Saitek Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2006 Ας πούμε οτι εχουμε: 2 passive full-range loudspeakers Ο κάθε ενας ειναι 400Watt (RMS) 800Watt (PEAK) 8 Ohm Στον ενισχυτή λέει το εξής όμως: Output power: 2x440W @ 4 ohm 2x240W @ 8 ohm Σε αυτή την περίπτωση τι γίνετε; Θα τα παίξει ο ενισχυτής; Απότι κατάλαβα θα χρειαστώ 2x400W @ 8 ohms και οχι 240 ,τα λέω σωστά; Επίσης,Program τι είναι (οταν λεμε RMS/PROGRAM/PEAK); Εάν εγώ θέλήσω να ανεβώ στα 800Watt (PEAK) και στο κάθε ενα ηχείο ,θα χρειαστώ την πυροσβεστική; Equalizer χρειάζομαι; Και κάτι τελευταίο... Διασποράς ή δαπέδου monitors για σπίτι ;; (Passive) :P 8O Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vandergraaf Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2006 Το άν χρειάζεσαι EQ είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα. Εγώ είμαι κατά του EQ, εκτός αν ο ενισχυτής σου έχει καμμιά πολύ περίεργη καμπύλη απόκρισης. Θα τα παίξει ο ενισχυτής. Που μένεις, στο μέγαρο?? και με 400 Watt RMS την φιλοζωική θα θές γιατί θα γαυγίζουν τα σκυλιά απ'έξω νομίζοντας ότι θα γίνει σεισμός... Εγώ έχω σπίτι 2 x 80 Watt RMS τάξη Α και πάνω από το 4 ένταση ανασταίνονται και οι πεθαμένοι... :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Saitek Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2006 Που μένεις' date=' στο μέγαρο?? και με 400 Watt RMS την φιλοζωική θα θές γιατί θα γαυγίζουν τα σκυλιά απ'έξω νομίζοντας ότι θα γίνει σεισμός... Εγώ έχω σπίτι 2 x 80 Watt RMS τάξη Α και πάνω από το 4 ένταση ανασταίνονται και οι πεθαμένοι... :lol:[/quote'] Οχι μωρέ ,θέλω να ενοχλήσω 1-2 γείτονες :P 400 Watt και λίγα λέω (για μένα 8O ) Περιμένω και αλλες απαντήσεις thanks :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Angelos Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2006 Ο ενισχυτής δεν προκειται να τα παίξει, απλώς δεν θα μπορέσει να οδηγήσει σωστά τα ηχεία σε μεγάλες εντάσεις. Να προσέχεις να μην κάνει clipping ο ενισχυτής. Στα PA συστήματα μπορεί κανείς να έχει και μεγαλύτερο ενισχυτή απο την ονομαστική ισχύ (RMS) των ηχείων χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα. PEAK είναι αυτό που μπορεί να αντέξει το ηχείο για λιγες στιγμές πριν κλείσει τις ασφάλειες, αν έχει. Το EQ είναι γενικώς χρήσιμο αν ξερει κανείς να το χρησιμοποιεί και βοηθάει σε ένα κακό χώρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Saitek Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2006 Όμως για να τα οδηγήσει σωστά θα πρέπει να ειναι στην ίδια ισχύ και στα ίδια ohm;; Δηλαδή 2χ400 @ 8 ohm ο ενισχυτής,απόσο κατάλαβα ,θα μπορώ να ανεβώ και άλλο αλλα δεν θα πέρνω το καλύτερο αποτέλεσμα. 2η και 5η ερώτηση ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Angelos Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2006 Στα ίδια ohm πρέπει να είναι σίγουρα, αλλα πολλοί τελικοί αυτορυθμίζονται στα ohm. Απο εκει και πέρα, χωρίς να είμαι και ο καλλίτερος ειδικός, έχει να κάνει με την ποιότητα του ενισχυτή και του ηχείου κλπ Αν ψάξεις στα site της JBL, MACKIE, EV όλο και θα βρείς κείμενα που θα τα λένε καλλίτερα απο μένα. Το ίδιο και στο google. Δες και αυτό ... http://members.cox.net/pasystem1/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση