Προς το περιεχόμενο

Ο Google boss μιλάει για την καινοτομία.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πρόβλημα δεν είναι ότι περιμένουν να φύγουν για να κάνουν κάτι αλλά ότι δεν τους αφήνουν να κάνουν κάτι ;)

Δεν ξέρω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι, αλλά σου επισημαίνω ότι : ο μόνος τρόπος για να ισχύει αυτό που γράφεις είναι οι νέοι να θέλουν να κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ ότι και οι γέροι. Και πράγματι, αυτό έχω παρατηρήσει να συμβαίνει.

Το όντως καινούργιο, δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς.

Ούτε για λίγο.

Παραδείγματα, θα παρατεθούν κατόπιν αιτήματος.

;D ;D

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 184
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καμιά κιθάρα να αφήσεις μόνο :)

δεν χρειάζεστε τις κιθάρες των γέρων...εσείς έχετε τις harleybenton που πατάνε κάτω τις Gibson!!!! ;D

Δεν ξέρω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι, αλλά σου επισημαίνω ότι : ο μόνος τρόπος για να ισχύει αυτό που γράφεις είναι οι νέοι να θέλουν να κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ ότι και οι γέροι.

AKΡΙΒΩΣ ;)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Ούτε για λίγο.

Να το σταματήσει δεν μπορεί, αλλά να προσπαθήσει να το σταματήσει μια χαρά μπορεί. Και έτσι το καθυστερεί. Η αλλαγή δεν είναι μια ασταμάτητη δύναμη, μπορεί να της βάλεις τρικλοποδιές. Και επειδή όπως λένε στο χωριό μου time is of the essence στην περίπτωσή μας, οι όποιες καθυστερήσεις βλάπτουν, πολύ μάλιστα.

Μην ξεχνάς και το άλλο που λένε στο χωριό μου ;D you can't teach an old dog new tricks.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Ούτε για λίγο.

Να το σταματήσει δεν μπορεί, αλλά να προσπαθήσει να το σταματήσει μια χαρά μπορεί. Και έτσι το καθυστερεί. Η αλλαγή δεν είναι μια ασταμάτητη δύναμη, μπορεί να της βάλεις τρικλοποδιές. Και επειδή όπως λένε στο χωριό μου time is of the essence στην περίπτωσή μας, οι όποιες καθυστερήσεις βλάπτουν, πολύ μάλιστα.

Μην ξεχνάς και το άλλο που λένε στο χωριό μου ;D you can't teach an old dog new tricks.

Συγνώμη, αλλά όντως έχεις συναντήσει (ή είσαι εσύ) κάποιον κάτω των 30 στην Ελλάδα που να θέλει να κάνει κάτι πραγματικά καινούργιο και μάλιστα να το κάνει χωρίς να αναφέρεται η δραστηριότητά του σε μηχανισμούς που αποδεδειγμένα ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας; Και αυτός ο άνθρωπος είναι ακόμη στην Ελλάδα, προσπαθεί εργαζόμενος αλλά δεν υποστηρίζεται (από ποιον;) για να αναπτυχθεί;

Ένα απλό "ναι" μου αρκεί, δε θα ζητήσω λεπτομέρειες.

Mea Culpa

Κάτω των 30 όχι γιατί δεν είναι ο κύκλος μου. Μεταξύ 30-35 άφθονους. Αν και κανα δυό την κάνανε για έξω.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

• Moderator

Κι εγώ έχω κουραστεί από τα ξύλινα ευχολόγια - οδηγούς επιτυχίας.

Θεωρώ την πλειοψηφία των συζητήσεων περί καινοτομίας-επιχειρηματικότητας κάτι σαν την γαρνιτούρα σαν το ματσάκι δεντρολίβανο (ή μαϊντανό) στην άκρη ενός πιάτου.

Έχω κουραστεί να ακούω μαϊντανούς να εξηγούν ότι πρέπει να "think out of the box", ότι "sky is the limit" και ότι το μυστικό είναι να "think big και να fail fast". Έχω βαρεθεί να ακούω για "garage start-ups" δηλαδή για ιστορίες που "βγαίνουν" μια φορά στα 30 χρόνια.

Φέρω μάλιστα και την ευθύνη πρηξίματος φοιτητικών αχαμνών (2 φορές) όταν στο πλαίσιο προγραμμάτων (δηλαδή έχοντας την υποχρέωση) αναγκάστηκα να μαζέψω τέτοιους τύπους και να τους βάλω μιλήσουν σε νέους για career development, επιχειρηματικότητα κλπ.

Το ενοχλητικότερο σε όλα αυτά είναι ότι οι "αναπτυξιολόγοι" τις περισσότερες φορές αγνοούν την αξία της γνώσης και την πραγματική σημασία της καινοτομίας.

Αν και δεν μπορώ να διαφωνήσω τυπικά με αυτό που έγραψε ο sfaku

Καινοτομία μπορεί να είναι το επιχειρηματικό μοντέλο, δεν είναι απαραίτητο να είναι αυτό καθ'αυτό το αντικείμενο (υψηλή τεχνολογία κλπ).

επί της ουσίας θα εκφέρω μικρή ένσταση σχολιάζοντας ότι με τον ίδιο τρόπο κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι μουσική δεν είναι μόνο το Köln Concert αλλά και τα απλά ρυθμικά παλαμάκια. Δίκιο θα έχει, αλλά....

Σε ένα τέτοιο δυσδιάκριτο πλαίσιο, εύκολα χαρακτηρίζεται καινοτομία η παραγγελία frozen yogurt μέσω διαδικτύου, την ώρα που κάποιοι “κατεβάζουν παπάδες” για την υλοποίηση ενός ειδικού σένσορα, ενός αλγορίθμου, ενός νέου υλικού κλπ

Βαριέμαι λοιπόν αυτές τις ομιλίες γιατί παρόλο που το επιχειρείν απαιτεί ένα ειδικό attitude νομίζω ότι αυτό μόνο εν μέρει μπορεί να διδαχθεί.

Σε σχέση με την συγκεκριμένη συνέντευξη δεν με απασχολεί αν ήταν προβαρισμένη. Έχει δίκιο σ' αυτά που λέει - αν και πράγματι κάπως κλισέ.

Σε σχέση με το "ειδικό attitude" του επιχειρείν, έχω μια αστεία ιστορία.

Προ λίγων μηνών βρέθηκα σε μια εκδήλωση όπου προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Miltοn Chang ο οποίος έχει μαζέψει εκατοντάδες εκατομμύρια (ίσως και δις?) από πολλές εταιρείες που δημιούργησε και πούλησε / έβαλε στο χρηματιστήριο. Ο τύπος είναι αναμφίβολα ικανός και πρόσφατα έγραψε ένα βιβλίο σχετικό με την επιχειρηματικότητα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν παρέλειψε αρκετές φορές να διαφημίσει το βιβλίο του και να εξηγήσει πως μπορεί κάποιος να το αγοράσει από τον ίδιο. Μόλις τελείωσε το session, άνοιξε κάτι χαρτόκουτα, έβγαλε βιβλία και τα άπλωσε σε τραπεζάκι και τα πούλαγε προς 15 Ευρώ (αν θυμάμαι καλά). Κυρίως φοιτητές αγόραζαν και αυτός μανιωδώς μάζευε 10ευρα και 5ευρα, έδινε ρέστα κλπ.

Άντε παίξε μπάλα εσύ μετά  ;D

• Moderator

Θα συμφωνήσω με τον μοντεράτορα.

Υπάρχουν πολλές παράμετροι που συντελούν στο να πετύχει κανείς.

Από την πολύ σκληρή δουλειά…..μέχρι και την κωλοφαρδία.

Θα συμφωνήσω στο ότι ένα success story ούτε διδάσκεται , ούτε μεταλαμπαδεύεται ούτε φυσικά μπορεί να ξαναγίνει διότι μοιραία θα είναι αντίγραφο του αρχικού.

Πολύ καλά κάνουν όλοι αυτοί που "πέτυχαν" βέβαια και βγάζουν και ένα εξτραδάκι με το να πουλάν βιβλία ή ακόμα και μούρη , εξηγώντας το πώς πέτυχαν.

Δεν με χαλάει να ακούω τέτοιες περιπτώσεις, μερικές μάλιστα είναι πολύ ενδιαφέρουσες, αλλά καθαρά για ιστορικούς λόγους και όχι φυσικά για να τις εφαρμόσω και εγώ….μπας και "πετύχω".

Πάντως όταν μεγαλώσω...Hugh Hefner θέλω να γίνω.

Σε σχέση με το "ειδικό attitude" του επιχειρείν, έχω μια αστεία ιστορία.

Προ λίγων μηνών βρέθηκα σε μια εκδήλωση όπου προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Miltοn Chang ο οποίος έχει μαζέψει εκατοντάδες εκατομμύρια (ίσως και δις?) από πολλές εταιρείες που δημιούργησε και πούλησε / έβαλε στο χρηματιστήριο. Ο τύπος είναι αναμφίβολα ικανός και πρόσφατα έγραψε ένα βιβλίο σχετικό με την επιχειρηματικότητα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν παρέλειψε αρκετές φορές να διαφημίσει το βιβλίο του και να εξηγήσει πως μπορεί κάποιος να το αγοράσει από τον ίδιο. Μόλις τελείωσε το session, άνοιξε κάτι χαρτόκουτα, έβγαλε βιβλία και τα άπλωσε σε τραπεζάκι και τα πούλαγε προς 15 Ευρώ (αν θυμάμαι καλά). Κυρίως φοιτητές αγόραζαν και αυτός μανιωδώς μάζευε 10ευρα και 5ευρα, έδινε ρέστα κλπ.

Άντε παίξε μπάλα εσύ μετά  ;D

Έλεγα να πω κάτι για το τύπο και την επιχειρηματικότητά του, σκεφτόμενος τους δικούς μας πχ σε σχέση με το Τ.Τ μέρες που είναι, αλλά δεν θέλω να πολιτικολογώ. Τέλος πάντων, όταν εμείς ''επιχειρούσαμε'', αυτοί πούλαγαν βιβλία  ;D ;D ;D

No one wants an alien

• Moderator

...

Έλεγα να πω κάτι για το τύπο και την επιχειρηματικότητά του, σκεφτόμενος τους δικούς μας πχ σε σχέση με το Τ.Τ μέρες που είναι, αλλά δεν θέλω να πολιτικολογώ. Τέλος πάντων, όταν εμείς ''επιχειρούσαμε'', αυτοί πούλαγαν βιβλία  ;D ;D ;D

Σάμη, είναι ο Chang. Είναι κάποιος που έκανε κάτι. Το να πολιτικολογήσεις δεν θα είναι παρά δείγμα περιορισμένης φαντασίας.

(Με άλλα λόγια, διαφωνώ με την επίκληση μοντέλων και πολιτικών θεωριών για την ερμηνεία συγκεκριμένων πράξεων ή την αξιολόγηση μεμονωμένων ανθρώπων.)

Θα συμφωνήσω με τον μοντεράτορα.

Υπάρχουν πολλές παράμετροι που συντελούν στο να πετύχει κανείς.

Από την πολύ σκληρή δουλειά…..μέχρι και την κωλοφαρδία.

Θα συμφωνήσω στο ότι ένα success story ούτε διδάσκεται , ούτε μεταλαμπαδεύεται ούτε φυσικά μπορεί να ξαναγίνει διότι μοιραία θα είναι αντίγραφο του αρχικού.

Πολύ καλά κάνουν όλοι αυτοί που "πέτυχαν" βέβαια και βγάζουν και ένα εξτραδάκι με το να πουλάν βιβλία ή ακόμα και μούρη , εξηγώντας το πώς πέτυχαν.

Δεν με χαλάει να ακούω τέτοιες περιπτώσεις, μερικές μάλιστα είναι πολύ ενδιαφέρουσες, αλλά καθαρά για ιστορικούς λόγους και όχι φυσικά για να τις εφαρμόσω και εγώ….μπας και "πετύχω".

Πάντως όταν μεγαλώσω...Hugh Hefner θέλω να γίνω.

Πολυ ωραία συζήτηση... Σε όλες τις πτυχές της. (Είστε τοσο απολαυστικοι  οι τακτικοί σχολιαστές του noiz :) )

Ήθελα και εγώ να σχολιάσω, τώρα που ξεμπέρδεψα με τη δουλειά, αλλα ο LK συμπύκνωσε τις απόψεις μου στο παραπάνω ; + 1 λοιπόν σε αυτο το σχόλιο

Γιατί διαβάζονται τοσο πολυ τα σχόλια και τα βιβλία διάσημων και "επιτυχημένων".

Γιατί το Straight from the Gut του Jack Welch εχει πουλήσει τοςα ΠΟΛΛΑ εκατομμύρια αντίτυπα?

Γιατί το ίδιο εχει κάνει η αυτοβιογραφία του Jobs?

Γιατί πουλάει ακόμα και το βαρετό Who I am; a memoir, του Pete Townsend?

Για μένα η απάντηση ειναι στο σχόλιο του LK

Και, μιας και ο npap εχει καθιερώσει την πρακτική των ΥΣ

ΥΣ εγώ θέλω να γίνω Hugh Hefner ΠΡΙΝ μεγαλώσω (κι άλλο  ;D)

ΥΣ2. Δεν εχω άλλο σχολιο, προς το παρόν  ;D ;D ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου