Maxos Δημοσιευμένο 5 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσιευμένο 5 Σεπτεμβρίου 2004 Η νέα έκδοση για την σειρά SX του Cubase είναι γεγονός, και οΆτι ήθελα από αυτό το πρόγραμμα είναι πλέον πραγματικότητα, (έχοντας πλέον συνηθίσει το περιβάλλον εργασίας του, μου είναι αν όχι δύσκολο να το αλλάξω τότε όχι πρακτικό για ευνόητους λόγους), μια απ τις νέες δυνατότητες που μου προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη (ανάσα) είναι το Realtime Time Stretching και Pitch Shifting, προσέξτε REAL TIME, πριν για να το κάνω αυτό έβαζα μπρος το Live, (πάρα πολύ καλό πρόγραμμα αλλά είναι πολύ μεγάλη διευκόλυνση και εξοικονόμηση πόρων να τα έχεις όλα σε ένα περιβάλλον εργασίας), αλλαγές έχουν γίνει και στον sequencer και στον mixer (ο οποίος τώρα είναι πολύ πιο εύχρηστος, όχι πως δεν ήταν πριν) νέες λειτουργίες όπως επεξεργασία midi κατευθείαν μέσα απ τον sequencer χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουμε key editor, δυνατότητα αποθήκευσης workspace και real time audio time sretching το καθιστούν επιτέλους ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε live... Επίσης η steinberg υπόσχεται καλύτερη και πιο άμεση επικοινωνία με hardware (χμ...) Τα υπόλοιπα νέα δείτε τα στο site της steinberg... http://www.steinberg.net/ProductPage_sb.asp?Product_ID=2442&Langue_ID=7 Καλό νέο για τους χρηστές που έχουν ήδη την έκδοση 2 (τους νόμιμους φυσικα) είναι ότι θα μπορούν με $49 να κάνουν update... cool Αλλά ας μην ενθουσιάζομαι, για να δούμε τι θα δούμε... http://www.myspace.com/mahospaterakis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 5 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσιευμένο 5 Σεπτεμβρίου 2004 Θα τα δώσω τα 49 dollars, αλλά υπήρχε ένα ακόμη νέο αυτή την εβδομάδα: η ανακοίνωση για το Sonar version 4 (http://www.cakewalk.com). Με όλο το σεβασμό στον γερμανό γίγαντα, αυτή τη φορά οι αμερικάνοι τους άφησαν αρκετά πίσω... Εκεί που στο κόσμο της Steinberg πρέπει να αρχίσεις να ψωνίζεις plug-ins των χιλίων δολλαρίων για να έχεις τη δυνατότητα να μιξάρεις σε surround περιβάλλον, το Sonar έχει πλέον αυτή τη δυνατότητα ενσωματωμένη (κάτι που δεν υπάρχει ούτε στο Nuendo, επί τη ευκαιρία). Το νέο Sonar έχει Freeze (επιπέδου SX3, όχι SX2), Pow-r dithering, Lexicon Pantheon Reverb (surround edition) και ένα virtual instrument της Roland, το οποίο λέγεται ότι είναι καταπληκτικό. Σε συνδυασμό με το ότι το Sonar υποστηρίζει ανετότερα τα ReWire Plug-Ins, εγώ ξέρω τι περιμένω με αγωνία αυτό το φθινόπωρο... Φιλικά. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
indianos Δημοσιευμένο 6 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσιευμένο 6 Σεπτεμβρίου 2004 SONAR 4 for ever ε ε ε ε ρ χ ε τ α ιιιιιιιιιιι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alexx decode Δημοσιευμένο 6 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσιευμένο 6 Σεπτεμβρίου 2004 Εγώ πάντως έπαθα τα σχετικά εγκεφαλικά λαχτάρας μόλις διάβασα την ανακοίνωση της Steinberg για το SX3... Αφού το διάβασα πάνω από 10 φορές και έβλεπα τα screenshots το ένα μετά το άλλο, πήρα τηλ. όλους τους φίλους cubaseάδες και διέδωσα το νέο... Επτέλους real time time-stretching + pitch shifting, μάλλον εισακούστηκαν οι προσευχές πολλών... Και αυτό με το simulation της O2R τι ήταν; Different virtual studio setups on the spot... sounds like magic! Αλλά ας περιμένουμε καλύτερα, όπως λέει και ο φίλος Maxos... Ποτέ στην PCιστορία δεν υπήρξε κάτι καινούργιο χωρίς bugs, πόσο μάλλον τα προϊόντα της Steinberg, που σε κάθε major αλλαγή έβγαιναν στο καπάκι διορθωτικές εκδόσεις... Μα τα χίλια back up, it's great news... :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nectarios Δημοσιευμένο 6 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσιευμένο 6 Σεπτεμβρίου 2004 Επίσης η steinberg υπόσχεται καλύτερη και πιο άμεση επικοινωνία με hardware (χμ...) Interesting...this is the most important thing as far as I'm concerned. It's ridiculous how machines that have clocks in the GHz range cannot sequence Midi as tight as an Atari. You have the Mac people and the PC people fighting over which is the best platform when a ancient Atari pisses and shits over the G5 and latest PC in terms of sequencing external Midi gear :lol: . As for Steinberg, if history teaches us anything, we'll have to wait a good year (or two) before a bug-free version gets released. Tsiou. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Maxos Δημοσιευμένο 6 Σεπτεμβρίου 2004 OP Share Δημοσιευμένο 6 Σεπτεμβρίου 2004 Interesting...this is the most important thing as far as I'm concerned. It's ridiculous how machines that have clocks in the GHz range cannot sequence Midi as tight as an Atari. Studio Connections "Total Recall" support (optional integration of Yamaha's Studio Manager 2). The first step into a new dimension of software/hardware integration. This modular editing system builds a powerful bridge between the virtual and physical studio. Opening a project can recall an entire studio setup within seconds. External FX Plugins allow for direct integration of external hardware effects processors into the VST audio mixer. Use your favorite outboard gear just like plugins -- including automatic delay compensation. Extended Freeze function for virtual instruments and audio tracks with added flexibility and improved performance. Freeze virtual instruments with or without insert effects. Then automatically unload the instrument to free up RAM. Freeze audio tracks with insert effects to free up even more CPU performance. Μου έρχεται να κλάψω από συγκίνηση, έκαναν καλή δουλειά τελικά... :mrgreen: το δευτερο είναι απορίας άξιο... :roll: As for Steinberg, if history teaches us anything, we'll have to wait a good year (or two) before a bug-free version gets released. Μια δόκιμη του demo πιστεύω να με πείσει για το πόσα bugs θα βρούμε στην full version... Εκεί που στο κόσμο της Steinberg πρέπει να αρχίσεις να ψωνίζεις plug-ins των χιλίων δολλαρίων για να έχεις τη δυνατότητα να μιξάρεις σε surround περιβάλλον' date=' το Sonar έχει πλέον αυτή τη δυνατότητα ενσωματωμένη (κάτι που δεν υπάρχει ούτε στο Nuendo, επί τη ευκαιρία). Το νέο Sonar έχει Freeze (επιπέδου SX3, όχι SX2), Pow-r dithering, Lexicon Pantheon Reverb (surround edition) και ένα virtual instrument της Roland, το οποίο λέγεται ότι είναι καταπληκτικό. [/quote'] Είναι σαν να μου λέτε ότι το logic και το ProTools είναι μάπα επειδή δεν έχουν ενσωματωμένα καλά plugins και εργαλεία, κατά την ταπεινή μου γνώμη σημασία δεν έχει το πόσο πληθωρικό είναι ένα sequence/host πακέτο αλλά το πόσο καλό ήχο βγάζει, είμαι πεπεισμένος ότι το cubase είναι κλάσεις ανώτερη εφαρμογή απ το sonar για πρακτικούς λόγους (ακόμα και το interface και ο τρόπος χρήσης του sequencer του sonar δεν με εντυπωσιάζει) το cubase είναι χειρότερο από άλλα προγράμματα του είδους αλλά πολύ καλύτερο απ το sonar, επίσης πιστεύω ότι είναι καλύτερο να έχεις ένα πρόγραμμα που κάνει κάτι καλά και περιορίζετε σε αυτό, παρά να έχεις ένα πρόγραμμα που τα κάνει όλα μέτρια (βλέπε reason) φίλοι μου καλοί το Sonar είναι κακόηχο λόγο της αρχιτεκτονικής του μάλλον (προσωπική άποψη πάντα). Επίσης σε περίπτωση που θέλω να αλλάξω πλατφόρμα (πχ από windows σε macOs) δύστυχος στην περίπτωση που έχω sonar πρέπει αναγκαστικά να αλλάξω και τον sequencer που δουλεύω... Im steinberg fun, sorry... Προσπαθώ όσο μπορώ να σκέφτομαι πρακτικά, η cakewalk δεν είναι πρακτική λύση... Σε συνδυασμό με το ότι το Sonar υποστηρίζει ανετότερα τα ReWire Plug-Ins' date=' εγώ ξέρω τι περιμένω με αγωνία αυτό το φθινόπωρο...[/quote'] Οι εφαρμογές (όχι plugins) σε ReWire slave mode τρέχουν ούτος η άλλος ομαλά, τι εννοείς πιο άνετα? Αυτό το θέμα αφορά την Propellerhead και την Steinberg οι οποίες και ξεκίνησαν αυτήν την τεχνολογία και αυτές μόνο έχουν το δικαίωμα στο να την βελτιώσουν, αλλά για ποιο λόγο... Όταν μιλάμε για software στο οποίο επανεξέτασαν την μηχανή του για υποστήριξη σε 64bit συστήματα, και δυνατότητα freeze και για τα audio κανάλια (ξέχασα να το αναφέρω αυτό), δεν νομίζω να υπάρχει μέτρο σύγκρισης, απλά το sonar βολεύει πόλους και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο... Μάλλον είναι ο ίδιος λόγος που με βολεύει εμένα το cubase, αλλά ξανά λέω ότι μιλάμε αντικειμενικά... Cubase SX3 is the first version of Cubase to support a 64-bit operating system, and supports up to 4GB of RAM when used with a 64-bit operating system such as the upcoming Microsoft Windows XP 64-bit Edition and appropriate 64-bit processors such as the AMD Opteron. This doubling of maximum available RAM resources is accompanied by a significant performance boost when used with the latest generation of 64-bit processors according to Steinberg. A Dummy Plugin automatically replaces missing plugins when a project is transferred to a different system. This project can be saved and sent back -- the original plugins will automatically open up again. New part-based Volume Envelopes for direct control of dynamics. Fix level problems on the fly without wasting automation tracks. Then move events with their volume envelopes. User-definable Color Coding for tracks and VST mixer channels provides more clarity and better orientation -- especially in complex projects τι άλλο θες!!! :roll: :lol: 8) http://www.myspace.com/mahospaterakis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 7 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσιευμένο 7 Σεπτεμβρίου 2004 Φίλε Maxos Η πρώτη μου γραμμή ήταν ότι θα δώσω τα 49 δολλάρια, άρα είμαι φίλος της Steinberg, νόμιμος κάτοχος κλπ. Απλά θέλησα να υπογραμίσω ότι το νέο Sonar φαίνεται να προσφέρει πολύ περισσότερα από το νέο Cubase, μία σύγκριση που έχει τη σημασία της ειδικά αν σκεφτούμε ότι και τα δύο ανακοινώθηκαν την ίδια εβδομάδα. Γιατί έχει σημασία; Πρώτον διότι υπάρχουν κάποιοι που ακόμη δεν έχουν αγοράσει κάποιο νόμιμο πακέτο, οπότε καλό είναι να ξέρουν τι γίνεται. Δεύτερον, διότι έχω (προσωπικά) τις απορίες μου για το που θα πάει η Steinberg τώρα που τους αγόρασε η Pinnacle. Κατά τα άλλα, επίτρεψέ μου να σου πώ ότι ποτέ δεν θα αγοράσεις Macintosh, διότι αν αγοράσεις, εκτός από το Sonar δεν θα μπορείς να τρέχεις το καλύτερο sampler του πλανήτη (Gigastudio) καθώς και πολλά άλλα χρήσιμα πράγματα. Αν παρ' όλα αυτά όντως αγοράσεις (λακαμία θα κάνεις), έχε υπόψιν σου ότι βασίλισα στο χώρο των Mac είναι η Motu της οποίας το Digital Performer είναι το καλύτερο διαθέσιμο πρόγραμμα. Ο κόπος του να μάθεις ένα νέο πρόγραμμα θα είναι πολύ λιγότερος από τον κόπο του να μάθεις ένα νέο λειτουργικό. Επίσης (και έχεις δίκιο σε αυτό, δεν το έγραψα πολύ σωστά), αν ανοίξεις το forum της Steinberg θα δεις τα εκατοντάδες προβλήματα που έχουν διάφοροι με το να λειτουργήσουν σωστά τα διάφορα rewire προγράμματα καθώς και τις πολλές λύσεις που προτείνει ο καθένας από αυτούς. Δεδομένου ότι το Gigastudio 3 (το οποίο περιμένουμε) είναι επίσης rewire πλέον, για εμένα αυτό έχει τη σημασία του. Εγώ θα πάρω το update για το SX3 (ώστε να έχω μελλοντικό δικαίωμα για το SX4), αλλά το Sonar είναι καλύτερο πρόγραμμα αυτή τη στιγμή. Επίσης, θυμίζω ότι το Sonar δεν είναι κλειδωμένο με τον τρόπο που είναι το Cubase, όπου πρέπει να αγοράσεις ένα δεύτερο πακέτο, μόνο και μόνο επειδή έχεις την ατυχία να έχεις και ένα δεύτερο υπολογιστή. Σέβομαι την αγάπη σου για το Cubase, αλλά σε παρακαλώ σκέψου (όπως σκέφτηκα και εγώ) αν πραγματικά την αξίζει πλέον. Ούτως ή άλλως, το Cubase δεν είναι πια αυτό που ήταν. Κατά τη γνώμη μου κάθε πρόγραμμα περνάει μία φάση ακμής (όπου είναι στα καλύτερά του) και μετά συνήθως πέφτει. Για το cubase αυτή η περίοδος ήταν στην εποχή του VST-32. Μετά από εκείνη τη περίοδο, η Steinberg το έκανε... άλλο πράγμα. Ωραίο, αλλά όχι ακριβώς Cubase, όπως το δουλεύαμε από τον Atari. Είναι ίσως η εποχή για να κερδίσει έδαφος κάτι νέο... οπότε γιατί όχι το Sonar, ή οτιδήποτε άλλο. Φιλικά Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nectarios Δημοσιευμένο 7 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσιευμένο 7 Σεπτεμβρίου 2004 Interesting...this is the most important thing as far as I'm concerned. It's ridiculous how machines that have clocks in the GHz range cannot sequence Midi as tight as an Atari. Studio Connections "Total Recall" support (optional integration of Yamaha's Studio Manager 2). The first step into a new dimension of software/hardware integration. This modular editing system builds a powerful bridge between the virtual and physical studio. Opening a project can recall an entire studio setup within seconds. External FX Plugins allow for direct integration of external hardware effects processors into the VST audio mixer. Use your favorite outboard gear just like plugins -- including automatic delay compensation. Extended Freeze function for virtual instruments and audio tracks with added flexibility and improved performance. Freeze virtual instruments with or without insert effects. Then automatically unload the instrument to free up RAM. Freeze audio tracks with insert effects to free up even more CPU performance. Μου έρχεται να κλάψω από συγκίνηση' date=' έκαναν καλή δουλειά τελικά... :mrgreen: [/quote'] Ah, so its just a manager for the external hardware gear...they haven't done anything to make the Midi sequencing any better...bollox to that then. :( I'm staying with Logic until its worth changing over to Cubase...I'm afraid that the day I change over to a Mac is closer than the day I change over to Cubase... Tsiou. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gerasimos Δημοσιευμένο 7 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσιευμένο 7 Σεπτεμβρίου 2004 ... είμαι πεπεισμένος ότι το cubase είναι κλάσεις ανώτερη εφαρμογή απ το sonar για πρακτικούς λόγους (ακόμα και το interface και ο τρόπος χρήσης του sequencer του sonar δεν με εντυπωσιάζει)... Μία μικρή παρέμβαση: η πρακτικότητα του κάθε προγράμματος έγγυται στον χρήστη. Εγώ π.χ. θεωρώ ότι το Sonar έχει ένα πολύ απλό interface που μπορείς εύκολα να βρεις αυτό που ψάχνεις (πέρα από τον ήχο, που δεν το συζητάω εδώ) χωρίς να μπλέξεις με τα manual, ίσως γιατί δεν έψαξα ποτέ για ...παπάδες σε αυτά τα προγράμματα. Όταν είχα βάλει κάτω Sonar, Cubase και Logic (προ 4ετίας) με σκοπό να δω με ποιό θα μπορούσα να γράψω εύκολα κάποια demo με MIDI + AUDIO (χωρίς απαιτήσεις από το MIDI) και να συνδέσω εξωτερικά 1-2 MIDI modules, το Sonar ήταν μακράν το πιο εύκολο (με βάση τη νοητική μου ικανότητα πάντα και την βαρεμάρα μου...), αν και ακουστικώς ήτο πράγματι το χείριστο. Για τον σκοπό που το ήθελα όμως, με είχε καλύψει πλήρως, και ακόμα το χρησιμοποιώ για scoring. ¶λλοι, ούτε να το φτύσουν. Κανένα πρόβλημα. Οι τελευταίες εκδόσεις που έχω δει (Cubase και Sonar) έχουν παραπλήσια λειτουργικότητα, τόσο που είναι υπερβολικό το να μιλάτε για τρομερές διαφορές. Πλέον υπάρχει σύγκλιση στον σχεδιασμό και την λειτουργικότητα με βάση τα standards που προκύπτουν. Έτσι, δε νομίζω ότι κάποιος χρήστης θα χάσει αν επενδύσει στο Α ή το Β (το θέμα πάντως με τις εγκαταστάσεις είναι όντως σημαντικό) Όσο για το Logic...όποιος διάβασε και το έμαθε...άξιος. Καημό το έχω να το δω να δουλεύει στα χέρια μου (αν και από ήχο είναι μία κλάση πάνω). Γεράσιμος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 22 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσιευμένο 22 Οκτωβρίου 2004 To update για το SX3 (από SX2) κοστίζει τελικά 150 ευρώ και όχι 49 ευρώ όπως είχε σημειώσει ο Maxos ανοίγοντας αυτό το thread. Και, ναι, είναι διαθέσιμο right now. Πολύ θα ήθελα να μάθω σε τι οφείλεται η διαφορά τιμής (που την είχες δει Maxos?). Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση