Προς το περιεχόμενο

Let's build a Stratocaster


HellFire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νωρίς το απόγευμα έκοψα το κανάλι για το Truss rod, αλλά μόλις τώρα κατάφερα να βρω χρόνο  για να βάλω την βεργα στο μπράτσο.

Αφού δεν έχω έτοιμο  το Skunk Stripe και μιας και η ώρα είναι περασμένη είπα να απλώσω ένα χέρι true oil στο μπράτσο για να δω πως  θα δείχνει....

20140628_230113.jpg.d44d4377b996df42b4cd9402153ab918.jpg

Rest in Peace, Rest in Polaris!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ όμορφο το μπράτσο Νικόλα!

 

Νομίζω ότι έκανες καλά που το έψησες αφού τα νερά του έχουν αναδειχθεί πολύ καλύτερα. Καλή συνέχεια! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε φούρνο με σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας και σταδιακό κρύωμα μεχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματιου.

Η όλη διαδικασία διάρκεσε περίπου 7ωρες και πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι το ξύλο είναι τελείως στεγνό αλλιώς θα ανοίξει, λόγο του εξαναγκασμού αποβολής υγρασίας .

Σημείωση σε κάτι που ελπίζω ότι είναι αυτονόητο.

ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε roasted ένα μπράτσο που είναι τελειωμένο.

Δηλαδή, μπράτσo που εχei τάστα, truss rod, fingerboard και βερνίκι….

 

Rest in Peace, Rest in Polaris!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πανέμορφο το figuring του μανικιού  :o

 

Μπορείς να μας δώσεις λίγες πληροφορίες παραπάνω για την διαδικασία και τα οφέλη της διαδικασίας roasting;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι εταιρείες προβάλουν σαν πλεονεκτήματα ενός ψημένου μπρατσου, ότι το ξύλο δεν απορροφά υγρασία και ειναι πιο σταθερό στις μεταβολές του καιρού.

Επίσης στα συν βάζουν το βάρος που κερδίζεις,λόγο αποβολής υγρασίας, παράγοντας που για μένα ειναι γελοίος, ειδικά για ένα μπράτσο.

Άλλο συν ειναι ότι επειδή αλλάζει η δομή του ξύλου λόγο της θερμικής κατεργασίας, γίνεται πιο σκληρό και πιο δύσκολο να δεχθεί επίθεση απο σαράκι και αλλα παράσιτα.

Η σκληρότητα βολευει εμάς που φτιάχνουμε μουσικά όργανα, το θέμα με τα παράσιτα βολεύει τους κατασκευαστές επίπλων, άλλος ένας χώρος που χρησιμοποιείτε το ψήσιμο των ξυλων.

Σχετικά με το roasting....

Rest in Peace, Rest in Polaris!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου