Προς το περιεχόμενο

Επιτελους απαντηση στο αιωνιο ερωτημα των ξυλων

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα ξαναειπαμε γιαυτο(keep up) εδω ουτε τα ηλεκτρικα ξερεις αν ειναι ακριβως ιδια,ουτε τα μανικια και ουτε οι χορδες.Στο δικο παραδειγμα ειναι.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 383
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Dreamdancer

κατανοώ ότι δεν άκουσες καμία διαφορά στον ήχο από ένα βίντεο του youtube, αυτό δε σημαίνει και ότι το συμμερίζομαι κιόλας.

Ωστόσο το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, για να με ρωτάς εαν ΕΓΩ μπορώ να ξεχωρίσω ένα basswood του 70 από ένα σημερινό. Το ξαναείπα: ρωτήστε κάποιον που να ξέρει να σας πει.

;D

Θα μπορούσα κι εγώ να ειρωνευτώ (όσο δεν μου απαντάς στο αν θεωρείς ότι ΔΕΝ επηρεάζει ξέρω γω η γέφυρα ή τα κλειδιά τον ήχο μιας ηλεκτρικής κιθάρας). Γιατί αν τον επηρεάζει , τότε πώς γίνεται να ΜΗΝ τον επηρεάζει το σκάφος; Επειδή το έδειξε κάποιος στο youtube. Ο οποίος δεν παίζει καν κιθάρα. Μάλιστα.

Η ανάγκη σου να προδικάσεις ("Επιτέλους απάντηση"  στον τίτλο και κάτι σχόλια που έγραψες για "οριστική απόδειξη"), μάλλον μαρτυρούν ότι έχεις άλλη αγωνία, αφού θες να κάνουμε διαγνώσεις από το ίντερνετ.

Θα ήταν καλό να συμβουλευτείς έναν ειδικό (μουσικών οργάνων :) , έναν πραγματικό luthier που να παίζει κιόλας ο ίδιος, γιατί ξέρω και κάποιους στο χώρο που ΔΕΝ το κατέχουν το σπορ, να σε διαφωτίσει σχετικά. Και ίσως κάποια στιγμή,να ξεφορτωθείς τα κόντρα πλακέ και να επενδύσεις σε κάποιο σοβαρό από άποψη ποιότητας μουσικό όργανο.

ΥΓ.

Καληνύχτα πάω να παίξω unplugged στον καναπέ :)

Αν μου απαντήσεις, θα το δω αύριο φίλε μου, byez

Και ίσως κάποια στιγμή,να ξεφορτωθείς τα κόντρα πλακέ και να επενδύσεις σε κάποιο σοβαρό από άποψη ποιότητας μουσικό όργανο.

omg

παραφρονες

Ωστόσο το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, για να με ρωτάς εαν ΕΓΩ μπορώ να ξεχωρίσω ένα basswood του 70 από ένα σημερινό. Το ξαναείπα: ρωτήστε κάποιον που να ξέρει να σας πει.

;D

Στη φραση με τα εντονα γραμματα βρισκεται το προβλημα.Γιατι παρολο που και εσυ δεν ακους ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ πως καποιος αλλος ξερει, γιατι ΕΤΣΙ σου εχουν πει, δεν το ακους μονος σου.Το ιδιο θα σου πει και αυτος που νομιζεις οτι μπορει...οταν τον ζορισεις σε blind τεστ αυτο θα σου πει..."μπορει να μη το ακουσα αλλα οι διαφορες υπαρχουν" και παει αλυσιδα το θεμα....τοσο απλα.

ας ξαναδουμε στο 31.25 το βιντεο στο τελευταιο χτυπημα.

γιατι τοσο κοινο resonance???

εμενα μαζι με τη θεωρια σφαλματων με πειθει το eq

Dreamdancer και Tamtam.

Κατι βασικό.

Όλοι οι άνθρωποι δεν ακούνε τα ΙΔΙΑ πράγματα, ή για να το θέσω πιο "επιστημονικά":

Όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια αντίληψη του ήχου, ακούγοντας το ΙΔΙΟ πράγμα.

Εσύ και ο τύπος του video μπορεί να μην ακούτε κάτι που πιθανά εγώ ή ο tamtam ή ο marathon να "ακούμε". Και αυτό δεν καθιστά τους μεν ή τους δε πιο "γάτες", πιο "εξυπνους", πιο "ψαγμένους" ή όπως θες πές το.

Εδώ ολόκληρος Leo Fender και δεν "έπιανε" τα πρίμα. Άρα στα δικά του αυτιά οι Tele στον bridge μπορεί να ακούγονταν ψιλομεσαίες και οι Les Paul στον Neck εντελώς λάσπη...

Κάποιος άλλος "πιάνει" τον Tele bridge ήχο εξωφρενικά πρίμο και ice-picky και τον LesPaul neck (με το tone κλειστό) ...just right!

O καθένας ας έχει την άποψή του, τον "ήχο" του, την πραγματικότητά του.

Μπορεί ποτέ ο κομμουνιστής να "ψήσει" τον δεξιό οτι έχει λάθος και βάης βέρσα?

Ειρήνη!

wood matters

σορρυ που επεμβαίνω αλλα δεν ακουσε ο καθενας μια κιθαρα και ενωσαν τις αποψεις τους.

ναι ακουμε ολοι διαφορετικα. αλλα εδω μιλαμε για συγκριση ως προς το ιδιο σημειο αναφορας.

τωρα το να πεις οτι η διαφορα ειναι στο σημειο που δεν ακουνε οι συγκεκριμενοι ανθρωποι και πολλοι αλλοι ειναι αστειο νομιζω

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου