Προς το περιεχόμενο

106 εκατ. ευρώ στον τοίχο...

Grey

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφού το αφεντικό φαίνεται να επιτρέπει.

και μετα μου λες οτι εχω παρερμηνευσει την εννοια σολιψισμος... ;D  (οχι βεβαια πως καταλαβα και 100% αυτο το παραληρημα... ;D)

Μα είναι απλό. Αυτό που θέλει να γίνει ο καπιταλισμός, ο τρόπος που είναι φτιαγμένος έχει να κάνει με μια γερή κορυφή. Πρέπει να τον φανταστείς σαν πυραμίδα sf. Οκ?

Η κορυφή πρέπει να είναι αδιάκοπα ευχαριστημένη. Αυτό είναι αξίωμα. Γιατί; Μπορεί να ρωτήσεις.

Μα γιατί έτσι θα μπορείς να απολαμβάνεις τα ψίχουλα που πέφτουν από πάνω. Θα είσαι δηλαδή η μεσαία τάξη. Δουλειά σου θα είναι να φοβερίζεις τους λίγο από κάτω σου και τους λίγο από πάνω ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα (πράγμα που κάνεις συνεχώς).

Ωραία ως εδώ;

Θα μπορείς επίσης να τους κατηγορείς για υποκρισία όταν τολμούν να μιλούν για αλόγιστη σπατάλη πόρων για έναν γαμημένο πίνακα λέγοντας. «Ε και τι σε κόφτει εσένα; Δικά σου είναι τα λεφτά; Ζηλεύεις. Είσαι υποκριτής.»

Σε όλη την διάρκεια θα αναφέρεσαι και μπορεί και να βλέπεις τον εαυτό σου σαν λαμπρό αστέρι της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Πρόσεξε τώρα. Είναι σημαντικό αυτό. Όπου ελευθερία θα εννοείς: Πλουτοκρατία.

Έρχεται ωστόσο η στιγμή που η κορυφή της πυραμίδας περιορίζει τα ψίχουλα της. Πάλι από καπρίτσιο. Το ίδιο που την κάνει να αγοράζει έναν πίνακα 100 μύρια. Τότε λοιπόν θα αρχίσεις να αλλάζεις γνώμη. Αυτή είναι όμως απλά η γνώμη μου ε.

Ναι, προσωπικά και χωρίς περιπτύξεις, θεωρώ ανήθικη την υπερβολική συγκέντρωση πλούτου σε έναν άνθρωπο.

Α, και βαριέμαι πάλι κοινότυπους χαρακτηρισμούς.

Ακόμα ένα αναρχοκομμούνι.

ο χρόνος αρκετός 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 290
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Μα είναι απλό. Αυτό που θέλει να γίνει ο καπιταλισμός, ο τρόπος που είναι φτιαγμένος έχει να κάνει με μια γερή κορυφή. Πρέπει να τον φανταστείς σαν πυραμίδα sf. Οκ?

Η κορυφή πρέπει να είναι αδιάκοπα ευχαριστημένη. Αυτό είναι αξίωμα. Γιατί; Μπορεί να ρωτήσεις.

Μα γιατί έτσι θα μπορείς να απολαμβάνεις τα ψίχουλα που πέφτουν από πάνω. Θα είσαι δηλαδή η μεσαία τάξη. Δουλειά σου θα είναι να φοβερίζεις τους λίγο από κάτω σου και τους λίγο από πάνω ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα (πράγμα που κάνεις συνεχώς).

Ωραία ως εδώ;

Θα μπορείς επίσης να τους κατηγορείς για υποκρισία όταν τολμούν να μιλούν για αλόγιστη σπατάλη πόρων για έναν γαμημένο πίνακα λέγοντας. «Ε και τι σε κόφτει εσένα; Δικά σου είναι τα λεφτά; Ζηλεύεις. Είσαι υποκριτής.»

Σε όλη την διάρκεια θα αναφέρεσαι και μπορεί και να βλέπεις τον εαυτό σου σαν λαμπρό αστέρι της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Πρόσεξε τώρα. Είναι σημαντικό αυτό. Όπου ελευθερία θα εννοείς: Πλουτοκρατία.

Έρχεται ωστόσο η στιγμή που η κορυφή της πυραμίδας περιορίζει τα ψίχουλα της. Πάλι από καπρίτσιο. Το ίδιο που την κάνει να αγοράζει έναν πίνακα 100 μύρια. Τότε λοιπόν θα αρχίσεις να αλλάζεις γνώμη. Αυτή είναι όμως απλά η γνώμη μου ε.

και μετα απο αυτο θεωρεις οτι ειμαι..παρανοϊκος που σε χαρακτηριζω κομμουνιστη....

ΟΚ.... ;D

δεν ειναι κακο παντως να εισαι κομμουνιστης,φτανει βεβαια να μη παρεις ποτε την ΕΞΟΥΣΙΑ στα χερια σου... ;D  

φυσικα και ΟΧΙ οκ...ο καπιταλισμος ειναι ΗΘΙΚΑ ανωτερο οικονομικο συστημα...ΠΟΛΥ ανωτερο του κομμουνιστικου..και φυσικα δεν ειναι μια πυραμιδα στην οποια..βασιλευει η..πλουτοκρατια...ειναι απλα το τελειοτερο συστημα ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ που υπαρχει (και εχει ιστορικα αποδειχτει αυτο ) ,οι ικανοι και αυτοι που δουλευουν δεν αρκουνται στα ψιχουλα...ΒΟΥΤΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ..αν εισαι μαγκας λοιπον ΒΟΥΤΑ το και ΕΣΥ ωστε να εχεις και εσυ...BACON (και καπνιστο και ...πινακωτο... ;D)

..ολα τα αλλα κατα τη ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ (που λεει και ο Grey) ειναι.....απονη ζωη μας εριξες στου κοσμου την ακρη και ταινιες με τον Ξανθοπουλο... ;D

παρε και εδω ενα αριστουργηματικο αρθρο που λες και γραφτηκε για την σημερινη μας κουβεντα

http://www.capital.gr/News.asp?id=1906771

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Ρε αδερφέ,δεν μου άρεσε αυτό που έκανε ο τύπος!Σε μένα,για τα δικά μου δεδομένα,με το δικό μου το γαμ...νο το μυαλό!

Δεν είπε κανείς ότι η άποψη αυτή είναι αλλουνού ούτε ότι την σκέφτηκες με δανεικό εγκέφαλο. Όπως εσύ εκφράζεις άποψη με την οποία κάποιοι διαφωνούν ή συμφωνούν έτσι και οι άλλοι κανουν το ίδιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί τσαντίζεσαι.

Ναι, προσωπικά και χωρίς περιπτύξεις, θεωρώ ανήθικη την υπερβολική συγκέντρωση πλούτου σε έναν άνθρωπο.

Γιατί όμως;

Μα είναι απλό. Αυτό που θέλει να γίνει ο καπιταλισμός, .........Αυτή είναι όμως απλά η γνώμη μου ε.

Χμμμμ....ξανά.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Καλα και εμενα δε μου αρεσει το παστιτσιο...δεν ανοιγω και thread για αυτο... ;D  

τουλαχιστον εχεις γνωση της καταστασης του μυαλου σου ,ειναι μια καλη αρχη προς την ιαση.. ;D

Επιβεβαιώνεις αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουν αλλά για κάποιο λόγο μόνο λίγοι έχουν τονίσει,ώστε να το εμπεδώσεις...

Είσαι ανίκανος για συζήτηση.

Δεν μπορείς χωρίς να προσβάλεις και μάλιστα με ωμό τρόπο,όπως ακριβώς παραπάνω.

Τελικα εσεις οι ..προοδευτικοι δεν εχετε χιουμορ...ισως φταιω βεβαια και εγω που ειμαι ενα ωμο και τσεκουρατο καπιταλιστικο γουρουνι χωρις ευαισθησιες για τον συνανθρωπο μου... σορρυ αν σε προσβαλα...(σοβαρα το λεω) και δεν θα επαναληφθει...θα σου μιλαω με το...γαντι... :)

• Moderator

@ Grey

Πίστευε ό,τι θες, είναι δικαίωμά σου. Στο ξανα έγραψα.Δεν θα σου υποδείξω εγώ, όπως και σε κανέναν άλλον, τι να πιστέψεις.

Μπορείς να πιστεύεις ότι είναι πολλά τα 100 εκ. για έναν πίνακα  ή να  πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα.

Δεν έχει σημασία τι θεωρώ εγώ (δεν οργανώνω δημοπρασίες, ούτε εκτιμώ έργα τέχνης , όπως είπαν και άλλοι)  , αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτός που τα έδωσε ήξερε πολύ καλά τι έκανε.

Αν θες για την ιστορία, αυτό που έκανε να πάρω μέρος στο θέμα ήταν αυτό:

Για να έβλεπα(αν μπορούσα),θα έκανα τις ίδιες γελοιότητες;

, και στο είπα και στο πρώτο μου μήνυμα.

Μην προσπαθείς να τον καταλάβεις. ΔΕΝ μπορείς. Είναι ΑΛΛΟΣ κόσμος.

Αλλά ότι δεν καταλαβαίνουμε δεν σημαίνει ότι είναι «γελοίο» .

Αν παρόλα αυτά εσύ θες να εξακολουθήσεις να το θεωρείς ως τέτοιο (γελοίο), δικαίωμά σου και πάλι.

Γιατί όμως;

Γιατί είμαι Γονιδιακά (εκτο Γονίδη) αναρχ(ιδ)κουμούνι. Έτσι δεν είπε ο άλλος;

Α ρε που τα χρόνια τα καλά.

Χημείο θα σας το χα κάνει το μαγαζί και δεν καθαρίζατε ούτε με Αρκουδέα

Τώρα με τις παλινδρομήσεις και τις μέσες και τα κεφάλια ........

Ευτυχώς μας έμεινε και κάνα πάλκο στη χάση και στη φέξη να βγάζουμε τα σώψυχα μας και να στεγνώνουμε.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Ευτυχώς μας έμεινε και κάνα πάλκο στη χάση και στη φέξη να βγάζουμε τα σώψυχα μας και να στεγνώνουμε.

Κριμα και μου ειχαν περισεψει 4 εκατομμυρια απο τον Bacon (ειχα υπολογισει 110 και τελικα εκατσε η μπιλια στα 106) και ελεγα να στα δωσω για να παρεις εκεινο το ρημαδο jazz bass του 63...

δε πειραζει θα τα δωσω στο Μαραθωνα να πληρωσει κανα φορο για τη πισινα.... ;D..αυτος τουλαχιστον εκτιμαει το ΚΑΛΟ ΜΠΕΪΚΟΝ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου