Προς το περιεχόμενο

Custom Shop Jackson Help!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκει εστιαζω την ερωτηση μου και εγω.Βλεποντας τοσα χρονια δουλειες "ερασιτεχνων" εδω μεσα και συγκρινοντας την δουλεια τους ΚΑΙ με δικες μου αγορες αλλα και με οργανα που εχω παιξει,βλεπω οτι τελικα δεν αξιζει ρε παιδια.....

Επαιξα με την κιθαρα του imortalx (προς SF) και πραγματικα μου εφυγε το κλαπετο.Για τιμη δεν το συζηταω (κατω των 1500) και αργοτερα επαιξα και με μια horizon και ηταν για πεταμα μπροστα στην custom του imortalx.Το ιδιο επαθα και με ενα δικο μου οργανο (fender strat deluxe) που την εχω και καθεται γιατι μου αρεσει πιο πολυ η ibanez 470 που εχω.

Τελικα οπως εχει πει και ενας "μεγαλος" "Για να βρεις την πραγματικη αξια ενος οργανου αφαιρεσαι τα μισα απ'οσο κοστιζει γιατι αυτο που αφαιρεις ειναι το ονομα" food for thought

Νομίζω πως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

Το θέμα είναι πόσο καλό όργανο είναι η "ΤΑΔΕ" strat ή η "ΤΑΔΕ" lp στο χέρι του καθένα μας (κ στο αφτι φυσικά).Και μετα ο καθενας μας κρίνει αν αξίζει ή οχι τα λεφτά της.

Για παράδειγμα εγώ έχω μια strat απο γνωστό Ελληνα κατασκευαστή που κοστίζει πάνω απο 1500 ευρώ κ για μένα είναι η καλύτερη στρατ που έχω πιάσει στα χέρια σε σύγκριση με κάθε άλλη που έχω ακούσει/παίξει απο 100 ευρω μέχρι 4500 ευρώ. Αρα για μένα τα αξίζει κ με το παραπάνω τα λεφτά της.

Ή να φέρω ενα άλλο παράδειγμα :κάποια μοντέλα της IBANEZ δεκαετίας '70 (Artist κ Musician) παρόλο που καμιά φορά τις βλέπεις σε τιμή πάνω από 2000 ευρώ,είναι όργανα που κ αυτά αξίζουν τα χρήματα που θα δώσεις γι αυτές (τις έχω παίξει κ αυτή ειναι η άποψή μου).Για κάποιον αλλον ειναι πολλά τα λεφτά κ δεν αξίζει να τα δώσεις.

Η σύντροφος μου από την άλλη (που ζει απο την μουσική) θεωρεί πως δεν αξίζει να δίνεις πάνω απο 1000 για ΟΠΟΙΑΔΗΠΩΤΕ κιθάρα ή μπασσο γιατι άπλα τα ΧΕΡΙΑ κ μόνο αυτά κάνουν την διαφορά.

Αρα λοιπόν είναι καθαρά θεμα του καθενός να πει αν είναι σωστό να δώσει 3500 ή 50 ευρω για την τάδε κιθάρα ή οχι.

"The eagle flies on Friday now, Saturday I'll go out to play"

B.B.Kin

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 63
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Νομίζω πως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

Το θέμα είναι πόσο καλό όργανο είναι η "ΤΑΔΕ" strat ή η "ΤΑΔΕ" lp στο χέρι του καθένα μας (κ στο αφτι φυσικά).Και μετα ο καθενας μας κρίνει αν αξίζει ή οχι τα λεφτά της.

Για παράδειγμα εγώ έχω μια strat απο γνωστό Ελληνα κατασκευαστή που κοστίζει πάνω απο 1500 ευρώ κ για μένα είναι η καλύτερη στρατ που έχω πιάσει στα χέρια σε σύγκριση με κάθε άλλη που έχω ακούσει/παίξει απο 100 ευρω μέχρι 4500 ευρώ. Αρα για μένα τα αξίζει κ με το παραπάνω τα λεφτά της.

Ή να φέρω ενα άλλο παράδειγμα :κάποια μοντέλα της IBANEZ δεκαετίας '70 (Artist κ Musician) παρόλο που καμιά φορά τις βλέπεις σε τιμή πάνω από 2000 ευρώ,είναι όργανα που κ αυτά αξίζουν τα χρήματα που θα δώσεις γι αυτές (τις έχω παίξει κ αυτή ειναι η άποψή μου).Για κάποιον αλλον ειναι πολλά τα λεφτά κ δεν αξίζει να τα δώσεις.

Η σύντροφος μου από την άλλη (που ζει απο την μουσική) θεωρεί πως δεν αξίζει να δίνεις πάνω απο 1000 για ΟΠΟΙΑΔΗΠΩΤΕ κιθάρα ή μπασσο γιατι άπλα τα ΧΕΡΙΑ κ μόνο αυτά κάνουν την διαφορά.

Αρα λοιπόν είναι καθαρά θεμα του καθενός να πει αν είναι σωστό να δώσει 3500 ή 50 ευρω για την τάδε κιθάρα ή οχι.

Απο ενα σημείο και επειτα πληρωνεις κερατιατικα(μιλαμε για πρακτικη παικτικη και ακουστικη αξια κιθαρας ετσι? οχι συλλεκτικα και δεν ξερω και εγω τι αλλο).Πχ η κιθαρα των 3000 και βαλε... ειναι ανωτερη στα παντα απο μια των 300 πχ αλλα αυτο δεν ισχυει σε καμια περιπτωση για μια κιθαρα με τα μισα της λεφτα.Με 1500(και λιγοτερα) παιρνεις και εξαιρετικη κατασκευη και top of the line hardware και τα παντα.Δεν υπαρχει κατι τοσο παικτικα οσο και ηχητικα που να δικαιολογει τη διαφορα στην τιμη....αλλοι λογοι σιγουρα..logo,συλλεκτικοι,prestige, customιας-παραξενιας κτλ κτλ κτλ αλλα οχι πρακτικοι ;).

Απο ενα σημείο και επειτα πληρωνεις κερατιατικα(μιλαμε για πρακτικη παικτικη και ακουστικη αξια κιθαρας ετσι? οχι συλλεκτικα και δεν ξερω και εγω τι αλλο).Πχ η κιθαρα των 3000 και βαλε... ειναι ανωτερη στα παντα απο μια των 300 πχ αλλα αυτο δεν ισχυει σε καμια περιπτωση για μια κιθαρα με τα μισα της λεφτα.Με 1500(και λιγοτερα) παιρνεις και εξαιρετικη κατασκευη και top of the line hardware και τα παντα.Δεν υπαρχει κατι τοσο παικτικα οσο και ηχητικα που να δικαιολογει τη διαφορα στην τιμη....αλλοι λογοι σιγουρα..logo,συλλεκτικοι,prestige, customιας-παραξενιας κτλ κτλ κτλ αλλα οχι πρακτικοι ;).

Και αυτό που λες δεν ειναι απόλυτο.

Αν πχ κανεις μια εντελώς custom κιθαρα (κ εννοώ τα παντα custom,σωμα,μπρατσο,μαγνητες κτλ) κ ακριβώς στα μέτρα σου,πες μου εναν τρόπο να δώσεις λιγότερα απο 1500-2000 ευρω (με την προϋπόθεση οτι ΔΕΝ το κανεις μονος σου το οργανο,το εχεις παραγγείλει δλδ απο καποιον luthier)

Γι αυτο ειπα απο την αρχη οτι η αλήθεια ειναι καπου στην μέση.

Δεν διαφωνώ πως ακομα κ η δουλεια σου να ειναι (να ζεις απο την μουσική) μπορεις να το κανεις με μια κιθαρα 1000 ευρω κ μαλιστα να εχεις κ πολυ καλο ηχο κτλ.

Ομως αρκετες κιθαρες πανω απο 2000 ή 1500 τα αξιζουν κ με το παραπανω τα λεφτα τους κ κατα την γνωμη μου δικαιολογούν την διαφορα στην τιμη απο αλλες των 800 ή 1000 ευρω.

B.B.Kin

Και αυτό που λες δεν ειναι απόλυτο.

Αν πχ κανεις μια εντελώς custom κιθαρα (κ εννοώ τα παντα custom,σωμα,μπρατσο,μαγνητες κτλ) κ ακριβώς στα μέτρα σου,πες μου εναν τρόπο να δώσεις λιγότερα απο 1500-2000 ευρω (με την προϋπόθεση οτι ΔΕΝ το κανεις μονος σου το οργανο,το εχεις παραγγείλει δλδ απο καποιον luthier)

Γι αυτο ειπα απο την αρχη οτι η αλήθεια ειναι καπου στην μέση.

Δεν διαφωνώ πως ακομα κ η δουλεια σου να ειναι (να ζεις απο την μουσική) μπορεις να το κανεις με μια κιθαρα 1000 ευρω κ μαλιστα να εχεις κ πολυ καλο ηχο κτλ.

Ομως αρκετες κιθαρες πανω απο 2000 ή 1500 τα αξιζουν κ με το παραπανω τα λεφτα τους κ κατα την γνωμη μου δικαιολογούν την διαφορα στην τιμη απο αλλες των 800 ή 1000 ευρω.

Δεν μου λες ομως συγκεκριμενα τι ειναι αυτο που τις κανει τοσο ανωτερες με παικτικα κριτηρια.Βγαζουν καλυτερο ηχο? εχουν καλυτερο playability? Το πρωτο δεν παιζει με την καμια,το δευτερο εχει καποια βαση αλλα ποτε σε τετοιες διαφορες τιμης....

Δεν μου λες ομως συγκεκριμενα τι ειναι αυτο που τις κανει τοσο ανωτερες με παικτικα κριτηρια.Βγαζουν καλυτερο ηχο? εχουν καλυτερο playability? Το πρωτο δεν παιζει με την καμια,το δευτερο εχει καποια βαση αλλα ποτε σε τετοιες διαφορες τιμης....

Κ καλύτερο ηχο κ καλύτερο playbility.Εννοώ κ τα δυο μαζι σε συνδυασμό.

Επισης δεν μιλάω για το custom shop της καθε Fender,Gibson ή αλλης που πληρώνεις το logo 1000-1500.

Αν προσωπικα δεν εχεις τετοια εμπειρια ή δεν ετυχε να παιξεις καποια τετοια κιθαρα ή για σενα οι οποιες διαφορες δεν αξιζουν τα 500 ευρω παραπανω καλα κανεις κ το πιστευεις.

Εγω ειμαι στην μεση.

Γιατι πχ ειχα bare knuckle μαγνητες σε κορεατικη lp (Michael Kelly για να καταλαβεις γιατι μιλαω) κ πατησε για πλακα κατω μια LP Gibson της ταξης των 2000+ στον ηχο(το playbility ειναι θεμα προσωπικου γουστου,αν κ επειδη οι συγκεκριμενες εχουν παρα πολυ καλη κατασκευη,για μενα δεν ηταν χειροτερη απο την Gibson)

Απο την αλλη η strat πχ που εχω ειναι τοσο καλο οργανο (κ σε επιπεδο ηχου κ σε επιπεδο playability) που αξιζει την διαφορα.Βεβαια ειναι custom κ ειναι οργανο που παντρευεσαι για μια ζωη.

Αυτο που δε καταλαβαινω ειναι γιατι το θεμα ηχου δεν παιζει με την καμια οπως λες.Εννοω γιατι εισαι τοσο απολυτος.Ακομα κ αυτο ειναι υποκειμενικό θεμα.Ο ηχος εννοω.Εμενα μου αρεσει αυτος ο ηχος,εσενα καποιος αλλος.Αρα κοιταμε να εχουμε οργανα που να μας δινουν τον ηχο που θελουμε,σωστα?αν πχ εγω για τον ηχο μου θελω 2000 θα τα δωσω.Αν καποιος αλλος τον ηχο του μπορει να τον βγαλει δινοντας 800 ευρω,τοτε τοσα πρεπει να δωσει κ ουτε ευρω παραπανω.

Συμφωνω με το οτι πολλες κιθαρες ανω των 1500 ευρω δεν αξιζουν τα λεφτα τους αλλα απο την αλλη υπαρχουν κ οργανα που τα αξιζουν κ με το παραπανω.Αυτο πιστευω.

B.B.Kin

Δεν ειναι 500 ευρω παραπανω ειναι διπλασιες τιμες.Ναι οι κιθαρες των 3000 η των 6000 δεν ακουγονται δυο και τεσσερις φορες αντιστοιχα καλυτερα απο μια των 1500 ουτε παιζουν τοσο καλυτερα.Και μιλαμε για κιθαρες που στοχευουν στον ιδιο ηχο στον ηχο που αρεσει σε σενα.Υποστηριζω μαλιστα οτι σε blind test δεν θα μπορουσες να πεις ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ποια ειναι ποια ;).

Βαλτα κατω αν θες: Το 70-80% του ηχου ειναι θεμα καθαρα του ενισχυτη ετσι και αλλιως.Το υπολοιπο 20 με 10% το μοιραζονται λοιπα πεταλια, μαγνητες, εφε και μετα την μικροτερη μεριδα εχει η ποιοτητα κατασκευης.Και αν μπορεις να μιλας για ποιοτητα κατασκευης σε μοντελα των 300 και 500 ευρω κατι τετοιο δεν ισχυει  σε μοντελα των 1500 ;).Ειδικα αν εχουν καλοσεταριστει και απο εμπειρους τεχνιτες.

Oσο για την strat custom shop σου που λες οτι σπερνει ειναι πολυ λογικο.Γιατι ειναι κατι φτιαγμενο αποκλειστικα για σενα, εχεις επενδυσει χρημα, ασε που οπως λες το..παντρευεσαι κιολας, οποτε εχεις προετοιμαστει ΑΠΟ ΠΡΙΝ οτι θα το ακουσεις καλυτερο και σε τετοιες περιπτωσεις το μυαλο  συμπληρωνει τα κενα και ακους αυτο που θες να ακους ;).

Δεν ειναι 500 ευρω παραπανω ειναι διπλασιες τιμες.Ναι οι κιθαρες των 3000 η των 6000 δεν ακουγονται δυο και τεσσερις φορες αντιστοιχα καλυτερα απο μια των 1500 ουτε παιζουν τοσο καλυτερα.Και μιλαμε για κιθαρες που στοχευουν στον ιδιο ηχο στον ηχο που αρεσει σε σενα.Υποστηριζω μαλιστα οτι σε blind test δεν θα μπορουσες να πεις με σιγουρια ποια ειναι ποια.

Βαλτα κατω αν θες: Το 70-80% του ηχου ειναι θεμα καθαρα του ενισχυτη ετσι και αλλιως.Το υπολοιπο 20 με 10% το μοιραζονται λοιπα πεταλια, μαγνητες, εφε και μετα την μικροτερη μεριδα εχει η ποιοτητα κατασκευης.Και αν μπορεις να μιλας για ποιοτητα κατασκευης σε μοντελα των 300 και 500 ευρω κατι τετοιο δεν ισχυει  σε μοντελα των 1500 ;).Ειδικα αν εχουν καλοσεταριστει και απο εμπειρους τεχνιτες.

Oσο για την strat custom shop σου που λες οτι σπερνει ειναι πολυ λογικο.Γιατι ειναι κατι φτιαγμενο αποκλειστικα για σενα, εχεις επενδυσει χρημα, ασε που οπως λες το..παντρευεσαι κιολας, οποτε εχεις προετοιμαστει απο πριν οτι θα το ακουσεις καλυτερο και σε τετοιες περιπτωσεις το μυαλο  συμπληρωνει τα κενα και ακους αυτο που θες να ακους ;).

Συμφωνω πως το πρωτο ειναι ο ενισχυτής.(Και τα εφφε κατ επεκταση μετα).

Ομως εξακολουθω να πιστευω πως η αληθεια ειναι καπου στην μεση.

Πχ αξιζει η διαφορα μιας Hollow Body των 500 με μια των 2000 ευρω.

Την ακους κ μαλιστα καθαρα κ στο ιδιο ακριβως set up.

Αν εχει στοχο να παιζεις κατι πολυ συγκεκριμενο (πχ jazz με πολυ συγκεκριμενο ηχο) πιστεψε με οτι εχει διαφορα το ενα απο το αλλο κ μαλιστα μεγαλη.

Συμφωνω ομως πως πολλα οργανα απο καποια τιμη κ πανω ΔΕΝ ΤΑ ΑΞΙΖΟΥΝ τα ΛΕΦΤΑ τους.Αλλωστε σου εφερα παραδειγμα απο εμπειρια που ειχα ο ιδιος.

Γνωριζω ομως πως καποιες περιπτωσεις οι διαφορες δικαιολογουν κ τα 1000 παραπανω που χρειαζονται.

Οσο για την στρατ που ανεφερα,δεν εγινε παραγγελια απο μενα,αλλα απο φιλο.

Παρολα αυτα οταν βρηκα την ευκαιρια να την ακουσω,να την δω (κ μιας κ ο φιλος την εδινε γιατι δεν του "εκανε") την τσιμπισα αμεσως γιατι απλα ηταν πολυ καλυτερη απο καθε αλλη που ειχα παιξει/ακουσει (ακομα κ απο ακριβότερες custom με που γράφανε "FENDER" επανω)

Με μια εννοια λεω πανω κατω το ιδιο:οτι ενα οργανο μπορει να αξιζει το 1500 χιλιαρικο ή τα 2000 χιλιαρικα,μπορει κ οχι.

Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες.

Και καποιες φορες τις διαφορες σε ηχο/playbility τις καταλαβαινεις αμεσως (αναμεσα σε οργανο 500 ευρω κ ενα αλλο 2000 ευρω) κ αλλες φορες απλα δεν υπαρχουν (ή ειναι απειροελαχιστες κ αρα δεν δικαιολογεί την διαφορα σε τιμη).

(Οι μαγνητες by the way ειναι κομματι της ηλεκτρικης κιθαρας αρα πρεπει να τους βαλεις στην αξια του οργανου κ οχι μαζι με πεταλια,ενισχυτη κτλ.)

Για να πω παντως την αποψη μου,εγω δεν θα εδινα 2000+ ευρω για καμια Jackson κιθαρα.Καλυτερα να παω σε εναν Luthier,να μου κανει πολυ βαρβατο οργανο,οπως το θελω εγω κ με λιγοτερα λεφτα κ καλύτερο ποιοτικα.(το ιδιο πιστευω κ για τις υπολοιπες γνωστες φιρμες Fender,Gibson κτλ κ τα "custom shop"τους.)

Απλα δινεις σε τετοιες περιπτωσεις 1000 τουλαχιστον μονο κ μονο γιατι γραφει πανω .....(η οποια εταιρια) CUSTOM SHOP.

B.B.Kin

Μα δεν νομιζω οτι θα διαφωνουσε κανενας για hollow body και αναλογου ειδους οργανα.Εδω μιλαμε για Solid body ηλεκτρικες ομως.

Σε πολλες περπτωσεις τα μεγεθη ειναι αναλογα μονο ως προς ενα σημειο.Πχ οσο περισσοτερο τρως τοσο περισσοτερη δυναμη εχεις για να αντεπεξελθεις ενεργειακα στις καθημερινες σου αναγκες.....αυτο ισχυει ως ενα βαθμο τον οποιο αν τον ξεπερασεις μετα αντιστρεφεται η παρασταση γιατι ειτε δεν παιζει κανενα ρολο ειτε λειτουργει και αντιστροφα.

Ετσι και με τις ηλεκτρικες.Ως προς ενα σημειο τα καλης ποιοτητας parts κανουν τη διαφορα....αλλα απο εκει και περα δεν παιρνεις καλυτερα....ουτε καλυτερα nut ουτε γεφυρες ουτε μαγνητες ουτε κσυλα.Βαλε τον τεχνιτη και την εμπειρια του πως κανει τη διαφορα ως ενα σημειο και συμφωνω αλλα ειναι μετρημενα κουκια που δεν δικαιολογουν τετοιες διαφορες.

Οσο για τους μαγνητες αυτοι στην ουσια ειναι μικροφωνα δεν τους θεωρω μερος της κιθαρας με την ιδια λογικη που δεν θεωρω το μικροφωνο που κοτσαρω μπροστα στον ενισχυτη μερος του ενισχυτη 8).

Που να δεις το custom shop της ESP!!

Η αληθεια ειναι οτι δεν θα αξιζουν τοσα λεφτα..Αλλα ειναι πανεμορφες αυτες το quilted!

το ξερω αδερφε,

την δικια μου την πηρα λιγο πριν αλλαξει το κολπο με τα custom στην esp .

Eιχα παρει την m-i (παλιο μοντελο) αλλα επειδη ειχε σταματησει να βγαινει εγινε παραγγελια απο το εργοστασιο.Η τιμη της 1800 ευρω,τωρα 4500 ευρω...καλο ;;; ;D ;D ;D

το ξερω επειδη ηθελα ακριβως την ιδια σε 7 χορδη..φυσικα δεν την πηρα.

metal και φραπε!!!!

Μα δεν νομιζω οτι θα διαφωνουσε κανενας για hollow body και αναλογου ειδους οργανα.Εδω μιλαμε για Solid body ηλεκτρικες ομως.

Σε πολλες περπτωσεις τα μεγεθη ειναι αναλογα μονο ως προς ενα σημειο.Πχ οσο περισσοτερο τρως τοσο περισσοτερη δυναμη εχεις για να αντεπεξελθεις ενεργειακα στις καθημερινες σου αναγκες.....αυτο ισχυει ως ενα βαθμο τον οποιο αν τον ξεπερασεις μετα αντιστρεφεται η παρασταση γιατι ειτε δεν παιζει κανενα ρολο ειτε λειτουργει και αντιστροφα.

Ετσι και με τις ηλεκτρικες.Ως προς ενα σημειο τα καλης ποιοτητας parts κανουν τη διαφορα....αλλα απο εκει και περα δεν παιρνεις καλυτερα....ουτε καλυτερα nut ουτε γεφυρες ουτε μαγνητες ουτε κσυλα.Βαλε τον τεχνιτη και την εμπειρια του πως κανει τη διαφορα ως ενα σημειο και συμφωνω αλλα ειναι μετρημενα κουκια που δεν δικαιολογουν τετοιες διαφορες.

Οσο για τους μαγνητες αυτοι στην ουσια ειναι μικροφωνα δεν τους θεωρω μερος της κιθαρας με την ιδια λογικη που δεν θεωρω το μικροφωνο που κοτσαρω μπροστα στον ενισχυτη μερος του ενισχυτη 8).

Ok mate.

Οπως κ να εχει ο καθενας πληρωνει με βαση τα γουστα του,την τσεπη του κ το τι χρειαζεται.

Εγω απλα το βλεπω λιγοτερο απολυτα απο σενα κ συμφωνω σε ενα ποσοστο με αυτα που λες απο μια συγκεκριμενη οπτικη γωνια του θεματος...

Το θεμα ειναι πως δεν αξιζει η Jackson Custom shop τα λεφτα της γιατι μπορεις να εχεις αντιστοιχο οργανο με λιγοτερα λεφτα(κ πολυ λιγοτερα μαλιστα).

Η μονη μου ενσταση ειναι πως σε καποιες περιπτωσεις τα διπλα χρηματα που θα δωσεις πιανουν τοπο.

;D

B.B.Kin

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου