Προς το περιεχόμενο

Eric Johnson Fuzz... εναλλακτική;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, πέρασε ένας χρόνος σχεδόν...

Αλλά κάτι έφτιαξα!!!

Αφού βρήκα μερικά BC183 kai BC192A, ακολουθώντας τα schematics του kbasilis στην αρχη του νηματος για το Eric Johnson fuzz  έφτιαξα ενα fuzzακι που μου αρέσει πολύ!!

Μπορείτε να το ακούσεται εδώ :

https://soundcloud.com/auditorydriving/fuzz-face-test/s-2k1NK

Να πω ότι τα gain τον τρανζίστορ δεν ειναι απόλυτα ματσαρισμένα όπως στο EJ, το bias ειναι περίπου στα 3.5V και έχω αυξήσει τους πυκνωτές εξόδου για να κόψουν πρίμα (με 10nF ήταν χωρίς υπερβολή σαν να είχε ενσωματωμένο octaver) καθως και τον πυκνωτή ανάμεσα σε συλλέκτη και βαση του Q2 για να καθαρίζει πιο ομαλά.

Η ηχογραφηση είναι MIM Στρατ με Little 59 Neck και SD bridge -> fuzz -> Sansamp Blonde -> Memory Toy Delay -> κάρτα ήχου.

Επίσης πιάνει πολύ καλα ΚΑΙ ραδιόφωνο (δεν εχει μπει σε κουτι ακόμη) - με το volume αλλάζεις σταθμούς :P Πάρτε και μια φωτό :)

Πολλά ευχαριστώ σε kbasilis, bloody_sunday, P.Sotiropoulos, insectius για βοήθεια, σχόλια, πληροφορίες, παρέα, γνώσεις και ενθάρρυνση :)

Γνώμες, προτάσεις κτλ more than welcome οπως πάντα :P

ΥΓ: Αυτό που κατάλαβα πάντως είναι ότι για μερικά πετάλια, πρέπει να έχεις καποιον να στο φτιάξει (ή να στο φέρει) στα μέτρα σου - πραγματικά δραματικές οι αλλάγες με αλλαγή πυκνωτών κτλ :)

DSC04838.thumb.jpg.d5ae2aedaef42162ae60ad765bf74db7.jpg

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Μπορεί να "φταίνε" οι μαγνήτες, μπορεί ο ξανθός ;) αλλά ο ήχος σου μου ακούγεται πολύ κομπρεσαρισμένος και μονοδιάστατος ρε Τάκη. Τα ακόρντα δε, ακούγονται χάλια (βαβούρα). Επειδή τα Fuzz είναι άτιμα πετάλια, δεν δοκιμάζεις και με μονούς μαγνήτες; καιρός να δεις το φως το αληθινό ::) ;)   Όλα αυτά βέβαια φιλικά και φυσικά είναι προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις :)                               Υ.Γ. Τούρκικους σταθμούς πιάνει εκεί που είσαι; :-X :o ;D

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω, μπράβο σου και χαρά στο κουράγιο σου για τις DIY κατασκευές σου!  Η ευχαρίστηση της δημιουργίας είναι όλα τα λεφτά....ζηλεύω λίγο

Μετά από προσεκτικότερη ακρόαση, αυτό που παρατήρησα ήταν ένα λάσπωμα όταν έπαιζες τις μπάσες χορδές.  :)

Γεια σου Δημήτρη!! ΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΖΖ χαχαχαχαχαχα!!!! και γω το ακουγα αλλα μ αρεσε :) :)

Μπορεί να "φταίνε" οι μαγνήτες, μπορεί ο ξανθός ;) αλλά ο ήχος σου μου ακούγεται πολύ κομπρεσαρισμένος και μονοδιάστατος ρε Τάκη. Τα ακόρντα δε, ακούγονται χάλια (βαβούρα). Επειδή τα Fuzz είναι άτιμα πετάλια, δεν δοκιμάζεις και με μονούς μαγνήτες; καιρός να δεις το φως το αληθινό ::) ;)   Όλα αυτά βέβαια φιλικά και φυσικά είναι προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις :)                                Υ.Γ. Τούρκικους σταθμούς πιάνει εκεί που είσαι; :-X :o ;D

Γεια σου Φώτη!!! Με μονοπήνιους έχω αναλογια σηματος προς θορυβο περιπου ενα προς ενα, με το φαζζ δυστυχως ειναι αρκετα παραπανω (αν και παραμετροποιισιμος αναλογα το volume και το tone) αλλα εχεις δικιο - πιστευω και γω οτι με μονους φτιάχνεις πιο ευκολα ωραιο ήχο :)

Για τα ακορντα που λες (αν λες τα σημεια που φανταζομαι που χτυπαω και δυνατα τις χορδες) ηταν καθαρα για να δειξω το response (αν και θα χρησιμοποιησω παρεμφερεις ηχους σε καποια σημεια σε ηχογραφησεις), εκει που παιζει πιο ηρεμα (με το volume χαμηλα), δηλ στο μεγαλύτερο μερος δε σου αρεσε; Εμένα μου φάνηκε πολυ πλούσιο σαν OD- βεβαια η σημαντικη αισθηση ειναι στο χερι! Και δίνει και μια γλυκιά αγριάδα στις νότες, που ακούγονται πολύ πιο "παχιές"!

Ευχαριστω για τα σχολια, ειδικα γι αυτο που λεει ο Δημητρης μπορω να παιξω με τον πυκνωτη εισόδου, τώρα ειναι η χαμηλότερη από τις "τυπικες" τιμη (αφήνει οσο το δυνατον περισσοτερα μπασα) θα τον αλλαξω μπας και βελτιωθει λιγο και το clarity - αλλα ετσι κι αλλιως όλα γινονται πολύ γρηγορα σα δοκιμες γιατι ειμαι πάνω στο board :)

Α, επίσης, τα sansamp ειναι ενα θέμα, κυρίως λόγω μεγάλης έλλειψης headroom - εξου και το "αφυσικο" κομπρεσσαρισμα που σωστα ακουσε ο φώτης - απλώς αυτή τη στιγμή ειναι ότι πιο πρακτικό και βολικό έχω, οπότε συνεχίζω μ αυτο

Αλλά το πόσο χάρηκα με το φαζζακι δεν λεγεται, ειδικά επειδή το φέρνω σιγά σιγά στα μέτρα μου - συνίσταται σε όλους η κατασκευή ενός!! Μπορει δε να καλύψει πολύ μεγαλο ευρος ήχων :) :) Ευχαριστώ παιδιά :) :)

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

εκει που παιζει πιο ηρεμα (με το volume χαμηλα), δηλ στο μεγαλύτερο μερος δε σου αρεσε;
Χμμμ, έεεεε  όχι

Αλλά το πόσο χάρηκα με το φαζζακι δεν λεγεται, ειδικά επειδή το φέρνω σιγά σιγά στα μέτρα μου

Εδώ είσαι, όλα τα άλλα νά'χουμε να λέμε ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου