Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος όταν ανοίγω το πετάλι

vanbartzi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω ένα θεματάκι, για το οποίο χρειάζομαι τη βοήθειά σας. 'Εχω φτιάξει ένα πετάλι το οποίο όταν το ανοίγω κάνει ένα ήχο σαν 'μπουπ'. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αποτομη αποφορτιση πυκνωτων εισοδου εξόδου.  Λυνεται προσθετοντας μια αντισταση 1Mohm απο το input του εφε στην γειωση.μπορεις να το κανεις και πανω στο διακοπτη.

Στο πετάλι έχω συνδέσει έτσι τον ποδοδιακόπτη on/off ώστε όταν είναι στη θέση οff να κόβεται και το ρεύμα από την πλακέτα. Νομίζω πως αυτός ειναί ο λόγος που κάνει το 'μπουπ'. Αλλά θέλω να κρατήσω αυτή τη συνδεσμολογία και να αποφύγω το θόρυβο.

Στο πετάλι έχω συνδέσει έτσι τον ποδοδιακόπτη on/off ώστε όταν είναι στη θέση οff να κόβεται και το ρεύμα από την πλακέτα. Νομίζω πως αυτός ειναί ο λόγος που κάνει το 'μπουπ'. Αλλά θέλω να κρατήσω αυτή τη συνδεσμολογία και να αποφύγω το θόρυβο.

Κάτι τέτοιο πρέπει να τρέχει,δοκίμασε το απλό truebypass για να δεις αν αλλάξει κάτι.

Σε ενα πετάλι έχω βάλει stereo jack στο input για να κόβει το ρεύμα μόλις βγάζεις το καλώδιο,και όταν το βγάζω χωρίς να έχω χαμιλώσει ακούγεται σαν χειροβομβίδα

Flying High Again

Είναι true bypass. Απλά θέλω να κόβεται το ρεύμα από την πλακέτα γιατι με την προηγούμενη δυνδεσμολογία (δλδ όταν η πλακέτα είχε ρεύμα ενώ το πετάλι ήταν στο off) όταν έπαιζα, το εφε σιγοακουγώταν ενώ ήταν στο off, και ειδικά όταν έχω και άλλα πετάλια κυρίως fuzz, overdrive και distortion. Με κομμένο το ρεύμα δεν ακούγεται τπτ, αλλά έχω το πρόβλημα με το θόρυβο.

Είναι true bypass. Απλά θέλω να κόβεται το ρεύμα από την πλακέτα γιατι με την προηγούμενη δυνδεσμολογία (δλδ όταν η πλακέτα είχε ρεύμα ενώ το πετάλι ήταν στο off) όταν έπαιζα, το εφε σιγοακουγώταν ενώ ήταν στο off, και ειδικά όταν έχω και άλλα πετάλια κυρίως fuzz, overdrive και distortion. Με κομμένο το ρεύμα δεν ακούγεται τπτ, αλλά έχω το πρόβλημα με το θόρυβο.

Τότε πρέπει να κοιτάξεις τι φταίει και σου φέρνει λίγο ήχο από το εφέ όταν είναι στο off γιατί δεν είναι φυσιολογικό  ;)

Όταν είναι off εφε τελείως off.

Μήπως φταίει και ο διακόπτης.

Flying High Again

Ερωτηση.. τι εφε ειναι? Κανονικα η πλακετα παιρνει παντα ρευμα ο μονος τροπος να κοβεις το ρευμα απο το κυκλωμα εαν δεν κανω λαθος ειναι με στερεο βυσμα στην εισοδο να γειωνεις  το "-" του ρευματος στο ring του βυσματος ετσι ωστε οταν βγαζεις το βυσμα να διακοπτετε η τροφοδοσια για να μην χαλαει μπαταρια. Αναλογα με το εφε εαν σου ακουγοτανε οταν το ειχες off  τοτε θα πρεπει να βαλεις θωρακισμενα καλωδια σε input kai output γειωμενα μονο στην μια πλευρα τους.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου