Προς το περιεχόμενο

Η κριτική στο Νόιζ

RayDTutto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διαφωνω....το αλμπουμ 13 ηταν ενα μετριο αλμπουμ για τους Σαμπαθ,ενω για ενα αλλο συγκροτημα ισως να ηταν εργο ζωης!!!

Καταλαβαινω απολυτα αυτο που λες, το κανω και γω και εχω και πολλα ακομα τετοια παραδειγματα.

Απλα αυτο που λεω ειναι οτι αυτου του ειδους η κριτικη, αφορα το συνολο της δουλειας ενος καλλιτεχνη απ τη στιγμη που μπαινεις στη διαδικασια συγκρισης με τις υπολοιπες δουλειες του, επειδη κρινεις ενα αλμπουμ σε σχεση με τα υπολοιπα.

Αν ομως ακουγες αυτο το αλμπουμ χωρις να ξερεις ποιανου ειναι δε θα εμπαινες σε τετοια "διλλημματα". Ειτε θα σου αρεσε ειτε οχι.

Το αν ειναι ανταξιο των προσδοκιων, πιστευω οτι ειναι αλλη συζητηση.

Of those who say nothing, few are silent...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 93
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Για παραδειγμα.

Το Wavering Radiant των Isis ειναι ενα αλμπουμ που δε μου αρεσε. Οσον αφορα τους Isis, πιστευω οτι αυτο το αλμπουμ δεν ηταν ανταξιο των προσδοκιων.

Αν μια πρωτοεμφανιζομενη μπαντα εκανε αυτο το δισκο, θα τους αναγνωριζα οτι προκειται για μια πολυ επαγγελματικη παραγωγη αλλα παρολα αυτα παλι δε θα μου αρεσε.

(Ελπιζω να γινομαι κατανοητος, δε το πολυεχω με το να αναλυω τη σκεψη μου... ;D )

Of those who say nothing, few are silent...

Εγω, που στερούμαι "γνώσεων και εμπειριων" στα της συνθεσης και ηχογραφησης, δικαιούμαι να κρίνω μια δημιουργία που δημοσιοποιειται?

Νομίζω ναι.

Έχει την ίδια αξία η κριτική μου με αυτή των ειδικων?

Νομίζω όχι.

Εκτός αν αυτη είναι μέρος της συνολικοτερης άποψης του "κοινου" που θα μπορούσε να καταγραφεί πχ απο τον αριθμο των "likes" που παίρνει κάθε νέα σύνθεση.  

Μην ξεχνάτε εξάλλου ότι

1. Οι καλλιτέχνες απευθύνονται κυριως στο ευρύ κοινό και όχι (μόνον) στους ειδικους, και

2. τα γραπτά της Ρόουλινγκ (Χαρι Ποτερ) απορρίφθηκαν από αρκετούς ειδικούς πριν γίνουν φοβερά best sellers.

Αρα?

Δέχεται likes η πλατφόρμα του noiz?

Αν ναι, ίσως θα ήταν χρήσιμο για τους δημιουργούς να καταγράφεται η συναντιληψη των μη ειδικων,  με αυτόν τον τρόπο στην ενότητα clips.

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες, απλά είμαστε σε ένα φόρουμ μουσικών και η οποιαδήποτε κριτική δεν αποσκοπεί σε κάποιο βραβείο, αλλά σε μια γνώμη, από κάποιο ''συνάδελφο''.............αυτή την έννοια είχε το σχόλιό μου

No one wants an alien

Δηλ πρέπει να φτιάξουμε και λογισμικό για να λέμε ελέυθερα τη γνώμη μας.Σόρυ αλλά νομίζω ότι άλλο είναι το θέμα,Ελεος ας μην ηλεκτρονικοποιήσουμε τα πάντα.

Φίλος, γεννήθηκες σε λάθος αιώνα. Όταν έχεις έτοιμη τη μηχανή του χρόνου, ειδοποίησέ με να πάμε παρέα να δούμε τους Beatles Live.

:)

Mea Culpa

+1 σ αυτά τα δύο. Κι εγώ έτσι λειτουργώ. Όμως πολλές φορές έχω τύψεις που παρ όλο που άκουσα, καταδίκασα ότι "που να γράφω τώρα, δε θα βοηθήσει πουθενά".

Είναι πολύ σχετικό και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν αυτό που γράφεις βοηθάει κανέναν ή όχι. Είναι ευκολότερο το να μη γράφεις. Παίρνει λιγότερο χρόνο και προσπάθεια.

Μιξάροντας αυτό με την παραπάνω φράση επαναδιατυπώνω για μια 3η διαπίστωση:

γ) δε θα σχολιάσω όταν νιώσω πως αυτός που ανέβασε το κομμάτι έχει αφιερώσει λιγότερο χρόνο και προσπάθεια απ όση θα κάνω εγώ για να γράψω την άποψή μου.

Όταν κάτι είναι one take, τζαμαρίσματα, προθέρμανση τι να κάτσω να σχολιάσω; "πολύ ωραίος αλλά παίχτο άλλες τρεις φορές και ξαναανέβασε";  ::)

Εννουσα και νομιζα εγινε αντιληπτο, "οταν δεν εχω να γραψω κατι που να βοηθησει".

Αν ειναι καποιο τεχνικο θεμα και ζητειται λυση και αναγνωρισω το προβλημα και ξερω τη λυση του, θα γραψω. Να πεταχτω σαν κλανια τωρα και να πω, "δεν ειναι καλος ο ηχος σου, και διορθωσε τον ετσι"? Μπορει να θελει να εχει αυτον τον ηχο.

Γενικα τωρα τι να εγραφα? Θελεις μελετη? Ολοι θελουμε μελετη ... για παντα.

Έχω την εντύπωση πως δηλώσεις του τύπου "παιδιά πρόχειρα το έπαιξα, δεν πολυ-ασχολήθηκα, είναι one-take" απέχουν λίγο - ως πολύ - από την πραγματικότητα... Κανένας δεν προβάλλεται επώνυμα στο φόρουμ με τόση επιπολαιότητα...

Μη το λες.

Γινεται ευκολα αντιληπτο (σε μερικους τουλαχιστον) οταν καποιος μπορει και καλυτερα.

Ιδιως τα βιντεο δεν μπορουν να πουν ψεμματα.

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες, απλά είμαστε σε ένα φόρουμ μουσικών και η οποιαδήποτε κριτική δεν αποσκοπεί σε κάποιο βραβείο, αλλά σε μια γνώμη, από κάποιο ''συνάδελφο''.............αυτή την έννοια είχε το σχόλιό μου

Όπως το βλέπω εγώ πάντως, η γνώμη ενός "μη γνώστη" έχει ίδια αξία, σε άλλο επίπεδο. Εξηγούμαι:

Είναι κολακευτικό να ακούς από έναν μουσικό π.χ. "Εξαιρετική η αρμονική αλλαγή από Lydian b7 σε Dorian #4 και πόσο πρωτότυπο που η μελωδία τονίζει την ένατη." ή "φοβερό πέρασμα με λεγκάτα. Ειδικά εκείνο το hammer on στο 1:22 μεγάλη μαστοριά" αλλά.....

Αν το αποτέλεσμα δεν είναι μουσικό, να μπορεί να αγγίξει τον οποιονδήποτε τότε το κομμάτι παραμένει ένα ωραιότατο πείραμα σε δοκιμαστικό σωλήνα για τα μάτια (αυτιά) των ειδημόνων και μόνο. Και αυτό φυσικά δεν είναι μουσική.

Υπό αυτή τη λογική, θεωρώ ότι τα σχόλια των "μη ειδικών" με την "μη εκπαιδευμένη" ακοή τους έχουν ίδιο και λίγο μεγαλύτερο βάρος από τα αντίστοιχα των "ειδικών".

Συμπλήρωση: Μετράω την "αντικειμενική" επιτυχία ενός κομματιού, από τον αριθμό των μη τακτικών σχολιαστών που θα μπουν στον κόπο να σχολιάσουν, ενδεχομένως και για πρώτη φορά.

Ενωμοτάρχης

Όπως το βλέπω εγώ πάντως, η γνώμη ενός "μη γνώστη" έχει ίδια αξία, σε άλλο επίπεδο. Εξηγούμαι:

Είναι κολακευτικό να ακούς από έναν μουσικό π.χ. "Εξαιρετική η αρμονική αλλαγή από Lydian b7 σε Dorian #4 και πόσο πρωτότυπο που η μελωδία τονίζει την ένατη." ή "φοβερό πέρασμα με λεγκάτα. Ειδικά εκείνο το hammer on στο 1:22 μεγάλη μαστοριά" αλλά.....

Αν το αποτέλεσμα δεν είναι μουσικό, να μπορεί να αγγίξει τον οποιονδήποτε τότε το κομμάτι παραμένει ένα ωραιότατο πείραμα σε δοκιμαστικό σωλήνα για τα μάτια (αυτιά) των ειδημόνων και μόνο. Και αυτό φυσικά δεν είναι μουσική.

Υπό αυτή τη λογική, θεωρώ ότι τα σχόλια των "μη ειδικών" με την "μη εκπαιδευμένη" ακοή τους έχουν ίδιο και λίγο μεγαλύτερο βάρος από τα αντίστοιχα των "ειδικών".

+1

Αυτο ειναι ολο το ζουμι γενικα στη μουσικη.

Δεν παιζουμε μουσικη για μουσικους μονο

Και ποτε μια μουσικη δεν εμεινε στην ιστορια επειδη πηρε καλες κριτικες μονο απο μουσικους

Ξεχνάτε όμως ότι ένα μεγάλο ποσοστό των clips / videos μπαίνουν κυρίως για το παίξιμο (βλ. σόλο σε backing tracks) ή την ερμηνεία (βλ. covers).

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Μπρε αλήται Ζαζζζζζζζ και Δ, η σύνδεση στο χοτέλιον της Νάχος που βρίσκομαι συνέχεια μου πέφτει  ;D η ριμάδα και δεν ημπορώ να συγγράψω ολοκληρωμένο τον λόγο της αληθείας ;D ;D ;D

Υπομένω το λεπόν τις αναίσχυντες κακολογίες σας εις το πρόσωπόν μου ;D

No one wants an alien

Μπρε αλήται Ζαζζζζζζζ και Δ, η σύνδεση στο χοτέλιον της Νάχος που βρίσκομαι συνέχεια μου πέφτει  ;D η ριμάδα και δεν ημπορώ να συγγράψω ολοκληρωμένο τον λόγο της αληθείας ;D ;D ;D

Υπομένω το λεπόν τις αναίσχυντες κακολογίες σας εις το πρόσωπόν μου ;D

Βρε αλητη παραγκα, αυτο που εγραψε ο jazz μου αγγιξε τη χορδη (τη λα μινορε χορδη  ;D), αφου πολλες φορες μου ζητανε την αποψη μου για το ποιο τραγουδι θα κανει σουξε απο το δισκο που ηχογραφειται.

Παντα απανταω ασυναισθητα, "και που να ξερω? εγω ειμαι μουσικος, επηρεαζομαι".  8)

ΥΓ καλα ειναι που σου πεφτει μονο η ρημαδα συνδεση  ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου