργανικό και rhodes θα πρέπει να το οδηγώ από midi keyboard που διαθέτω.

www.sonicspace.gr

• Guru

Οδήγησέ το μέσω Midi από άλλο "ποιοτικότερο" κλαβιέ.

1. Νομίζω πως δεν αξίζει τον κόπο τέτοια μετατροπή σε αυτό το όργανο.

2. Ένα σοβαρό κλαβιέ μαζί με σωστή μετατροπή μπορεί να σου κοστίσει περισσότερο απ'όσο κοστίζει όλο το όργανο μεταχειρισμένο.

Δεν αξίζει πειραγμα Κώστα μόνο μέσω midi αν θες να κερδίσεις το aftertouch και πιο ξεκούραστο παίξιμο, αν πραγματικά παίζεις ώρες επάνω στο όργανο live. Το m50 γενικά είναι πολύ αδύναμο σαν κατασκευή δεν σηκώνει και πολλά-πολλά το μόνο που θα καταφέρεις είναι να καταστρέψεις το όργανο και να το δώσεις μόνο για ανταλλακτικά.... εκτός και αν πραγματικά το έχεις για πέταμα! ;D :P

Αν ψάξεις στα korgforums στον τομέα του pa3 θα βρεις thread που έχουν αλλάξει keybed σε pa3x (αν δεν βαριέσαι να ψάξεις...) και ο πάτος του pa3 που είναι μεταλλικός έχει διπλοτρυπηθεί γιατί δεν ταίριαζαν οι τρύπες ακριβώς στο σασί.... στο m50 που είναι πλαστικό φαντάζεσαι τι έχει να γίνει.... απέξω θα βγουν! οπότε εγώ λέω άστο όπως είναι μη το πειράζεις....

Εναλλακτική λύση: m3 μεταχειρισμένο με άψογο κλαβιέ, aftertouch, όλους τους ήχους τγου m50, διπλάσια πολυφωνία + άλλα τόσα καλά...

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Σταύρο μου αυτό το φόρουμ διάβαζα πριν μισή ώρα. Θα κρατήσω το Μ50 και πάω μέσω midi keyboard. Δεν θα πειραματιστώ, ούτε θα τρυπήσω.

Σκέψη ήταν , μήπως υπήρχε λύση.

Θα επανέλθω λίαν συντόμως με μια ''πατέντα'' μου που θα αφορά το συνθ.

Φυσικά δεν το έχω για πέταμα.

Τόση δουλειά που έχει πέσει πάνω του από πλευράς ήχων.

Δυνατό συνθ.

www.sonicspace.gr

• Guru

Αν κάποιος μπορεί να διαθέσει χρήματα για μετατροπή ενός M50, τότε μπορεί να διαθέσει χρήματα να πάρει M3, ίσως και κάτι παραπάνω.

Αν κάποιος μπορεί να διαθέσει χρήματα για μετατροπή ενός M50, τότε μπορεί να διαθέσει χρήματα να πάρει M3, ίσως και κάτι παραπάνω.

ε εντάξει Μανώλη νομίζω τα παραλές.... σε περίπτωση που κάτσεις και ασχοληθείς μόνος σου και μιλάμε για ώρες diy το κόστος αγοράς ενός keybed δεν νομίζω να ξεπεράσει τα 100-120ε ειδικά εάν είναι από κάποιο παλιό μοντέλο ίσως και μιλάμε για 40-50ε...

Σε περίπτωση πάλι που θα το αναλάμβανε κάποιος άλλος ειδικευμένος τεχνικός στην τιμή αυτή + εργατικά και δουλειά μονταρίσματος... 60-80ε?.... άντε 100 πες σύνολο 200 το πολύ όλα μαζί με την τοποθέτηση?....

Το m3 ακόμη κυμαίνεται στα 1000-1200 μεταχειρισμένο και το m50 γύρω στα 500 εάν το έδινε οπότε μιλάμε για + άλλα 500-700ε για m3 αλλά βέβαια άλλη αίσθηση παιξίματος κλαβιέ και άλλες δυνατότητες όπως είπα ειδικά σε live...

αλλά όπως τόνισα και παραπάνω δεν αξίζει, τώρα βέβαια ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί εάν θέλει δικό του είναι ότι θέλει το κάνει!

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου