Προς το περιεχόμενο

Tweeter, ποια DIY λυση για το καλυμα στη γρυλια;

Holystone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα χρονια πολλα με υγεια!

Θα ειμαι λακωνικος, γιορτιαρες μερες :)

Επεσα πανω σε ενα μαραφετι το οποιο το λενε ελληνιστι "διαχυτη ηχου για το tweeter του ενισχυτη ωστε να μην χτυπανε ασχημα τα ψηλα του amp στα αυτια του ακροατη οταν ειναι στο ιδιο υψος"

Ουφ, το ´πα!

Αλλα εγω θελω να παω για την diy εκδοση (μιας και μ´αρεσει να φτιαχνω μονος μου)

Καμια ιδεα;

Σαν αυτο εδω:

http://www.webervst.com/blocker.html

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σοβαρευομαι τωρα,

Πρεπει οπωσδηποτε να ειναι κωνος και να λειτουργει ως διαχυτης, ή μπορουμε και με λιγο ricofon να εχουμε αντιστοιχα ηχοαπορροφηση στα ψηλα;

Your Ear Rulez!

καλησπέρα και χρόνια πολλά!!

υπαρχουν μερικα βιντεο στο youtube δινουν καποιες ιδεες

πχ.

και το πιο "επαγγελματικού τύπου" diy

κατά τα άλλα ενα cd ή ένα καπάκι από βαζο ή foam

προσωπικά έχω κάνει το "professionally looking" DIY thing ακολουθώντας την εξής διαδικασία:

πρώτα σε χαρτόνι σχεδίασα το template του diffuser  ξεκινώντας από την εξωτερική περίμετρο του μεγαφώνου 30,5cm (12 ιντσες) και του κεντρικού κώνου ~5cm στο eminence swamp thang (αυτό θα είναι και το diffuser μου)

Έπειτα χάραξα τις λωρίδες στήριξης του difuser και το περίγραμμα του μεγαφώνου και με κοπίδι αφαίρεσα τις περιοχές που θα μείνουν ανοιχτες.

Έτοιμο το template!!

ε μετά το βάζεις στo foam και κόβεις ανάλογα.

Δυστυχώς φωτό δεν έχω από την διαδικασία αλλά μετά τις γιορτές να ξαναφτιάξω ένα οπότε ευελπιστώ να βγάλω μερικές.

Ίσως να μην χρειαζεται να φτιάξεις ολόκληρο το diffuser, μπορείς άνετα να το φτιάξεις όπως του weber

ιδανικά καλά θα ήταν να είναι κώνος αλλά οκ...

εναλλακτικά για να μην κάνεις ολη αυτή τη διαδικασία μπορείς να βρεις το κέντρο του μεγαφώνου πάνω στο ύφασμα του ενισχυτή και να κολλήσεις επιτοπου το κομμάτι foam ή ότι άλλο υλικό χρησιμοποιήσεις

Ευχαριστω παιδια,

Και εγω σκεφτομουν το ricofon, (αλλου λενε για duct tape), αλλα δεν θελω να παρεμβω πολυ στο ενισχυτη με μερεμετια που θα αφησουν λαβωματιες...

Your Ear Rulez!

Αστα βίντεο και θαύμασε εδώ τον σωστό diyer....

....

στο τέλος το κρεμάμε με string (σχοινί ) σαν το μικροφονό στhν φωτογραφία...

καλές γιορτές   :)

396515438_1.jpg.2f8ee88fdfec7d5cb65a904d75b29785.jpg

266343001_2.png.483a7e30ec0ea42dd29b87dfb642ecdd.png

1102443352_3.jpg.23fa2a67164c95249294e780bcb15f97.jpg

459103640_4.jpg.d393d109573f0330bc9ea90c78aafdf0.jpg

934225253_5.jpg.0b16b517a2ada731e992a83c415391f3.jpg

diy_greek_patent_beam_blocker.jpg.078009d080a67e74389802fa2d111f91.jpg

Χρονια πολλα και καλα.Για τον κωνο μπορεις να παρεις λιγο απο αυτα τα μονωτικά αφρώδους εξηλασμένου πολυστυρενίου(βλεπε φωτο) ,να κοψεις ενα κομματι και να το διαμορφωσης σε κωνο με ενα γυαλοχαρτο.

Αν η γρυλια σου ειναι τυπου σαν αυτη του egnater στο βιντεο ,το στερεωνεις απο τη μεσα μερια με δυο καρφιτσες επανω στη γρυλια ,δεν θα φαινεται κατι (μονο απο πολυ κοντα τα κεφαλια απο τις καρφιτσες),δεν θα κανεις καμια ανεπανορθωτη ζημια καπου,το βγαζεις οποτε θες χωρις σημαδια.

Εαν παλι η γρυλια δεν ειναι ετσι ,κολλας τον κωνο σε μια λωριδα χαρτονι λιγο χοντρο με μηκος λιγο μεγαλυτερο απο τη διαμετρο του μεγαφωνου ,ξεβιδωσε το μεγαφωνο ,βαλε την λωριδα με τον κωνο και ξαναβιδωσε το ωστε να πρεσσαριστει το χαρτονι αναμεσα στο ξυλο και την περιφερεια του μεγαφωνου.

Παλι ουτε γατα ουτε ζημια.

STYROFOAM.jpg.75b1b7828666971d8ae8144c9e611639.jpg

Φίλε Insectius,

νομίζω οτι θα πάρω την κοπελιά, θα την βάλω όπως είναι μπροστα στο ηχείο, και στο τέλος του live σίγουρα μέχρι και συμβόλαιο θα κλεισω από την απήχηση που θα εχει το...παίξιμό μου

:o :o :o

Ευχαριστω για τις πληροφορίες, μου δώσατε αρκετο υλικό!

Thanx!

Your Ear Rulez!

Παντως οτι και αν αποφασισεις να κανεις περιμενουμε να μαθουμε τα αποτελεσματα.

Επειδη μαλλον θα προβω κ εγω σε καποια τετοια μοντα σκεφτομαι εντονα την λυση του "Donut"

http://www.thegearpage.net/board/showthread.php?t=470956&highlight=speaker+directivity

Θέλω Rory,Jimi,Stevie ray μαζί live!

Τι ζηταω πια?

Εννοειται,

Αν και υποκειμενικη φοβαμαι πως θα ειναι αποψη μου, ευχομαι να μεταφραζεται σωστα στους περισσοτερους ενισχυτες ;)

Your Ear Rulez!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου