Προς το περιεχόμενο

Αγορά μεταχειρισμενου synthesizer - workstation

ex-ΑΓΓΕΛΟΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και καλά θα κάνεις, αν δεν παίζεις ηλεκτρονική μουσική σε μεγάλα και απαιτητικά λάιβ :)

Αν όμως χρειαστεί να ταρακουνήσεις κάποιο μεγάλο venue με synth bass, θα πρότεινα να μην πας με το Triton ;)

Αν το ακουγα απο κοντα και μου έκανε, γιατι όχι? Το φίλτρο το καταλαβαίνεις σε ήχους με sustain και πλουσιο συχνοτικό περιεχόμενο, όχι σε ενα short decay square μπασο.

Και ανεβαζοντας σε ψηλές τιμές το resonance...

Εκεί ακους τα σκαλοπατάκια και απελπίζεσαι, ή δεν τα ακούς και χαίρεσαι ;D

Ακου neeq. Δεν μπορω να πω οτι στα triton το μπασο ακομα και στους preset του ηχους οσον αφορα τα synth bass ειναι αδιαφορο.

Αν θελω να ταρακουνησω σαν τον τιεστο παιζει ρολο και ο υπολοιπος πανάκριβος και σοφιστικε εξοπλισμος του χωρου που θα παίξω. Εγω σε προκαλω να με βαλετε να παιξω σε τετοιους χωρους με το triton μονο μου καποια δικα μου πραγματα και θα δεις πως θα τους ταρακουνησω.

Αυτο ομως δεν θα γινει ποτε.

Εξ αλλου σου ειπα οτι εχω στραφει στο software και αν επαιζα με software θα επαιζα εξω και πιστευω οτι θα ημουν και πολυ καλος. Ετσι πιστευω.

Ουτε αυτο θα γινει ποτε.

Τωρα αν συνεχισω μπορει να κεντρισω αντανακλαστικα και καποιοι καλοι φιλοι να θεσουν θεμα για το π.χ. αν τα soft synths μπορουν να συναγωνιστουν στα ισια ενα καθαροαιμο αναλογικο η και ενα virtual και παλι υποκειμενικο θα ειναι το θεμα.

Και μην μου πεις οτι πολλοι στο χωρο δεν εχουν αδικησει τα triton οχι μονο στο θεμα του μπασου. Εχει λεει το triton ψοφια μπασα. Αναγκαζομαι να κοψω μπασα απο πολλους ηχους γιατι επιβαλλονται τοσο που παλια ειχα προβλημα και στα live  αν δεν το προσεχε ο τυπος i think i am ηχοληπτης που ειχαν τα μαγαζα που πηγαινα. Ξερεις τι εννοω.

Πολλοι λενε και το θεϊκο οτι δεν κανουν για λαϊκα, ειναι μαπα, εχω ακουσει και αυτα.

Ομως προσεχε. Δεν σου λέω οτι εχεις αδικο γιατι ακριβως ειναι το υποκειμενικο του θέματος.

Επαναλαμβανομαστε εκτος θεματος, αυτη η κουβεντα δεν μπορει να γινει στο φορουμ, θα μου αρεσε να την κανω εκτος φορουμ βεβαια.

για την γραμμικοτητα, οπως το εγραψα και πριν εχεις δικιο, εγω εχθες εφτιαξα εναν ηχο που ηθελα για μια δημιουργια μου απο saw κυματομορφη του firebird (του soft synth) γιατι ηθελα τον portamentiasmeno ηχο των b-movies της δεκαετίας του 60 , ξερεις το lead με τους εξωγηινους και τους τρελους επιστημονες και τερατα, τον εφτιαξα με ιδιαιτερη επιτυχια.

Αν επιχειρουσα να φτιαξω αυτον τον ηχο στο triton δεν θα ειχα το ευρος των ρυθμισεων και την λεπτομερειας για να ακουστει τοσο ρεαλιστικα  οπως και τελικα το πετυχα. Το αναγνωριζω αυτο, θα εφτιαχνα εναν παρεμφερη δηλαδη που δεν θα μπορουσα να τον διαμορφωσω με τιποτα στο triton ετσι.

Πιθανως αν και δεν το πιστευω πλεον αλλα ποτε δεν λεω ποτε, στο nord που εβαλες να τον εφτιαχνα και να ακουγοταν καλυτερα αλλα πολυ ελαχιστα, εγω πιστευω καθολου καλυτερα.

Παλι ειναι υποκειμενικο

Μακρυγορω και πλεον δεν ξερω γιατι, με συγχωρειτε, υποσχεθηκα να μην γραψω απο την αλλη ισως ειμαι λιγο ευαισθητος και με στεναχωρει η ας το πουμε λογομαχια μεταξυ εκλεκτων φιλων. Μπορει και να μην ειναι λογομαχια και τα το παιρνω πολυ σοβαρα.

Συγνωμη ρε παιδια. Με συγχωρειτε για ολα οσα σας εκανα.

Ειστε ολοι άσχετοι (χαχαχα)

Ο αλλος ο Αγγελος τι εκανε. Τι πηρες τελικα? πηρες τιποτα?

Παω να φαω μακαροναδα , με φωναζει η κλινικάρχης, θα κλεισει τη τραπεζαρια και μετα θα με δεσουν με λουρια στο κρεβατι του τρελαδικου και το δεσιμο το αντεχω, την πεινα ομως οχι.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 444
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Πείτε μου κάποια synths που να έχουν και πιάνα πάνω... Και να είναι στΑ μου όμως... Με το access virus έπαθα πλάκα.. δε το συζητώ για το Ανδρομέδα...

παρε ενα motif es6,κουμπω του και μια http://usa.yamaha.com/products/music-production/plugins/plg150-an/ και ξεμπερδευεις.

Οι προτασεις σου δειχνουν τρελες απαιτησεις,το οτι διαφερουν σημαντικα ως προς τη φιλοσοφια δειχνει πως δεν εχεις καμια μεγαλη εμπειρια,καλο ειναι να ξεκινησεις με κατι αξιοπρεπες και σιγα σιγα θα κατασταλαξεις εκει που νομιζεις οτι πρεπει.

Ρε Αγγελε, κατσε και διαβασε ολα τα topic στα keyboards εδω στο noiz απο την αρχη. Ολα οσα ρωτας εχουν απαντηθει εμμεσα και αμεσα, κανουμε ολο κυκλους. Ακομα και τα μοντελα που εχουν αναφερθει υπαρχουν σε παλιοτερα threads και εχουν αναλυθει αρκετα.

Τελικά ρε waterfall, με την τρομερή σου μηχανή σύνθεσης, θα μπορέσεις να βάλεις λίγο FM στην κυμματομορφή;

Οχι δεν θα μπορεσω. Δεν χρειαζεται στο ΜΟΧ. Ειναι κατι το περιττο για ενα τετοιο μηχανημα.

Για κανα Nord Lead 2 καλη ειναι αυτη η επιλογη, ειναι που ειναι καρα-basic, αν δεν εχει και 3-4 τετοιες ψευτοεπιλογες για διαμορφωση θα ηταν εντελως για κλοτσιες. ;D

Η θα ψάχνεις, μάταια, στα φοβερα... 300 MB (μιλάμε για όγκο, όχι αστεία  ;D ) μπας και βρεις αυτό που θέλεις; Γιατί αν θέλεις analog synth ήχους, ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΜΠΟΝΙΑ, το μόνο που θέλεις είναι ΚΑΛΑ φίλτρα, ΓΡΗΓΟΡΑ envelopes, και ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ αλλά ΚΑΝΟΝΙΚΑ oscillators, για να τα διαμορφώνεις όπως θες.

Συνεχιζεις και εκτιθεσαι γραφοντας τις παραπανω βλακειες δειχνοντας σε ολους για ακομα μια φορα την απεραντη αγνοια σου πανω στα synths. Τα 300MB κυματομορφων (355MB για την ακριβεια) ειναι ενα τεραστιο μεγεθος για rompler synth. Αυτο βεβαια δεν το ξερεις γιατι ειναι ζητημα αν εχεις πιασει ποτε στα χερια σου καποιο hardware synth, αναλογικο ή ψηφιακο οποιουδηποτε τυπου. Μου εχεις κατσει μπροστα στο PC με τα απειρα Free/σπασμενα VST σου και μου το παιζεις και ειδημων στα romplers, στα VA και δεν ξερω που αλλου και μας μιλας για stepping στα envelopes, για FM (που εκει κι αν εχεις μαυρα μεσανυχτα) και για αλλες αστειοτητες.

Επειδη εσυ (και μερικα εκατομμυρια ασχετοι σαν κι εσενα) εχεις γεμισει το PC σου με...1ΤΒ με διαφορα samples νομιζεις οτι ειναι το ιδιο ευκολο να γινει αυτο και σε hardware synths, αλλα προφανως δεν το ξερεις γιατι εκτος του οτι δεν εχεις αγγιξει στη ζωη σου καποιο hardware synth, δεν ξερεις ουτε την ιστορια τους και την εξελιξη τους, και ιδιαιτερα την εξελιξη των rompler/sampler τα οποια αλλαξαν την παγκοσμια μουσικη ιστορια. Κατι ξερεις φαινεται περισσοτερο απο τους τεχνικους της Roland/Yamaha/Korg που οι αχρηστοι συνεχιζουν και κατασκευαζουν romplers με "αστεια" ROM μεγεθη οπως τα 355ΜΒ ή τα 741MB. :-X

Αλλα τι να λεμε, εδω συγκρινεις τα VST (προγραμματα) με hardware synths (αληθινα μουσικα οργανα), τι ψαχνω να βρω τωρα? ;D ;D Κατα τα αλλα, απαγορευεται να συγκρινουμε μεταξυ τους synths διαφορετικου τυπου, αλλα το να συγκρινουμε τα εντελως ασυγκριτα οπως software και hardware δεν μας πειραζει. eyeroll.gif

Αν είχες την παραμικρή ιδέα από σύνθεση ήχου...
Eιναι αληθεια οτι τις τεραστιες γνωσεις σου πανω στο θεμα δεν τις εχω...mock.gif

...δε θα συζητούσαμε τα αυτονόητα...
Αυτο ειναι το μεγαλο κακο στο ΝΟΙΖ, και ιδιαιτερα στο Keyboards τμημα του, οτι συζηταμε για τα πλεον αυτονοητα και τα πλεον basic και στο τελος δεν παιρνει και κανεις χαμπαρι, οπως εσυ καλη ωρα. ;D Πρεπει να ειναι ισως το μοναδικο μουσικο τεχνικο φορουμ παγκοσμιως οπου διαφορα μελη του εχουν αναγαγει τα αρχαια monosynths σε κορωνιδες της synth τεχνολογιας και εξελιξης και που πιστευουν οτι τα romplers δεν ειναι...synths! Και ολα αυτα εν ετει 2013.

Αφησα για το τελος το καλυτερο: ;D

...η γνώμη σου πλέον είναι άκυρη.
f3e94274fdc6205665230a7e72560dc7.gif Tουλαχιστον βγαζεις γελιο ρε Μανο, να'σαι καλα ρε μπαγασα...mock.gif

Με το access virus έπαθα πλάκα.. δε το συζητώ για το Ανδρομέδα...

Παρε ενα Moog Voyager να τελειωνουμε, δεν αντεχω αλλο...sleep2.gif

παρε ενα motif es6,κουμπω του και μια http://usa.yamaha.com/products/music-production/plugins/plg150-an/ και ξεμπερδευεις.

Συγνωμη ρε Σταθη, τι ειπες τωρα?? Τι του λες του παιδιου να αγορασει? ROMPLER??? argh.gif

Αυτο ρε φιλε δεν ειναι καν synthesizer, ασε που τα φιλτρα του ειναι χαλια, οι envelopes του κουραστικες γιατι ειναι πολλων σημειων και αργες σαν τη χελωνα, και τα εφφε του για πεταμα.

Αμ το αλλο? Κρατησου: Δεν μπορει να βαλει ενα "LFO στην PWM και ένα φακελάκι στην FM"!! :o

Οι προτασεις σου δειχνουν τρελες απαιτησεις, το οτι διαφερουν σημαντικα ως προς τη φιλοσοφια δειχνει πως δεν εχεις καμια μεγαλη εμπειρια...

Οντως δεν εχει εμπειρια το παιδι, αλλα μικρο το κακο. Θα μαθει. Κι αλλοι δεν εχουν εμπειρια εδω μεσα αλλα μας εχουν τρελανει στις "συμβουλες". ;D Το καλο βεβαια ειναι οτι μετα απο ολες αυτες τις σελιδες ο αγαπητος Cos_dr μαλλον παει για το ΜΟΧ. Ευγε Κωστα παιδι μου. lollypop.gif

Specs talks, M??gs walks

δεν ξερω ποιο του ανταγωνισμου εχει τις και  αντιστοιχες δυνατοτητες ως audio interface, αν υπαρχει  εμενα εκει με κερδισε οπως σου ειπα, ιδιαιτερα για την τιμη του. Οχι οτι με χαλανε ολα οσα εχει σαν workstation , το αντιθετο, οπως σου ειπα δεν παρακολουθω τα νεοτερα μοντελα και ειναι ευχης εργο που τα παρακολουθεις και τα προβαλλεις στα post σου.

Δεν μπορω να σκεφτω αλλο workstation σε αυτη την κατηγορια τιμης με ενσωματωμενη sound card. Σκετα synths βεβαια με sound card υπαρχουν και σε χαμηλοτερη τιμη, τα Ultranova & Venom για παραδειγμα, αλλα εσυ θες workstation.

Specs talks, M??gs walks

ναι το ξερω, αλλα θελω workstation. Απωλεια με αυτα που κανει που δεν παιρνει μικροφωνο αλλα μικρο το κακο. Απο οτι βλεπω, εκτος και αν δεν ειδα καλα 

Πως δεν παιρνει mic? Αφου εχει και vocoder. 8)

Κοιτα το παρακατω βιντεο για να δεις οτι παιρνει και mic, αλλα και να ακουσεις την ηχαρα που εχει αυτο το synth. :-*

Το mic θα το δεις/ακουσεις στο 11:50.

Specs talks, M??gs walks

Άγγελε; Και κάθε Άγγελος που φτάνει στο σημείο να θέλει να ακουμπήσει τα λεφτά του σε κάτι που αγαπά..και δυστυχώς σκέφτεται ότι με την επένδυση αυτή θα πάρει κάτι που θα έχει τα πάντα και θα του φτιάχνει και ότι γουστάρει και αγαπά και σκέφτεται το ρημάδι το μυαλό.

Έχεις λοιπόν χχχ ευρώ. Σκέφτεσαι ambient,bass intelligent, smooth μουσικές, ταξιδιάρικες πλάτες, beats, ήρεμα, απαλά και άγρια Leads. Μέχρι εδώ καλά. Ταυτόχρονα θέλεις να καλύψεις όμως και το εύρος των κλασικών ήχων (πιάνα, έγχορδα για παράδειγμα).

Αν καταλαβαίνω λάθος, συγχώρα με.

Αν καταλαβαίνω σωστά όμως και επειδή μιλήσαμε και τηλεφωνικώς, ο λόγος του ότι το κομπιούτερ σου δεν έχει τις μεγάλες δυνατότητες να διαχειριστεί ήχο, και θα δουλέψει ως midi εγγραφέας, η αγορά σου θα κινηθεί σε ένα workstation το οποίο θα αναπαραγάγει το τι συνθέτεις. Αν δεν αγοράσεις workstation, θα κινηθείς σε αγορές συνθεσάιζερ, οι οποίες λόγω του οικονομικού σου εύρους, νομίζω ότι θα το ξεπεράσουν.Κάτι Indigo, Nord Lead, Access, είναι μεμονωμένες λύσεις κερασάκια στην τούρτα σου.

Αγοράζοντας ένα workstation, θα σου δώσει πληθώρα ηχών μέρη από όλη την ηχητική οικογένεια που αυτή τη στιγμή κυριαρχεί στο μουσικό στερέωμα, επεξεργασίας αυτών και των εφέ τους, και πίστεψέ με πως αν δεν ασχοληθείς με τις επεξεργασίες αυτών...τότε έχεις κάνει μια μέγιστη τρύπα στον ωκεανό ..και θα ψάχνεσαι να το δώσεις.

Αγοράζοντας ένα synth, θα σου δώσει πληθώρα συνθετικών ήχων και ότι αυτό συνεπάγεται που αφορά κυματομορφές, εφφέ, ταλαντωτές και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Αγοράζεις όμως μόνο συνθετικούς ψηφιακούς ήχους. Θα λείψουν τα κλασικά όργανα από το ''σαλόνι'' σου. Θα πρέπει να τα έχεις πλέον ώς vst στο κομπιούτερ σου.Και το κομπιούτερ σου δεν ξέρω αν θα το αντέξει να τα τρέχει καλά, ορθά, απόλυτα.

Επειδή κινείσαι σε μια τάξη των 700 ευρώ αν θυμάμαι καλά, μπορείς να συνδυάσεις ένα 61 πλήκτρων midi keyboard μαζί με ένα ipad. Εκεί θα βρεις εφαρμογές συνθεσάιζερ, και κλασικά όργανα, και εφαρμογές να γράψεις, να, να ,να.. λειτουργεί και το ipad σαν ένας συνθετητής. Απλά όλα είναι πάνω στην οθόνη. Εκεί θα βρείς και indigo ¨ήχους, και virus ήχους, και κλασικά πιάνα και βιολιά..μέχρι και γκάιντες.

Στην ίδια τάξη χρημάτων, αγοράζεις ένα δυνατό υπολογιστή μεταχειρισμένο έτους 2011-2012-2013. Και με ένα midi keyboard, παίζει ότι θες και έχεις αγοράσει σε ψηφιακές ηχητικές εφαρμογές.

Ότι και να αγοράσεις, δούλεψέ το με το εγχειρίδιο χρήσεως, μπες σε φόρουμ και διάβασε, μπες σε video και δες. Θα είναι ένα ισχυρό εργαλείο το οποίο θα σου δείξει την αξία της επένδυσης στον καιρό του. Και μην ξεχνάς ότι είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ και πρέπει να κάνει την δουλειά σου,όποια και να είναι αυτή.

Καλή ,αξιόπιστη, ευχάριστη και εύχρηστη αγορά.

υ.γ. Δεν θα είναι η τελευταία σου.

www.sonicspace.gr

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου