geodimitri Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Θα πω Joe Satriani (τι περίεργο ;D). Είναι άριστος γνώστης της θεωρίας την οποία συνδυάζει με τη φοβερή τεχνική του και βγάζει καταπληκτικές συνθέσεις. Δεν βασίζεται μόνο στην ταχύτητα αλλά τη χρησιμοποιεί ως μέσο όποτε θέλει. Το feeling στο παίξιμό του νομίζω ότι είναι επίσης αξιοθαύμαστο. :) Θα πρότεινα να ακούσετε τα: "Until We Say Goodbye", "Always With You, Always With Me", "Andalusia". Επίσης αξιοθαύμαστος μουσικός και κιθαρίστας είναι ο John Petrucci. Εξαιρετική τεχνική και συνθέσεις είτε με τους Dream Theater είτε στο σόλο δίσκο του "Suspended Animation". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Επισκέπτης Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Πρεπει να ξεκαθαρισουμε καταρχας, ΤΙ ειναι shredder. Εαν εχω καταλαβει σωστα τι σημαινει ο ορος, shredder ειναι αυτος που παιζει συνηθως σε μεγαλες ταχυτητες, κυριως ασκησεις, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ για τη μουσικη που παιζεται πισω του, τα ακορντα, την αρμονια, το backing track, οπως θελετε πειτε το. Shredder δεν ειναι οποιος παιζει γρηγορα. Αλλιως, κι ο Slash, o Garymooreακλας, o Petrucci και πολλοι αλλοι, εντελως ακυρα κατα τη γνωμη μου, θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν shredders. Ο Vai, ο Satriani, o Malmsteen, ο Kotzen και αλλοι, εαν εχω αντιληφθει σωστα τον ορο, δεν ειναι shredders. Εχουν παρα πολυ καλη αισθηση της μελωδιας και της αρμονιας, και παντα ξερουν τι και ποτε το παιζουν. Απο την αλλη, ο Michael Angelo Batio ας πουμε, ειναι shredder. Παιζει ασκησεις δευτερας δημοτικου, χωρις να δινει σημασια στα ακορντα. Με βαση τα παραπανω, δεν εχω αγαπημενο shredder. Τους απεχθανομαι, ή ενιοτε με διασκεδαζουν. Αγαπημενοι μου "γρηγοροι παιχτες", ειναι ο Gary, o Petrucci, o Slash, o Ygwie (κι εγω στην αρχη τον αγαπησα, μετα τον μισησα υπεροπτικα, αλλα μολις καταλαβα το μεγαλειο του τον ξανα-αγαπησα ;D ). Οι υπολοιποι αγαπημενοι μου κινουνται σε πιο...χαμηλες ταχυτητες :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kbasilis Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 jason becker Malmsteen αν και αγαπητικός πολλά ζητάω πιό από αυτόν και με ξενερώνει που δεν τα δίνει όπως είπα και στο άλλο το θέμα. και ο Vai αν πεί να "τρέξει" χώνει πολύ καλά. Satriani εννοείται Ο steve stevens αν και ποζεράς και με γραφικότητα σε κάμπωσες περιπτώσεις αλλά είναι ωραίος ειδικά στην κλασσική. Ο randy rhoads Φοβεροί shredders είναι οι κιθαρiστες της jazz Και ο gypsy Jimmy Rosenberg που από μικρό παιδί shredάρει άσχημα Flying High Again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
geodimitri Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Επειδή ούτε κι εγώ γνωρίζω τον ακριβή ορισμό του shred guitar, παραθέτω τον ορισμό που υπάρχει στη wikipedia: Shred guitar or shredding is a lead playing style for the electric guitar, based on various fast soloing techniques. Critics have stated that shred guitar is associated with "sweep-picked arpeggios, diminished and harmonic minor scales, finger-tapping and whammy-bar abuse", while other guitar writers say that rather than being a musical definition, it is a fairly subjective cultural term used by guitarists and enthusiasts of guitar music. It is usually used with reference to heavy metal guitar playing, where it is associated with rapid tapping solos and special effects such as whammy bar "dive bombs". The term is sometimes used with reference to playing outside this idiom, particularly bluegrass, country, jazz fusion and blues. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Rodney Toady Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Marty Friedman Ποτέ δεν σταμάτησα να τα ακούω! Απίστευτες μελωδίες κατά τη γνώμη μου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gadget Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 .....αθλητές που παίζουν όσο πιο γρήγορα μπορούν...... Σας βλέπω λίγο να επαναλαμβάνεστε και θα σας δώσω κάτι καινούριο για άκουσμα έτσι για να μαθαίνετε οι παλιοί και να θυμούνται οι νεώτεροι :P:P:P Ben Weinman http://en.wikipedia.org/wiki/Ben_Weinman όπως βλέπουμε απο την φωτογράφία είναι αρκετά αθλητικός και απο τις περγαμηνές του είναι και πολύ γρήγορος!!! Κατα τα άλλα γενικά βαριέμαι τα σόλο και είμαι αρκετά άσχετός με το αντικείμενο shredding κτλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Δεν νομίζω ότι ο απόλυτος και μοναδικός θεός Dimebag μπορεί να χαρακτηριστεί ως shredder. Όχι ότι δεν έβαζε κάτω με χαρακτηριστική άνεση μερικούς so-called shredders αλλά το στύλ παιξίματος του μπορεί ναι μεν να είχε γρήγορα περάσματα αλλά δεν ήταν αυτός ο αυτοσκοπός. Βασικά θα τον αδικούσαμε κατάφωρα αν τον βάζαμε σε μια κατηγορία με άλλους αφού ήταν μια κατηγορία μόνος του. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theStratWithin Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Ετσι οπως εχω αντιληφθει εγω την εννοια του shredding, βρισκω τον ορισμο του JIMMYPAP καπως τραβηγμενο, ενω συμφωνω με την περιγραφη της Wikipedia. Για μενα shredder ειναι απλά οποιος χρησιμοποιει σε αρκετο βαθμο την ταχυτητα, τα γρηγορα sweep, tapping, τα dive bombs κτλ, με ενα x βαθμο ποζεριάς, και ενιοτε...να το κουραζει λιγο! ;D Αγαπημενοι μου του ειδους (χωρις να ειμαι ιδιαιτερα μεταλλάς) ειναι ο Petrucci (τι πρωτοτυπο) και ο Criss Oliva (Savatage). Ο πρωτος γιατι αν κι ενιοτε παρλαπιπας, εχει παιξει απίστευτες θεματάρες (πχ τα δύο σολο του lie ειναι απ'τα αγαπημενα μου κιθαριστικα σημεία ever) και το παιξιμο του εχει πολλή συνοχή, και ο δευτερος γιατι ακομα και στα σημεια που το κουραζει (το κουραζε, RIP), με ανατριχιαζει! Τον θεωρω πολυ μελωδικο και οι "ποζεριές" δενανε φοβερά με το καθε κομματι. Συν οτι δεν εχω ακουσει κανενα να παιζει σαν αυτον. Τον Satriani πχ (πολυ καλος) θα τον θεωρουσα οριακά shredder. Τον Vai αρκετά περισσοτερο. Οσο πιο πόζερος, τόσο πιο shredder ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
full shred Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Θα ελεγα dave mustaine και Marty friedman. Με λογια θα έλεγα ολο το αλμπουμ Rust in piece. Δεν ξερω και γω ποσα σολος σε κάθε κομάτι μικρα μεγαλα και γρηγορα! Κορύφωση το σολο του Marty στο Tornado of souls. Το αγαπημενο μου σολο ολων των εποχων με κλειστα τα ματια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator BillTrantos Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 OP Moderator Share Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2013 Εμένα μου αρέσουν όλοι όσοι έχουν αναφερθεί,έχω ιδιαίτερη αδυναμία στον Jason Becker,ίσως λόγω της απαίσιας ασθένειας που έχει...Respect στον Dimebag,riffάρες,solάρες,μας άφησε νέος και αυτός.Αγαπημένοι μου είναι επίσης ο Jeff Loomis με τον Chris Broderick,θα έλεγα αστειευόμενος ότι είναι οι σύγχρονοι Cacophony! (Μην πέσετε να με φάτε!!) ;D More is more. Yngwie Malmsteen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση