Προς το περιεχόμενο

Analog Keys. Νέο synth απο την elektron

Hysplex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eδω δεν εχει σοβαρο support η...Korg, τι μου λες για την Waldorf και την Clavia? :P Αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την τιμη ενος προιοντος φιλτατε. Αυτο που εχει να κανει κυριως με την τιμη ειναι το κοστος παραγωγης. Ολα τα αλλα ειναι "αερας". Και η Moog πουλαει πολυ "αερα".

απλοποιεις πολυ τα πραγματα με την αντι-moog ρητορικη σου .

η moog εχει εκτος απο αλλα πραγματα ενα πολυ ζεστο LowPass φιλτρο.

αμα σου αρεσει.... θα το παρεις. αν οχι δεν σε πιεζει κανενας

εμενα μου αρεσει ας πουμε η roland των 70ς απο αποψη φιλτρου

(γιατι για τις τωρινες εποχες... δεν θα ανοιξω το βρωμοστομα μου)

και oscs (εποχες Sh5,Sh7,100m,Sys100)

τωρα για moog προσωπικα δεν μου αρεσει ο ηχος... οποτε απλα... δεν αγοραζω...

αλλα θα μπορουσα να καταλαβω καποιον που του αρεσει...

σε συγκριση αυτων με το MOPHO απλα γελαω.

ε δεν ειμαι ρε φιλε κοροιδο. απλα ξερω τι θελω. Και δεν περιμενω τον νακα να μου το φερει μασημενο με τιμη * 160% στην πορτα μου.

παραγγελνω / ανταλλασω / κινουμαι μονος μου. ;D

ποτε δεν πηρα κατι οταν βγηκε. ποτε. οποτε τελικα απο το να παρω την μπαρουφα φτηνοτερη καινουργια  παιρνω κατι μεταχειρισμενο που θελω και πιανουν τα λεφτα μου πιο πολυ τοπο.

αρα για τον συλλογισμο σου...απλα δεν παιρνω το καινουργιο ΝΙΚΑΣ απο το Supermarket. (Που εχει και αλογακι μεσα , δεν σε χαλασε  ;D)

αλλα παραδοσιακη φετα και σαλαμι απο το χωριο. και πληρωνω λιγο παραπανω αλλα δεν χλιμιντραω. ;D

"Don't panic!" - Douglas Adams

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 137
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Ξερεις ποσο κοστιζει αυτο το περιβοητο LowPass Moog φιλτρο? 10 σουβλακια καλαμακι κοστιζουν πιο ακριβα ρε Mamonu, μη μας τρελαινεις Κυριακατικα. pmpl.gif

Γι αυτο ενα Voyager κοστιζει λιγο παραπανω απο ενα Korg Kronos X 61? Γιατι εχει μεσα αυτο το σπανιο και πανακριβο φιλτρο κατασκευσμενο απο...πλουτωνιο? ;D ;D

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Κι από κρυπτονίτη να ήταν φτιαγμένο, πιο φθηνό θα ήταν. ;D ;D ;D

@mamonu: αν όντως ψάχνεις vst synth με φίλτρο σε που σκοτώνει, δοκίμασε το Waldorf Largo. Τουλάχιστο στα δικά μου αυτιά ακούγεται θανατερό. 8)

btw:

Πολύ ωραία τα tracks του mamonu, αν και δεν αρέσκομαι γενικά σε DnB. Πολύ καλή ποιότητα.

offtopic:

Όσο για τα σαλαμάκια με το αλογάκι, σωστός. Εγώ από τότε που έσκασε η βόμβα με τα αλλαντικά με dna αλόγου, τα έχω κόψει εντελώς και ησύχασα. Αν και το αλογάκι είναι πιο καθαρό από το κάθε γουρουνάκι και το κάθε κοτοπουλάκι. Για λόγους σεβασμού προς το ευγενές αυτό ζώο έκοψα τα αλλαντικά.

To αλογακι μας πειραξε. Ενω ολα τα υπολοιπα υλικα μεσα ειναι ΑΑ... ;D

Ε, αφού το καταλαβαίνεις αυτό, τότε τι πρόβλημα υπάρχει;

Μπορώ να σου φέρω 2000 καταλόγους από πιτσαρίες, και σε όλους να υπάρχει "Πίτσα Σπέσιαλ", η οποία (στο 90% των περιπτώσεων) θα περιέχει τα ίδια ακριβώς υλικά (κατ' όνομα, τουλάχιστον).

Η τιμή, η γεύση, η εμπειρία κλπ θα είναι όμως ΠΟΛΥ διαφορετικές: κάποιες από αυτές τις "σπέσιαλ" πίτσες θα τις ξαναέτρωγες. Άλλες, θα τις πέταγες στα σκυλιά. Φυσικά, δε θα επέλεγες τι θα φας με αποκλειστικό κριτήριο την τιμή, ούτε θα σου φαινόταν περίεργο αν υπήρχε μία πιτσαρία 50 ετών (από την οποία να έχει φάει όλο σου το σόϊ στη νεότητά του) να χρεώνει κάποιο ποσό παραπάνω εξαργυρώνοντας τη φήμη που με κόπο έκτισε.

Καλωσόρισες στον κόσμο των προδιαγραφών, για τις οποίες βέβαια μάλλον ξέρεις ελάχιστα πράγματα (δεν εννοώ ότι δεν ξέρεις να τις διαβάζεις), οι οποίες δε λένε ΤΙΠΟΤΕ απολύτως για την πίτσα που θα φας. Και βέβαια, τώρα μάλλον σκέπτεσαι "τι σχέση έχουν οι πίτσες με τους συνθετητές;" και η απάντηση είναι ότι "και τα δύο μπορούν να περιγραφούν από ένα σετ προδιαγραφών σε κάποιο έντυπο, αλλά η πραγματικότητα να είναι πολύ διαφορετική".

Τώρα, αν υπήρχε διάθεση για κατανόηση, η συζήτηση θα τελείωνε κάπου εδώ : οι προδιαγραφές αναφέρονται σε ΠΟΣΟΤΙΚΕΣ μετρήσεις, όχι σε ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ μετρήσεις. Επίσης, όλες οι τεχνικές προδιαγραφές που έχεις διαβάσει (ή θα διαβάσεις) στη ζωή σου, είναι σύμφωνες με κάποιο πρότυπο αξιολογήσης, το οποίο εκπονείται και δημοσιεύεται από κάποιον παγκόσμια αναγνωρισμένο φορέα (π.χ. ίσως θυμάσαι ότι κάποτε μιλάγαμε για προδιαγραφές DIN) , και σκόπιμα απέχουν από οποιαδήποτε προσπάθεια ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ αξιολογήσεων - όχι επειδή είναι υποκειμενικό μέγεθος η ποιότητα, όπως νομίζεις.

Στην περίπτωση σου, έχουμε και άλλο ένα περίεργο φαινόμενο : επιμένεις να συγκρίνεις προδιαγραφές αναλογικών συνθετητών με τις προδιαγραφές ψηφιακών συνθετητών (από τους οποίους περιέργως εξαιρείς το λογισμικό). Μιλάμε σοβαρά;

Ποιος σου είπε ότι "αντίζηλος" του όποιου Moog, είναι το (όποιο) σύγχρονο Yamaha; Ανταγωνισμός για τα Moog είναι τα D.I. και κάτι γερμανικά αναλογικά κουτάκια, άντε και το 20αράκι της Κοργκ. Σε σχέση με αυτά (και όχι βέβαια το Βένομ ή το Μπλόφελντ) η τιμή των Μουγκ είναι όντως ακριβότερη (βλ. πιτσαρία 50 ετών) αλλά όχι και τόσο ακριβότερη ώστε να μην το σκέπτεται κανείς, άσε που κάποιοι λέγατε πριν για αισχρά ποτενσιόμετρα στο Πρόφετ (για Μουγκ δε θα το ακούσεις τέτοιο πράγμα).

Οπότε όλα έχουν τη θέση τους στην αγορά, όπου βέβαια η τιμή ενός προϊόντος σχετίζεται με το κόστος παραγωγής ΜΟΝΟ όσον αφορά τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης (αναψυκτικά π.χ.) και όχι τους συνθετητές.

Και πριν αρχίσεις τους αφορισμούς για Μουγκο-πληκτους, σε ξανά-ενημερώνω ότι εγώ μόνο δύο αναλογικά συνθς είχα στη ζωή μου - τα υπόλοιπα έντεκα ήταν και είναι ψηφιακά (εκτός των μαλακών συνθς, βέβαια). Μουγκ δεν είχα μέχρι σήμερα (καίτοι μάλλον θα πάρω ένα τις επόμενες εβδομάδες).

Σ.Σ. όχι, αυτό δεν είναι το μακροσκελές ποστ περί προδιαγραφών που ανέφερα νωρίτερα ότι ίσως γράψω. :) :)

Mea Culpa

Πολλα εγραψες, και θα με αναγκασεις να απαντησω, και δεν εχω χρονο, βλεπω Βουγιουκλακη στο STAR. tv2.gif

Aλλα κατι θα γραψω εν ευθετω χρονω... 8)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Ανταγωνισμός για τα Moog είναι τα D.I. και κάτι γερμανικά αναλογικά κουτάκια, άντε και το 20αράκι της Κοργκ.

Κι ομως κανενα απο αυτα δεν ειναι "ανταγωνισμος". Γι'αυτο και πολλοι που ασχολούνται σοβαρα με μουσική που χρειαζεται monosynths, εχουν ενα Moog, ενα Vermona, ενα MFB και γενικα διαφορετικά φίλτρα, διαφορετικά envelopes κτλ.

Η Moog για παράδειγμα δεν εχει τα πρωτεία στην ταχύτητα των envelopes. Πολλοί θα προτιμούσαν ενα Sh101.

Το δε 20ρακι της Korg ( ;D ) εχει 12dB φίλτρο. Και τα Dave Smith (αν εννοούσες αυτά), εχουν επίσης πολύ διαφορετική χροιά στα φίλτρα.

Ανταγωνισμος για ενα Moog, θα ήταν ίσως ενα Leipzig-S, που ω του θαυματος, χωρις καν πλήκτρα και presets, κοστιζει 1000+ ευρώ.

Ή ενα Mode Machines SL-1, που ειναι ενα κουτακι, παλι χωρις presets, και κοστιζει 700€.

Τα παραπανω παρομοια οργανα, ειναι πολυ καλης ποιότητας και ως κατασκευή, και ηχητικά, και φερνουν αρκετά σε moog.

Βεβαια, αν στα επόμενα 40 χρονια, οι μεγαλύτεροι μουσικοι παγκοσμίως, παίζουν, με Analogue Solutions, τότε πιθανότατα και το Leipzig θα τσιμπηθεί λίγο παραπανω.

Κι ομως κανενα απο αυτα δεν ειναι "ανταγωνισμος".

Ναι, έχεις δίκηο. Μιλάς για την ουσία, ενώ εγώ μιλούσα για marketing. Π.χ., το άρθρο-κριτική για το SubPhatty από το SoundOnSound μέχρι πρότινος (στην "ετυμηγορία") ανέφερε ότι ανταγωνισμό γι' αυτό το όργανο είναι κάποιο της D.I (Dave Smith Instruments), ενώ τώρα (επειδή προφανώς θέλουν να προωθήσουν τους διαφημιζόμενους) αναφέρει ότι ανταγωνισμός είναι το Mini Brute.

Εννοούσα τελικώς, ότι καθένα από αυτά τα όργανα απευθύνεται σε διαφορετικές κατηγορίες μουσικών.

Mea Culpa

ενώ τώρα (επειδή προφανώς θέλουν να προωθήσουν τους διαφημιζόμενους) αναφέρει ότι ανταγωνισμός είναι το Mini Brute.

Οh god ;D Με βαση το χρωμα τα συγκρινουν πια?

(παρεπιπτοντως, εγω θα πάρω μαλλον το microbrute)

Μη το παρεις, ειναι μαπα. Αφου το βλεπεις οτι κοστιζει μονο 300€, θες να πεταξεις τα λεφτα σου? Θα σου προτεινα να κανεις υπομονη και να μαζεψεις κανα διχιλιαρο, βαζεις και περιπου 1500€ σε δοσεις και αγοραζεις ενα σοβαρο_με προδιαγραφες_monosynth. Οχι, μη με ρωτας, δεν μπορω να σου πω ποιο, θα θεωρηθει διαφημιση. meditate.gif

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου