Προς το περιεχόμενο

Gallagher ο κιθαριστής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

SF γιατί μας το κάνεις αυτό. Το ξανάβαλες πιό παλιά, δεν αντέχω να το ξανακούσω πάλι :P ;D. Λυπήσου τα αυτιά μας :-X  Ιεροσυλία για τον Rory... 

Θα συμφωνήσω ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης και ούτε ο ίδιος ο Noel θα πίστευε ποτέ οτι μπορεί να συγκριθεί με τον μοναδικό Rory μονο και μόνο λόγο συνωνυμίας.

Οταν λέμε Gallagher εννοούμε τον Rory αυτο και μόνο τα λεει ολα.

Απο την άλλη επειδή δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα στους δυο καλλιτέχνες αυτο εχει ως αντίκτυπο να αδικεί τον Noel και μόνο.

Noel = Oasis

Oasis = Μια πολύ καλή μπάντα που άφησε και θα αφήσει το στίγμα της ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου.

Μάγκες δεν το πάω για σύγκριση ποιος την έχει μεγαλύτερη ..... την επιτυχία.

Αυθόρμητα ο καθένας τι θα απαντούσε ;

Για τους 50 και φεύγα δεν υπάρχει άλλος Γκάλαχερ μόνο ο Άι Ρόρης το Σεληνοβρέφος.

Για τους Βρετανοθρεμμένους Τζενερέισον Γουάι ο Νόελ είναι σαξές σίμπολ. Φάστ μάνεϊ.

Για εμένα είναι δίκοπο, γουστάρω το Shadow play (ίσως και όλος ο πλανήτης)  δεν γουστάρω την πρωκτοπαιδαρίλα τών Οάσεων. Από την άλλη παραδέχομαι ότι τα τσογλάνια έγραψαν ένα από τα αγαπημένα μου Cigarettes & Alcohol  και για μια δεκαετία είχαν την μουσική βιομηχανία στα πόδια τους (αυτό κι αν είναι επιτυχία) και εγώ χαλιόμουν που ο Μπάρμπα Ρόρυ δεν έκανε κράτει στις κανάτες  :(

Βεβαια μας διαφευγει το γεγονος οτι ο Noel δεν ειναι κυρίως κιθαριστας,οπως ηταν ο Rory ο οποιος ειναι γνωστος για τη δεξιοτεχνια του , αλλα (παρα πολυ καλος) συνθετης ,οποτε μαλλον συγκρινουμε ανομοια πραγματα.

o rory περα απο την "δεξιοτεχνια" του (που ειναι απο το διαστημα) εχει γραψει κομματαρες και στιχαρες! :)

δεν ειναι απλα ενα καλος κιθαριστας! ειναι ενας ολοκληρωμενος μουσικος και τραγουδοποιος!

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Εμένα μου φαίνεται ενδιαφερουσα ερώτηση, γιατί σκεφτομαι ποιά είναι τα στάνταρ μου για να κρίνω έναν κιθαρίστα (δηλαδή μουσικό που παιζει κιθάρα). Γιατί εκτος από τα προσωπικά μου γούστα -που προφανώς έχω όπως όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την κιθάρα- , αξιώνω να έχω και πιο καθολικά, που να μπορώ να τα επικοινωνήσω με τους υπόλοιπους ανθρώπους που απλώς ακούν μουσική.

Ο Noel ειναι αρκετά καλός στο να στολιζει με τη "σωστή" μελωδια/ήχο/feeling το εκάστοτε σημειο του κομματιου, κατι που για μενα ειναι απο μονο του τέχνη. Άρα, είναι ένας καλος κιθαρίστας-μουσικός. Αλλιώς, δε θα ήταν καταπληκτικό, το καταπληκτικό What's the story-morning glory (που κατά τη γνώμη μου αξιζει κομματι προς κομματι, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα και της τραγουδοποιητικής ικανότητας του Noel, της ερμηνειας του Liam, του δεσίματος της μπάντας, της παραγωγής, κτλ)

Απ'την αλλη, η πόρωση που βγαζει ο Rory στο παιξιμο του ειναι μοναδική, το παίξιμό του εχει φουλ προσωπικότητα, έπαιζε φράσεις με νόημα, είχε και φοβερή τεχνική χωρίς να παρλαπιπιάζει πολύ (ε εντάξει λίιιγο παρλαπιπιάζει, σα βιρτουόζος κι αυτός...), είναι σταθμος στην ιστορια της ηλεκτρικής κιθαρας, και άξιος μελέτης από τους κιθαρίστες.

Τελικώς, Rory, λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Εμεινε στην ιστορία ο άνθρωπος, πώς να το κάνουμε. Αυτό, αν η ερώτηση είναι για το ποιόν θεωρούμε καλύτερο κιθαρίστα...Τα άλλα είναι διαφορετική συζήτηση.

Rory για έναν πολύ απλό λόγο. Κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό και τη συμπάθεια όλων. Και αυτό είναι ο ορισμός της επιτυχίας.

ποιος είναι  ο Noel Gallagher ρε παιδιά;

Ειναι το mastermind behind OASIS...oi Oasis ηταν μια μπαντουλα της πλακας που ουτε η μανα τους δεν τους ηξερε

They have had eight UK number-one singles and eight UK number-one albums, and won fifteen NME Awards, nine Q Awards, four MTV Europe Music Awards and six Brit Awards, including one in 2007 for Outstanding Contribution to Music and one for the Best Album of the Last 30 Years as voted by BBC Radio 2 listeners; they have been nominated for three Grammy Awards. By 2009, the band had sold an estimated 70 million records worldwide.[6] The band were listed in the Guinness World Records book in 2010 for “Longest Top 10 UK Chart Run by a Group” after an unprecedented run of 22 top 10 hits in the UK.[7] The band also holds the Guinness World Record for being the most successful act in the UK between the years 1995 and 2005, spending 765 weeks in the Top 75 singles and albums charts.[8][9]

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

SF γιατί μας το κάνεις αυτό. Το ξανάβαλες πιό παλιά, δεν αντέχω να το ξανακούσω πάλι :P ;D. Λυπήσου τα αυτιά μας :-X  Ιεροσυλία για τον Rory...  

ενταξει οπως ο Ρορυ δεν μπορουσε να παιξει Marr ,ετσι και ο Marr δεν μπορει να παιξει Ρορυ....ενα tribute εκανε ο ανθρωπος παιζοντας κομματια που μαλλον εχει να παιζει απο τα....10 του (και ειναι 50 φευγα... ;D)....cut him some slack...

Παντως ο Ρορυ εχει εχει το ΣΕΒΑΣΜΟ ολων,ακομα και των...αμπαλων... ;D,που παιζουν σολο μια φορα στα 10 χρονια...(τελικα βγαζει πολυ..κιθαριστικο πραμα αυτη η Ιρλανδια....ηδη 3 απο τους μεγαλυτερους κιθαριστες ever εχουν αναφερθει στο thread αυτο,οχι ο Noel δεν ειναι ενας απο αυτους... ;D)

http://www.youtube.com/watch?v=1rv8GmKT9tM

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου