Προς το περιεχόμενο

AMT Warm Stone 12AX7-WS, Solid State preamp tube

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παντως το θεμα μη ξεχναμε οτι δεν ειναι μονο το πως ακουγεται.. ...... ...........

Σαφέστατα. Είναι απόλαυση σε μια καλή ηχογράφηση να χαζεύεις το φθαρμένο tweed ενός vintage tweed deluxe.  ::)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

σιγα μη καταργηθει και η βιδα, ο τροχος, η μπαλα,η ...μπυρα  :P

Γιατί έχει προταθεί κάτι hi-tech που μπορεί να αντικαταστήσει κάποιο απ' αυτά; Μπύρα πυριτίου ;D μμμμμμ  ;D

Η λάμπα είναι ωραίο πράγμα (και εμφανισιακά ωραίο) αλλά όλο και πλησιάζουμε την εποχή που θα υπάρχουν άλλες τεχνικές/τεχνολογίες που μπορεί να είναι εξίσου καλές στην δουλειά αυτή, αν όχι καλύτερες. Αυτή η εποχή μπορεί και να έχει φτάσει αρκεί να είμαστε ειλικρινείς.

Σαφέστατα. Είναι απόλαυση σε μια καλή ηχογράφηση να χαζεύεις το φθαρμένο tweed ενός vintage tweed deluxe.  ::)

Δεν ξέρω για τον tweed αλλά αυτό το face plate του dual rec σε κάνει να θες να παίξεις στο 11.

Είμαστε λίγο σαν τους πρώτους ανθρωπους που θα χάζευαν σχεδόν μαγεμένοι την φωτιά. Η ρημάδα η ψυχολογία κοστίζει.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

αλλά όλο και πλησιάζουμε την εποχή που θα υπάρχουν άλλες τεχνικές/τεχνολογίες που μπορεί να είναι εξίσου καλές στην δουλειά αυτή, αν όχι καλύτερες

ακομα δεν τον ειδαμε Γιαννη τον βγαλαμε... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

ακομα δεν τον ειδαμε Γιαννη τον βγαλαμε... ;D

Δεν μιλάω για το συγκεκριμένο προϊόν bro 8). Είπαμε, το μέλλον είναι στα ψηφία. Θα έρθει η εποχή που θα παίζεις καρφί στο pc και η ηχογράφηση θα γίνεται σε άλλο pc χιλιόμετρα μακριά ή ακόμα και κατανεμημένα. Και ένα κινητό ακόμα θα είναι ικανό εργαλείο για επαγγελματικά αποτελέσματα. Οι "παραδοσιακοί" κιθαρίστες θα φαίνονται όλο και πιο περίεργα πλάσματα.

Συμβουλεύτηκα την κρυστάλλινη σφαίρα μου μόλις ξύπνησα.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

o μόνος λόγος για να περάσει κάποιος σε μια τέτοια λύση είναι για να μην αλλάζει λάμπες κάθε...όποτε. Δεν είδα να το αναφέρει κανείς γι αυτό πετάγομαι. Προσωπικά, αν δεν ξεχώριζα τον ενισχυτή μου σε δικό μου blind test θα τις χρησιμοποιούσα. (btw έχω 2 τρόπους να βγαίνω ηλεκτρικά στο σπίτι μου, είτε από τον φουλ λαμπάτο μικρό fender μου είτε από το tech21 blonde και ρυθμίζομαι ώστε στην ηχογράφηση να μην εχει διαφορά. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο στο λάιβ και στημπρόβα)

Πάντως, στο αιώνιο θέμα λάμπα/analog/βινύλιο vs. sim/psifio/kotes που θυμάστε οτι συζητάμε χρόνια ο καθένας απαντάει πάνω στις δικές του ανάγκες. Ο χεράς που παίζει καρφί έχει άλλη θέση απέναντι στον shoegazer με τα 600 καλώδια. Ο 2ος σίγουρα βολεύεται (=έχει καλύτερο ήχο) με ένα guitar rig ενώ ο 1ος έχει κάθε λόγο (=έχει καλύτερο ήχο) να αγοράζει μισοτελειωμένες μπαταρίες για το μοναδικό υπερμπουτίκ φαζ του. Και αυτά δεν είναι γούστα, είναι τρόποι παιξίματος.

Το προϊόν που συζητάμε είμαι σίγουρος οτι θα βολέψει κάποιον που χρησιμοποιεί ενισχυτή με μεγάλο headroom ενώ μάλλον θα φανεί "λίγο" σε κάποιον που ο ήχος του βασίζεται σε έναν τερματισμένο μικρό λαμπάτο. Το μόνο που δε μ' αρέσει είναι η καγκουριά οτι ψιλοφέγγει όταν οδηγείται. Ντάξει, αυτό μοιάζει λίγο με τα ψεύτικα τζάκια.

Εχεις απόλυτο δίκιο octapus οτι το solid state ειναι ξεπερασμένο, κοιτα όμως το περίεργο πράγμα: ολα τα αγαπημένα μας πεταλια τι ειναι;

Τελικα είμαστε για δέσιμο; :)

Το ψηφιακό ναι, εχει περισσοτερη λογική να ειναι το μέλλον αλλα ειναι εντελως θεμα γουστου. Εμενα ας πουμε δεν με ικανοποίησε οσο κι αν το παιδεψα.

Αρα καταληγουμε σε αυτο που λεει ο SF, ειμεθα παλιομοδιτες και μας αρεσει! Το γεγονος οτι χρησιμοποιουμε τεχνολογια δεκαετιών μου φαινεται τοσο "ρομαντικο" που ενισχυει το δέσιμο που νιώθω με τον εξοπλισμό μου.

Ισως βεβαια να ειναι απλα placebo effect, ποιος ξερει;

Από την στιγμή που ενισχύει - για οποιονδήποτε λόγο, είτε ψυχολογικό είτε πρακτικό - την δημιουργικότητά μας και την έμπνευσή μας, είναι θεμιτό, έως και αναγκαίο. Αλλά τα αγαπημένα μας πετάλια που λες (υποθέτω πως μιλάς για drives) είναι τα πιο πολλά όντως solid state, όμως αυτό δεν έχει σημασία μιας και στην συντριπτική τους πλειοψηφία δουλεύουν σε συνεργασία με λαμπάτα τελικά ενισχυτικά στάδια, ή επίσης μαζί και με προενισχυτικά (πχ. όταν μπαίνουν από μπροστά - Kwsta pali esena koitaw).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

o μόνος λόγος για να περάσει κάποιος σε μια τέτοια λύση είναι για να μην αλλάζει λάμπες κάθε...όποτε.

Όντως, αλλά θα χρειαστεί κάτι πολύ δραστικό για να πείσει κάποιος τους κιθαρίστες να απαλλαγούν από μια ακριβή μεν, κίνηση ρουτίνας δε, που ισοδυναμεί πχ. με το να αλλάζεις λάστιχα στο αμάξι... Και αυτή τη στιγμή ο πιο δραστικός λόγος είναι η άνεση. Κοίτα ας πούμε τις μικρές κεφαλές-lunchbox που από τη στιγμή που λανσαρίστηκε ο Tiny Terror άρχισαν να πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια. Όχι τόσο λόγω τιμής αλλά λόγω της ευκολίας χρήσης και μετακίνησής τους.

Το προϊόν που συζητάμε είμαι σίγουρος οτι θα βολέψει κάποιον που χρησιμοποιεί ενισχυτή με μεγάλο headroom

Αυτό το εννοείς υποθέτω γιατί αυτά τα solid state εξαρτήματα θα είναι ηχητικά πιο ουδέτερα από τις λάμπες, ειδικά όταν αυτές καλούνται να παίξουν τον δύσκολο ρόλο της παραμόρφωσης? Πιθανόν, αλλά και πάλι όπως όλοι ξέρουμε οι παλιοκιθαρίστες είναι creatures of habit, πολύ περισσότερο πχ. από τους πληκτράδες που (ευτυχώς) εδώ και δεκαετίες έχουν αγκαλιάσει το πσηφίο χωρίς προκαταλήψεις...

πολύ περισσότερο πχ. από τους πληκτράδες που (ευτυχώς) εδώ και δεκαετίες έχουν αγκαλιάσει το πσηφίο χωρίς προκαταλήψεις...

Καλά, αυτοί δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς. Τα χαρακτηριστικά που έχουν τα σύγχρονα synths ή workstations ή πως τα λένε τέλος πάντων, εκτός ότι πολλά απ' αυτά δεν μπορούν να υπάρξουν πέρα του ψηφιακού κόσμου, αν έκαναν την προσπάθεια να τα υλοποιήσουν με αναλογικά κυκλώματα θα είχαν μέγεθος μεγαλύτερο απ' την εξωτερική δεξαμενή καυσίμων του διαστημικού λεωφορείου.

Πάντως το συγκεκριμένο προϊόν μόνο αν έχει και μαμώ τους ήχους έχει νόημα γιατί τελικά δεν σε γλυτώνει απ' τα προβλήματα των λαμπάτων. Και η αλλαγή προενισχύτριας δεν είναι πρόβλημα αφού δεν τις αλλάζεις παρά μόνο μετά από πολυυυυυυύ καιρό. Βασικά έχει ποτέ κανείς σας αλλάξει προενισχύτρια γιατί ψόφησε;

Υπάρχει και ο μικροφωνισμός αλλά τα σύγχρονα κυκλώματα δεν υποφέρουν τόσο, παρά μόνο αν υπάρχει μηχανική καταπόνηση.

Πράγματι, από τη μια δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς γιατί πολλές μηχανές σύνθεσης "ζουν" αποκλειστικά στο ψηφιακό domain, και γιατί οι ευκολίες του πσηφίου (προσέξτε την αλλαγή ορθογραφίας ;D) όπως τα πολύ παραμετροποιήσιμα sequencers, romplers, arrangers κλπ. είναι πια όχι μόνο δεδομένα αλλά και στοιχειώδη. Όμως δεν σημαίνει πως ήταν και τόσο μονολιθικά, πχ. και πολυφωνία είχαν (περιορισμένη), και sequencers, και τρελά routings κλπ.

Οι προενισχύτριες όντως κλατάρουν μετά από δεκαετίες, εκτός αν είναι αγιοβασιλιάτικες. Εγώ πχ. χρησιμοποιώ μερικές από τις αρχές των 60s (με καριέρα ήδη μεγάλη πριν τις πάρω εγώ στα στάδια  :D ).

(διευκρίνιση: oι λάμπες ήταν μέσα σε κάτι μηχανίσματα ΤΩΝ 60s, όχι ότι εγώ τις χρησιμοποιώ από τα 60s...)

Οι προενισχύτριες όντως κλατάρουν μετά από δεκαετίες, εκτός αν είναι αγιοβασιλιάτικες. Εγώ πχ. χρησιμοποιώ μερικές από τις αρχές των 60s (με καριέρα ήδη μεγάλη πριν τις πάρω εγώ στα στάδια  :D ).

[60 χρόνια μετά]

Εγώ, ο bloody_sunday, έχοντας σώας τας φρένας, δηλώνω ότι αφήνω αυτές τις προενισχύτριες λάμπες στα παιδιά μου με την ελπίδα να τους προσφέρουν ατελείωτες ώρες ζεστού ήχου. Ελπίζω κι αυτά να τις δώσουν στα δικά τους παιδιά όταν έρθει η ώρα.

;D ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου