Προς το περιεχόμενο

Αγορά μεταχειρισμενου synthesizer - workstation

ex-ΑΓΓΕΛΟΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

@ ΑΓΓΕΛΟΣ

Ότι κι αν αποφασίσεις, να το δοκιμάσεις από κοντά και για αρκετή ώρα. Ειδικά δε, αν είναι μεταχειρισμένο.

Καλό το YouTube αλλά μην του έχεις και τόσο εμπιστοσύνη. Αν δεν το δοκιμάσεις ο ίδιος από κοντά μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων. Το πόσο γρήγορο ή/καί εύκολο στο χειρισμό είναι ένα μηχάνημα, μόνο από κοντά μπορείς να το καταλάβεις 100%.

Με όλα τα μηχανήματα που προαναφέρθηκαν, μπορείς να κατασκευάσεις ήχους και άλλα πράγματα, αρκεί να σου είναι κατανοητά και εύκολα στην χρήση ή/καί στον προγραμματισμό. Δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία τι μπορεί να κάνει το μηχάνημα από μόνο του, πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει τι μπορείς να κάνεις εσύ χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του μηχανήματος μέσα από τις δικές σου γνώσεις και φυσικά τη μουσική.

Αυτά που σου προτείνουν οι Μανώλης - Γιάννης κλπ, σου τα προτείνουν από δική τους σκοπιά και πολλές φορές βάση των γνώσεών τους, όποιες κι αν είναι αυτές. Ας πούμε εμπειρίες. Αν επιλέξεις κάτι που σου προτείνω, επειδή απλά το άκουσα και μου άρεσε αλλά δεν το έψαξα εις βάθος, σε οδηγώ άθελά μου σε λάθος αγορά και χωρίς να το καταλάβεις. Εγώ, σκαλίσω και γνωρίζω το μηχάνημα μέχρι εκεί που φτάνουν οι γνώσεις μου ή μέχρι εκεί που μπορώ, μέχρι εκεί που καταλαβαίνω ή μέχρι εκεί που είναι οι απαιτήσεις μου. Εσύ μπορεί να έχεις άλλες απαιτήσεις, μπορεί να διαβάσεις και να μάθεις περισσότερα πράγματα που εγώ δεν τα έψαξα ή που δεν μπόρεσα να τα καταλάβω ή που βαρέθηκα να τα ψάξω.

Πρόσεξε μην αγοράσεις μηχάνημα που κάνει εκατό πράγματα από τα οποία δεν θα ξέρεις ή δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλά από αυτά, διότι σύντομα θα το πουλήσεις κι εσύ με τη σειρά σου ως μεταχειρισμένο και θα το κατηγορείς. Το σημαντικό είναι ότι θα έχεις χάσει χρόνο και χρήμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 444
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Είναι πρόβλημα που δε μπορώ να ακούσω να δω τα μηχανήματα από κοντά...

Πάντος όποιο και να παρω παλικάρια δε νομίζω να μην μου κάνει... Νομίζω ότι το επίπεδο πλέον είναι ανεβασμένο στα synths - workstation... Απλά τώρα ξεψιριζουμε το θέμα.. Και λογικό είναι.. Σε πέντε μέρες κάποιο θα χτυπήσω.. Απλά δε ξέρω να περιμένω μήπως βρω κάτι "καλύτερο" ?

Άγγελε, έρχομαι με νέα πρόταση! ;D Βρές σε μεταχειρισμένο το Casio XE-P1, ολοκαίνουριο σύνθ δίχως daw, καινούριο βγαίνει στα 500 ευρώ περίπου, σε μεταχειρισμένο κυνήγα το στα 300-350 και για τις daw ανάγκες σου πάρε το yamaha qy700 φορητό sequencer. Σύνδεσε τα μέσω midi και είσαι βασιλιάς. Οικονομική λύση και μάλλον θα γλιτώσεις και καμμιά 100αρα ευρώ, θα φτιάχνεις τους ήχους σου στο casio θα γράφεις τα τραγούδια σου στο yamaha qy700 και θα ηχογραφείς στο pc το αποτέλεσμα. Και εσύ και η τσέπη σου θα είσαστε χαρούμενοι.

Πλέον το βρίσκω ανούσιο να το ψάχνεις τόσο πολύ το τί να πάρεις δεδομένου ότι δεν μπορείς να τα δείς από κοντά όλα αυτά τα όργανα που σου κινούν το ενδιαφέρον. Το πιθανότερο είναι ότι θα απογοητευτείς όποιο και να σου πούμε να πάρεις εάν το πάρεις δίχως να το δείς από κοντά. Και επειδή δεν σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις για εμπορικές δουλειές από ότι κατάλαβα, όρμα στο casio. Αν και αυτό το casio είναι πραγματικό σύνθ και όχι παιχνιδάκι.

Άγγελε, έρχομαι με νέα πρόταση! ;D Βρές σε μεταχειρισμένο το Casio XE-P1, ολοκαίνουριο σύνθ δίχως daw, καινούριο βγαίνει στα 500 ευρώ περίπου, σε μεταχειρισμένο κυνήγα το στα 300-350 και για τις daw ανάγκες σου πάρε το yamaha qy700 φορητό sequencer. Σύνδεσε τα μέσω midi και είσαι βασιλιάς. Οικονομική λύση και μάλλον θα γλιτώσεις και καμμιά 100αρα ευρώ, θα φτιάχνεις τους ήχους σου στο casio θα γράφεις τα τραγούδια σου στο yamaha qy700 και θα ηχογραφείς στο pc το αποτέλεσμα. Και εσύ και η τσέπη σου θα είσαστε χαρούμενοι.

Πλέον το βρίσκω ανούσιο να το ψάχνεις τόσο πολύ το τί να πάρεις δεδομένου ότι δεν μπορείς να τα δείς από κοντά όλα αυτά τα όργανα που σου κινούν το ενδιαφέρον. Το πιθανότερο είναι ότι θα απογοητευτείς όποιο και να σου πούμε να πάρεις εάν το πάρεις δίχως να το δείς από κοντά. Και επειδή δεν σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις για εμπορικές δουλειές από ότι κατάλαβα, όρμα στο casio. Αν και αυτό το casio είναι πραγματικό σύνθ και όχι παιχνιδάκι.

Φιλε axtarma δε τα έχω σε πολύ εκτίμηση τα Casio... Δε ξέρω γιατί.. Ίσως κάνω και λάθος... Βλέπω και,κάτι τρελές τιμές σε μεταχειρισμένα.. Καλύτερα να πάρεις καινούριο δηλαδή.. 100-200 ευρώ το πολύ κάτω από την αρχική τιμή...  ???

δε τα έχω σε πολύ εκτίμηση τα Casio... Δε ξέρω γιατί.. Ίσως κάνω και λάθος...

Μεγάλο ;D

Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι κανετε σαν πωλητές εδω μεσα. Ορμα του, αυτό θα πάρεις, με κλειστα μάτια, και ο γιος μου το ίδιο έχει, με αυτο έπαιζε και ο πληκτρας του Μπατζαμπίδη στο πανηγυρι τουρ 2013 κτλ.

Το θέμα είναι να παραθετουμε τα  θετικά και τα αρνητικά, μέσω των εμπειριών μας. Το να λέμε "ορμα" για ενα συνθ που μόλις ανακαλύψαμε στο youtube...  ::) 

Λιπων το θεμα εγινε ρωσικη ρουλετα.  :P

Απο την στιγμη που δεν μπορει ο φιλος να τα δει απο κοντα ας ξανα διαβασει ολο το θεμα απο την αρχη ας δει και video youtube να παρει μια αποφαση συμφωνα με τα θελω του.

Αποχωρω απο την κουβεντουλα και καλη αγορα φιλε Αγγελε οποια και αν ειναι αυτη  8)

Απο την στιγμη που δεν μπορει ο φιλος να τα δει απο κοντα ας ξανα διαβασει ολο το θεμα απο την αρχη ας δει και video youtube να παρει μια αποφαση συμφωνα με τα θελω του.

Eτσι. Διαβασε ολο το θεμα απο την αρχη, δες και μερικα video στο YouTube και αγορασε το ΜΟΧ, συμφωνα παντα με τα "θελω" σου. ;D

Αντε Αγγελε, παρε μια αποφαση γιατι το θεμα σου εχει παρει μεγαλες διαστασεις. Το ξερεις φανταζομαι οτι ειναι πλεον πρωτο θεμα στις ειδησεις, εκτοπιζοντας στη δευτερη θεση την ιστορια με το ξανθο κοριτσακι και τους Ρομα και στην τριτη θεση το θεμα της Τρόικας.

image.png

image.png

image.png

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Εναλλακτικά και κοντά στην περιοχή σου είναι και αυτό:

http://smart.noiz.gr/details.php?id=139306

Το έχω δει Φιλε.. Δεν ξέρω κατά πόσο θα με καλύψουν οι ήχοι του γιατί είναι λίγο παλιό 2003..

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου