Moderator LK Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2014 Moderator Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2014 Εμπιστεύεστε μόνο τα αυτιά σας ( ή τα μάτια σας) χωρίς να χρησιμοποιείται όργανα ανάλυσης/ μετρήσεων (π.χ. spectrum analyzer-phase scope-FFT analyzer για ήχο, waveform- vetroscope- histogram για video) κατά το post production (π.χ. mastering ή video editing) ή όχι; Πιο πολύ στατιστικό ενδιαφέρον έχει η ερώτηση, μιας και προσωπικά θεωρώ sine qua non τη χρήση τέτοιον οργάνων, ειδικά όταν σε home καταστάσεις είναι δύσκολο να έχεις π.χ. acoustic treatment ή καλιμπραρισμένα monitors για εικόνα και άρα να έχεις μια σαφή (αντικειμενική) εικόνα για την «πραγματικότητα» του πονήματός σου. Νομίζω δε ότι πιο πολύ σε βοηθούν αυτά, όχι τόσο στο να επιβεβαιώσεις ότι έκανες κάτι καλά, όσο στο να εντοπίσεις γρηγορότερα ή και ευκολότερα τί δεν πάει καλά. Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2014 μπα....ενα απο τα κακα των DAW (το μονο κακο ισως) ειναι οτι ακουμε περισσοτερο με τα ματια παρα με τα αυτια...οποτε ...μακρια απο εμενα....(ευτυχως την καταλαβα αυτη την παγιδα απο νωρις...) ;) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2014 OP Moderator Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου 2014 Είναι κάτι που με έχει απασχολήσει αυτό που λες, αλλά δεν έχω καταλήξει. Προσωπικά (αν και πολύ θα το ήθελα) δεν μπορώ να καταλάβω πράγματα εύκολα , π.χ διαχωρισμό συχνοτήτων ή χρωμάτων, χωρίς να έχω μια μέτρηση, και με βοηθούν πάρα πολύ. Ναι , κρύβει αυτή την παγίδα που λες….αν και δεν ήρθα ποτέ αντιμέτωπος με το ακραίο σενάριο να έχει π.χ ένα κομμάτι μου άριστη οπτική εικόνα ανάλυσης και μάπα ήχο…..ή το αντίθετο. Μου έχει τύχει πολλές φορές όμως να είναι μάπα και τα δύο. ;D ;D ;D Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-infectme247 Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2014 Τα χρησιμοποιώ κατά κόρον, όχι μόνο στο post, αλλά και κατά το mixing. Ένα spectrum analyzer και ένα γωνιόμετρο είναι πάντα τα τελευταία μου plugs στο μαστερ, και πολλές φορές και σε μεμονωμένα tracks/busses. Το analyzer το χρησιμοποιώ -όχι οπτικά- αλλά έχει με click+drag τη δυνατότητα να ακούς με στενό Q όποια συχνοτική περιοχή θέλεις. Απαραίτητο για να βρίσκω κρίσιμες περιοχές, και θα το έκανα ούτως ή άλλως με EQ, οπότε ένα και το αυτό... Επίσης το γωνιόμετρο, για να σιγουρεύομαι ότι δεν το παρακάνω με τα στερεοφωνικά εφέ, και για να μην τρώω το μισό μου χρόνο ακούγοντας mono. Έχει δίκιο σ'αυτό που λέει ο Superfunk, αλλά στην ίδια παγίδα μπορείς να πέσεις με οτιδήποτε έχει φωτάκια και κουμπάκια, οπότε -εφ'όσον υπάρχουν σαν εργαλεία- είναι στο χέρι του καθένα να τα χρησιμοποιεί σωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2014 OP Moderator Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2014 Τα χρησιμοποιώ κατά κόρον, όχι μόνο στο post, αλλά και κατά το mixing. Ένα spectrum analyzer και ένα γωνιόμετρο είναι πάντα τα τελευταία μου plugs στο μαστερ, και πολλές φορές και σε μεμονωμένα tracks/busses. Το analyzer το χρησιμοποιώ -όχι οπτικά- αλλά έχει με click+drag τη δυνατότητα να ακούς με στενό Q όποια συχνοτική περιοχή θέλεις. Απαραίτητο για να βρίσκω κρίσιμες περιοχές, και θα το έκανα ούτως ή άλλως με EQ, οπότε ένα και το αυτό... Επίσης το γωνιόμετρο, για να σιγουρεύομαι ότι δεν το παρακάνω με τα στερεοφωνικά εφέ, και για να μην τρώω το μισό μου χρόνο ακούγοντας mono. Έχει δίκιο σ'αυτό που λέει ο Superfunk, αλλά στην ίδια παγίδα μπορείς να πέσεις με οτιδήποτε έχει φωτάκια και κουμπάκια, οπότε -εφ'όσον υπάρχουν σαν εργαλεία- είναι στο χέρι του καθένα να τα χρησιμοποιεί σωστά. Όταν πρωτοασχολήθηκα με την ηχογράφηση και μη ξέροντας τίποτα (μόνος μου πάλευα – trial and error φάση), με το intrernet στις αρχές του και με ταχύτητες κάρου….δεν υπήρχε με άλλο λόγια εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία. Παρατηρούσα λοιπόν στα κομμάτια μου αυτή την εικόνα: σε ένα «παραθυράκι» , που ούτε καν ήξερα τι έκανε. (όλα κέντρο, u know ;D ;D ;D) Μέσα στην όλη αυτή διαδικασία (trial & error) , φόρτωνα κατά καιρούς και "τραγούδια"καλλιτεχνών (ως reference) να δω τι θα γίνει. Βάζω μια ημέρα το λεπόν το «falling like rain» της Tina Turner, και βλέπω αυτό το παραθυράκι να «ζωντανεύει» και να γίνεται κάπως έτσι: Έμεινα λαλάκας ;D ;D ;D….μετά έτσι έμαθα τι κάνει (και φυσικά με διάβασμα). Το ίδιο ισχύει και για spectrum analyzer…για το oscilloscope κ.ο.κ. Προσωπικά με βοηθούν όπως είπα πολύ. Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2014 Mε το που ειδα την παραπανω φωτο θυμηθηκα αυτο το οποιο φαινεται μερικες φορες στο βιντεο της παρακατω κομματαρας Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2014 OP Moderator Share Δημοσιευμένο 4 Ιανουαρίου 2014 ;D ;D ;D Ενδιαφέρον συνειρμός. ;D ;D Και ωραίο video. Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Holystone Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2014 Μακαρονια!!!! (Ουπς, φαινεται οτι ειμαι νηστικος, εε; ) Σοβαρα τωρα, με εχει απασχολησει και εμενα αρκετα αυτο το θεμα... Ξεκινησα να ηχογραφω το 1999 στο παλαι ποτε Cubasis που ηταν μαζι με την creative platinum καρτα :/ Τοτε δε ηξερα τιποτα ουτε για hz κτλ μονο το bass/ treble του στερεο που επαιζα μουσικη... Μην τα πολυλογω, σημερα μετα απο πολυ διαβασμα, εχω βρει ενα σωστο δρομο (πιστευω :/) Τι κανω; Συμβιβασμο!! Equalizing πρωτα με τα αυτια, προσπαθω να ακουσω τα οργανα να εχουν πειστικη χροια (πχ αν τα ειχα μπροστα μου, ετσι θα ακουγονταν; ) και μετα αφου βρω την ακρη παω στο analyzer για επιβεβαιωση ή/και fine tuning Your Ear Rulez! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2014 OP Moderator Share Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2014 Ξεκινησα να ηχογραφω το 1999 στο παλαι ποτε Cubasis που ηταν μαζι με την creative platinum καρτα :/ SB live 1024 εγώ. Τι μου θύμισες τώρα. Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Holystone Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2014 Χαχα! Πατριδα! :D Τι μου θυμισες και εμενα! Τοτε, το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να κανω διασκευη τη ηχογραφηση τραγουδιων των cd!! Πραγματικα σχολειο! Δεν ηξερα πώς ή με τι, αλλα ηξερα πώς επρεπε να ακουγεται! Και χωρις γνωσεις και analyzer κτλ με οδηγο μονο το αυτι, για μονιτορ το 4" panasonic stereo cd player, και σημερα ακουω τι εγραψα τοτε και μενω εκπληκτος! (Θα ανεβασω κατι τις!) Οποτε συνοψιζω, συμβουλη: "πριν φτασουμε να κανουμε δικες μας ηχογραφησεις, αν προσπαθησουμε να αντιγραψουμε ολοκληρο κομματι με δικα μας recs, και οδηγο τα αυτια μας, τοτε πραγματικα θα εχουμε εξασκηθει αρκετα"!! Σε εμενα επιασε ;) Your Ear Rulez! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση