theoctapus Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου 2013 3. αλλος ενας μυθος ειναι οτι αυξανει την δημιουργικοτητα σου, χμ...μαλλον διαφωνω, γιατι ουσιαστικα οτι εκανες στις μπασες της 6χορδης το ιδιο θα κανεις και στις μπασες τις 7χορδης. Και ναι και όχι. Όταν ακούς διαφορετικούς ήχους σου έρχονται και διαφορετικές ιδέες. Π.χ. εγώ από τότε που κούρδισα σε b standard παίζω κάπως διαφορετικά riffs, δεν άλλαξε η τεχνική αλλά το στύλ. Δεν αυξάνει λοιπόν την δημιουργικότητα απαραίτητα, μάλλον την οδηγεί κι αλλού. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Miltos23 Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου 2013 Και ναι και όχι. Όταν ακούς διαφορετικούς ήχους σου έρχονται και διαφορετικές ιδέες. Π.χ. εγώ από τότε που κούρδισα σε b standard παίζω κάπως διαφορετικά riffs, δεν άλλαξε η τεχνική αλλά το στύλ. Δεν αυξάνει λοιπόν την δημιουργικότητα απαραίτητα, μάλλον την οδηγεί κι αλλού. Χωράει αρκετη συζητηση, αλλα για να το κανω πιο απλο, αν καποιος ειναι κολημενος να παιζει σε στυλ "ριφφ μονο με την 6η μπουκωμενη" τοτε η 7η απλα θα τον κανει να το μεταφερει μια χορδη πιο κατω. Απο κει και επειτα αν θελει να ψαχτει τοτε θα το ειχε κανει και στις 6 χορδες. Αλλα αναγνωριζω οτι εχεις και συ ενα δικιο σε αυτο που γραφεις All the money of the world can't buy me Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
MicKat Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου 2013 Και ναι και όχι. Όταν ακούς διαφορετικούς ήχους σου έρχονται και διαφορετικές ιδέες. Π.χ. εγώ από τότε που κούρδισα σε b standard παίζω κάπως διαφορετικά riffs, δεν άλλαξε η τεχνική αλλά το στύλ. Δεν αυξάνει λοιπόν την δημιουργικότητα απαραίτητα, μάλλον την οδηγεί κι αλλού. Συμφωνώ... Εγώ θα το πω δημιουργικότητα γιατί απ' την στιγμή που σε οδηγεί να παίξεις διαφορετικά πράγματα που ως τώρα δεν τα έγραφες με μιά 6χορδη είναι σημαντικό στην εξέλιξη των ιδεών σου και της...δημιουργικότητας ;) Κατά τ' άλλα συμφωνώ με τον Μίλτο Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε κάνει καλύτερο οπότε μόνο + βλέπω :) Ο σοφός αλλάζει γνώμη,ο χαζός ποτέ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
geodimitri Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου 2013 Όχι βρε συ...μου ακούγεται λίγο απόλυτο αυτό που λες.Δεν θα συμφωνήσω Πρέπει να είσαι ο Jeff Loomis για να πάρεις μιά 7χορδη? Δηλαδή να την πετάξω τη δικιά μου??? ;D ;D ;D Άλλωστε αυτό που αναφέρεις ως "δυνατότητες" για κάποιους μπορεί να μεταφραστεί και ως "ηχητικές δυνατότητες" του οργάνου και όχι του παίχτη,οπότε αν η 6χορδη δεν σε καλύπτει πας στην 7άρα που ταιριάζει στο είδος που παίζεις.Μην ξεχνάμε και τον παράγοντα "είδος μουσικής" ε; Έχεις δίκιο δεν το διευκρίνισα...Με τη λέξη "δυνατότητες" εννοούσα τις ηχητικές δυνατότητες του οργάνου και όχι του παίκτη. :) Αν ο OP παίζει χρόνια κιθάρα και θέλει πλέον να πειραματιστεί με κάτι καινούριο, συμφωνώ κι εγώ να πάει σε 7χορδη. Αλλά εάν τώρα ξεκινάει την εκμάθηση ή έχει μικρή εμπειρία θα πρότεινα 6χορδη. Πόσο μάλλον αν θέλει να αγοράσει μια 7χορδη επειδή του άρεσε μόνο εμφανισιακά. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Mike Tsilis Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2013 Γειά και πάλι.. Είμαι εδώ και καιρό στην αγορά νέας κιθάρας..οι επιλογές λίγες λόγω αριστερής μου φύσης.. μετά από ψάξιμο βρήκα μια κιθάρα που μου άρεσε εμφανισιακά..απλά είναι 7-χορδη.. δεν έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου 7-χορδη κιθάρα..και αναρωτιέμαι..το μπράτσο είναι πολύ φαρδύτερο? Θα μπορώ να παίζω με την ίδια ευκολία όπως σε 6-χορδη ή θα τυραννιέμαι? Αυτά..φυσικά όποιες συμβουλές που δεν έχω σκεφτεί, καλοδεχούμενες!! θα σου πω την αποψή μου και θα το πιάσω απο την αρχή. Είναι λάθος να σκέφτεσαι την αγορά ενος οργάνου έχοντας σαν κριτήριο την εμφάνιση.Το σημαντικότερο είναι το πως σου κάθεται στο χέρι. Αν πιάσεις την κιθάρα που κάθεται καλά στο χέρι σου το καταλαβαίνεις αμέσως και πίστεψε με το τελευταίο πράγμα που σε νοιάζει θα είναι η εμφάνιση. Αυτη την στιγμή σου λείπει κάτι απο την 6χορδη που έχεις ? Αν είσαι σχετικά νεος κιθαρίστας θα σε συμβούλευα να μην πας σε 7χορδη, μπορεί να εχει κάποια θετικά σαν όργανο αλλά για κάποιον που είναι νεος στο αντικείμενο πιο πολλά προβλήματα και σκοτούρες θα του δώσει.Υπάρχει και ο κίνδυνος της αποτροπής απο το όργανο. Γνώμη μου είναι να πας στην κλασσική 6χορδη, σε ενα καλό όργανο οπου θα σου κάτσει και καλά στα χέρια.Αν συνδιαστεί και με μια ωραία εμφάνιση αυτο θα είναι ο τέλειος συνδιασμός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση