cos_dr Δημοσιευμένο 22 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 22 Οκτωβρίου 2013 εμενα το δικο μου workstation ειναι του 2002 και οι ηχοι του με καλυπτουν μια χαρα, ακομα και οι preset. Μετα απο τοσες προτασεις και οσα εχουν ειπωθει, στο τελος θα δω καναν ΑΓΓΕΛΟ να γράφει, παιδια , ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια, τελικά πηρα scooter. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 22 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 22 Οκτωβρίου 2013 Τι εγινε? Ακομα να αγορασει αυτος το ΜΟΧ? Τς τσ τς.... Ρε Κωστα, τι θα γινει με σενα? Ποτε θα αγoρασεις και συ ενα ΜΟ....ενα καινουργιο wοrkstation? Νομιζω ηρθε ο καιρος για μια αναβαθμιση. Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pliktrologos Δημοσιευμένο 22 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 22 Οκτωβρίου 2013 Το έχω δει Φιλε.. Δεν ξέρω κατά πόσο θα με καλύψουν οι ήχοι του γιατί είναι λίγο παλιό 2003.. Αν δεν ψάχνεις τους καλύτερους δυνατούς ακουστικούς/φυσικούς ήχους, αλλά ζητάς ένα all-around με πολύ καλές δυνατότητες επεξεργασίας, sampling, sequencer, δυνατότητες επέκτασης (plg150 cards, smartmedia, mLan, breath input) και συνολικά πολύ καλό DAW controller (ανεξάρτητο ή και με pc) θα είσαι πλήρως καλυμμένος για αρκετά χρόνια. Πάνω σε αυτό έχει βασιστεί και το XS και το XF. Αν κάτι (από ήχο) στο ES δεν σε καλύπτει υπάρχει πάντα η δυνατότητα sampling, οπότε έστω και έτσι μπορείς να φορτώσεις πιο "καινούργιους" ήχους, άντε χάνοντας λίγο σε χρηστικότητα ή ευχρηστία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-ΑΓΓΕΛΟΣ Δημοσιευμένο 22 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 22 Οκτωβρίου 2013 Χαχαχαχα...cos dr Ευτυχώς έχω scooter... Ακόμα να το αγοράσω... Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για το fantom x7.... Σε Τρεις μέρες θα γίνει η αγορά...θα παρω την μεγάλη απόφαση... Plikrologos εσύ τι λες για το fantom x? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pliktrologos Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2013 Pliktrologos εσύ τι λες για το fantom x? Δεν το πολυξέρω το fantom γι'αυτό και δεν σχολίασα περί αυτού, αλλά για τα 700ευρώ μην το συζητάς, αποκλείεται να μην κάνεις την δουλειά σου, όπως δύσκολο να βρεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά. Το Motif ES 7 ίσως είναι λίγο πιο παλιό αλλά από άποψη γούστου ήχων μάλλον θα το προτιμούσα προσωπικά. Τα υπόλοιπα συν/πλην μεταξύ των δύο είναι περισσότερο θέμα γούστου και ευχρηστίας που αν δεν δουλέψεις κάποιο από τα δύο αρκετό καιρό μάλλον δεν μπορείς να ξέρεις πιο πραγματικά ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου, πάντως δεν χάνεις "τίποτα" σε όποιο και αν καταλήξεις, στην χειρότερη το ξαναπουλάς σε 1-2 χρόνια ελάχιστα ευρώ παρακάτω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2013 Τι εγινε? Ακομα να αγορασει αυτος το ΜΟΧ? Τς τσ τς.... Ρε Κωστα, τι θα γινει με σενα? Ποτε θα αγoρασεις και συ ενα ΜΟ....ενα καινουργιο wοrkstation? Νομιζω ηρθε ο καιρος για μια αναβαθμιση. Θα σου πώ κατι. Τα triton, (ολα τα τριτον) μπορώ να τα χειριστω στο 120% των δυνατοτήτων τους. Ξερω στην πραξη και όχι στη θεωρία τα πάντα γι αυτά. Λιγους εχω γνωρίσει (αυτο δεν ειναι ενδεικτικο βεβαια) που να μπορούν να κάνουν τα triton οτι θέλουν ενω τα εχουν και ειναι καλοί στο είδος τους. Καθε workstation απο καθε εταιρεία αν δουμε τους ηχους τουλαχιστον τους preset ξερα, σε καποιους υπερτερεί απο τα άλλα. Τα workstation sampler απο εναν εμπειρο χρηστη sampler και αν το sampler section του workstation εχει τις απαραίτητες λειτουργίες και ευκολίες στην παρασκευη ήχων και συνδυασμων ηχων ωστε να ειναι διαθεσιμα ως προγραμματα, αντισταθμιζουν την διαφορα, ιδιαιτερα με τις βιβλιοθηκες και τα δειγματα που κυκλοφορουν εξω αλλα και τα προγραμματα που κανουν ακομα και τη μετατροπη τους στο φορματ της καθε εταιρειας ευκολη. Στη sample playback νοοτροπια που εχουν τα triton ως βαση , ισως τα πιο συγχρονα και ακριβα workstation να παραθετουν και καποιες τεχνολογιες η μηχανες που φαινομενα , εστω και πρακτικα μπορει σε αρχικο επιπεδο να υπερτερουν, στα νεοτερα μοντέλα. Αυτο ενας εμπειρος προγραμματιστης μπορει να το αντισταθμισει σε αρκετο βαθμο, οχι απολυτα αλλα who cares. H σειρα triton εχει απο τους πιο ευχρηστους και ολοκληρωμενους samplers - sample editors and converters στα σωθικα της, ακομα και το triton le. Η σειρα triton μπορει μεσω αυτης της λειτουργιας αλλα και της γενικοτερης δρομολογησης των ηχων στα εφφε και στα φιλτρα που ειναι πολυ ανοιχτή αλλά και μεσω των ευκολιων ελέγχου να κανει απιστευτα πράγματα, παντα υπο την καθοδηγηση του εμπειρου χρηστη. Και σε φοβερη σχεση τιμης αποδοσης, ακομα και σημερα Ναι π.χ. , εχει χειροτερα πιανα απο τη roland και οχι μονο, αλλα αυτο ειναι και θεμα ρυθμίσεων (chorus , reverb κλπ) αλλα με τα καταλληλα δειγματα στο sampler μπορει και να τα ξεπεράσει σαν βασικο δειγμα, παιρνοντας ολα τα αλλα χαρακτηριστικα του ελεγχου του ηχου δυο τρεις ενεργειες. Το ιδιο ισχυει για ολα, για τα drum kits, για τα μπασα κλπ. Εγω και οσο και ψωνιο και ξιπασμενο ανθρωπακι να ειμαι καταρράχτη, την επιλογή μου το 2003 δεν την εκανα τυχαία. Και βγαζω αυτo που πολύ αλλοι δεν φαντάζονται οτι μπορει να κανει το workstation που εχουν και ας ξερουν στη θεωρια και την καθε τεχνικη λεπτομερεια αυτου αλλα και του ανταγωνισμου. Αν στην εξισωση βαλουμε και τον ανταγωνισμο που κατεχω σε ικανοποιητικό βαθμο στην πράξη και σαν εκτελεστης αλλα και σαν λατρης-ερευνητης που του αρεσει να ειναι ενημερωμενος. Εγω αν απο το triton πηγαινα σε αυτο που λες, απλά θα υποβαθμιζομουν , οχι μονο εγω. Αλλα και ο θεικός ήχος που βγαζω οταν παιζω και προκαλω το θαυμασμο και το δέος, αλλα και την αναγνώριση οσων με γνωρίζουν, παιζουν μαζι μου, ακομαι και οι συναδελφοι πληκτραδες του ειδους.. Μου λένε. Τωρα καταλαβαινουμε γιατι εχεις τη λαμψη. Γιατι ξέρεις. Γιατι να αλλαξω ενα οργανο που με ικανοποιεί πλήρως στις απο πιο ambient και experimental, μεχρι τις πιο trance και σκυλάδικες καταβολές μου? Και αγωνίστηκα πολλά χρονια να μαθω. Μεχρι να με κερδισει το software απο το 2003 και μετα και επαιξε και ρολο η γνωριμια μου με το noiz γι αυτο. Με καταλαβαινεις τι θελω να σου πω? Εγω ακομα και τον κύριο Χναράκη τον σέβομαι, αλλα δεν τον φοβάμαι να το ξερει. χαχαχαχα (ασχετο) Αλλα σου πω κατι τελευταίο. Δεν υποτιμω κανενα workstation , καθε ενα εχει τις αρετες του και η επιλογη ειναι δυσκολη και προσωπικη υποθεση, ξαναειπωθηκε, δεν ειναι μονο παραμετρος των φαινομενικων δυνατοτητων η των στεγνων specs. Ομως μεχρι σημερα αν μου ελεγες να καταταξω σε σειρα τις εταιρίες προτίμησης για να παρω κατι σε workstation και να αλλαξω αυτο που δεν θα αλλαζα ποτε., θα σου ελεγα θα επαιρνα korg πρωτα, μετα roland και yamaha θα επαιρνα αναγκαστικα αμα δεν υπήρχαν οι αλλες δυο. Ακομα και ΣΗΜΕΡΑ. για WORKSTATIOΝ ΛΕΩ , για να μην παρεξηγηθω. Για να δουλεψω και να βγαλω ολοκληρωμενη μουσικη απο αυτο και να εχω ολοκληρωμενη γκαμα ηχων οταν βγω εξω στα περισσοτερα στυλ που παιζονται και ακουγονται σημερα απο τις ελληνικες cover η μη μπαντες αλλα και τους μεροκαματιαρηδες σκυλοεντεχνολαικάδες. Και ξερω οτι εχω απόλυτο δικιο. Χλευασε με , βρισε με , πες με ασχετο και ανθρωπιδιο που αρνειται την εξέλιξη και φοραει παρωπίδες. Δεν με νοιαζει. Εγω σε αγαπω και το ξέρεις και κουβεντιαζω για την κουβεντα. Εσυ αγγελε κρατα τις αλλες συμβουλες και ευχομαι αυτο που παρεις οπως σου ευχηθηκαμε ολοι που μας γκάστρωσες να ειναι αυτο που θα σε καλυψει, αλλα να εχεις και την υπομονη και το μερακι να το μαθεις. Αλλιως τραβα και εσυ στο software να βρεις την υγειά σου και παρε και ενα virus, αμα το software δεν σε πειθει ακομα, για να σαι σιγουρος χαχα εμενα με εχει πείσει. Προτιμω να δωσω 1000 ευρω για αντιστοιχο software πλεον παρα να παρω workstation, θα το παρω αμα χαλασει το δικο μου τελειως αν και το εφτιαξα προσφατα ή γιατι αισθητικα ειναι γερασμενο και να ξερεις εχω μπανισει ενα roland των 1800 ευρω, ετσι για αλλαγη. yamaha δεν θα παιρνα με τιποτα. (ωωωωω) λολ Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-ΑΓΓΕΛΟΣ Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2013 cos dr εξομολογήθηκες βλέπω.. Πόσο καιρό τα είχες μέσα σου κα τα έβγαλες μαζεμένα? Roland fantom x7. Μέχρι στιγμής... Μεθαύριο θα γίνει λογικά η παραγγελία.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2013 Θα σου πώ κατι........(ακολουθει κειμενο 820 λεξεων / 4052 χαρακτηρων) Τι απαντηση.... :P Ενα απλο "Ποτέ" θα αρκουσε. 8) Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
foxxx Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2013 cos dr εξομολογήθηκες βλέπω.. Πόσο καιρό τα είχες μέσα σου κα τα έβγαλες μαζεμένα? Roland fantom x7. Μέχρι στιγμής... Μεθαύριο θα γίνει λογικά η παραγγελία.. ο θεος μαζι σου χαχαχαχαχα αστειευομαι :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-ΑΓΓΕΛΟΣ Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 23 Οκτωβρίου 2013 Ποιός πήρε το kurzweil pc3le7 να του δώσω κάτι παραπάνω να το πάρω και να φύγω και από τη δύσκολη θέση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση