Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Δεν με κουράζεις καθόλου.

1) κάνει εκπληκτικούς univibe ήχους, αλλά... πρέπει να τους φτιάξεις. Το δικό μου univibe preset, είναι tremolo + plaser, sync'ed. Είναι ΤΡΟΜΕΡΑ πειστικό, πρέπει να το ακούσεις πόσο "πλούσιο" ακούγεται...

2) Το blend ποτέ δεν με απασχόλησε, το depth είναι διαφορετικό πράγμα αλλά εμένα μου αρκεί με το παραπάνω. Βέβαια αναγνωρίζω ότι για κάποιους το blend είναι deal maker or breaker, αλλά για εμένα όχι.

3) το αν το προτιμώ από το phase 90 είναι δύσκολη ερώτηση. Προφανώς είμαι από εκείνους που θέλουν ΟΛΟΥΣ τους modulation ήχους διαθέσιμους στο board τους, άρα λύσεις σαν το modulator είναι ψιλο-μονόδρομος, αν δεν θέλω να καταλήξω με κανένα pedaltrain grande, 15 πετάλια και 2 power supplies... Αλλά ειλικρινά, δεν μπορώ να πω ότι... συμβιβάστηκα με το modulator, το μηχάνημα είναι εκπληκτικό.

Αν τώρα συγκρίνουμε one-on-one το phaser του modulator με το phase 90, θα έλεγα ότι δεν έχει τα μειονεκτήματα του 2ου (mid-hump, μικρο-distortion στο σήμα) αλλά αυτά τα μειονεκτήματά του είναι εκείνα που του δίνουν τον χαρακτήρα του (στο 2ο).

Από την άλλη πάλι, tap-tempo στο phaser είναι απίστευτα χρήσιμο χαρακτηριστικό...

Ευχαριστώ Έκτορα! Πολύ ενδιαφέρον - αν έχεις χρόνο, κανα δυο ερωτήσεις ακόμη:

1. Όταν σώσεις ένα preset με κοινό rate όπως λες, μπορείς να τα κλειδώσεις και τα δύο ώστε το rate και των δυο να αλλάζει με ένα knob? (Τραβηγμένο, αλλά δε μπορείς να κλειδωσεις αναλογια ε; πχ το τρεμολο να παιζει όγδοα και το phaser τέταρτα?)

2. Δοκίμασες καθόλου για ήχο σε φάση Electric MIstress (floyd - animals φάση). ταν έχεις δύο εφφέ, είναι σε σειρά ή παράλληλα (λογικά το δευτερο ε?) δηλαδη είτε βάλεις πχ το phaser στο πρωτο engine και το chorus στο 2ο, είτε ανάποδα παίρνεις τον ίδιο ήχο η διαφορετικό?

@Gianniss : ακούω το phase 100 (ξανά), μερικοί ήχοι είναι όντως πολύ ενδιαφέροντες... :)

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

• Απαντήσεις 28
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Στην συντριπτική πλειοψηφία των κιθαριστών που έχω συναντήσει, το tap tempo στο phaser είναι άχρηστο χαρακτηριστικό... (ακόμη και στην μπάντα μου που είχαμε ένα κομμάτι που το ήθελε, απλά είχα το Small Stone σε rate στο περίπου του tempo του κομματιού, και πάντα έβγαινε οκ - είχα όμως tap tempo για triplets στο τρέμολο που ήταν απαραίτητο). Εξαρτάται βέβαια από το αν ένα κομμάτι το χρειάζεται, και υποθέτω πως στην περίπτωση που υπάρχει (όπως πχ. στο Nova Modulator), δεν βλάπτει.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημοσιευμένο

Στην συντριπτική πλειοψηφία των κιθαριστών που έχω συναντήσει, το tap tempo στο phaser είναι άχρηστο χαρακτηριστικό... εξαρτάται βέβαια από το αν ένα κομμάτι το χρειάζεται, και υποθέτω πως στην περίπτωση που υπάρχει (όπως πχ. στο Nova Modulator), δεν βλάπτει.

Ναι, μπορείς να το βάλεις χοντρικά εξάλλου, αλλα είναι ωραίο αν μπορείς να το κλειδώσεις στο τέμπο... ΤΟ τρέμολο από την άλλη είναι πολύ πολύ καλύτερο στ αυτιά μου με ταπ τέμπο...

Έλα Κυριάκο, πες μου ότι έχεις δοκιμάσει το worm, δε μπορεί...πάντα περιμένω την απάντηση σου :)

Δυστυχως το Mxr 100 ειναι εκτός μπάτζετ... το nova ειναι στα ίδια λεφτά αλλά το κρατάω σα σκέψη λόγω του dual engine που όντως έχει πολύ προοπτική.... βέβαια αν πάω γι αυτό θ αργήσει πολύ αλλά κλασικά το ψάξιμο είναι η μισή χαρά οπότε δεν πειράζει :)

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Δημοσιευμένο

To "κατοστάρι" της MXR και τα άλλα που αναφέρθηκαν στην συζήτηση τα έχω δοκιμάσει, αλλά όχι το Worm ή το Nova... άρα δεν μπορώ να βοηθήσω. Και σχετικά με μια άλλη ερώτηση του πρώτου σου ποστ:

UNIVIBE KALO GIA BREATHE! ALLA DAVID META EPEZE MXR90 KAI ELECTRIC MISTRES! AKSIOPISTA! ;D

Δημοσιευμένο

To "κατοστάρι" της MXR και τα άλλα που αναφέρθηκαν στην συζήτηση τα έχω δοκιμάσει, αλλά όχι το Worm ή το Nova... άρα δεν μπορώ να βοηθήσω. Και σχετικά με μια άλλη ερώτηση του πρώτου σου ποστ:

UNIVIBE KALO GIA BREATHE! ALLA DAVID META EPEZE MXR90 KAI ELECTRIC MISTRES! AKSIOPISTA! ;D

χαχαχαχαχαχαχαχχα :):)

το ελεκτρικ μιστρεςς είναι παντα στα υπόψιν... ρώτησα τον έκτορα αν το  "έχει"  το nova modulator...

Έκτορα, από headroom το Nova τι λέει; Ειναι κατι σημαντικό που ξέχασα να ρωτήσω... έχει περιθώριο ή κλιπάρει ευκολα με λίγο Overdrive / hot σημα μπροστά?

Κυριάκο, με Rocktron hypnotic flange έχεις παίξει? λεει τίποτα?

ΚΑΛΟ??? ΓΙΑ ΨΥΧΕΔΕΛΕΙΕΣ???

Ευχαριστώ.

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Δημοσιευμένο

Ευχαριστώ Έκτορα! Πολύ ενδιαφέρον - αν έχεις χρόνο, κανα δυο ερωτήσεις ακόμη:

1. Όταν σώσεις ένα preset με κοινό rate όπως λες, μπορείς να τα κλειδώσεις και τα δύο ώστε το rate και των δυο να αλλάζει με ένα knob? (Τραβηγμένο, αλλά δε μπορείς να κλειδωσεις αναλογια ε; πχ το τρεμολο να παιζει όγδοα και το phaser τέταρτα?)

Ωπα, τώρα είδα την κουμπάρα στη μέση LFO sync, άρα κλειδώνουν έστω και στο ένα προς ένα

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Δημοσιευμένο

Ok, τώρα είδα ότι έχει και Input gain ρύθμιση οπότε το clipping διορθώνεται..

ΆΛλη φορά θα ρίχνω και μια στοιχειώδη ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά πριν ρωτήσω, είμια λίγο αδαής με τέτοια πολυμηχανήματα :) Σόρρυ :)

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Δημοσιευμένο

εγω θα ριξω στο τραπεζι και το phase του Αρχελαου(blue pedals) http://www.facebook.com/blue.pedals

εχοντας περασει διαφορα phase απο το ποδια σε ολα κατι με χαλουσε.

με το συγκεκριμενο επαθα πλακα. πολυ γλυκο phase που θυμιζει και vibe

δεν ειναι και ο καλυτερος ηχος αλλα πιστευω μπορεις να βγαλεις ακρη

για αποιαδιποτε ερωτηση ειμαι εδω :)

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Δημοσιευμένο
Έκτορα, από headroom το Nova τι λέει; Ειναι κατι σημαντικό που ξέχασα να ρωτήσω... έχει περιθώριο ή κλιπάρει ευκολα με λίγο Overdrive / hot σημα μπροστά?

Το Μodulator αφ'ενός έχει καλό input sensitivity adjustment που το κάνεις εσύ αναλόγως με την κιθάρα που έχεις συνδέσει (το έχει και το Nova Dynamics μου), αφ'ετέρου αντέχει μέχρι 16 dbU στην είσοδο που είναι ήδη ψηλό threshold που θα κλιπάρει δύσκολα...

Κυριάκο, με Rocktron hypnotic flange έχεις παίξει? λεει τίποτα?

ΚΑΛΟ??? ΓΙΑ ΨΥΧΕΔΕΛΕΙΕΣ???

ΔΕΝ ΚΣΕΡΟ ΦΙΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟΧΩ ΠΑΙΞΕΙ?  ΑΛΛΑ ΕΛΕΚΤΡΟΧΧΑΡΜΟΝΙΚΣ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση