Προς το περιεχόμενο

επιλογή midi keyboard

Virtual-T

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

@foxxx

Από πλευράς midi το πιό "ευέλικτο" που έχω βρεί μέχρι στιγμής είναι το Roland. Παρ'όλα αυτά σε κάποια περίπλοκα πράγματα που θέλω μέσω SysEx, ενώ έχει ανάθεση SysEx στα pads δεν με καλύπτει. Να σημειώσω πως το συγκεκριμένο διαθέτει πολύ καλό editor για υπολογιστή.

Ένα άλλο πολύ καλό editor που είχα δει είναι του Numa που αν δεν κάνω λάθος και εκεί είχε το ίδιο """"πρόβλημα"""" όπως και στο Roland.

Γι'αυτό, μέχρι στιγμής ότι θέλω (ειδικά για live) το κάνω μέσω του Fantom-G/X (ως midi controller) που όπως καταλαβαίνεις είναι ανώτερης αξίας ή μέσω i-devices.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@foxxx

Από πλευράς midi το πιό "ευέλικτο" που έχω βρεί μέχρι στιγμής είναι το Roland. Παρ'όλα αυτά σε κάποια περίπλοκα πράγματα που θέλω μέσω SysEx, ενώ έχει ανάθεση SysEx στα pads δεν με καλύπτει. Να σημειώσω πως το συγκεκριμένο διαθέτει πολύ καλό editor για υπολογιστή.

Ένα άλλο πολύ καλό editor που είχα δει είναι του Numa που αν δεν κάνω λάθος και εκεί είχε το ίδιο """"πρόβλημα"""" όπως και στο Roland.

Γι'αυτό, μέχρι στιγμής ότι θέλω (ειδικά για live) το κάνω μέσω του Fantom-G/X (ως midi controller) που όπως καταλαβαίνεις είναι ανώτερης αξίας ή μέσω i-devices.

Nα σου πω την αμαρτια μου δεν το εψαξα για χρηση live το ειχα ψαξει καθαρα ως controller για τα DAW που δουλευω ακομα και εκτος home studio.

κοιτα σε αυτο το βιντεο και θα καταλαβεις προβληματα με καθηστεριση ηχου η οτι δεν υπαρχει smooth στα πληκτρα κολανε και οτι εχουν προβληματα με το usb

Αρκεισαι απλα σε αυτο το βιντεο ή εχεις παιξει με το συγκεκριμενο; Αν ισχυει το 2ο δεν λες κανα δυο λογια/εντυπωσεις ;

Edit: γραψε λαθος...δεν ειδα οτι αρχισες εσυ  το θεμα ,παντως αν καποιος εχει το midi καλο θα ειναι να πει δυο λογια ,ετσι τις πρωτες εντυπωσεις για κλαβιε ,ποιοτητα ποτς κλπ.

κ ενα 2ο, γενικα δεν ειναι αντιπροσωπευτικο ενα βιντεο (εκτος αν υπαρχουν πολλα κ οχι απο τον πρωτο καιρο κυκλοφοριας) απο καποιο ελλατωματικο προϊον . Και ελλατωματικη αν ειναι μια ολοκληρη παρτιδα , τοτε μετα απο καιρο συνηθως βελτιωνεται. Το πιο αντιπρωσωπευτικο ειναι να ερθεις σε επαφη με το οργανο μη βρεθεις προ εκπληξεως ως προς την ποιοτητα του.

• Guru

@ foxxx

Συνήθως για των έλεγχο των DAW θες CC & PC, οπότε κατά 99% όλα κάνουν και είναι μιά χαρά.

@ Στάθης

+1

Παρ'όλα αυτά σε κάποια περίπλοκα πράγματα που θέλω μέσω SysEx, ενώ έχει ανάθεση SysEx στα pads δεν με καλύπτει.

Πόσο περίπλοκα δηλαδή; ??? ??? ???

• Guru

Πόσο περίπλοκα δηλαδή; ??? ??? ???

Παράδειγμα 1.

Όσα μπορούν να στείλουν εντολή SysEx, στα περισσότερα από αυτά για να μην σου πω σε όλα, δεν μπορείς να αναθέσεις παραπάνω από μία εντολή που αφορά δύο διαφορετικά πράγματα. Αν θες να στείλεις εντολές που αφορούν 4 διαφορετικά πράγματα απλά το ξεχνάς.

Παράδειγμα 2.

Δεν μπορείς να αναθέσεις δύο διαφορετικού τύπου εντολές ταυτόχρονα (π.χ. SysEx & CC), με ή χωρίς χρονική διαφορά  - καθυστέρηση μεταξύ τους, σε ένα pad με ένα μόνο πάτημα. Πρέπει να αφιερώσεις δύο pad και... δύο πατήματα αν μιλάμε για live.

Σου υπενθυμίζω πως μετά από ένα πλήρες Reset θες περίπου 300ms.

Παράδειγμα 3.

Τα περισσότερα από αυτά έχουν μόνο ένα Midi Out = ένα Midi Bus.

Έστω ότι έχεις στο ίδιο Midi Bus συνδεδεμένα δύο rack (Keyboard Out > Rack 1 In , Rack 1 Thru > Rack 2 In) και θέλεις να πειράξεις κάποιες παραμέτρους μέσω CC σε έναν από τους δύο ήχους, μόνο σε ένα από τα δύο rack που βρίσκονται στο ίδιο midi κανάλι. Απλά το ξεχνάς.

Παράδειγμα 4.

Επειδή τα περισσότερα από αυτά δεν διαθέτουν οθόνη ή οθόνη με λίγους χαρακτήρες.

Αν θέλεις παράλληλα με τις επιλογές σου να μαρκάρεις στις οθόνες των rack κάποια πράγματα (guides), επίσης το ξεχνάς.

Παράδειγμα 5.

Αν παίζεις με δύο rack και θέλεις να κάνεις split το ένα rack left hand και το άλλο rack right hand και παράλληλα να αλλάξεις οκτάβες (λόγω του split) δεν μπορείς να το κάνεις με μία κίνηση.

Παράδειγμα 6.

Αν θέλεις να κάνεις ταυτόχρονη αλλαγή κουρδίσματος με ήχο μαζί, θέλεις δύο ίσως και τρεις κινήσεις, ανάλογα τι έπαιζε πριν.

Παράδειγμα 7.

Αν θέλεις να κάνεις επιλογή κάποιου song (backing track) με song position (select measure) και start ταυτόχρονα, δεν μπορείς με το πάτημα ενός κουμπιού.

Παράδειγμα 8.

Αλλαγή mode με επιλογή ήχου, π.χ. switch από Performance σε Patch και παράλληλη επιλογή ήχου (patch), δεν σε φτάνει μία κίνηση.

Παράδειγμα 9α.

Έτοιμα template με προσωπικές ρυθμίσεις των EQ/FX/κλπ, ανάλογα το τραγούδι ή ακόμα και τον χώρο. Εδώ μιλάμε για λιγάκι μεγαλύτερο πακέτο σε SysEx.

Παράδειγμα 9β.

Έτοιμα template με προσωπικές ρυθμίσεις των ADSR, για κάποιες κατηγορίες ήχων. Επίσης εδώ είναι τα πακέτα λιγάκι μεγαλύτερα.

Παράδειγμα 9γ.

Αποστολή hidden Patch.

Αυτά και ότι αφορά γενικώς σύνθετες εντολές. Όταν λέω σύνθετες εννοώ παραπάνω από μία εντολή midi. Στην ουσία είναι απλές.

Όπως καταλαβαίνεις, ακόμα και να είσαι διατεθειμένος να πατάς παραπάνω από ένα pad για μία πλήρη λειτουργία, δεν σου φτάνουν τα pad που έχει πάνω στο panel.

Από την άλλη με ένα Fantom-G/X (κυρίως λόγω των RPS αλλά και των 16 velocity pads) ή με ένα i-device τα κάνεις με το πάτημα ενός κουμπιού για πλάκα. Λειτουργία βέβαια που υπήρχε στα πολύ παλιά A-80/50 ίσως και στα KX μπορεί να κάνω και λάθος, σε περιορισμένη βέβαια χωρητικότητα τότε λόγω μνήμης.

Όλα κατανοητά Μανώλη, και μάλιστα τα περισσότερα είναι όχι μόνο απαραίτητα, αλλά επίσης καθόλου σπάνια σαν σενάρια, ιδίως επί σκηνής. Το θέμα είναι ότι τέτοια λειτουργικότητα γίνεται εφικτή μόνο αν υπάρχει sequencer. Τα Fantom-X/G ως ολοκληρωμένα synth workstations προσφέρουν αυτή την ευκολία.

@ foxxx

Συνήθως για των έλεγχο των DAW θες CC & PC, οπότε κατά 99% όλα κάνουν και είναι μιά χαρά.

Εχω ειδει σκεφτει τι θελω,μιας και εκατσε και στα χερια μου και το μικρο Artyria minilab,αρα κατεληξα αν μπορεσω στο μελλον καποια στιγμη το τι θα παρω(αν και δεν προλαβαινουμε την τεχνολογια και συχνα αλλαζουμε σκεψεις και ιδεες με νεα καλουδια  ;D )

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου