Προς το περιεχόμενο

Ipad εφαρμογές στην κατηγορία των Keyboards.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και μπαίνω κι εγώ στον χώρο των Ipad εφαρμογών, ψάχνομαι για εφαρμογές που ήδη κάποιοι από εσάς χρησιμοποιούν.

Μέχρι στιγμής δουλεύω με τα Animoog, SampleTank 2.5. Μιας και έχει ήδη ανοιχτεί ένα sticky θέμα me vst, καλό θα ήταν να ανοίξουμε κι εδώ το θέμα εκτενώς, με του καθενός τις προτάσεις και τις ιδέες του.

Τι λέτε;

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίο και χρήσιμο topic, καθώς το iPad έχει μπει για τα καλά στη μουσική παραγωγή

Εχθές κατέβασα το ISem

AudioBus%20in%20iSEM_650.png

. Δεν πρόλαβα να το πειραξω πολύ, αλλά από τα λίγα presets που ακουσα μου φανηκε αρκετα πειστικό.

Επισης καλό το nineOnine (909 emulation)

nineOnine_iPad.png

Επίσης καλό το Ielectribe το οποίο μου πλησιάζει αρκετά την hardware έκδοση (την οποία έχω επίσης)

Αυτά για αρχή από μένα

Εκτός του Sample Tank, ποιο άλλο  χρησιμοποιεί συνδυασμούς ήχων ταυτόχρονα και όχι μεμονωμένα presets; Έχεις κάτι υπόψιν;

Υπάρχει κάποιο software που διαχειρίζεται παραπάνω από μία synth εφαρμογή σε realtime;

www.sonicspace.gr

Στο ios7 υπάρχει πλέον το λεγόμενο inter-app audio protocol το οποίο επιτρεπει τα διάφορα apps να επικοινωνούν (εφόσον το υποστηρίζουν) google it για περισσότερες πληροφορίες καθώς δεν είμαι και ειδημων ,ούτε χρησιμοποιώ τα apps με αυτόν τον τροπο (ακόμα)

Επίσης υπάρχει και το audio copy, δηλαδή αντιγραφή audio από ένα app στο άλλο (εφόσον το υποστηρίζει)

Για τους συνδυασμούς ήχων εννοείς να παίζεις 2 η περισσότερα parts ταυτόχρονα? αν ναι δεν έχω κάτι πρόχειρο στο μυαλό μου.

Με τις συνδέσεις σε synth/workstation τι γίνεται?

χρειάζεται midi>usb adaptor & το ανάλογο software?, κάποια τα οποία έχουν ήδη editor για περιβάλλον daw μέσω usb? (πχ Korg m3/m50/kronos), υπάρχουν drops, clicks σε αλλαγές σε κατάσταση live? πως διαχειρίζονται οι αλλαγές στα midi ch από το πάνελ εργασίας του synth?

υπάρχουν διαφορές σύνδεσεης από macbook?

ιδιαίτερα σε θέματα live θα ήθελα να ακούσω κάποιες εμπειρίες.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Σταύρο ελπίζω να επεκταθεί το θέμα σε λογικές συζητήσεις και επεξηγήσεις.Άλλωστε για αυτό το άνοιξα.

Προσωπικά είμαι σε πρώιμο στάδιο.Θεώρησα λογικό να συνδέσω ένα ipad με ένα Akai Synthstation 49 με πρώτη σκέψη να το λειτουργήσω ως stand alone συνθεσάιζερ.

Αλλά βλέπω ότι έχει δυνατότητες παραγωγής,δημιουργίας κτλ...και θέλει πολύ μεράκι και πολλή μελέτη/ενασχόληση για να φτάσεις σε κορυφαία επίπεδα.

Δεν το βαριέμαι με τίποτα.

Η συσκευή συνδέεται με midi usb adaptor,με Alesis i/o dock station,synthstation,irig...δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Αυτό που με έχει εκπλήξει είναι η καθαρότητα του σήματος.Νo latency. Και δεν κρασσάρει.

www.sonicspace.gr

Ενδιαφερον ως θεμα. Το εχω σκεφτεί πολλάκις, ειδικά για εφαρμογες electribe, 909 κτλ. Με το alesis dock station το εχω σκεφτει. Και οι εφαρμογες δεν ειναι ακριβες.

Τελικά καταλήγω πάντα σε παλιομοδίτικες hardware λύσεις (βλ. Yamaha RM1X), ίσως λόγω φετιχ.

Θα το παρακολουθήσω στενά όμως το thread. Εχουμε να μαθουμε πολλά παντως...Αν είναι το μέλλον στα synths δεν το γνωρίζω. Eλπίζω όχι όμως, καθως προτιμώ τον πλουραλισμο των περιορισμένων hardware, παρα χιλιαδες μουσικούς με iPad.

Τελικά καταλήγω πάντα σε παλιομοδίτικες hardware λύσεις (βλ. Yamaha RM1X), ίσως λόγω φετιχ.

Δεν μπορείς να φανταστείς όταν το άναψα για πρώτη φορά...πώς ένιωσα....πόσο ''λίγος''.

Η μετάβαση από το Hardware σε μια Οθόνη ήταν..περίεργη.

Το αντίστροφο ένιωσα όταν είχα πρωτοανάψει το OASYS.

www.sonicspace.gr

Εκτός των αμιγώς μουσικών εφαρμογών, δεν θα πρέπει να παραβλεπεται η χρησιμότητα του iPad ως controller για κάθε είδους προγράμματα (synths, mixers κτλ)

Προσωπικά χρησιμοποιώ το soundprism pro ,το οποίο αφου το συνδεω με wifi midi με το ableton και επιλέξω scale ,στέλνει σε οποιοδήποτε midi κανάλι του live ,τις αντίστοιχες συγχορδιες πατωντας μόνο ένα πληκτρο (δεν ξέρω εάν γίνομαι αντιληπτός )

Επίσης αρκετά ευχάριστη εφαρμογή είναι το air display που ουσιαστικά μεταμορφώνει το iPad σε συνέχεια της οθόνης του υπολογιστή σου όπου μπορείς πχ να μεταφερεις ένα vst και να το ´´πειραζεις´´ με τα χέρια.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου