Προς το περιεχόμενο

Ακουστικά για ηχογραφήσεις (Έχω HD200 αλλά θέλω καλύτερα)


RayDTutto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

@bloody

Το ζήτημα με ενδιαφέρει με βάση σύγκρισης τα HD 200. Δεν υπάρχει καμιά σχετική συζήτηση δυστυχώς.

 

Kαταλαβαίνω... Το δύσκολο με αυτή την υπόθεση είναι πως η επιλογή είναι πολύ προσωπική, και δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν όλα αυτά προς δοκιμή. Εγώ πχ. έχω βρει τεράστιες διαφορές σε ακουστικά για ακρόαση μουσικής, τις οποίες τις διαπίστωσα μόνο κατόπιν προσεκτικής δοκιμής πολλών μοντέλων ταυτόχρονα και δίπλα-δίπλα (μάλιστα, πολλά από τα ακριβά και πολυδιαφημιζόμενα ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ μάπα, και αναρωτιέμαι πώς γίνεται να έχουν τόσο φτωχή απόδοση και να τα βλέπεις να μοσχοπουλιούνται, ειδικά ως trendy accessories στην νεολαία που προφανώς δεν έχει ιδέα για το αν πράγματι ακούγονται καλά ή όχι σχετικά με άλλα).

 

Πάντως, είναι ένα κομμάτι της αγοράς gear που το "γουρούνι στο σακί" δυστυχώς πολλές φορές πρέπει να το υποστείς, χωρίς να μπορείς να βασιστείς σε user reviews λόγω της αυξημένης υποκειμενικότητας: το ένα μπορεί να είναι καλό αλλά καθόλου άνετο, το άλλο πολύ "συντηρητικό" αλλά άνετο, το άλλο να το εξυμνούν bass junkies, το άλλο πάνω στα 15 λεπτά να κουράζει το αυτί, το άλλο με πρίμα που ο ένας θα πει "φτωχά" και ο άλλος "ήπια και γλυκά" κλπ. κλπ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα τα ακουστικα που αρεσουν σε καποιον ειναι και θεμα υποκειμενικο, και οχι μονο προδιαγραφες.

 

Σε αυτα που εχω καταληξει προσωπικα, ειναι τα beyerdynamic dt770.

Καθαρα και "γεματα". Τα υπολοιπα ψιλοντενεκεδες.

Να πω την αληθεια δεν θυμαμαι ποια αλλα ακουστικα εχω δοκιμασει συγεκριμενα και ειναι και πολλα (σε στουντιο ηχογραφησεων οταν γραφω session).

Θυμαμαι σιγουρα akg, sennheiser, sony, philips  αλλα οχι  τα μοντελα τους.

Κοιταξα μονο αυτα που μου αρεσαν, ποια ειναι.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εγω τα akg του LK εχω και ειχα και κανα δυο μοντελα akg και ημουν ικανοποιημενος.

Η αληθεια ειναι οτι στα 141 δεν μου δινει παντα την εικονα του μπασου στη μιξη σε ενταση ξεκαθαρα, μου την δινει χαμηλοτερα απο οτι ειναι πραγματικα, αλλα εχω συνηθησει και το διακρινω βασει των τελικων αποτελεσματων εμπειρικα και με τη βοηθεια των γραφικων φασματογραφων των προγραμματων.

Για ολα τα υπολοιπα , εικονα στερεοφωνιας , αποδοση μεσων και πριμων, αλλα και για ακροαση μουσικης (που παρεπιπτοντως τα κρινω και εγω πολυ καλα) σε σχεση με οσα εχω δοκιμασει μου αρκουν και αμα τα αλλαζα, οπως και τα αλλαξα, παλι τα ιδια πηρα. Το μονο που με χαλαει ειναι οτι ενω εχουν καλο υλικο στα ηχεια, σαν κατασκευη ειναι λεπτεπιλεπτα, οι κολλησεις τους ειναι αστειες (τα εχουμε ανοιξει με ενα φιλο) και το πλαστικο που γινεται η συνδεση με το καλωδιο σπαει για πλακα αν δεν το προσεξεις. Ειναι λιγο πλαστικουρα κακης ποιοτητος αλλα ισως το εκαναν για να ειναι ελαφρια στην πολυωρη χρηση και πραγματι δεν ενοχλουν.

 

Και οπως ειπε και ο bloody ειναι δυσκολο αντικειμενικα να γινει συγκριση για τους λογους που ανεφερε, πρεπει να την κανεις μονος σου νομιζω και με ξεκουραστα αυτια. Τα reviews και οι γνωμες βοηθουν μεν αλλα ειναι υποκειμενικα.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

akg=κορυφή αλλά αν δεν θες να δώσεις τόσα χρήματα δοκίμασε τα

http://www.thomann.de/gr/audio_technica_athm30.htm

 

τα έχω ένα μήνα και έχω πάθει τη πλάκα μου...

και πολύ βολικά στα αυτία και στο κεφάλι και καλός ήχος

και δεν έχουν απλώλειες που θα πιάσει ένα πυκνωτικό ενδεχομένως σε μία ηχογράφηση φωνής.

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου