vanbartzi Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα, έχω ένα θεματάκι, για το οποίο χρειάζομαι τη βοήθειά σας. 'Εχω φτιάξει ένα πετάλι το οποίο όταν το ανοίγω κάνει ένα ήχο σαν 'μπουπ'. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
P.Sotiropoulos Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 Βάζεις μια αντισταση 1Μ μεταξύ του input του εφφε (οχι του πεταλιού)και του ground. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
harrisxr650 Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 Αποτομη αποφορτιση πυκνωτων εισοδου εξόδου. Λυνεται προσθετοντας μια αντισταση 1Mohm απο το input του εφε στην γειωση.μπορεις να το κανεις και πανω στο διακοπτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vanbartzi Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστώ για την άμεση απάντήσας. Το δοκίμασα αλλά εξακολουθεί να υπαρχεί :( Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vanbartzi Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 Στο πετάλι έχω συνδέσει έτσι τον ποδοδιακόπτη on/off ώστε όταν είναι στη θέση οff να κόβεται και το ρεύμα από την πλακέτα. Νομίζω πως αυτός ειναί ο λόγος που κάνει το 'μπουπ'. Αλλά θέλω να κρατήσω αυτή τη συνδεσμολογία και να αποφύγω το θόρυβο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kbasilis Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 Στο πετάλι έχω συνδέσει έτσι τον ποδοδιακόπτη on/off ώστε όταν είναι στη θέση οff να κόβεται και το ρεύμα από την πλακέτα. Νομίζω πως αυτός ειναί ο λόγος που κάνει το 'μπουπ'. Αλλά θέλω να κρατήσω αυτή τη συνδεσμολογία και να αποφύγω το θόρυβο. Κάτι τέτοιο πρέπει να τρέχει,δοκίμασε το απλό truebypass για να δεις αν αλλάξει κάτι. Σε ενα πετάλι έχω βάλει stereo jack στο input για να κόβει το ρεύμα μόλις βγάζεις το καλώδιο,και όταν το βγάζω χωρίς να έχω χαμιλώσει ακούγεται σαν χειροβομβίδα Flying High Again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vanbartzi Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 Είναι true bypass. Απλά θέλω να κόβεται το ρεύμα από την πλακέτα γιατι με την προηγούμενη δυνδεσμολογία (δλδ όταν η πλακέτα είχε ρεύμα ενώ το πετάλι ήταν στο off) όταν έπαιζα, το εφε σιγοακουγώταν ενώ ήταν στο off, και ειδικά όταν έχω και άλλα πετάλια κυρίως fuzz, overdrive και distortion. Με κομμένο το ρεύμα δεν ακούγεται τπτ, αλλά έχω το πρόβλημα με το θόρυβο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kbasilis Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 Είναι true bypass. Απλά θέλω να κόβεται το ρεύμα από την πλακέτα γιατι με την προηγούμενη δυνδεσμολογία (δλδ όταν η πλακέτα είχε ρεύμα ενώ το πετάλι ήταν στο off) όταν έπαιζα, το εφε σιγοακουγώταν ενώ ήταν στο off, και ειδικά όταν έχω και άλλα πετάλια κυρίως fuzz, overdrive και distortion. Με κομμένο το ρεύμα δεν ακούγεται τπτ, αλλά έχω το πρόβλημα με το θόρυβο. Τότε πρέπει να κοιτάξεις τι φταίει και σου φέρνει λίγο ήχο από το εφέ όταν είναι στο off γιατί δεν είναι φυσιολογικό ;) Όταν είναι off εφε τελείως off. Μήπως φταίει και ο διακόπτης. Flying High Again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vanbartzi Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 16 Δεκεμβρίου 2013 Μάλλον είναι ο διακόπτης φίλε. Σε ευχαρίσω που μου άνοιξες τα μάτια 8) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
harrisxr650 Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2013 Ερωτηση.. τι εφε ειναι? Κανονικα η πλακετα παιρνει παντα ρευμα ο μονος τροπος να κοβεις το ρευμα απο το κυκλωμα εαν δεν κανω λαθος ειναι με στερεο βυσμα στην εισοδο να γειωνεις το "-" του ρευματος στο ring του βυσματος ετσι ωστε οταν βγαζεις το βυσμα να διακοπτετε η τροφοδοσια για να μην χαλαει μπαταρια. Αναλογα με το εφε εαν σου ακουγοτανε οταν το ειχες off τοτε θα πρεπει να βαλεις θωρακισμενα καλωδια σε input kai output γειωμενα μονο στην μια πλευρα τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση