cos_dr Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 εμ, πρεπει να ξεκαθαρισουμε τι χρειαζεσαι. Για την δημιουργια ηχων παλι χωρις γνωσεις, παλι θελει δουλεια για να αποκτησεις τις γνωσεις. Αν θελεις να δωσεις βαση στην δημιουργια ηχων δεν πρεπει να δωσεις βαση στην αγορα workstation. Εχω μπερδευτει, παω να σκοτωσω κανεναν στο battlefield να ηρεμησω. Ασε που αμα θελεις να φτιαχνεις ηχους γενικα γιατι δεν προκειται να κανεις και production θα επρεπε να σκεφτεις την εκμαθηση και την αγορα software synths με αυτο το budget. Εγω εχω στραφει στο software τελειως γι αυτο το θεμα οπως ξαναειπα , αλλα αν θελεις να παιζεις και εξω απο το σπιτι. τι θα κανουμε θεέ μου? Αφου θα ηχογραφεις και στο pc γιατι σκεφτεσι αυτη την προοπτικη τελικα αν και τα πραγματα ειναι ακομα πιο πολυπλοκα για εναν αρχάριο στο θεμα , δεν θυμαμαι και τα αρχικα ποστ πλεον, Δεν θυμαμαι ποιος ειμαι. Τωρα θα αρχισει να γινεται θεμα η προτιμηση software η hardware. εκει θα γινει η σφαγη των αρμενίων Εχεις αξιοπρεπες συστημα υπολογιστή? δεν ξερω πια , εγω αποχωρω απο την κουβεντα και σου ευχομαι καλη τυχη Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-ΑΓΓΕΛΟΣ Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-ΑΓΓΕΛΟΣ Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 παλικάρια αν πάρω ένα nord lead 2 και κάτι άλλο που να έχει καλά πιάνα και μόνο νομίζω θα είμαι καλυμμένος... τουλάχιστον όσο είδα το lead με ικανοποίησε εκτός του ότι δεν έχει πιάνα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 Έχουμε στήσει ένα θέμα 22 και σελιδών....για workstation. Και ξαφνικά, εμφανίζεται ένα Virtual Analog Synth άνευ effects. Όσο γυρίζεις, μυρίζεις. Μέχρι και IPAD αγοράζεις και στήνεις πάνω του ότι συνθια κυκλοφορούν. Πιστεύω ότι έχεις χάσει την μπάλα..πρέπει να μηδενίσεις και να αναθεωρήσεις. Πάντως ότι κι αν πάρεις...έχεις πολύ δρόμο να διαβείς, δρόμο γνώσεων και αναζητήσεων. www.sonicspace.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Παστίτσιός Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 Άγγελε, φιλικά στο λέω, μην παίρνεις κανένα όργανο, ότι και να πάρεις θα το μετανιώσεις μέσα σε 3 μέρες, θα σου φαίνεται κακή αγορά, βασικά νομίζω ότι δεν ξέρεις τί θέλεις ή ξέρεις τί θέλεις αλλά δεν έχεις αποφασίσει ότι σίγουρα το θέλεις τώρα. Ότι ήχους και να μην έχει κάποιο όργανο που θα πάρεις θα μπορείς να τους βρείς και σε μορφή vst ή δειγμάτων στον υπολογιστή, είτε δωρεάν είτε για αγορά. Μήπως να κρατηθείς αυτό τον μήνα και να μην κάνεις καμμία αγορά για να σιγουρευτείς στα σίγουρα ότι σίγουρα χρειάζεσαι να πάρεις κάποιο workstation; Σε βλέπω να βασανίζεσαι και πονάει η ψυχή μου :'( Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 Σε βλέπω να βασανίζεσαι και πονάει η ψυχή μου :'( Με κάλυψες. www.sonicspace.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 παλικάρια αν πάρω ένα nord lead 2 και κάτι άλλο που να έχει καλά πιάνα και μόνο νομίζω θα είμαι καλυμμένος... τουλάχιστον όσο είδα το lead με ικανοποίησε εκτός του ότι δεν έχει πιάνα.. Μα δε χρειάζεται να πάρεις ολόκληρο synth για έναν ήχο πιάνου, τόσα plug in υπάρχουν... Άλλωστε τι edit να κάνεις σε ένα πιάνο... Το ίδιο και με τα εφέ, γιατί να σκοτίζεσαι με τα onboard αφού υπάρχουν τόσα θαυμάσια Plug in. Αντίθετα, ένα hardware synth με άφθονα knobs θα σε κάνει να μάθεις πολύ πιο εύκολα και άμεσα τις παραμέτρους της σύνθεσης ήχου, με ταυτόχρονη σοβαρή μελέτη φυσικά, αλλά και για πλάκα να πειράζεις κουμπάκια είναι σαφώς πιο διασκεδαστικό, ;D από το να ψάχνεις σε μενού και σελιδίτσες. Άλλωστε τι να το κάνεις το workstation, για καρπαζιές είναι μπροστά στο cubase για να φτιάχνεις κομμάτια. Το θέμα όμως είναι, με το PC και το σύστημα που έχεις, μπορείς να δουλέψεις; Γιατί αφού μου λες ότι θα φτιάχνεις κομμάτια με το cubase, τότε θα έπρεπε ΗΔΗ να είχες μπει στο νόημα. Θα έπρεπε ΗΔΗ να ξέρεις τι θέλεις, το cubase είναι η NASA και εσύ έχεις σκαλώσει με το... περίπτερο ενός hardware synth. Εκτός αν νομίζεις ότι θα γλιτώσεις χρόνο με το hardware, πράγμα που δεν ισχύει. Οπότε, αφού το έχεις πάρει απόφαση για cubase, στήσε το σύστημά σου, δούλεψε με τα ενσωματωμένα synth του cubase για κάποιο διάστημα, και αν δεις ότι δε σε καλύπτουν, προχωράς σε κάποια αγορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 Αλλά για να φτιάχνεις μόνο ήχους, όχι για μένα δε συμφέρει γιατί δεν είναι αυτή η δουλεια του. (του ΜΟΧ) Και ποια ειναι ακριβως η δουλεια του? Να ψηνει τυροπιτες? Αρχιζουμε και ξεφευγουμε μου φαινεται και θα ξεχασουμε και τα πλεον βασικα. Να ξαναπουμε τα βασικα? Αντε να τα ξαναπουμε: Ενα Workstation ειναι πρωτα και κυρια ενα Synthesizer. H δουλεια του λοιπον ειναι πρωτα και κυρια να φτιαχνει ηχους. Οταν τωρα το συγκεκριμενο synth εχει ενσωματωμενη και καποια μοναδα εφφε και sequencer και vocoder και arpeggiator κλπ, αυτο πλεον λεγεται Workstation. Workstation ξε-workstation ομως, το μηχανημα ειναι πανω απ'ολα ενα synth. Τωρα συζηταμε για το αρχαιο VA synth Nord Lead 2 του 1997, και λεμε οτι "είναι φτιαγμένο για να κατασκευάζει ΣΥΝΘ ήχους", λες και το ΜΟΧ ειναι φτιαγμενο για να φτιαχνει...τοστ. Αν το Nord Lead 2 "στη σύνθεση ήχου ΣΚΟΤΩΝΕI" τοτε το ΜΟΧ τι ακριβως κανει? Εχει διαβασει κανεις την βασικη αρχιτεκτονικη ηχου ενος MOX/Motif? Σας διαφευγει οτι το καθε patch ενος MOX/XS αποτελειται απο 8 Elements, τα οποια Elements ειναι το καθενα ενα αυτονομο synth με το δικο του oscillator (2670 waves)/φιλτρο(18 τυποι)/EG/FEG/PEG/LFO? Σας διαφευγει οτι το Nord Lead 2 εχει μια κλασσικη VA καρα-βασικη αρχιτεκτονικη ηχου με 2 oscillators (4 waves)/2 LFO/Filter/EG? Αν το Nord Lead 2 "σκοτώνει" στη συνθεση ηχου, το ΜΟΧ "σκοτώνει" x1.000.000, ακομα κι αν αρχισουμε να φτιαχνουμε ηχους μονο με εναν (1) oscillator! Εδω μιλαμε κυριοι για ενα απο τα πλεον κορυφαια synths της αγορας με την κορυφαια sound engine που υπαρχει σε rompler synth. Να σοβαρευτουμε λιγο γιατι φτασαμε να συγκρινουμε τη Motif sound engine με μια basic VA sound engine του 1997, μετα θα αρχισουμε να τη συγκρινουμε με αναλογικα μονοsynths (καλα αυτο εχει γινει ηδη...) και στο τελος θα φτασουμε στο σημειο να συγκρινουμε ενα...Telharmonium (1897) ;D με ενα Motif και να βγαζουμε το δευτερο για πεταμα. :-X Καλο το Nord Lead 2 λοιπον, φοβερος ηχος, αλλα στην παραγωγη ηχου ειναι (οπως ολα τα VA που ειναι φτιαγμενα στα προτυπα των παλιων αναλογικων synths) κατι ετη φωτος πισω απο οποιοδηποτε MO/MOX/Motif ή αλλo synth με αναλογη sound engine. Aν τελικα θες να παρεις VA synth, κοιτα κατι πιο συγχρονο. Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 παντως το mox ειναι ενδιαφερον που μεσω του usb μπορει να περναει το audio, εχει δικο του interface. Ειναι πολυ χρησιμη λειτουργια εποχη μας. Δεν μου λες κατι αλλο ρε waterfall γιατι βαριεμαι να ψαξω. Λογικα θα εχει την δυνατοτητα να περασει μεσω του audio interface εξωτερικη aυdio πηγη. Θα εχει audio in Αυτο το audio που περναει μπορει να περασει μεσα απο τα εφφε και τα φιλτρα του σε πραγματικο χρόνο και μετα να περναει ο ηχος audio απο το usb? Δηλαδη να δουλεψει σαν μοναδα effe και ολα να περνανε στο audio out. Σοβαρα ρωταω, μπορω να το ψαξω αλλα μιας και εισαι εδω Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Οκτωβρίου 2013 Φυσικα Κωστα, φυσικα. Δες το παρακατω βιντεο. 8) Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση