Προς το περιεχόμενο

Android - Midi Controller

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρω αν κάνω σωστά που ανοίγω εδώ στα Keyboards αυτό το θέμα, αλλά ο τελικός σκοπός μου είναι ο έλεγχος ενός android software synth με την χρήση ενός hardware midi controller (keyboard).

Με αφορμή ότι σύντομα θα πάρω ένα android 4.2 smartphone, πιθανότατα αυτό: www.minideal.net/lenovo-p780-smartphone-4000mah-battery-otg-android-4-2-quad-core-1-2ghz-dual-sim-5-0-inch-hd-8-0mp.html

το οποίο είναι μάλλον ό,τι καλύτερο στα λεφτά του για την δουλειά που το θέλω (φορητό pc που θα έχω μαζί μου για την δουλειά) και εντός του budget μου (200ευρώ), άρχισα να ψάχνομαι με τα android φίλων και γνωστών. Λεφτά για ipad/iphone δεν υπάρχουν, και επειδή η #1 χρήση του smartphone είναι η δουλειά (πληροφορική), το android είναι μονόδρομος.

Βρήκα λοιπόν μια soft synth εφαρμογή (δεν θυμάμαι όνομα) στο android που υποστηρίζει και midi in μέσω micro-usb adapter, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο το latency είναι ανεκτό και οι υπόλοιπες δυνατότητες αρκετές.

Θα το δοκιμάσω σίγουρα να το συνδέσω με midi όταν θα το πάρω, αλλά ρωτάω μπας και κάποιος έχει ασχοληθεί περισσότερο να μου πει την εμπειρία του, τα προβλήματα που πιθανώς να αντιμετώπισε και κατά πόσο αυτά τον περιόρισαν στο να το χρησιμοποιήσει σαν παιχνίδι ή κατά πόσο αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε επαγγελματική χρήση όπως ένα live.

Επίσης θα ήθελα την συμβουλή κάποιου, κατά πόσο θα ήταν δυνατή η σύνδεση μέσω 2 ανταπτόρων, μιας και μερικά synth μου δεν έχουν απευθείας usb έξοδο, άρα θα μπορούσε ένας Midi to Usd adapter να κάνει την δουλειά που κάνει και σε ένα pc ή θέτονται θέματα ασυμβατότητας hardware/software/drivers κλπ.

Έχω χαζέψει μερικά πράγματα εδώ: http://www.androidmusician.com/

αλλά τα περισσότερα έχουν να κάνουν για την χρήση του android-phone ως controller σε pc μέσω usb-midi, και όχι για την χρήση του android ως soft synth ή daw και έλεγχο αυτών από εξωτερικό hard-midi-controller, μην επεκταθούμε λοιπόν σε αυτό, είναι κάτι που γίνεται και θα το κάνω, αλλά δεν είναι του παρόντος.

Όποια σχετική πληροφορία ευπρόσδεκτη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Guru

Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι κατασκευαστές επιλέγουν iOS devices για την υποστήριξη των προϊόντων τους. Ειδικά όσον αφορά το midi που δουλεύω και εγώ.

Αν τα βάλεις δίπλα - δίπλα με παρόμοιες εφαρμογές θα καταλάβεις τις διαφορές.

Γνώμη μου, αν θες σταθερότητα και αξιοπιστία είναι μονόδρομος. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Γνωστά αυτά Μανώλη και σε ευχαριστώ που το επιβεβαιώνεις κι εσύ. Γνωρίζω ότι το android είναι πολύ πίσω σε τέτοια θέματα αλλά επειδή ο πρωταρχικός λόγος αγοράς είναι άλλος όπως αναφέρω και στο πρώτο post, το android είναι μονόδρομος.

Άλλωστε με 200ευρώ δεν παίρνω iphone της προκοπής, ούτε καν μεταχειρισμένο γιατί και το iphone 4 που ίσως έχει κάπου τόσο, είναι αρκετά παλιό σε όλα τα υπόλοιπα, οπότε και το απέρριψα.

manosx, τι ακριβώς εννοείς σοβαρή χρήση, μπορείς να δώσεις μερικές πληροφορίες παραπάνω; είναι θέμα μεγάλου latency; θέμα λίγων δυνατοτήτων όσο αφορά το midi; δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές ή αυτές που υπάρχουν είναι μέτριες;

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου