Προς το περιεχόμενο

Ποιός είναι το δικό σας rock σύμβολο?


fusiongtr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν θέλω να πρήζω κανέναν ρε παιδιά αλλά αν για τον Βασίλη είναι ροκ σύμβολο ο ΥΜ τι μας νοιάζει εμάς? Κι εγώ τον σιχαίνομαι τον τύπο και δεν τον θεωρώ τίποτα παραπάνω από φύκια για μεταξωτές κορδέλες αλλά αν ο θαυμασμός προς το πρόσωπό του κάνει καλό στον Βασίλη (και στον κάθε Βασίλη) και τον κάνει καλύτερο μουσικά τότε μπράβο του... Από τη στιγμή που είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό το όλο θέμα... Δεν μπορείς να πεις ότι "το ροκ είναι αυτό". Δεν έχει ορισμό. Γιατί αν είχε ορισμό θα μπορούσες με 1,2,3 βήματα να γίνεις κι εσύ ροκ. Αλλά πίσω από ένα pc είμαστε όλοι οπότε δεν έχουμε βρει τον τρόπο νομίζω!!!  ::)

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 158
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Αλλά πίσω από ένα pc είμαστε όλοι οπότε δεν έχουμε βρει τον τρόπο νομίζω!!!  ::)

 

αχχαχαχααχαχ RAWK ρε RAWK!

 

[οφφ-τοπικ]

 

Παιδιά, άκυρο, αλλά να αλαφρύνουμε λίγο το κλίμα... πέρα από τις κλασικές ροκ-ταινίες που υπάρχουν, το still crazy το χει δει κανεις?  επιβάλλεται!

 

 

[/οφφ-τοπικ]

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι starιλίκι να βγαίνεις να τραγουδήσεις και να είσαι συνεχώς off key,βλέπε Axl Rose και Ozzy τα τελευταία χρόνια.Είσαι star όταν βγαίνεις και είσαι εκτός μέτρου συνέχεια,βλέπε Ulrich για παράδειγμα.

Δεν είπα να είσαι βιρτουόζος απαραίτητα,αλλά έχε έστω την τσίπα να παίξεις τα parts σου ΣΩΣΤΑ.

Αγνοείς την ιστορία του rock'n'roll, όχι μόνο τη live αλλά και την ηχογραφημένη.

 

Στο rock'n'roll ποτέ δεν ενδιέφερε η ακρίβεια αλλά το feel, ο ρυθμός και η δύναμη. Αυτό εντοπίζεται ακόμα και στα multitracks των Beatles των Stones κλπ που είναι γεμάτα λάθη, τα οποία οι παραγωγοί τους άκουσαν και δεν άλλαξαν γιατί το feel ήταν παραπάνω από τέλειο.

 

Αν νομίζεις ότι ανακάλυψες την αρτιότητα και είσαι ο πρώτος, πήγαινε στο Berkley και πες στον καθηγητή σου ότι οι Beatles και οι Clash δεν ήταν μουσικοί και "δεν είχαν τσίπα" επειδή έχαναν νότες στα λάιβ, και δεν νομίζω να περάσεις τη χρονιά, όσο άρτιος και να είσαι στα δάχτυλα. Αυτοί οι αφορισμοί είναι εφηβικοί. Υπάρχουν άπειροι μουσικοί με καμιά δεκαριά τζαζ πτυχία και άριστη τεχνική που ακούνε φανατικά διάφορους "μη άρτιους" που χάνουν νότες (και δεν έχουν τσίπα), όπως οι Velvet Underground, οι Sonic Youth κλπ.

 

Οι shredders στην πλειοψηφία τους δεν έχουν σταλιά γκρουβ, είναι απελπιστικά βαρετοί γι' οποιονδήποτε άλλο εκτός από από shredders ή επίδοξους τέτοιους και η αρτιότητα στο rock'n'roll είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται ο θεατής. Rock'n'roll is supposed to be fun. Δοκίμασε να βάλεις shred σε γκόμενα και έχεις 99% πιθανότητες να πέσει για ύπνο.

 

Αν θέλεις αρτιότητα, πηγαίνεις σε ένα κονσέρτο ή σε μια τζαζ συναυλία και την απολαμβάνεις σε συνθήκες προορισμένες να την αναδεικνύουν, όχι σε 150 μεγαβάτ ανάμεσα σε 15.000 δεκαεξάχρονα ζαλισμένα επειδή ήπιαν για πρώτη φορά μπίρα.

 

Αυτή είναι και η μέγιστη κιτσιά των μέταλ shredders τύπου Malmsteen, ότι προσάρμοσαν την κλασική μουσική σε ένα είδος που δεν είναι προορισμένο σε καμία περίπτωση, λόγω έντασης και γενικότερης συνθήκης, για αρτιότητες και τα ρέστα.

 

Αισθητικά το shredding ήταν αντικειμενικά, από την αρχή και παραμένει, κιτς. Με ελάχιστες εξαιρέσεις (που κατά σύμπτωση έχουν ενδιαφέρον γιατί χάνουν και καμιά νότα) οι shredders δεν μπορούν να θεωρηθούν rock'n'roll μουσικοί. Στην καλύτερη περίπτωση συνδέονται με την progressive τάση, η οποία δεν είναι rock'n'roll κατά την επικρατέστερη άποψη με την οποία συντάσσομαι.

 

Εντάξει, στην αρχή έκανε εντύπωση και είχε πλάκα ο ζογκλερισμός, μετά έγινε βαρετός (γιατί με εξαίρεση το 1% όλοι ακούγονται ίδιοι) και τώρα έχει καταντήσει εκνευριστικός, αφού το 80% των κιθαριστών που θέλουν να γίνουν shredders, τελικά γίνονται.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμφωνώ σε όλα με τον απο πάνω ( ;D)

γιατί όμως έχουμε φυγει οφ τόπικ?

ο άνθρωπος ΑΥΤΟΝ θεωρεί ροκ σύμβολο.

Εγώ έβαλα τον Akerfeldt ο Malmsteen σας πείραξε?

(Σουηδοί κ οι 2 πάντως!)

Στάρ ήταν και αυτός και μάλιστα μεγάλος

και σύμβολο για πολλούς άσχετα αν δεν αρεσει σε κάποιους απο εμας

εδω πλέον στο στυλάκι. Οπως προείιπα και εμένα μου άρεσε παλιά

και πήγαινα κ στα λάιβ του. Νταξ...γούστα είναι αυτά ρε guys....

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από πάνω εδώ  ;D (τώρα πλέον από κάτω  ;D )

 

Δεν αρνούμαι σε καμία περίπτωση το δικαίωμα να επιλέγουμε τους αγαπημένους μας ροκ σταρ όποιοι και να είναι αυτοί.

 

Η επισήμανσή μου έχει να κάνει με το συγκεκριμένο αφορισμό περί αρτιότητας, που ξεπερνά την απλή υποκειμενική άποψη.

 

Δεν είμαι τελείως ξένος με την άποψη του Μπιλ. Από τα 14 ως τα 20 άκουγα και μέταλ και σρεντ έχοντας μια αρκετά απόλυτη άποψη. Είχα κι εγώ ένα σκαλωματάκι με την αρτιότητα το οποίο αναθεώρησα σταδιακά και ιδίως μετά την επαφή μου με ανεπανάληπτα λάιβ όπου η αρτιότητα δεν έπαιζε κανένα ρόλο αλλά εγώ για κάποιο μαγικό λόγο είχα μείνει μ@λάκας (το οποίον ελάχιστα άλλαξε από τότε  ;D ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@sfaku

+άπειρο

Ειδικά το

Αν νομίζεις ότι ανακάλυψες την αρτιότητα και είσαι ο πρώτος, πήγαινε στο Berkley και πες στον καθηγητή σου ότι οι Beatles και οι Clash δεν ήταν μουσικοί και "δεν είχαν τσίπα" επειδή έχαναν νότες στα λάιβ, και δεν νομίζω να περάσεις τη χρονιά, όσο άρτιος και να είσαι στα δάχτυλα. Αυτοί οι αφορισμοί είναι εφηβικοί.

 

Αν σκεφτούμε ότι κανένας, επαναλαμβάνω ΚΑΝΕΝΑΣ shredder δεν έγινε rock star στα μεγέθη κάποιων "άσχετων" αποδεικνύει περίτρανα και πέρα κάθε αμφιβολίας ποια είναι η αξία και η θέση των shredders στην rock μουσική γενικά. Star στον απελπιστικά περιορισμένο μικρόκοσμό τους μπορεί να είναι, αλλά μέχρι εκεί.

 

Bill, στο λέω με κάθε καλή διάθεση, θα μεγαλώσεις και θα ισιώσεις.  :)

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γειά σου ρε απο πάνω

εδώ ο σύμφωνος απο κάτω... ;D ;D ;D

κυρίως για αυτό

Από τα 14 ως τα 20 άκουγα και μέταλ και σρεντ έχοντας μια αρκετά απόλυτη άποψη. Είχα κι εγώ ένα σκαλωματάκι με την αρτιότητα το οποίο αναθεώρησα σταδιακά και ιδίως μετά την επαφή μου με ανεπανάληπτα λάιβ όπου η αρτιότητα δεν έπαιζε κανένα ρόλο αλλά εγώ για κάποιο μαγικό λόγο είχα μείνει μ@λάκας (το οποίον ελάχιστα άλλαξε από τότε  ;D ).

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λάθος κουδούνι χτυπήσατε κύριε, τον από πάνω θα θέλετε μάλλον.  ;D

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έλα αηδίες βρήκατε το μικρό Μπιλ και βαράτε πυρ ομαδόν .

Τι έχει το σρέντινγκ. Δλδ προτιμάτε τον γνήσιο αυνανισμό?  ;D ;D ;D

 

Μη μας ακούς Μπιλ, δεν πρόκειται να σου μάθουμε εμείς τπτ, μόνος θα μάθεις αν θες και ότι τραβάει η ψυχή σου.

                              Συμβουλή, για καλό σρεντ να προτιμάς  Keith Richards κόβει το κιμά πάντα παρουσία του πελάτη

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου