Προς το περιεχόμενο

Ποιός είναι το δικό σας rock σύμβολο?


fusiongtr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν...

Η αλήθεια είναι ότι συμφωνώ με την άποψη ότι η έννοια του "ροκ συμβόλου" είναι ένας αλητάμπουρας που δεν ξερει που ξυπνάει το πρωί, με ποιες 5 γκόμενες δίπλα του, είναι πνιγμένος στα ντράγκς και στα ξύδια, δεν ξέρει τι έχει σε φράγκα και όταν πιάνει το όργανο (συνήθως κιθάρα) της αλλάξει τα πρέκια ΑΛΛΑ κάνει και 1002 λάθη γιατί είναι κοκκαλο, μην το ξεχνάμε....οπότε κάπως έτσι θα ψηφίσω τους εξής κ μάλλον και με τη σωστη σειρά:

 

Slash

Keef (οι 2 πρώτοι μοιράζονται τη πρωτιά)

Jim Morrison

Kurt

Hendrix

John Lennon (για πολύ πιο βαθύς λόγους )

 

ΑΛΛΑ επειδή αυτά περάσανε, μπήκαν στο χρονοντούλαπο, πλέον ο slash παίζει παπαριές και προσέχει μην πάθει άλλη μία καρδιακή προσβολή, και ο Ριτσαρντς απλά είναι ένα θαύμα για το πως ζει ακόμη, θα αλλάξω λίγο τα κριτήριά μου και θα τοποθετήσω στο πάνθεον τον σύγχρονο ήρωά μου. Michael Akerfeldt....

Γιατί? Πάμε!

 

Γιατί είναι Σουηδός (για αυτούς που με ξέρουν, αυτό κάτι σημαντικό σημαίνει) ;D

Γιατί είναι ΚΑΚΑΣΧΗΜΟΣ ΣΟΥΗΔΟΣ

Γιατί η γυναίκα του δεν είναι η σουηδέζα που έχουμε κατα νου.... ::)

Γιατί οδηγάει volvo  ;D ;D

Γιατί παίζει και να έχει το μεγαλύτερο δείκτη χιούμορ που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου

Γιατί είναι μεγάλο ψώνιο με τη πάρτη του και (αυτοσαρκαστικα) δεν χάνει ευκαιρία να μας το υπενθυμίζει

Γιατί περιμένει σε κάθε λάιβ στην Ελλάδα να του πάμε ....ελιές...

Γιατί παίζει ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΙΘΑΡΑ

Γιατί έχει ΑΡΡΩΣΤΗ ΦΩΝΗ

Γιατί τα κομμάτια που συνθέτει είναι απο άλλο πλάνήτη και αναδυκνείουν μία ψυχοσύνθεση που περίτρανα και θαραλέα γειτονεύει με την...παράνοια....

Γιατί μπορεί να παίζει 2 ρόλους εξίσου καλά στα κομμάτια του (άγγελος κ διάολος)

Γιατί έχει ΟΡΑΜΑ για τη μουσική του μετά απο 10 δίσκους

Γιατί είναι μεγάλος συλλλέκτης 70's prog αλμπουμ σε βινυλιο

Γιατί παίζει με BLACKSTAR!

Γιατί παίζει με PRS!

 

Γιατί είναι το σώμα, η φωνή, το μυαλό και η ψυχή της πιο περίεργης και μοναδικής μπάντας στο πλανήτη

Γιατί ο κύριος Akerfeldt είναι οι Opeth (και μιλώντας αντικειμενικά, μου αρέσουν το πολύ το 40% των κομματιών τους, αλλά κρίνω πως είναι μοναδικοί, πραγματικά...)

 

ΥΓ Guys sorry αλλά και εμένα μου φαίνεται περίεργο να θεωρούμε τον Malmsteen σύμβολο της ροκ, παρόλο που και εγώ τον ΛΑΤΡΕΥΑ παλιά (όλως τυχαίως απο τα 17 έως τα 22-23 μου  ;D ;D χωρίς να λέει κάτι απαραίτητα αυτό-κάτι σημαίνει όσο και αν δεν μας αρέσει)

 

 

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 158
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Εγώ θα έλεγα για εμένα ο john frusciante, ειδικά όπως ήταν πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, γιατί αυτό μου βγάζει.

Πάντως αντικειμενικά μιλώντας και χωρίς να ακούω "πέτρες" ο keith richards πιστεύω είναι ο ορισμός του rock symbol χρόνια τώρα. Όπως πολύ σωστά έγραψε κάποιος άλλος στο παρόν θέμα "τους έδειξε πως γίνεται και συνεχίζει να το κάνει ακόμα".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω στατιστικά έχει αναδειχθεί νικητής  ;D

Όπως γράφει και κάποιος σε ένα σχόλιο κάτου απ του οβίνδεον........Keith singing Sleep Tonight live, that puts everybody with a smile to bed.

 

http://www.youtube.com/watch?v=KaBgNwkxE_E

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει ξαναειπωθεί νομίζω. Ένας είναι η επιτομή του rock.

No substitutes. No exchanges.

 

21117_marlon-brando.jpg

 

+1000

 

συμφωνησαμε και σε κατι επιτελους.... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντικειμενικα:O Steven Tyler.

Yποκειμενικα:O Mark Knopfler.

::)

 

Mε αγνωστα κριτηρια:O Nestor Apos ή Σαρότσεν ή Sir ή Σεξύμπολ ανάλογα με το ροκ που υιοθετει.

;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα το μόνο που με απασχολεί,είναι γιατί να ασκήσεις κριτική σε μια προσωπική άποψη.

 

Συνήθως σε προσωπικές απόψεις/πράξεις ασκούμε κριτική. Δεν ήξερα ότι πρέπει να προσυπογράφουν την άποψή σου κι άλλα άτομα ώστε να επιδέχεται τέτοια.

 

 

Έχω εντελώς άλλη άποψη για τον όρο rock star λοιπόν,γιατί για μένα πρέπει να σέβεσαι και τον άλλο που έχει έρθει να σε ακούσει και να παίζεις άριστα,όχι απλά καλά.Αν σας αρέσουν τα sloppy παιξίματα καλώς,εμένα δε μου αρέσουν όμως,το θεωρώ κοροϊδία για τον fan.

 

Καταρχάς, έχεις περιορίσει την έννοια του ροκ σταρ στο σύνολο των κιθαριστών (αφήνοντας π.χ. στην απέξω τον κάθε frontman που δεν κρατάει κιθάρα). Δε μου κάνει εντύπωση, έχοντας καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο ακούς μουσική..

 

Κατά δεύτερον, αυτοί που επηρέασαν τη μουσική (και όχι ο Malmsteen που απλά επηρέασε τους επόμενους shredders) δεν ήταν 100% σωστοί στα live τους, ναι, έχαναν και νότες.. Υπήρχαν και μερικοί που δεν το κατείχαν και σε ιδιαίτερο βαθμό το όργανο. Άμα λείπει ο επαγγελματισμός...  ;D

 

 

Σε σεμινάριο πηγαίνω γιατί αγαπώ την κιθάρα (έχω metal καταβολές) και για να μαθαίνω νέα πράγματα που μερικοί rock stars αγνοούν πλήρως,όπως το work ethic,η συστηματική μελέτη και άλλα.

 

Πράγματι, αυτοί οι ροκ σταρ δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί..  :D

(αλήθεια, ποιους έχεις κατά νου?)

 

 

Σε lives επίσης πηγαίνω,αλλά διαλέγω πολύ προσεκτικά πού,μερικοί δεν αξίζουν ούτε λεπτό του ευρώ που δίνει ο κόσμος για να τους δει,γιατί βγαίνουν μες τα ναρκωτικά και πετυχαίνουν νότα μόνο κατά τύχη.

 

Sorry που θα σου χαλάσω το ροζ συννεφάκι, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των μουσικών που επηρέασαν τα διάφορα μουσικά κινήματα, ήταν χωμένοι στα ναρκωτικά. Και πράγματι, μερικοί δεν ήταν τεχνικά αρτιότατοι στα live τους. Μπορεί να έχαναν και καμιά νότα, ισχύει. Ο κόσμος όμως δεν βλέπει/έβλεπε τον Iggy Pop ή τους RHCP ή τους Sex Pistols ή τους [...] για να κρατήσει σημειώσεις με το πόσα φάλτσα έκαναν. Όσοι θέλουν να δουν 100% αρτιότητα, ας πάρουν την Fanta και το τεφτέρι ανά χείρας κι ας πάνε στον Batio.

 

 

Συγγνώμη αλλά αυτό δεν είναι μουσικός,είναι καλός performer που κρατάει το ''χ''-''ψ'' μουσικό όργανο.

 

Εχμμ.. το εξηγείς λίγο αυτό? Αν ήταν απλά performer που κρατάει το χ-ψ όργανο (κάτι σαν τη Σάσα Μπάστα?), τότε δε θα έπαιζε καλή μουσική κι επομένως δε θα μάζευε κόσμο στα live.. Όμως το παράδειγμα κιθαρίστα για το οποίο μιλάμε, μαζεύει κόσμο στα live και κόσμο που δεν αποτελείται μόνο από κιθαρίστες που θαυμάζουν το βιρτουόζο..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Το συνεχίζεις με το υφάκι,αλλά επειδή είπα εγώ να μην συνεχίσω,θα αρκεστώ στο ότι είμαι αρκετά φλώρος και nerd για να καταλάβω τη σύνθετη ψυχοσύνθεση των rock stars που έχεις εσύ ως σύμβολα,όπως π.χ οι R.C.H.P οι οποίοι στα περισσότερα lives τους είναι απαράδεκτοι με πρόσφατο παράδειγμα αυτό του ΟΑΚΑ.

 

Τώρα για την αναφορά στους Sex Pistols,τι να πω...κόντεψα να πέσω απ'την καρέκλα από τα γέλια.Όχι και μουσικοί οι Sex Pistols,please. ;D

 

Δηλαδή οι Dream Theater είναι μακάκες που βγαίνουν και παίζουν άριστα live για τους οπαδούς τους,ενώ οι Metallica είναι μάγκες που βγαίνουν να παίξουν και από κάτω δεν καταλαβαίνουν ποιο τραγούδι είναι.Μάλιστα... ::)

 

Είναι starιλίκι να βγαίνεις να τραγουδήσεις και να είσαι συνεχώς off key,βλέπε Axl Rose και Ozzy τα τελευταία χρόνια.Είσαι star όταν βγαίνεις και είσαι εκτός μέτρου συνέχεια,βλέπε Ulrich για παράδειγμα.

 

Δεν είπα να είσαι βιρτουόζος απαραίτητα,αλλά έχε έστω την τσίπα να παίξεις τα parts σου ΣΩΣΤΑ.

Πάω πάλι πάνω στο συννεφάκι μου να μελετήσω με την Coca Cola μου,δεν πίνω Fanta...

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου