Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα συγχρονισμου ήχου-βίντεο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα φόρουμ!!!

Εχω το εξής θέμα...

Ηχογραφώ στο pc με maudio fast track->guitar rig.

Γράφω εικόνα με cam nikon σε .MOV μορφή.

Πάω να τα ενώσω στο reaper και το αρχείο ήχου μου βγαινει μεγαλύτερο σε διάρκεια από το video. Το συγχρονίζω στην αρχη και περισευει πίσω και το αντίθετο το συγχρονίζω στο τέλος και χάνει μπροστα!! ???

Παλιότερα όταν έκανα βιντεο με webcam δεν είχα αυτό το θέμα.

Έχει κανεις παρόμοια θέματα? Καμία λύση υπάρχει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ξερω το reaper και επειδη βλεπω οτι προς το παρον δεν εχει επιμεληθει καποιος αλλος , απο την διατύπωση σου συμπεραίνω τα εξης.

Εφοσων εχεις στο καναλι του audio αυτο που εχεις ηχογραφησει, ανοιγεις προφανως το video track και κανεις import to .mov αρχειο. Πριν τα ρενταρεις μαζι τα εχεις συγχρονισει στο ruler.

Οταν κανεις exprort τοτε εχεις το προβλημα στο νεο video που βγαινει?

αυτο δεν εχω καταλαβει. Για να συνεχισω πες μου.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

• Guru

...Πάω να τα ενώσω στο reaper και το αρχείο ήχου μου βγαινει μεγαλύτερο σε διάρκεια από το video.

Μάλλον εννοείς να τα βάλεις να παίξουνε μαζί - παράλληλα κατά κάποιον τρόπο.

Το συγχρονίζω στην αρχη και περισευει πίσω και το αντίθετο το συγχρονίζω στο τέλος και χάνει μπροστα!! ???

Απ´ότι κατάλαβα, αυτό που κάνεις δεν είναι συγχρονισμός, απλά τα βάζεις να ξεκινήσουνε ή να τελειώσουνε μαζί. Προσπαθείς να τα συγχρονίςεις αλλά...

Συγχρονισμός είναι άλλο πράγμα.

Σε αρχεία μικρής χρονικής διάρκειας ίσως να μην το καταλάβεις, σε μεγάλης χρονικής διάρκειας θα το καταλάβεις πολύ καλύτερα.

Εν συντομία.

Για να βάλεις δύο αρχεία να τρέξουνε - παίξουνε μαζί και που έχουνε σχέση μεταξύ τους και που έχουνε γραφτεί από διαφορετικά μηχανήματα, τότε θα πρέπει το κάθε αρχείο κατά την εγγραφή του να έχει ακολουθήσει - κλειδώσει πάνω σε κάποιο βήμα - ρολόϊ (clock) - οδηγό. Διαφορετικά, ακολουθώντας την διαδικασία που αναφέρεις θα έχεις κάποιο (time) offset - (χρονική) μετατόπιση, τουλάχιστον από κάποιο σημείο και μετά.

Παλιότερα όταν έκανα βιντεο με webcam δεν είχα αυτό το θέμα.

Πιθανότατα... έγραφες στο ίδιο σύστημα - μηχάνημα ή/καί στο ίδιο daw που σημαίνει πως και τα δύο (audio & video) είχαν το ίδιο σημείο αναφοράς - ακολουθούσαν το ίδιο βήμα - το ίδιο ρολόϊ (clock) άρα είχανε σωστό ή απόλυτο αν θες συγχρονισμό - synchronization.

Έχει κανεις παρόμοια θέματα? Καμία λύση υπάρχει?

Χωρίς να σου το εγγυηθώ, αρχικά έλεγξε το rate του βίντεο στο πρόγραμμα, να είναι ίδιο με αυτό του αρχείου όταν έγινε η εγγραφή. Έλεγξε στην κάμερα, σε ποιό rate έκανες την εγγραφή του video. Μακάρι να είναι μόνο από εκεί η διαφορά.

Επίσης έλεγξε μήπως έγινε κάποιου είδους convert κατά την μεταφορά / φόρτωση από την κάμερα προς το πρόγραμμα.

Μανώλη, επειδή με ενδιαφέρει και εμένα, όταν λες clock εννοείς κάποιο ψηφιακό βήμα ή ένα φυσικό σημείο αναφοράς (π.χ. σαν την κλακέτα στο σινεμά), και - αν μιλάμε για ψηφιακό - πώς μπορείς να συγχρονίσεις τα "clocks" δύο αρχείων διαφορετικού format που γράφονται από διαφορετικές συσκευές; (ελπίζω να κατάλαβα το γενικότερο νόημα της απάντησής σου, και η ερώτηση να μην είναι τελείως άκυρη).  

Something Wicked This Way Comes

Ενωσω ενοώ να τα βάλω να παίξουνε μαζί.

Και με το συγχρονίσω φυσικά ενοω αυτά που ακούγονται να ακούγονται ακριβώς την ώρα που δείχνονται κιολας.

Ενα απλό βίντεακι που παίζω ειναι.

Χωρίς να σου το εγγυηθώ, αρχικά έλεγξε το rate του βίντεο στο πρόγραμμα, να είναι ίδιο με αυτό του αρχείου όταν έγινε η εγγραφή. Έλεγξε στην κάμερα, σε ποιό rate έκανες την εγγραφή του video. Μακάρι να είναι μόνο από εκεί η διαφορά.

Ποιο ειναι το rate? ειναι το frame rate?γράφω με 25 fps.

Επίσης έλεγξε μήπως έγινε κάποιου είδους convert κατά την μεταφορά / φόρτωση από την κάμερα προς το πρόγραμμα.

Εκανα convert αλλά σε προγραμμα στο ίδιο pc και είμαι σίγουρος ότι δεν μου αλλαξε τον χρόνο γιατι πηγε και εμενα εκεί το μυαλό μου και τα μέτρησα με το ίδιο προγραμμα.(ενοω το αρχικο αρχείο και το converted). Κατα την μεταφορά δεν έχει γίνει convert.

μπα, κατι με το conversion στο import θα παιζει οπως σου ειπε ο mister Χ, εγω δεν θα την πεταγα, αμα την πεταξεις δωστη σε εμενα γιατι μου επεσε η δικια μου απο το τριποδακι που εχω, εσκασε κατω και τωρα ανοιγοκλινει κατα βουληση.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

• Guru

Μανώλη, επειδή με ενδιαφέρει και εμένα, όταν λες clock εννοείς κάποιο ψηφιακό βήμα ή ένα φυσικό σημείο αναφοράς (π.χ. σαν την κλακέτα στο σινεμά),

;D (μου θύμησες κάτι παλιές πατέντες).

Με φυσικό σημείο αναφοράς μπορεί να γίνει, μπακάλικα βέβαια, για κάτι εξαιρετικά μικρής διάρκειας.

Όμως, εδώ μιλάμε κυρίως για ψηφιακό, στα σίγουρα, όπως τον παλιό καλό καιρό, 80's και μετά.

και - αν μιλάμε για ψηφιακό - πώς μπορείς να συγχρονίσεις τα "clocks" δύο αρχείων διαφορετικού format που γράφονται από διαφορετικές συσκευές; (ελπίζω να κατάλαβα το γενικότερο νόημα της απάντησής σου, και η ερώτηση να μην είναι τελείως άκυρη).

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι (εξοπλισμοί) ανάλογα τo budget του καθενός. Για παράδειγμα, ένας απλός τρόπος είναι μέσω multiformat συσκευών (video), ακριβή λύση. Άλλος τρόπος είναι να γίνει transfer χρησιμοποιώντας master/slave συγχρονιστήρια, φθηνότερη λύση. Θυμάμαι κάποτε ένα MTP AV (MOTU) με είχε ξελασπώσει κάποτε από παρόμοια περίπτωση. Εννοείται βέβαια ότι το κάθε αρχείο έχει κάποιο δικό του βήμα έστω και ξεχωριστό αλλά έχει.

Π.χ. έχεις τρία αρχεία, το πρώτο 25 το δεύτερο 30 και το τρίτο 30d. Μπορείς να τα μεταφέρεις όλα στα 24. Όχι στην τύχη, πρέπει να έχουν κάποιο βήμα. Διαφορετικά θα χρειαστεί άλλου είδους προεργασία, δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε.

Ενωσω ενοώ να τα βάλω να παίξουνε μαζί.

Και με το συγχρονίσω φυσικά ενοω αυτά που ακούγονται να ακούγονται ακριβώς την ώρα που δείχνονται κιολας.

Αυτό το κατάλαβα. Απλά με το να ξεκινήσεις δύο αρχεία μαζί δεν είναι συγχρονισμός. Θα πρέπει να βαδίσουνε μαζί και να τελειώσουνε μαζί. Διαφορετικά έχεις offset /  flam, όπως θες ονόμασέ το.

Ενα απλό βίντεακι που παίζω ειναι.Ποιο ειναι το rate? ειναι το frame rate?γράφω με 25 fps.

Ναι, το rate.

Εκανα convert αλλά σε προγραμμα στο ίδιο pc και είμαι σίγουρος ότι δεν μου αλλαξε τον χρόνο γιατι πηγε και εμενα εκεί το μυαλό μου και τα μέτρησα με το ίδιο προγραμμα.(ενοω το αρχικο αρχείο και το converted). Κατα την μεταφορά δεν έχει γίνει convert.

Αν όπως λες το μέτρησες και είναι ίδιο, τότε κάτι άλλο συμβαίνει με τις ρυθμίσεις του προγράμματος που εκτελεί - τρέχει και τα δύο αρχεία (audio & video) παράλληλα. Ρίξε μιά ματιά ξανά στα rates, τόσο των αρχείων όσο και στα master του προγράμματος που χρησιμοποιείς.

Μηπως να πετάξω την nikon και να μείνω παλι με την webcam??????

Αυτή είναι η εύκολη λύση. Εγώ στη θέση σου θα έβρισκα τι ακριβώς φταίει που κατά πάσα πιθανότητα το βλέπω να είναι θέμα διαφορετικού video rate, μάλλον.

Ερώτηση.

Στο αρχείο του video έχεις γράψει και ήχο ή μόνο εικόνα ?

Αυτό το κατάλαβα. Απλά με το να ξεκινήσεις δύο αρχεία μαζί δεν είναι συγχρονισμός. Θα πρέπει να βαδίσουνε μαζί και να τελειώσουνε μαζί. Διαφορετικά έχεις offset /  flam, όπως θες ονόμασέ το.

Αυτο θέλω μα κανω αλλα δεν γίνεται! Για να τα χρονισω ξεκινάνε μαζι αλλα δεν τελειώνουν μαζι.

Στο αρχείο του video έχεις γράψει και ήχο ή μόνο εικόνα ?

Ναι έχω ήχο στο βίντεο αλλά είναι διαφορετικός απότι σε αυτόν που έγραψα με το guitar rig. Τα συγχρονίζω στο reaper μέσω του πρωτου χτύπήματος πένας. Μετα απο μόκλις 5 sec έχουν χάσει το βήμα μεταξύ τους.

ΥΓ αυτη η παράθεση πως γίνεται να γράφει απο ποιόν είναι???? ;D ???

Μανώλη ευχαριστώ που ασχολεισαι μαζί μου και ευχαριστώ και τα άλλα παιδια!!!

• Guru

Ωραία, πριν σου απαντήσω, άλλη μία ερώτηση.

Ισχύει αυτό που έγραψες στην αρχή:

Ηχογραφώ στο pc με maudio fast track->guitar rig.

Γράφω εικόνα με cam nikon σε .MOV μορφή.

Δηλαδή, την ώρα που έπαιζες, έγραφαν ταυτόχρονα δύο διαφορετικά μηχανήματα, α) το PC audio και β) η κάμερα video & audio, το ίδιο take ?

Λέγοντας ίδιο take, εννοώ ότι έπαιξες μόνο μία φορά, μιά κι έξω, οπότε και τα δύο έγραψαν ακριβώς τα ίδια πράγματα - τον ίδιο ήχο.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου