Προς το περιεχόμενο

Αγορά μεταχειρισμενου synthesizer - workstation

ex-ΑΓΓΕΛΟΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βρε αχταρμας, το ιδιο ευκολο ειναι να βρεις ανταλλακτικα για ενα συνθ 20ετιας, όπως για ενα 5ετιας? :-\

Ίσως όχι, όταν μιλάμε όμως για το Μ1 πού ξέρεις; Ακόμα στη ζήτηση είναι το όργανο και κυκλοφορεί συχνά. Πάντως αν πάρει κάποιος ένα παλιό σε άριστη κατάσταση και το προσέξει λίγο θα αντέξει μια χαρά πολλά χρόνια, αντίθετα με τις πλαστικούρες του σήμερα που πουλάνε και μπορούν μέσα σε 6 μήνες χρήσης να χαλάσουν όπως π.χ. το yamaha mm6 το οποίο πήρα κάποτε καινούριο από κατάστημα και σε σπιτική χρήση δίχως μετακινήσεις σε ελάχιστο χρόνο παρουσίασε πρόβλημα η οθόνη του και το data entry wheel του. Και τέτοια παραδείγματα υπάρχουν βέβαια και για άλλα όργανα οπότε...

Όσον αφορά το yamaha ex5r, το ξέρω ότι δεν είναι ίσως εύκολο να βρεθεί αλλά αν δεν το ψάξει κάποιος δεν θα μάθει αν μπορεί να το βρεί, εξάλλου η πρόταση μου είναι ένα παράδειγμα για να σκεφτεί και λίγο διαφορετικές λύσεις ο Άγγελος, δεν είναι θέσφατον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 444
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Φοβερο synth το Yamaha EX5R. Θα γουσταρα ενα, την keyboard εκδοση EX5 για την ακριβεια.

Και τα δυο παντως τα βρισκεις στο eBay σε αρκετα καλες τιμες.

EX5R

http://alturl.com/23yp7

EX5

http://alturl.com/47a3m

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Θαυμαζω την αγάπη σου για τα ΥΑΜΑΗΑ Waterfall

Οσων αφορα πριν τη σειρα motif εχουμε κοινες αποψεις και ισως εμπειριες.

Απο εκει και περα θα διαφωνουσα με παρα πολλά πραγματα για την αποψη σου για τα motif και τα παραγωγά τους, αλλα δεν θελω για ενα λογο.

1. Γιατι για το συγκεκριμενο topic εχεις κανει καλες προτασεις στο φιλο μας, ταιριαζουν τα παραγωγα των motif.

2. Γιατι τα αγαπας τοσο πολυ που αυτη την αγάπη την σεβομαι και την θαυμάζω και μακάρι να την εχεις για πάντα γιατι δεν εχω τον ενθουσιασμο σου για τα keyboards γενικα , τον εχω χασει γιατι ειμαι σε καταθλιπτικη φαση μουσικοεξοπλιστικα.

Ο ενθουσιασμος σου, τα ποστ σου μου κινουν παντα το ενδιαφερον γιατι κατα την αποψη μου χρειάζονται τέτοια μέλη με φρέσκια διαθεση που την μεταδιδουν και στους άλλους ωστε να ειναι ζωντανο το φόρουμ.

Σε λατρευω.

Aλλα επειδη εχω εμπειρία και απο roland (δεν ειμαι παραγοντας, ενας χρηστης τους ειμαι) τα roland αλλα και τα korg μοντελα workstation απο το 2000 εδειξαν στα yamaha τις πινακιδες τους αλλά και το δρόμο για το πως θα πρεπει να ειναι απο όλες τις αποψεις ενα συχρονο workstation.

Με πρωτοπόρο την KORG

αυτη ειναι η Ιστορία και η Ιστορία δεν ξαναγράφεται, ισως καμμια φορα λεμε οτι γραφεται απο τους νικητές.

Τωρα μην μου πεις να πεσω στην παγιδα να επιχειρηματολογησω, καμμια φορα στη ζωη δεν χρειαζεται να αποδεικνυουμε οτι ειμαστε ελεφαντες.

Οταν μου ζητανε να επιχειρηματολογησω για να αποδειξω το δεδομενο μου ερχεται τελευταια το μυαλο να βλεπω εναν στην τηλεόραση να λεει τα δικα του για την οικονομια π,χ, και μετα να λεει, οτι , αν εχετε άλλη λύση.... πειτε τη μου. Βλέπετε, δεν ακουμε τιποτα.

Αυτο το ιστορικο γεγονος , ενας που δηλωνει οτι θελει workstation πρεπει να το εχει υποψη του και μετα ας παει να ακουσει , να δοκιμασει , να δει πως του καθεται αυτο που θελει να παρει για να τον καλύψει.

Αν διαφωνησετε, επιτεθειτε φραστικά μου πεταξετε τιτλους και οτι αλλο σε αυτα που ειπα, δεν τα βαζετε με εμενα. Τα βαζετε με την Ιστορια

€€€€€€€€  ----- €€€€€€€€€€€€

:0 :0 :-) :-)

p.s. ακομα γελαω με το βιντεακι του καραγκιοζη, δεν μου το βγαζει στο search στο youtube, αν θελεις waterfall στειλε μου το link με pm.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Δεν εχω καμια ιδιαιτερη αγαπη για τα Yamaha, απλα βγαζει οργαναρες και αυτο ειναι οντως ιστορια. Το setup μου αυτη τη στιγμη εχει 6 οργανα (συντομα 7) και μονο ενα (θα) ειναι Yamaha. Τα υπολοιπα περι "πινακιδων" ας μη τα σχολιασω γιατι θα ξημερωθουμε και δεν ειμαι για να καθομαι μεσα σαββατιατικα, μας περιμενει και μια γυναικα κατω. 8)

Tα "παραγωγα" των Motif δεν ειναι και τοσο "παραγωγα", ολα Motif ειναι στην ουσια. Τωρα γιατι το Motif XS rack που ειναι ιδιο με το ΜΟΧ εχουν διαφορετικα ονοματα, αυτο πρεπει να μας το πει η Yamaha.

Παρε και το λινκ για το βιντεο (χωρις το κενο) :P

http:// youtu.be/tz55DKnBPl0

Specs talks, M🐮🐮gs walks

thanks my friend !!!

Εγω θα ασχοληθω με τη γυναίκα το πρωι της κυριακής!!!!

Ως τοτε θα κλαιω απ τα γελια με το βιντεακι, εχω φαει κολλημα σου λεω!!!

Και για την αγαπη για τα YAMAHA σε προδιδουν αυτα που εχεις γραψει ανα καιρους τα οποια με εκφραζουν και εμενα σε πολλα σημεια, οι εν λογω εταιρείες ανταγωνιζονται στις προτασεις τους αλλα  κρατανε και στοιχεια που τις χαρακτηριζουν. 

Και ειναι άξιες όλες, οι προτιμήσεις απο εκει και περα ειναι υποκειμενικές με το μονο αντικειμενικο στοιχείο..... την Ιστορία.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Πω πω.. Χαμός... Που είμαι εγώ ρε παιδιά...

Ειλικρινά ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας ξέρετε πολλά κιλά από synth κτλ...

axtarmas πολύ καλή η πρόταση σου αλλά θα το ήθελα και για κάποιο live ίσως για μικρά γεμισματα... Στην τελική επειδή φτάνει και ο καιρός αν δε βρω κάτι πάω για το fantom x7 φίλοι μου...

Με άριστα το 10 τι βαθμό θα βάζατε στο x7 σε θέμα ήχου? Σχετικά με τους ανταγωνιστές του...

Έχεις ''κολλήσει'' με τα θέματα ήχου.

Τι περιμένεις να σου γράψει ο καθένας για το πώς ακούγεται το καθετί;

Αυτό είναι προσωπικό γούστο, συναρτήσει της μουσικής παιδείας και των ηχοχρωμάτων που ο καθένας έχει μέσα του.

Και φυσικά ο καθένας τα ακούει διαφορετικά με τα αυτιά του και τα monitors που διαθέτει, το software που διαθέτει και το ταλέντο που διαθέτει ως προς την μουσική σύνθεση, ενορχήστρωση και παραγωγή.

Με άριστα το 10 τι βαθμό θα βάζατε στο x7 σε θέμα ήχου? Σχετικά με τους ανταγωνιστές του...

Αν του έβαζα 3, μάλλον δεν θα περνούσε στον επόμενο γύρο;  ::) :P

Το Fantom  είναι ένα πολυεργαλείο. Ειδικά η σειρά Χ και G. H Roland έχει ποιοτικό ήχο που ξεχωρίζει σε live sessions. Μην περιμένεις να βρείς τον vintage ήχο της Kurzweil ( η εν λόγω εταιρία έχει χρόνια ανάπτυξης στην Πιάνο, Ηλ. Πιάνο και B3 κατηγορία). Αν η επιλογή σου είναι σε workstation, οι επιλογές σου είναι ανάμεσα στην σειρά PC3 της Kurzweil, Roland Fantom, YamahaMotif και Korg. Όποιο και από τα 3-4 αγοράσεις, εύχομαι να είναι σε άριστη κατάσταση. Πάνω από όλα καλό διάβασμα και να μάθεις το εργαλείο σου, μην το δουλέψεις απλά ως rompler.

Στα 750 ευρώ κυκλοφορεί ένα Krome.Στην Βόρεια Ελλάδα. Νομίζω ότι πρέπει να το δεις και να το ακούσεις.

Προσωπικά είμαι καλυμμένος με τον δικό μου εξοπλισμό ως προς την παραγωγή μου. Από την στιγμή που όμως ξεκινήσουν τα Live, ένα Fantom G7 πρέπει να είναι στο σπίτι μου. :) (προσωπικός πόνος...)

www.sonicspace.gr

Πάνω από όλα καλό διάβασμα και να μάθεις το εργαλείο σου, μην το δουλέψεις απλά ως rompler.

+ 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.001

Ένα από τα λάθη που κάνουμε ίσως όλοι, ίσως οι περισσότεροι, δεν ξέρω πόσοι τες πά, είναι αυτό, δίνουμε ένα σκασμό χρήματα για workstation ¨η όποιο άλλο πλήκτρο και δεν χρησιμοποιούμε ούτε το 1/4 των δυνατοτήτων του και έπειτα κάνουμε παράπονα ότι τελικά το όργανο δεν μας κάνει. Έτσι μπαίνουμε στον φαύλο κύκλο του να αναζητούμε συνεχώς άλλα όργανα για αντικατάσταση του παλιού χάνοντας έτσι την ουσία και καταλήγοντας να μην κάνουμε το ζητούμενο, να μην υπηρετούμε σωστά την μουσική... :-[

Εγώ που είμαι από βορά.. Πιο,βορά ρε γίνετε ρε μπορώ να ακούσω κάποιο παλικάρια... Έχετε δίκαιο... Αν δε το ακούσεις το,όργανο δεν κανεις δουλειά...

Το

Krome που το είδες?

Το fantom X είναι ακόμα ένα από τα κορυφαία workstations. Η Roland έχει το εξης πολυ θετικο και αρνητικό ταυτόχρονα.

Εχει υπερβολικά αχρωμάτιστο και καθαρό ήχο. Τα samples της είναι "κρύσταλλο" ;D Δεν εχει τη μουνταδα της Kurzweil (που επίσης λατρεύω) ας πούμε.

Η Roland νομίζω πως έχει τα ιδανικά μηχανήματα για να χτίσεις δικό σου ήχο, αλλά πρέπει να γνωρίζεις και να το κάνεις. Για κάποιον που θέλει έτοιμο ήχο "out of the box", ίσως να μην είναι ότι καλύτερο, αφού Korg και Yamaha, τα πασάρουν με χιλιάδες χρήσιμα presets. Γι'αυτο βεβαια πρέπει να κάνεις σαφάρι για να βρεις προσωπικό ήχο στους korgoyamahaδες ;D

Προσωπικά βέβαια, πήδηξα απο το fantom g στο Kurzweil K2661, ακριβώς επειδή ήθελα το συγκεκριμένο χαρακτήρα του οργάνου (το μουντό του ήχο), κάτι που θα χρειαζόταν παραπάνω δουλειά για να πετύχω στο fantom.

Αλλά αυτό έχει να κάνει με επιλογές που γινονται μετά απο τριβή. Είχα ήδη δηλαδή καμια 200+ συναυλίες με το fantom, για να καταλήξω ότι θελω κάτι άλλο.

Οπότε, θα έλεγα πως αν δεν εχεις συγκεκριμένο ήχο στο μυαλό σου, το fantom θα σε βοηθήσει περισσότερο να τον ψάξεις. Korg, Yamaha και Kurzweil θα σου δωσουν πολυ ετοιμο πράμα, και απλά θα ακουγεσαι σαν όλους τους αντιστοιχους (και δεν το λέω αρνητικά).

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου