Kanimothrios Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Ποτέ δεν θα κατασκευάσουν ακριβώς το ίδιο για λόγους copyright. Δεν νομίζω. Έχουν καταλύσει κάθε έννοια copyright ειδικά όσο αφορά την Gibson εδώ και χρόνια. Κάποιους κατασκευαστικούς περιορισμούς είχαν τύπου binding στα τάστα,κ.ά. που σταδιακά τα προσπέρασαν και πλέον έχουν βελτιωθεί στο αισθητικό μέρος πολύ. Τώρα όσο αφορά το περιστατικό που καταγγέλθηκε,πέρα από το να έχουμε το νου μας για τον συγκεκριμένο,νομίζω ότι δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Αν για παράδειγμα καταγγείλουμε κάποιον ότι μας πουλάει μια μαϊμού για Gibson, αν ζοριστεί δεν μπορεί απλά να ισχυριστεί ότι την αγόρασε και αυτός από αγγελία για γνήσια; Ότι πέφτει από τα σύννεφα; Δεν ξέρω δηλαδή αν μπορούμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει πρόθεση για εξαπάτηση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Δεν τους νοιάζει το copyright δυστυχώς.Τους νοιάζει. Γι'αυτό μοιάζει αλλά δεν είναι 100%. Ας μην ξεχναμε οτι η ρεπλικα εγραφε πανω 'Gibson' και όχι ..'Gibsun' ή.. 'Fibson' .Σαφώς αλλά πρόσεξε π.χ. πως είναι γραμμένο ;) Επομένως προσπαθουν να φτιαξουν ολο και καλυτερα αντιγραφα και προοδευουν (η προοδος φαινεται και απ το οτι σε πιο παλιες μαιμουδες ηταν πολυ φανερο το two piece neck ενω αυτη στις φωτο τουλαχιστον δειχνει με καποιο τροπο να ειναι one piece.) .Κι όμως, ακόμα και μόνη της αν να την προσέξεις καλά και γνωρίζει, δεν είναι. Δε θα σταματησουν την προσπαθεια λογω copyright. Θα προσπαθούν μεν αλλά μέχρι ένα σημείο, υπάρχουν όρια, το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά. @ Κανιμώθριος 1. Εάν σου δώσει κάποιος πλαστό χαρτονόμισμα και εσύ με τη σειρά σου το δώσεις κάπου, εσύ είσαι ο υπεύθυνος. 2. Κανένας παραχαράκτης δεν αντιγράφει 100%, γνωρίζει πολύ καλά πως θα έχει σοβαρότατο νομικό πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Kanimothrios Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 @Mανώλη ο τρόπος που έχει αποδωθεί το λογότυπο της Gibson από τους κινέζους, παραβαίνει ήδη κανόνες copyright. Και δεν είναι μόνο το λογότυπο. Εδώ η Gibson στο παρελθόν είχε κινηθεί νομικά εναντίον εταιρειών για μοντέλα τους με πολύ λιγότερες ομοιότητες κι ας είχαν άλλο brandname. Όχι για αυτούς που κοτσάρουν και Serial Number και Made in USA. Απλά πιστεύω ότι η Gibson ξέρει ότι σε ένα κράτος όπως η Κίνα δε θα βρει άκρη ότι κι αν κάνει. Όσο για το χαρτονόμισμα,ναι,υπεύθυνος θα είμαι εγώ,αλλά την πρόθεσή μου μπορείς να την αποδείξεις ή με ένα "μου το έδωσαν στο supemarket,βενζιναδικο,κ.λ.π. γλιτώνως; Ομοίως άμα ισχυριστώ πως για την μαϊμού μου έδωσα 2000 ευρώ πριν 4 χρόνια σε μια αγγελία του Noiz που έγραφε ότι πρόκειται για γνήσια Gibson ποιος μπορεί να αποδείξει το αντίθετο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
messalion Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Ομοίως άμα ισχυριστώ πως για την μαϊμού μου έδωσα 2000 ευρώ πριν 4 χρόνια σε μια αγγελία του Noiz που έγραφε ότι πρόκειται για γνήσια Gibson ποιος μπορεί να αποδείξει το αντίθετο; Στο οτι ειπε στον ενδιαφερομενο οτι πουλησε το certificate και την βαλιτσα ;D ;D ;D Ελα ρε συ....Ο τυπος κανει μπαμ think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band Terry rules the bass Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manos_evh Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Δεν τους νοιάζει το copyright δυστυχώς.Τους νοιάζει. Γι'αυτό μοιάζει αλλά δεν είναι 100%. Δεν τους νοιαζει καθολου. Δεν ειναι ακομα 100% ολοιδιο, αλλα σκεψου οτι πριν χρονια ξεχωριζε κατευθειαν ενω τωρα πλησιαζει πιο πολυ (οπως αναφερθηκε και πιο πριν εχουν ξεπερασει θεματα με το binding κλπ). Υπαρχει σαφης προσπαθεια 'βελτιωσης' η οποια δε θα σταματησει επιτηδες στο 99,9%. (ειδικα οταν βλεπουμε αντιγραφη και στο brandname) Ας μην ξεχναμε οτι η ρεπλικα εγραφε πανω 'Gibson' και όχι ..'Gibsun' ή.. 'Fibson' .Σαφώς αλλά πρόσεξε π.χ. πως είναι γραμμένο ;) Το θεμα ειναι οτι το logo γραφει οντως 'Gibson'. το οτι η τελιτσα στο i πχ ειναι σε αλλη θεση δεν το κανανε για..νομικη καλυψη. Τους ξεφυγε. Κυκλοφορουνε αλλες ρεπλικες με το logo ολοιδιο. Αν κυκλοφορησεις ρεπλικα Fender και γραφεις πχ το 'r' λιγο διαφορετικα, αλλα η κιθαρα γραφει παλι Fender εισαι παραχαρακτης. Επομένως προσπαθουν να φτιαξουν ολο και καλυτερα αντιγραφα και προοδευουν (η προοδος φαινεται και απ το οτι σε πιο παλιες μαιμουδες ηταν πολυ φανερο το two piece neck ενω αυτη στις φωτο τουλαχιστον δειχνει με καποιο τροπο να ειναι one piece.) .Κι όμως, ακόμα και μόνη της αν να την προσέξεις καλά και γνωρίζει, δεν είναι. Δε διαφωνω. Αν γνωριζεις, ναι. Το θεμα ειναι οτι η ενωση των ξυλων δεν ειναι ολοφανερη πλεον οπως σε παλαιοτερες ρεπλικες. Γι αυτο μιλαω για 'προοδο'. Ειναι πιο ευκολο να ξεγελαστει κανεις. 2. Κανένας παραχαράκτης δεν αντιγράφει 100%, γνωρίζει πολύ καλά πως θα έχει σοβαρότατο νομικό πρόβλημα. Ενω αν αντιγραφει 99% εχει μικροτερο νομικο προβλημα δηλαδη? Ολοι ξερουμε περιπτωσεις με ρολογια.. SEIKON οπως αναφερθηκε. ή παπουτσια.. 'adibas' κλπ.. οπου εκει οντως ισχυει αυτο που λες, οτι δηλαδη επιτηδες δεν αντιγραφουν τελειως για να εχουν οποια καλυψη γινεται ισως να εχουν. Εδω ομως μιλαμε για αντιγραφη ακομα και του brandname. Eιναι αλλη περιπτωση. Tι θα πει 'ειμαι 90% παραχαρακτης'? ή ειμαι, ή δεν ειμαι. Σε αλλο παραδειγμα με παπουτσια, για σκεψου πχ οτι πλεον κυκλοφορουν 100% ομοια αντιγραφα με το ονομα ολοιδιο. (παρανομα ζευγαρια NIKE, ASICS κλπ με 20 ευρω κλπ). Το ιδιο γινεται και στις κιθαρες σιγα σιγα. Απ τη στιγμη που η κιθαρα πανω γραφει 'Gibson' δεν εχει σχεση αν το logo ειναι λιγο αλλαγμενο... Για παραχαραξε ενα 50ευρο και ζωγραφισε πανω μια γελαστη φατσουλα, ή γραψε το '50' με αλλη γραμματοσειρα για να μην εχεις αντιγραψει 100%... θα εχεις ενα τοσο δα νομικο προβλημα. Δεν θα εχεις? ;) και στο κατω κατω, ακομα κ αν ισχυει αυτο που λες (που δεν το νομιζω) οτι για καποιο λογο θα 'πατησουν φρενο' επιτηδες οι κινεζοι στο ..99% της αντιγραφης για να μην εχουν σοβαροτατο νομικο προβλημα με το που πανε στο 100%, τα πραγματα ειναι σοβαρα.Μπορει καποιος να ξεγελαστει ακομα και με μετριες προς καλες ρεπλικες. Ολοι αγαπαμε τη μουσικη σ αυτο το φορουμ, ας φυλαγομαστε μεταξυ μας, ειτε απο ...100% ρεπλικες, ειτε απο 99% :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manos_evh Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Εδώ η Gibson στο παρελθόν είχε κινηθεί νομικά εναντίον εταιρειών για μοντέλα τους με πολύ λιγότερες ομοιότητες κι ας είχαν άλλο brandname. Όχι για αυτούς που κοτσάρουν και Serial Number και Made in USA. +1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Kanimothrios Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Ομοίως άμα ισχυριστώ πως για την μαϊμού μου έδωσα 2000 ευρώ πριν 4 χρόνια σε μια αγγελία του Noiz που έγραφε ότι πρόκειται για γνήσια Gibson ποιος μπορεί να αποδείξει το αντίθετο; Στο οτι ειπε στον ενδιαφερομενο οτι πουλησε το certificate και την βαλιτσα ;D ;D ;D Ελα ρε συ....Ο τυπος κανει μπαμ Kαλά,ο συγκεκριμένος το ξεφτίλισε και βγήκε κάρτα ;D Απλά αν είναι κάποιος νομικός(Λάκηηηηηηη) μπορεί να μας απαντήσει αν μπορεί να αποδειχθεί η πρόθεση για εξαπάτηση; Δε λέμε να την έχει πάρει ο πωλητής πριν κανά μήνα την κιθάρα από το tradetang και να το αποδείξουμε εύκολα. Αλλά αν σου πει ο πωλητής:"Εγώ για γνήσια την είχα αγόρασει 3 χιλιάρικα,δεν ξέρω τι μου λες.Η κιθάρα που μου δείχνεις τώρα μάλλον είναι άλλη,αυτή που σου πούλησα ήταν original." Και η ίδια στιχομυθία μπορεί να αφορά και κάτι άλλο,π.χ.μικρόφωνο μιας και τελευταία στο noiz είχαν εμφανιστεί κάτι κλώνοι shure.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 @ Κανιμώθριος Δεν είναι ανάγκη να πας ούτε να μπλέξεις με την Κίνα. @ manos_evh Ούτως ή άλλως είσαι παραχαράκτης. Νομικά όμως η διαφορά του 1% αλλάζει όλο το σκηνικό στην υπεράσπιση. Ενω αν αντιγραφει 99% εχει μικροτερο νομικο προβλημα δηλαδη? Ολοι ξερουμε περιπτωσεις με ρολογια.. SEIKON οπως αναφερθηκε. ή παπουτσια.. 'adibas' κλπ.. οπου εκει οντως ισχυει αυτο που λες, οτι δηλαδη επιτηδες δεν αντιγραφουν τελειως για να εχουν οποια καλυψη γινεται ισως να εχουν. Εδω ομως μιλαμε για αντιγραφη ακομα και του brandname. Eιναι αλλη περιπτωση. Tι θα πει 'ειμαι 90% παραχαρακτης'? ή ειμαι, ή δεν ειμαι. Σε αλλο παραδειγμα με παπουτσια, για σκεψου πχ οτι πλεον κυκλοφορουν 100% ομοια αντιγραφα με το ονομα ολοιδιο. (παρανομα ζευγαρια NIKE, ASICS κλπ με 20 ευρω κλπ). Το ιδιο γινεται και στις κιθαρες σιγα σιγα. Απ τη στιγμη που η κιθαρα πανω γραφει 'Gibson' δεν εχει σχεση αν το logo ειναι λιγο αλλαγμενο... Για παραχαραξε ενα 50ευρο και ζωγραφισε πανω μια γελαστη φατσουλα, ή γραψε το '50' με αλλη γραμματοσειρα για να μην εχεις αντιγραψει 100%... θα εχεις ενα τοσο δα νομικο προβλημα. Δεν θα εχεις? ;) Ρώτα έναν έμπειρο δικηγόρο πάνω σε αυτό το θέμα να δεις τι θα σου πει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
messalion Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Ρώτα έναν έμπειρο δικηγόρο πάνω σε αυτό το θέμα να δεις τι θα σου πει. Γαμωτο.....Οταν εγραψες "έμπειρο" σταματησα να περνω τηλεφωνο τον Λακη ;D ;D ;D (χιουμορ) think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band Terry rules the bass Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Kanimothrios Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 21 Ιανουαρίου 2014 @ Κανιμώθριος Δεν είναι ανάγκη να πας ούτε να μπλέξεις με την Κίνα. Αν θέλεις ανέλυσέ το λίγο παραπάνω αυτό. Εγώ πάντως βλέπω τις Gibson μαϊμουδίτσες να έρχονται όχι μόνο Ελλάδα και γενικά Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική που είναι η έδρα της μητέρας εταιρείας περνώντας χαλαρά τελωνείο. Τώρα πως ένα αμερικάνικο τελωνείο περνάει ένα προϊόν που αν και έρχεται από το εξωτερικό γράφει Made in USA,δεν ξέρω.. Και για να μην επικεντρονώμαστε μόνο στην Gibson. Έχω δει "Fender" από το Tradetang όπου και το headstock και το decal ήταν ακριβώς ίδιο με το original.Αλλά και σε αυτή την περίπτωση,ούτε γάτα,ούτε ζημιά για τους κινέζους.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις