Προς το περιεχόμενο

Κλασική κιθάρα και amplification για μαγαζί


Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://www.thomann.de/gr/godin_multiac_encore.htm?sid=d6000c93291aedbc4b9af349b3dfadc1

 

Η παραπάνω ηλεκτροκλασική έχει διπλό συστημα. πιεζο και κατι σαν μικρόφωνο εσωτερικό.

 

Δεν ειμαι σίγουρος ουτε την εχω δοκιμάσει.

 

Απλώς ριχνω μια ιδεα. Και ειναι και σε καλή τιμή.

MUSIC IS MAGIC

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O Paco παίζει και δεν ακούγεται κιχ. Μη μπερδευόμαστε. Κι επίσης δεν παίζει πάντα με μικρόφωνο....

Σε συνθήκες ελληνικές (δηλαδή ζούγκλας) για να μπορέσεις ν ακούσεις από το/α μόνιτορ -αν τελικά το καταφέρεις- θα χρειαστείς σίγουρα και κάτι άλλο εκτός από μικρόφωνο...

Για την Godin δεν το συζητάμε. Το παλληκάρι εδώ ενδιαφέρεται για κλασική κιθάρα. Η Godin δεν κάνει για σόλο κλασικό παίξιμο. Για nylon ήχο σε full group μπορεί να είναι εξαιρετική όχι όμως για κλασικά fingerstyle παιξίματα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

  Επανέρχομαι στο θέμα.... είπα να ψαχτώ με πυκνωτικό τελικά και πήρα το SHURE PG 81  το οποίο για τη δουλειά που το θέλω ΤΑ ΣΠΑΕΙ!

 

  Μικρόφωνο τύπου "πούρο" - μάλλον με φακό μου μοιάζει - μικρού διαφράγματος και υψηλής κατευθυντικότητας με άμεση ανταπόκριση στην ατάκα της κιθάρας (σε αντίθεση με τα μεγάλου διαφράγματος), πολύ ωραίο ήχο κλπ αλλά το μεγάλο του ατού είναι η αντοχή του στο feedback.

 

 Μιλάμε οτι το βάζω μπροστά στον ενισχυτή στο 1 μέτρο σε ΟΡΘΗ γωνία (κι όχι από πίσω όπως πρέπει κανονικά) με εξωφρενικές ρυθμίσεις και ίσα που πάει να αρπάξει! Φυσικά οι ρυθμίσεις αυτές (πρίμα στις 3 η ώρα, κάμποση ένταση - μπάσα κλπ) όπως και η ορθή γωνία ειναι περιττά, απλά τα κάνω σαν τέστ, αλλά οτιδήποτε άλλο με αυτό το στήσιμο θα τα' χε σπάσει όλα - τα τζάμια για αρχή  ;D - κι αυτό ίσα που καταδέχεται να ασχοληθεί!!

 

  (μην τρελαθούμε βέβαια.... άμα δε θές να κάνεις δουλειά αλλά ΘΕΣ feedback θα το έχεις! 8))

 

  Το PG 81 προσανατολίζεται στη live χρήση για ακουστικά όργανα και ειδικά κιθάρα. Διάβασα στο ιντερνετ γι΄αυτό το μικρόφωνο και κάποιος λέει οτι σύμφωνα με ένα τεχνικό της shure είναι καταλληλότερο για live από άλλα ακριβότερα ίδιου τύπου γιατί ενώ δεν έχει τόσο πλούσια απόκριση όσο άλλα σε κάποιες π.χ. πολύ υψηλές συχνότητες (κάτι που έτσι κι αλλιώς σε live δε φαίνεται) αυτό ακριβώς το "μειονέκτημα" το κάνει να μη μικροφωνίζει καθόλου εύκολα. Για recording ίσως δεν είναι ότι καλύτερο αλλά so what?

 

  Στα 120 ευρώ το συστήνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Επανέρχομαι στο θέμα για όποιον ένδιαφέρεται ( ::) ::) :P :P) .... Έκανα μια δοκιμή με το concept "ήχος για μια σκέτη κλασική σε μαγαζί" δηλαδή έπαιξα σε κανά δυό χώρους,την μια με κόσμο και οχλοβοή και την άλλη με λίγο κόσμο που έκανε ησυχία... Αλλά άλλο φοβόμουνα κι άλλο μου προέκυψε.

  'Οντως υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα στον ήχο με mic αλλά αυτό δεν είναι το feedback. Αυτό διορθώνεται με προσεκτικό στήσιμο μικροφώνου - ηχείων και σωστές ρυθμίσεις. Το πρόβλημα είναι το λάσπωμα του ήχου - έλλειψη ατάκας. Αυτό βέβαια οφείλεται στην ίδια τη φύση του οργάνου και της νάυλον χορδής, αλλά είναι λες και ο ήχος χάνεται στον αέρα, ενώ δηλαδή ακούγεται δυνατά ακούγεται "boxy" ήχος, λείπει αυτό που λέμε "δόνηση", να "ξυρίζει", είναι λές και χτυπάω τις νότες και ακούγεται μετά από κάποια κλάσματα. Τελικά ο κόσμος που σε ακούει ακούει κάτι σαν κιθάρα αλλά δεν ακούει τι παίζεις, και πώς το λέμε.... δεν γκρουβάρει!

 

Πιστεύετε οτι με συνδιασμό piezo pickup και mic θα γίνει κάτι?

 

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

ενδεχομενως ναι, θα σου δωσει μεγαλυτερη ευελιξια. Προσεξε και τη θεση του ενισχυτη/μονιτορ που ακους σε σχεση με το που καθεσαι, γιατι πολλα μηχανηματα ειναι πολυ κατευθυντικα, και κυριως στα πριμα. Δηλαδη τα πριμα σκανε εκει που κοιταει ο ενισχυτης/μονιτορ, αν εισαι εκτος πεδιου τα χασες..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα ο πίεζο θα σου δώσει ακριβώς αυτό που ζητάς. Ψάξτο με το συνδυασμό.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου