Προς το περιεχόμενο

Εδώ τα καλά riffs.. διαλιέχτε.. ''Time is running out''

sotiroubas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την χαιρετούμπα μου πρώτα, δεύτερον  έχεις τον σεβασμό μου για αυτήν την αντίδραση σου να κάτσεις κάτω και και να ασχοληθείς με το riff, μιλάω σαν κιθαρίστας προς κιθαρίστα, είναι πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δεν μπορώ να μην κολακευτώ, και σε ευχαριστώ, μ'αρέσεις έχεις πόρωση λέμε...Τώρα όσο για το ''παικταράς'' δεν θα το έλεγα, ζωηρούλης και τσαχπίνης ναι ;D

Μπορεί να το περάσω και σε ταμπλατούρα αν χρειαστεί, αλλά και ακόμα καλύτερα μπορεί να κάνω ένα βιντεάκι και να το δείξω αργά και βήμα-βήμα.

Ενδεικτικά:κούρδισμα στάνταρ αλλά με ''drop d" εξηγούμαι d a d g b e(η μ μπάσσα χορδή ένα τόνο κάτω να γίνει ρε(d) αυτό είναι που αλλάζει τον συσχετισμό και τις θέσεις και πού παίζεται τι.

Μια μικρή βοήθεια στα γρήγορα για πάρτυ σου: με σειρά χτυπημάτων 1)ρε ανοιχτή(όχι η dro d)

2)λα δίεση πατημένη(hummer on) πρώτο διάστημα στην λα χορδή

3)Φα (τρίτο διάστημα αλλά στη ρε την drop d)

4)Ανοιχτή ρε drop d

5)ρε πατημένη στην(λα χορδή στο πέμπτο διάστημα

6)φα (τρίτο διάστημα στην ρε την drop d)

8)φα πατημένη(στο τρίτο διάστημα στην drop d)

9)ντο πατημένη(στο τρίτο διάστημα στην λα χορδή ακριβώς από κάτω με τον μέσο δάχτυλο καπάκωμα δηλαδή ;D

10) + 11) σολ ανοιχτή  και αμέσως λα hummer on στην σολ χορδή την ανοιχτή στο δεύτερο διάστημα. Τέλος του πρώτου μέρους

Επαναλαμβάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα, με μια διαφορά: στο 10)+11) το hummer on θα είναι

λα(στην σολ ανοιχτή χορδή δεύτερο διάστημα και ντο πάλι στην σολ ανοιχτή χορδή,στο πέμπτο διάστημα.

Μέχρι εδώ καλά λέμε...

Επαναλαμβάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα από την αρχή το πρώτο μέρος μέχρι και το 10)+11)και έχουμε

Τρίτο μέρος:επαναλαμβάνεις το αρχικό

1)ρε ανοιχτή

2) το ιδιο να μην τα γράφω

3)

Η συνέχεια του 1) 2) 3): και

1)ρε πατημένη( στο πέμπτο διάστημα στην λα χορδή), 2) φα πατημ(τρίτο διάστημα στην drop d),και 3)ρε drop ανοιχτή εδώ μe pull off .

Και  συνεχίζω με το δύσκολο μέρος 4)ρε δίεση (στο πρώτο διάστημα στην ρε την drop d), 5)ντο πατημ( στο τρίτο διάστημα στην λα χορδή),6)ρε ανοιχτή όχι η drop d, 7)φα πατημ(κουράστηκα ;D,στο τρίτο διάστημα στην drop d) αυτά με τον δείκτη δάχτυλο

8)ντο ακριβώς από κατω(στο τρίτο διάστημα στην λα ανοιχτή χορδή, 9)φα πατημ(στο τρίτο διάστημα στην ρε ανοιχτή χορδή) κι αυτά με τον δείκτη(7 8 9)

10)σολ πατημ(στο τρίτο διάστημα στην drop d) , 11)ρε πατημ(στο τρίτο διάστημα στην λα χορδή),12)σολ πατημ(τρίτο διάστημα στην σολ ανοιχτή.

13)ντο πατημ(τρίτο διάστημα στην λα ανοιχτή), 14) ρε πατημ(τρίτο διάστημα στην ρε χορδή ανοιχτή), 15) λα πατημένη (δεύτερο διάστημα στην σολ χορδή ανοιχτή), 16)σολ ανοιχτή, 17)ρε πατημ(τέταρτο διάστημα στην λα χορδή ανοιχτή), 18)ντο πατημ  (τρίτο διάστημα στην λα ορδή) εδώ τώρα γίνεται ένα  hummer on +pull off όπως πάιζεις πεντατ...19)λα ανοιχτή χορδή ,20)ξανά ντο πατημ(στο τρίτο διάστημα στημ λα χορδή)και ,21)σολ πατημ(στο πέμπτο διάστημα στην drop d με το σχετικό vibrato... ;D

ΤΕΛΟΣ ΟΎΦ  Α και συγχορδιές λα, λα δίεση ,λα και λα πατ 7ο τάστο, λα πατ, ρε διεση σολ στη σολ χορδή,ρε στην ρε το ιδιο καντο αντίστροφα προς τα πανω δαχτυλισμός-αρπέζ και  ρε οχτάβα ρε δίεση οχτάβα αυτά.... ;D

Για την πόρωση. ελπίζω να το πάρεις το mail

ΥΓ πέννα πάνω-κάτω μόνο εκεί στο περίεργο σημείο που πατάς με τον δείκτη και τις 3 χορδές θέλει κάπως σαν αρπέζ χειρισμό διαδοχικά προς το κάτω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Α ρε Sotirouba...προσπάθησα να διαβάσω τις οδηγίες σου και ζαλίστηκα!!!  :P ;D

Με έψησες και θα κάτσω να το βγάλω πάντως.  :D

Θα προσπαθήσω με το αυτί και βλέπουμε. Άμα το προχωρήσεις και δε βαριέσαι γράψε το στο guitar pro και είσαι άρχοντας.  ;)

Επίσης η ιδέα με το tutorial video είναι πολύ καλή.  ;)

Καλός !!!!!  Μου αρέσουν πολύ κάτι τέτοια ριφάκια......

Κουλός... και μουρλός ;D και εγώ τα έχω αδυναμία, με αυτά γεννήθηκα(από τη κοιλιά της μάνας σου τα έπαιζα ;D ;D ;D

Για την ιστορία το πρώτο riff που έβγαλα  στην ακουστικοκλαστική σαβουροκιθάρα μου σε 2 χορδές, ήταν το burn των Deep Purple, μαζί με το πρώτο bend που μου έδειξε ένας φίλος , ήταν η σπουδαιότερη ανακάλυψη που έκανα ποτέ ;D

'Εχω και τσίπικα riffs λέμε,  να σαι καλά SOYPI σ'ευχαριστώ πολύ.

10)σολ πατημ(στο τρίτο διάστημα στην drop d) , 11)ρε πατημ(στο τρίτο διάστημα στην λα χορδή),12)σολ πατημ(τρίτο διάστημα στην σολ ανοιχτή.

13)ντο πατημ(τρίτο διάστημα στην λα ανοιχτή), 14) ρε πατημ(τρίτο διάστημα στην ρε χορδή ανοιχτή), 15) λα πατημένη (δεύτερο διάστημα στην σολ χορδή ανοιχτή), 16)σολ ανοιχτή, 17)ρε πατημ(τέταρτο διάστημα στην λα χορδή ανοιχτή), 18)ντο πατημ  (τρίτο διάστημα στην λα ορδή) εδώ τώρα γίνεται ένα  hummer on +pull off όπως πάιζεις πεντατ...19)λα ανοιχτή χορδή ,20)ξανά ντο πατημ(στο τρίτο διάστημα στημ λα χορδή)και ,21)σολ πατημ(στο πέμπτο διάστημα στην drop d με το σχετικό vibrato... ;D

Σωτήρη αν μου επιτρέπεις μια μικρή διόρθωση.  :)

Στα μαυρισμένα που έχω παραθέσει έχεις γράψει λάθος τα πατήματα.  ;)

Ρίξε τα μια ματιά. (Να υποθέσω ότι με τη λέξη "διάστημα" εννοείς το τάστο, έτσι; )

Το guitar pro έρχεται; Γιατί με το αυτί δεν τα καταφέρνω.  :D

Τα έγραψα πρόχειρα και μπακαλίστικα από ότι κατάλαβες, σκέφτηκα ότι βιαζόταν ο φίλος που το ζήτησε.

Από την άλλη είμαι εξοικειωμένος με τα tabs κυρίως με το διάβασμα και όχι με το γράψιμο καθώς έπαιρνα τα περιοδικά guitar player ,world , guitarist κλπ και έβγαζα και μελετούσα διάφορα που με βοήθησαν αρκετά.Γι αυτό και είπα άμα χρειαστεί θα το κάνω.

Πάντως το guitar pro δεν το ήξερα και σ΄ευχαριστώ geodimitri  η Δημήτρη θα το ψάξω και θα είναι στα υπ'όψιν.Αν ακολουθήσεις ένα ένα τα χτυπήματα-νότες με την σειρά που τα έβαλα θα βγάλεις άκρη, έτσι γίνεται και με τα tabs, σιγά-σιγά αρχίζεις και βγάζεις άκρη, ενώ στην αρχή

δεν βγάζεις  νόημα, μετά όμως αποκτά υπόσταση και δένει το παζλ  :)

Έχεις κουρδίσει drop d??

Ναι κούρδισα.

Θα σου πω τι δε βγαίνει στις νότες.

10)σολ πατημ(στο τρίτο (πέμπτο) διάστημα στην drop d) , 11)ρε πατημ(στο τρίτο (πέμπτο) διάστημα στην λα χορδή),12)σολ πατημ(τρίτο διάστημα στην σολ ανοιχτή (αυτό δε γίνεται).

13)ντο πατημ(τρίτο διάστημα στην λα ανοιχτή), 14) ρε πατημ(τρίτο διάστημα στην ρε χορδή ανοιχτή (αυτό δε γίνεται)), 15) λα πατημένη (δεύτερο διάστημα στην σολ χορδή ανοιχτή), 16)σολ ανοιχτή, 17)ρε πατημ(τέταρτο (πέμπτο) διάστημα στην λα χορδή ανοιχτή), 18)ντο πατημ  (τρίτο διάστημα στην λα ορδή) εδώ τώρα γίνεται ένα  hummer on +pull off όπως πάιζεις πεντατ...19)λα ανοιχτή χορδή ,20)ξανά ντο πατημ(στο τρίτο διάστημα στημ λα χορδή)και ,21)σολ πατημ(στο πέμπτο διάστημα στην drop d με το σχετικό vibrato... ;D

Ελπίζω να μη παρεξηγήσεις...Το κάνω απλά για να γραφτεί σωστά.  ;)

ΥΓ: Το καλό με την ταμπλατούρα και την παρτιτούρα είναι ότι βλέπεις και τις χρονικές αξίες και βγαίνει πιο εύκολα το κομμάτι.  ;)

Ζητώ συγγνώμη έχεις απόλυτο δίκιο και είναι:

10) σολ πατημ(πέμπτο διάστημα στην drop d)

11) ρε πατημ(στην λα χορδή στο πέμπτο διάστημα)

12) σολ πατημ(στο πέμπτο διάστημα στην σολ χορδή)

14)φα πατημ(στο τρίτο διάστημα στην ρε χορδή)

17) ρε πατημ(στο πεμπτο διάσημα στην λα χορδή)

Νομίζω ότι αυτό είναι τελικά το σωστό , δες το και πές μου ζητώ ταπεινά συγνώμη.

Και φυσικά τα tabs είναι πιο σωστά από τα μπακάλικα τα δικά μου, δεν το συζητάμε,και ζητώ συγνώμη και απο τον leon7pap θα τον μπερδεψα τον άνθρωπο.

Ευχαριστώ ΔΗΜΉΤΡΗ για τον κόπο σου με έσωσε η παρατηρητικότητα σου  ;) ;D

Ζητώ συγγνώμη έχεις απόλυτο δίκιο και είναι:

10) σολ πατημ(πέμπτο διάστημα στην drop d)

11) ρε πατημ(στην λα χορδή στο πέμπτο διάστημα)

12) σολ πατημ(στο πέμπτο διάστημα στην σολ χορδή)

14)φα πατημ(στο τρίτο διάστημα στην ρε χορδή)

17) ρε πατημ(στο πεμπτο διάσημα στην λα χορδή)

Νομίζω ότι αυτό είναι τελικά το σωστό , δες το και πές μου ζητώ ταπεινά συγνώμη.

Και φυσικά τα tabs είναι πιο σωστά από τα μπακάλικα τα δικά μου, δεν το συζητάμε,και ζητώ συγνώμη και απο τον leon7pap θα τον μπερδεψα τον άνθρωπο.

Ευχαριστώ ΔΗΜΉΤΡΗ για τον κόπο σου με έσωσε η παρατηρητικότητα σου  ;) ;D

Σωτήρη το 12 πάλι δε γίνεται. Δε είναι δυνατό να είσαι στη ΣΟΛ ανοιχτή (3η χορδή) να πατάς στο 5ο τάστο και να έχεις πάλι ΣΟΛ. Αυτή είναι η ΝΤΟ (5ο τάστο, 3η χορδή).  ;)

Κανένας κόπος! Χαρά μου!  :D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου