Προς το περιεχόμενο

106 εκατ. ευρώ στον τοίχο...

Grey

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Αυτό όμως που με ξεπερνάει είναι η προσπάθεια εξίσωσης από κάποιους της δικιάς μου,προφανώς και δικιάς σου,σπατάλης με τις "άλλες"..."των άλλων".

Μην κρίνεις ίνα μην κριθείς.  ;D ;D

Η σπατάλη είναι σπατάλη.

Εσένα σου φαίνεται αστρονομικό το πόσο των 106 εκ...γι' αυτόν μπορεί να είναι τα 260,00 € του atreu73.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 290
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Αναρωτιέμαι αν θα άνοιγε ποτέ ένα αντίστοιχου πνεύματος θρεντ για κάποιον (π.χ. έναν πλούσιο ροκ σταρ) που έχει αντίστοιχης αξίας - γιατί ίδιας το κόβω δύσκολο - συλλογή από κιθάρες ή το προσωπικό του πανάκριβο στούντιο ή 30 Φεράρι ή ή ή... Η "ζωγραφιά στον τοίχο" υπόκειται σε διαφορετικούς "ηθικούς" κανόνες από τα παραπάνω;

Προφανώς και θα άνοιγε...

Αν αγόραζε μία κιθάρα κοντά σε αυτά τα λεφτά ή ένα στούντιο ή μία Φερράρι...

Υποθέτω ότι ο τύπος της αρχικής επισύναψης δεν έχει σταματήσει εκεί.

Φαντάζομαι το μειδίαμα του συγκεκριμένου ατόμου αν μάθαινε με πόση θέρμη υπερασπίζονται την επιλογή του να σκάσει 106 ψωροεκατομμυριάκια για έναν πίνακα κάποια άτομα από την άλλη άκρη του πλανήτη. Προφανώς και προσωπικά μου κάνει μεγαλύτερη αίσθηση η δικηγορίστικη πρεμούρα ορισμένων ένθερμων υποστηρικτών του εδώ μέσα, παρά η "μανία" των επικριτών του.

Και για να μην παρεξηγηθώ, προσωπικά εδώ και παρά πολύ καιρό έχω αποσυνδέσει την ηθική από το χρήμα. Για μένα δεν αποτελούν αντιστρόφως ανάλογες έννοιες/αξίες.

Το να κάνεις κριτική, είτε τη θεωρείς καλόβουλη είτε καλόβουλη, είναι τεράστια παγίδα, στην οποία τουλάχιστον οι περισσότεροι άνθρωποι - αν όχι όλοι - πέφτουμε πάρα πολύ εύκολα. Ούτε αν κατακρίνεις το συγκεκριμένο άνθρωπο θα διορθωθεί ο ίδιος ή θα γίνει ο κόσμος καλύτερος, ούτε αν τον υπερασπιστείς (για ποιο να το κάνεις αυτό, απορώ πραγματικά) θα καταφέρεις να τον "απενοχοποιήσεις" στα μάτια αυτών που πάντα θα θεωρούν τον πλούτο και το χρήμα ως κάτι διαβολικό.

• Moderator

Έλα τώρα...

Καλά λες.

Μπορεί και να είναι και λιγότερα.

Αυτό όμως που με ξεπερνάει είναι η προσπάθεια εξίσωσης από κάποιους της δικιάς μου,προφανώς και δικιάς σου,σπατάλης με τις "άλλες"..."των άλλων".

Αν έχεις στέγη, καθαρό νερό, ρεύμα, καλό φαί καθημερινά, μια χ πρόσβαση σε υγεία και κάποια ευρώ στην τσέπη, είσαι ήδη στο 15% των πλούσιων του πλανήτη, και η ζήλια σου για τον πίνακα του πλουσιότερου είναι το ίδιο γελοία στα μάτια των πεινασμένων, όσο γελοίο είναι για σένα ο αγοραστής του πίνακα να ζηλεύει τον Γκειτς για το παλίμψηστο του Αρχιμίδη.

• Guru

Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ μπορεί να κρίνεται με τέτοια ευκολία τέλος πάντων... Τι να πω...  ???

• Moderator

Φαντάζομαι το μειδίαμα του συγκεκριμένου ατόμου αν μάθαινε με πόση θέρμη υπερασπίζονται την επιλογή του να σκάσει 106 ψωροεκατομμυριάκια για έναν πίνακα κάποια άτομα από την άλλη άκρη του πλανήτη. Προφανώς και προσωπικά μου κάνει μεγαλύτερη αίσθηση η δικηγορίστικη πρεμούρα ορισμένων ένθερμων υποστηρικτών του εδώ μέσα, παρά η "μανία" των επικριτών του.

Και για να μην παρεξηγηθώ, προσωπικά εδώ και παρά πολύ καιρό έχω αποσυνδέσει την ηθική από το χρήμα. Για μένα δεν αποτελούν αντιστρόφως ανάλογες έννοιες/αξίες.

Το να κάνεις κριτική, είτε τη θεωρείς καλόβουλη είτε καλόβουλη, είναι τεράστια παγίδα, στην οποία τουλάχιστον οι περισσότεροι άνθρωποι - αν όχι όλοι - πέφτουμε πάρα πολύ εύκολα. Ούτε αν κατακρίνεις το συγκεκριμένο άνθρωπο θα διορθωθεί ο ίδιος ή θα γίνει ο κόσμος καλύτερος, ούτε αν τον υπερασπιστείς (για ποιο να το κάνεις αυτό, απορώ πραγματικά) θα καταφέρεις να τον "απενοχοποιήσεις" στα μάτια αυτών που πάντα θα θεωρούν τον πλούτο και το χρήμα ως κάτι διαβολικό.

Δηλαδή πιστεύεις σοβαρά ότι ένας τέτοιος τύπος έχει ανάγκη από τη δική μας "συμβουλή" (θετική η αρνητική) για να πορευθεί στη ζωή;

Κατά τα άλλα συζήτηση κάνουμε.

Δεν υπάρχει κανείς "ένθερμος υποστηρικτής" εδώ μέσα. Το έχεις παρεξηγήσει. Αυτό που προσπαθούμε να πούμε είναι ότι είναι παράλογο να κρίνεις μια τέτοια πράξη αποκλειστικά και μόνο απ' το ποσό που την συνοδεύει, είτε θετικά είτε αρνητικά. Αν και μόνο αν υπήρχε επιπλέον πληροφόρηση τότε θα είχε νόημα η κριτική. Όπως θα προσέξεις κανείς δεν είπε "μπράβο του του μάγκα, καλά έκανε και τον αγόρασε".

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Αν έχεις στέγη, καθαρό νερό, ρεύμα, καλό φαί καθημερινά, μια χ πρόσβαση σε υγεία και κάποια ευρώ στην τσέπη, είσαι ήδη στο 15% των πλούσιων του πλανήτη, και η ζήλια σου για τον πίνακα του πλουσιότερου είναι το ίδιο γελοία στα μάτια των πεινασμένων, όσο γελοίο είναι για σένα ο αγοραστής του πίνακα να ζηλεύει τον Γκειτς για το παλίμψηστο του Αρχιμίδη.

Για ποια ζήλια μιλάς;Έχεις διαβάσει από την αρχή του thread;

Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ μπορεί να κρίνεται με τέτοια ευκολία τέλος πάντων... Τι να πω...  ???

Nα μην σου κάνει εντύπωση...

Κάποιοι είναι πολύ μπροστά σε σκέψη και κρίση,κάποιοι(όπως εγώ) δεν είναι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου