Προς το περιεχόμενο

Τι διαλέγετε; Ibanez Ts amp VS Bugera και με το Ts-808 πεταλι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

Λοιπόν, ειδα και επαθα να πείσω τη γυναικα μου οτι ηρθε η ωρα για ενα αξιόλογο ενισχυτη, μιας και παιζω με τον παλιο μου peavy envoy 40w (βάζω και τη μικρή μου να πατρωναρει απο δίπλα  ;D ) και ειμαι στο εξής διλλημα:

Πάω για λαμπάτο ενισχυτή, στην τιμή 300-400 ευρω, με effects loop (θα χρησιμοποιήσω εδω την Boss GT-8 για τα effect/rev/delay κτλ), και μετά από ψαξιμο στο νετ και reviews καταλλήγω:

1. Bugera V22 στα 22w, συν οτι σκεφτομαι και για αγορα του θρυλικού Ibanez TS-808,

συνολο: 333ευρω ενισχ+ 205 το πεταλι ibanez ts808= 538ευρω (αντε με μεταχειρισμενο πεταλι πιο χαμηλα να παει)+ να βαλουμε και κανενα celestion ηχειο....οποτε...

http://www.thomann.de/gr/bugera_v22.htm

μεχρι που βρισκω

2. Ibanez Tube Screamer Amp Bundle στα 15w, με συνολική τιμή 399ευρω, και με επάνω το ts πετάλι, και με celestion ηχειο, και effects loop, και στιβαρο pedal της μανας του αλλά με 15 αντι 22 watt.

http://www.thomann.de/gr/ibanez_tsa15h_bundle.htm

Τι θα διαλέγατε;

Κριτήρια:

- αυθεντικος blues, rock ηχος, απο το ibanez ts808 πεταλι

- ποιοτητα κατασκευής (πχ celestion ηχειο)

- μπορουν να σταθουν χωρις miking σε ενα club-ακι διπλα σε dry drums?

- ενταση (εδω θελω ελαστικότητα στην επιλογή, που την εχουν και οι δύο)

- σχεση ποιοτητας/ τιμής...

Ευχαριστω εκ των προτέρων...

ΥΓ: Ξερω υπάρχουν θεματα για τον ibanez amp, αλλα εγω ρωταω συγκεκριμενα, για αυτους τους συγκεκριμενους ενισχυτες...

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

Εγώ θα διάλεγα το πακέτο με τον Bugera.Ναι μεν πιο πολλά έξοδα,αλλά έχεις και άλλο versatility.Με προβληματίζει μόνο το κριτήριο του live playing.Γιατί να χρειαστεί να παίξεις χωρίς μικρόφωνο,δε ζούμε στο 1920!  ;D

Σκέψου ότι με το πακέτο αυτό μπορείς να ροκάρεις εύκολα και άκοπα γιατί έχεις το απόλυτο TS πετάλι,αλλά από την άλλη με τον Bugera σκέτο παίζεις και πιο clean πράγματα καλύτερα από τον Ibanez Amp.Έχω ακούσει και τους 2 και αυτή είναι η γνώμη μου.Είναι πιο δυνατός ο Bugera,οπότε υπερτερεί στην παράμετρο του όγκου και του live playing που έθεσες.

Θεωρώ πως ο Ibanez είναι λίιιιγο πιο ''ρουόκ'' απ'ό,τι θέλεις,αλλά αυτή είναι καθαρά προσωπική μου εκτίμηση και ίσως να κάνω και λάθος!Ελπίζω να βοήθησα λίγο!Καλές αγορές ό,τι και αν αποφασίσεις!

More is more. Yngwie Malmsteen

Σωστη η σκεψη σου, κι εμενα με προβληματιζει αυτο, αλλα απο την αλλη, απο τον bugera τι κρατας κυριως;

-Τα 8 περισσοτερα watt, αλλα χωρις δυνατοτητα αλλαγης cabinet, (αφου θα εχεις πληρωσει το combo)

- περισσοτερες ρυθμισεις eq,tone

- Το stock ηχειο σε αντιθεση με το celestion

Με δυσκολευουν λιγο αυτες οι παραμετροι, γιατι νομιζω πως ετσι ειμαι πιο πολυ δεσμευμενος...

Τι λες;

Your Ear Rulez!

• Moderator

Κρατάω:

-Tα καλύτερα καθαρά κυρίως,τα οποία είναι κρύσταλλο σε σχέση με την τιμή που δίνεις για να τα πάρεις.

-Τις περισσότερες και πιο κοντινές σε σένα παραμέτρους του EQ.

-To γεγονός ότι μπορείς να αλλάξεις ηχείο όποτε έχεις το budget και να μεταμορφώσεις τον ενισχυτή,όπως και την ευκολία στο κουβάλημα ενός μηχανήματος αντί για 2.Έχω JVM 250H και με τόσο κουβάλημα έχω πεθάνει.

γιατί σε καίει τόσο πολύ το TS όταν έχεις την GT8; έχεις διαπιστώσει πως δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτό;

τα +8 βατ δεν πρέπει να σε απασχολούν τόσο, με  ένα μεγάφωνο που υπερέχει κατά δύο ντεσιμπέλ στην ευαισθησία το έχεις αντισταθμίσει το +8,  στη θέση σου θα με απασχολούσε περισσότερο ο διαφορετικός τύπος τελικών λυχνιών των δύο ενισχυτών

• Moderator

γιατί σε καίει τόσο πολύ το TS όταν έχεις την GT8; έχεις διαπιστώσει πως δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτό;

τα +8 βατ δεν πρέπει να σε απασχολούν τόσο, με  ένα μεγάφωνο που υπερέχει κατά δύο ντεσιμπέλ στην ευαισθησία το έχεις αντισταθμίσει το +8,  στη θέση σου θα με απασχολούσε περισσότερο ο διαφορετικός τύπος τελικών λυχνιών των δύο ενισχυτών

Συμφωνώ ειδικά για το θέμα των λυχνίων. gdevelek,με βάση τα ακούσματα του OP,ποιος ενισχυτής θεωρείς ότι ταιριάζει καλύτερα;Νομίζω ότι ο Ibanez TS είναι κατά πολύ πιο σκληρός...

Διαβαζω σε ξενα φορουμ πως τη χρειαζεται την αλλαγη του το στοκ ηχειο του bugera, και πως και η ποιοτητα κατασκευης του πεταλιου ειναι σαν απο χαρτι...

Απο την αλλη εδω, λογω του πεταλιου ts808, σιγουρα οποιος εχει καλυτερα clean, για μενα παιρνει ποντους...

Να το δυσκολεψω και λιγο:

Αν τελικα το budget δεν μπορει να ξεπερασει με τιποτα τα 400 ευρω, οποτε θα ειναι ολες οι onboard clean/overdrive ρυθμισεις στο bugera, και απεναντι παλι ο Ibanez bundle και αυτος με τα onboard, ΤΙ διαλεγετε;

Αρα παμε στο κριτηριο που ειναι η τιμη/ αποδοση...

????

Your Ear Rulez!

• Moderator

Εδώ δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα,θα χρειαστεί οπωσδήποτε να ακούσεις και τους 2 ενδελεχώς γιατί για τα είδη που παίζεις χρειάζεσαι άψογα καθαρά και διαυγές έστω OD με αρκετό ''punch''.

Ο TS δεν έχει το πρώτο,αλλά έχει σίγουρα το δεύτερο,τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά!Σε σχέση τώρα τιμής/απόδοσης,σίγουρα κερδίζει ο Bugera,γιατί έχει πολύ καλά καθαρά και αρκετά μέτριο distortion,αλλά αυτό θα φτιαχνόταν με ένα πετάλι,καθώς τα καλά καθαρά είναι σπάνια σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Από την άλλη το OD του TS είναι καταπληκτικό κατά τη γνώμη μου,οπότε πρέπει να ζυγίσεις μέσα σου τι μετράει πιο πολύ.Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα τον Bugera μεταχειρισμένο που βγαίνει συχνά στις αγγελίες σε τρελές τιμές,ή ακόμα και καινούργιο και όποτε είχα το budget θα άλλαζα ηχείο,θα τσίμπαγα και το TS pedal και θα ήμουν ο άρχων των blues/rock καταστάσεων! ;D

Καλησπέρα και απο εμένα φιλε μου. Τους έχεις ακούσει απο κοντά?

Εμένα η επιλογή μου είναι ο Bugera. Αρκετά καλύτερος απο Ibanez για μένα, τους έχω ακούσει και τους δύο. Να τους ακούσεις και εσύ πριν κάνεις οτιδήποτε

Κάτι άλλο τώρα, γράφεις σαν προτέρημα το Celestion του Ibanez.. Κατα την άποψη μου το seventy 80 που φοράει είναι ψιλο-άθλιο μεγάφωνο, όπως και του Bugera. Αν και αυτά τα δύο μεγάφωνα μοιάζουν αρκετά στον ήχο.

Εγώ θα σου έλεγα όποιον και αν επιλέξεις να βάλεις ένα αξιοπρεπές μεγάφωνο εγώ πχ θα έβαζα ένα greenback ή ένα vintage 30 για παράδειγμα..

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου