freerock1974 Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2014 Ειδικα στα δυο πρωτα αλμπουμς,ολα τα σολα-περα απ'τα κομματια-ειναι εργα τεχνης. Mα ολα! ;) Τσ τσ τσ ... Strat guys. ;D ;D ;D Όχι ότι διαφωνώ δηλαδή. Συμφωνώ σε όλα. ;) Ποιο μεταλο μιλησε? :P ;D Να σου θυμισω οτι κι ο Murray με στρατ παιζ. Ασχετα αν εχει βαλει διπλους..παντου. 8) Αρα και συ Stratos εισαι. :D GROOVEYARD RECORDS - SUPER VINTAGE - WELCOME TO MOJO LAND Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gvour Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2014 Τσ τσ τσ ... Strat guys. ;D ;D ;D Εφαγα μεγαλη τσαντιλα οταν ο Knopfler αφησε τη στρατ κι αρχισε με να παιζει με αλλα "πραματα". Αριστουργημα,οσο για το παιξιμο...:-X Και η παραμικρη νοτα εχει σημασια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
freerock1974 Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2014 Εφαγα μεγαλη τσαντιλα οταν ο Knopfler αφησε τη στρατ κι αρχισε με να παιζει με αλλα "πραματα". Νομιζω οτι οταν αφησε την στρατ επαιζε με Pensa.(Ο προγονος της Suhr?). Kαι Γκιμπσον. Μη στενοχωριεσαι ομως.Καταλαβε το λαθος του.. :D GROOVEYARD RECORDS - SUPER VINTAGE - WELCOME TO MOJO LAND Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2014 Νομιζω οτι οταν αφησε την στρατ επαιζε με Pensa.(Ο προγονος της Suhr?). Kαι Γκιμπσον. Και Σέχτερ. :D Αριστουργημα,οσο για το παιξιμο...:-X Και η παραμικρη νοτα εχει σημασια.. Τι αριστούργημα ανέβασες! :o Αρα και συ Stratos εισαι. :D Είμαι πανάθεμά με! Έπιασα πρόσφατα και Strat, καλή μου φάνηκε. Να μπορούσα να παίξω κιόλας! ::) Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gvour Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2014 Εσεις οι δυο οι αποπανω ::) ειστε μορφωμενοι περι τα μουσικα και οχι μονο. Του λογου μου ουτε απο πενσες και ταναλιες ξερω ουτε απο σεχτες. Ορισμενοι ομως,ισως στο μυαλο μου μονο,πανε "πακετο" με καποια οργανα. Ο Knopfler με τη στρατ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2014 Ορισμενοι ομως,ισως στο μυαλο μου μονο,πανε "πακετο" με καποια οργανα. Ο Knopfler με τη στρατ. Και η Emily με την 335. Από τα πρώτα σόλα που άκουσα και μου έπεσε το σαγόνι από το φραζάρισμα, το χτίσιμο, την κορύφωση και το κλείσιμο! Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blue Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2014 Αριστουργημα,οσο για το παιξιμο...:-X Και η παραμικρη νοτα εχει σημασια. +1 πάντα κρεμάμε σαγόνι με τον κυρ Μαρκ http://www.youtube.com/watch?v=4OaTaEX8Kh8 https://beetroot.bandcamp.com/ Music | SnoozeLoop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
longshadow Δημοσιευμένο 27 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 27 Ιανουαρίου 2014 Το σόλο του Mark στο Sultans of Swing μπορεί να μην είναι το πρώτο που με έκανε να μείνω με ανοιχτό το στόμα σαν παιδί (θα έλεγα ότι το πρώτο ήταν μάλλον του Blackmore στο Child in Time ενώ ήμουν 14 ετών, το lp deepest purple ήταν απο τα πρώτα μου ακούσματα) αλλά είναι το μόνο το οποίο έκατσα να βγάλω νότα προς νότα 2-3 χρόνια αργότερα όταν είχα αρχίσει να παίζω κιθάρα. Δεν ξέρω, μερικές φορές σκέφτομαι ότι μέχρι κι οι ίδιοι οι Dire Straits θα πρέπει να τσιμπιούνται ακόμα για να πιστέψουν τι debut album έβγαλαν εν έτει 1978. Μιλάμε ότι για να συλληφθεί, παιχτεί, παραχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα, θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν όλοι οι πλανήτες!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AuditoryDriving Δημοσιευμένο 27 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 27 Ιανουαρίου 2014 Δεν ξέρω, μερικές φορές σκέφτομαι ότι μέχρι κι οι ίδιοι οι Dire Straits θα πρέπει να τσιμπιούνται ακόμα για να πιστέψουν τι debut album έβγαλαν εν έτει 1978. Μιλάμε ότι για να συλληφθεί, παιχτεί, παραχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα, θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν όλοι οι πλανήτες!! [οφφ τοπικ] Όντως είναι να αναρωτιέσαι, μερικά πράγματα δεν χωράνε σε καμία σφαίρα, ούτε της πραγματικότητας ούτε και της φαντασίας. Μεγάλη αγάπη οι Dire Straits και εδώ. [οφφ τοπικ] ον τοπικ - Η ιστορία του δικού μου defining moment έχει ως εξής Περνούσα τα καλοκαίρια στο χωριό της μητέρας μου, και είχα έναν φίλο λίγο μεγαλύτερο απο μένα που μάθαινε ηλεκτρική τότε και πήγαινα σπίτι του και άκουγα hendrix, queen, rem, jethro tull κτλ... κλασικά δεν ειχα αυτά τα κομμάτια σπίτι (εποχή κασσέτας*) οπότε ήταν μεγάλο πράμα να τον πετύχω σπίτι όταν παιζαμε amiga και gameboy με τον μικρότερο του αδερφό. Τέσπα, ένα καλοκαίρι και μιας και θα φευγε για αθήνα μετά απο μερικές μέρες, πήγα σπίτι του προετοιμασμένος με την κασσέτα στο χέρι, και του λέω "ε γιώργο, να γράψω κανα κομμάτι από τα cd σου σε κασσέτα?" εκείνος έβλεπε τηλεόραση, και μου λέει "ναι ρε, τα cd είναι εκεί, γράψε ότι θές" (g@mw τα παιδάκια). Βλέπω τη στοίβα με τους δίσκους λέω την κάτσαμε, μια 90άρα έχω φέρει, που να ξέρω τι να πρωτογράψω.... Οπότε (η στιγμή που όσο και αν ακούγεται γελοία δεν θα τη ξεχάσω ποτέ) του λέω "έχεις καμιά πρόταση?" και μου λέει κάτι σε φάση "γράψε από αυτό και αυτό το άλμπουμ... α... και από το cd του Clapton το TIme pieces γράψε το Layla, θα σ αρέσει...." Βάζω το cd, πάω στο track 5.... σκάει το ριφφ του Layla... και η φράση μάζευα τα σαγόνια μου από το πάτωμα δεν λέει τίποτα. Αυτό το κομμάτι ακόμη και σήμερα το θεωρώ απίστευτο. Ειδικά η όλη του ροή και το coda με το πιάνο και τις slide κιθάρες... τί να πω, την κασσέτα τότε την είχα λιώσει. Από τις στιγμές που λές θα μπορούσα άνετα να χα χάσει έναν ολόκληρο κόσμο αν δεν ήμουν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Τιμής ένεκεν, ας μου επιτραπεί αντί για βίντεο να παραθέσω το οπισθόφυλλο, όταν το είδα πρώτη φορά ήταν τα τελευταία δευτερόλεπτα που ανοίξουν τ αυτιά μου : (εποχή κασσέτας* = -"να μου αντιγράψεις κανα κομμάτι ρε φιλε αν μπορεις", -"φερε μου κασσέτα", μαμά φέρε κασσέτα από τη μυτιλήνη, -"έφερα κασσέτα", -"οκ θα στο γράψω", -"το γραψες?" -"ξέχασα" -"το γραψες?" -"χάλασε το κασσετόφωνο" -"έφτιαξε?" -"όχι" -"πότε θα φτιάξει;" -"και να φτιάξει τώρα έχω χάσει την κασσέτα" κτλ κτλ) Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AuditoryDriving Δημοσιευμένο 27 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 27 Ιανουαρίου 2014 Οκ, τώρα είδα οτι ούτε για βίντεο έγραφα τοση ώρα, ούτε για σόλο. Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια... Τι να πώ από βίντεο, ότι έδειχνε το jammin με πόρωνε όλο και περισσότερο την εποχή εκείνη, δεν θυμάμαι κάποιο συγκεκριμένο πέρα από τότε που πήρα μια βιντεοκασσέτα Queen που αντιστοιχούσε στο Greatest Hits 1 και είχε μέσα το Spread your Wings (που δεν το είχε το άλμπουμ) και με το που το άκουσα το ερωτεύτηκα... το σόλο (απλοικό για τα δεδομένα του May, χωρίς layers) με την red special που μου φαινόταν περίεργη (χρόνια μετά θα εξακρίβωνα ότι ήταν κόπια signature από την Guild) ήταν από τα σόλο που θυμάμαι να λέω "πωωωωω να μπορούσα να παίξω κάπως έτσι"κτλ κτλ. Το άλλο που σκέφτομαι τώρα είναι ότι το βιντεο αυτό είναι γυρισμένο μέρα, έξω στα χιόνια και ίσως να ταν η πρώτη φορά που βλεπα τον May να παίζει μέρα, οπότε όλα φαινόταν πιο καθαρά αλλά και πολύ πιο περίεργα, Τέσπα, επειδή είναι περασμένη η ώρα και δεν την παλεύω και δεν ξέρω και γω τι γράφω, πάρτε το βίντεο για το οποίο μιλάω: [flash=200,200] Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση