Προς το περιεχόμενο

Ποιο ηταν το μυστικο τη δεκαετια του 80?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εμενα δε με πειραζει αν εκλειψανε οι βατες το make up και τα σηκωμενα μανικια, αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι πως τοτε υπηρχαν ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, οποια πετσα και να ακουσεις καλο ηχο εχει, ολοι ειχαν φωναρες, ολοι παιζανε παπαδες, υπηρχε μια αναγνωρισιμοτητα και εκτος του frontman (ηξερες ρε παιδι μου και ποιος ειναι ο drummer ή ο πληκτρας). Και στο φιναλε ακους ενα τεραστιο ποσοστο απο τα τραγουδια εκεινης τηε δεκαετιας και ακουγεται ακομα ευχαριστα.

Οπως λεει κ ο Bob Seger "today's music ain't got the same soul"

Οι παραγωγες εχουν φτωχο ηχο ΚΤΜ, τον κιθαριστα π.χ. δε τον ξερει ουτε η μανα του, και τα τραγουδια διαρκουν 1 το πολυ 2 χρονια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 66
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εμενα δε με πειραζει αν εκλειψανε οι βατες το make up και τα σηκωμενα μανικια, αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι πως τοτε υπηρχαν ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, οποια πετσα και να ακουσεις καλο ηχο εχει, ολοι ειχαν φωναρες, ολοι παιζανε παπαδες, υπηρχε μια αναγνωρισιμοτητα και εκτος του frontman (ηξερες ρε παιδι μου και ποιος ειναι ο drummer ή ο πληκτρας). Και στο φιναλε ακους ενα τεραστιο ποσοστο απο τα τραγουδια εκεινης τηε δεκαετιας και ακουγεται ακομα ευχαριστα.

Οπως λεει κ ο Bob Seger "today's music ain't got the same soul"

Οι παραγωγες εχουν φτωχο ηχο ΚΤΜ, τον κιθαριστα π.χ. δε τον ξερει ουτε η μανα του, και τα τραγουδια διαρκουν 1 το πολυ 2 χρονια

Σε αυτο ισως να παιζει ρολο ο υπερκορεσμος της μουσικης σε ολα τα ειδη...τοτε ειχαν την πολυτελεια να εμφανισουν κατι καινοτομο,τωρα πλεον οι καινοτομιες φαινονται στις λεπτομερειες....για τους κιθαριστες,εχω την εντυπωση χωρις να εχω ζησει τα 80's,οτι σημερα ειναι περισσοτεροι οι full skilled παικτες απο τοτε,γι αυτο και δεν κανουν τη διαφορα!

Slow must go on....!!!!

• Moderator

Ίσως η τόση τεχνολογία, το τόσο μπλιμπλίκι, το τόσο κομπιούτερ στην σημερινή μουσική να έχουν dehumanize την μουσική.

Εξάλλου έχω την αίσθηση ότι τότε την μουσική την δούλευαν οι μπάντες συλλογικά. Τώρα γράφει ένας σε ένα κομπιούτερ- άντε να παίξει και κάνας σεσιονάς και έξω από την παράγκα. Εκεί νομίζω ότι έχει χαθεί η μπάλα. 

all this has happened before and will happen again

Ίσως η τόση τεχνολογία, το τόσο μπλιμπλίκι, το τόσο κομπιούτερ στην σημερινή μουσική να έχουν dehumanize την μουσική.

Εξάλλου έχω την αίσθηση ότι τότε την μουσική την δούλευαν οι μπάντες συλλογικά. Τώρα γράφει ένας σε ένα κομπιούτερ- άντε να παίξει και κάνας σεσιονάς και έξω από την παράγκα. Εκεί νομίζω ότι έχει χαθεί η μπάλα. 

ναι δε μπορω να μη συμφωνησω...

• Moderator

Δεν ξέρω αν όλο αυτό είναι κάτι κακό,μάλλον είναι θέμα γούστου.Εγώ για παράδειγμα δεν αντέχω την πρακτική εκείνης της εποχής,''πιάσε ένα μπάσο,να πιάσω μια κιθάρα να κάτσουμε να γράψουμε''.Δε μπορώ να πω αν γράφεται καλύτερη μουσική τώρα,εξάλλου κάθε εποχή έχει τα δικά της,αλλά εμένα μ'αρέσει πιο πολύ το γεγονός ότι οι μουσικοί είναι πιο μελετημένοι και 1000 φορές πιο επαγγελματίες πλέον! :)

More is more. Yngwie Malmsteen

δε μπορω να καταλαβω ειναι πως τοτε υπηρχαν ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, οποια πετσα και να ακουσεις καλο ηχο εχει, ολοι ειχαν φωναρες, ολοι παιζανε παπαδες, υπηρχε μια αναγνωρισιμοτητα και εκτος του frontman (ηξερες ρε παιδι μου και ποιος ειναι ο drummer ή ο πληκτρας). Και στο φιναλε ακους ενα τεραστιο ποσοστο απο τα τραγουδια εκεινης τηε δεκαετιας και ακουγεται ακομα ευχαριστα.

Bigger budgets

Music sales

Big studios with ppl who knew their shit

Labels with money!  ;D

Φίλοι μου καλοί, αυτό που άλλαξε από τα 80s και μετά είναι ότι έφυγε το LP.

Το LP δημιουργούσε, για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσας να αναλύσουμε, larger-than-life μύθους που δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε το CD, πολύ περισσότερο, δε, τα mp3s.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

• Moderator

Φίλοι μου καλοί, αυτό που άλλαξε από τα 80s και μετά είναι ότι έφυγε το LP.

Το LP δημιουργούσε, για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσας να αναλύσουμε, larger-than-life μύθους που δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε το CD, πολύ περισσότερο, δε, τα mp3s.

Πολύ σωστό.

Και απαντά και αυτό που έγραψε νωρίτερα ο Solega «ηξερες ρε παιδι μου και ποιος ειναι ο drummer ή ο πληκτρας».

Τότε ήταν ιεροτελεστία να πάρεις ένα βινύλιο: να μαζέψεις τα χαρτζιλίκια (μιλάμε για 80ς), να το αγοράσεις, να το βάλεις στο πικ απ, να απομνημονεύσεις όλα τα credits. Μιλάμε για θρησκεία...

Τώρα κατεβάζεις το το mp3 και αφόδευσε η φοράδα στο αλώνι  ;D  

all this has happened before and will happen again

• Moderator

Πολύ σωστό.

Και απαντά και αυτό που έγραψε νωρίτερα ο Solega «ηξερες ρε παιδι μου και ποιος ειναι ο drummer ή ο πληκτρας».

Τότε ήταν ιεροτελεστία να πάρεις ένα βινύλιο: να μαζέψεις τα χαρτζιλίκια (μιλάμε για 80ς), να το αγοράσεις, να το βάλεις στο πικ απ, να απομνημονεύσεις όλα τα credits. Μιλάμε για θρησκεία...

Τώρα κατεβάζεις το το mp3 και αφόδευσε η φοράδα στο αλώνι  ;D  

Μπά , και τώρα ξέρεις ποιός είναι ο ντράμμερ, αλλά ταυτόχρονα ξέρεις τι έφαγε το μεσημέρι, ποιά τον έριξε παπάρα το καλοκαίρι, από που ψωνίζει γιαούρτι με 2% λιπαρά...και άμα λάχει τον σκουντάς και στο FB.

H πρόσβαση στην πληροφορία και η ευκολία στο να τη βρεις...απομυθοποιεί. :P

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου