Προς το περιεχόμενο

Ζείτε εντός ή εκτός Ελλάδας;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το θέμα είναι να το κάνει οικιοθελώς.

Ξαναδιαβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το ποστ μου,ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ το κανουν αλλα ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη καποτε πριν....απο...200 χρονια η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ συμπεριφορα που ΚΑΠΟΙΟΙ (πολλοι ισως) ετσι κι αλλοιως εδειχναν εγινε ΝΟΜΟΣ...

απο την αλλη το να βοηθας μια γυναικα να κουβαλησει το....καροτσι της ΔΕΝ ειναι νομος στη Γερμανια και ομως δεν υπηρξε ΜΙΑ φορα που η γυναικα μου να ειναι σε σταθμο χωρις ανελκυστηρα και να μην τη βοηθησει καποιος (συνηθως πολλοι προσφεροντουσαν) να ανεβασει το καροτσι απ τις σκαλες....η μεγαλη πλακα εγινε στη Warshauer Strasse οπου δεν εχει ακομα ανελκυστηρα (κομμουνιστια βλεπεις... ;D) και εχει τουλαχιστον 200 σκαλια ανεβασμα....εκει σκασανε μυτη κατι τεραστιοι...πανκηδες με ξυρισμενα κεφαλια και αλυσιδες   και χωρις να μας ρωτησουν πηρανε το καροτσι (με το μπεμπη μεσα) επ'ωμου και αρχισαν να ανεβαινουν τις σκαλες...τρεχοντας.... ;D..."μας κλεψανε το παιδι" αρχισα να φωναζω....αλλα μετα καταλαβα οτι απλα ζω σε ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ χωρα... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 299
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Για όλα τα παραπάνω, πιστεύω ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε τη χώρα μας αυτή τη στιγμή. Όπως ολισθαίνουν τα πράγματα

εδω θα διαφωνησω και μια και ειμαι μεγαλυτερος σου δεν θυμαμαι ουτε ΜΙΑ στιγμη απο τα 80s & μετα που γυρνωντας στην Ελλαδα απο το εξωτερικο σε διαφορες περιοδους  να μην αναφωνησω μεσα μου "τι σκατενια τριτοκοσμικη χωρα γεματοι ΚΑΦΡΟΥΣ  ειναι αυτη?...". ;D..ουτε ΜΙΑ.

και αυτο το ..αναφωνουσα ειτε επιστρεφοντας στον..σοσιαλιστικο παραδεισο του Ανδρεα στα 80s,στην "ισχυρη" Ελλαδα του Σιμιτη  στα 90s & στην "Ελλαδα της κρισης" προσφατα.

η μονη διαφορα ειναι οτι τωρα που εφυγε το Sugar Coating που ο "σοσιαλισμος" και τα ΔΑΝΕΙΚΑ εβαζαν πανω απο ολη αυτη την τραγικη κοινωνικοπολιτικη κατασταση τοσα χρονια...απλα ΟΛΟΙ βλεπουμε τα μουτρα μας στον καθρεφτη ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ειναι και εχουμε φρικαρει ΑΚΟΜΑ περισσοτερο...μια και δεν εχουμε πλεον την αγαπημενη μας...ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ για να μας....σωσει απο τη μιζερια και την κακομοιρια μας σαν οντοτητες....(δεν μιλαω βεβαια για ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες αλλα για το μεγαλυτερο ποσοστο τους,σιγουρα υπαρχουν και σωφρονες ανθρωποι που εχουν στηριξει τη ζωη τους σε ουσιαστικες βασεις και οχι σε ενα πρωκτοσπιτο,μια BMW & ψωνια στο MALL)

...απλα ΟΛΟΙ βλεπουμε τα μουτρα μας στον καθρεφτη ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ειναι και εχουμε φρικαρει ΑΚΟΜΑ περισσοτερο...

...και η λύση είναι...να μετακομίσουμε ομαδικώς στη....Γερμανία? 8)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Δεν γνωριζω ποια ειναι η λυση.Σαν ΑΤΟΜΙΚΗ σωτηρια μαλλον ειναι η λυση,σαν ΕΘΝΙΚΗ σωτηρια....δυστυχως η  μονη λυση ειναι η ΠΛΗΡΗΣ καταρευση του οικοδομηματος (με πρωτα απο ολα ΟΛΟ το "δημοσιο" που ειναι και κυριως φταιχτης για την κατασταση αυτη μια και επεβαλε τη σοβιετικη ωχαδερφιστικη του νοοτροπια & πρακτικες σε ολους τους Ελληνες ) και το χτισιμο απο την ΑΡΧΗ.....αλλα αυτο θελει πολυ αιμα,δακρυα και ιδρωτα....και κοχονες αρα δεν το βλεπω...

εδω θα διαφωνησω και μια και ειμαι μεγαλυτερος σου δεν θυμαμαι ουτε ΜΙΑ στιγμη απο τα 80s & μετα που γυρνωντας στην Ελλαδα απο το εξωτερικο σε διαφορες περιοδους  να μην αναφωνησω μεσα μου "τι σκατενια τριτοκοσμικη χωρα γεματοι ΚΑΦΡΟΥΣ  ειναι αυτη?...". ;D..ουτε ΜΙΑ.

Χωρίς να θέλω να διαφωνήσω ακριβώς ούτε να επεκταθώ πολύ, έχω τη γνώμη ότι η Ελλάδα μέχρι και τα τέλη του '80, κοινωνικά και σαν κουλτούρα, είχε καλές βάσεις.

Μετά το ΄90 διάφοροι παράγοντες (π.χ. άθλια ΜΜΕ) υπερτόνισαν και κολάκεψαν ότι αδυναμίες είχαμε, και σκότωσαν όποιες δυνατότητες είχαμε.

Όμως αυτό γινόταν σταδιακά. Εμένα η Ελλάδα προ ευρώ μου άρεσε, χωρίς να υπονοώ ότι μπορούμε να γυρίσουμε εκεί.

έχω τη γνώμη ότι η Ελλάδα μέχρι και τα τέλη του '80, κοινωνικά και σαν κουλτούρα, είχε καλές βάσεις.

αν ησουν πρασινοφρουρος ναι μια χαρα ητανε... ;D

ΠΛΑΚΑ μου κανεις ,ηταν ΤΡΑΓΙΚΑ πιο ΑΘΛΙΑ απο οτι ειναι τωρα....οσο και να μη το πιστευεις....απλα δεν υπηρχε επικοινωνια με τον εξω κοσμο και δεν βλεπαμε ποσο καλυτερα ηταν εκει και....χαιρομασταν... ;D

Εμένα η Ελλάδα προ ευρώ μου άρεσε

Ναι το ΕΥΡΩ φταιει για τα χαλια μας....το μονο καλο της προ ευρω εποχης ηταν οτι υπηρχε ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ που εκοβε αβερτα...μονεδα για να διασκεδαζει τους ιθαγενεις... ;D..με το παιχνιδι "δανειζομαστε αβερτα μια και δεν παραγουμε τιποτα και ανεβαζουμε τους μισθους....και αν μπορουν ας ανεβουν και οι τιμες..."  και το τυχερο παιγνιο "προβλεψε και εσυ αν ο πληθωρισμος παει στο 20% ή στο 30% .... ;D)  .. ;D

αν ησουν πρασινοφρουρος ναι μια χαρα ητανε... ;D

ΠΛΑΚΑ μου κανεις ,ηταν ΤΡΑΓΙΚΑ πιο ΑΘΛΙΑ απο οτι ειναι τωρα....οσο και να μη το πιστευεις....απλα δεν υπηρχε επικοινωνια με τον εξω κοσμο και δεν βλεπαμε ποσο καλυτερα ηταν εκει και....χαιρομασταν... ;D

Ναι το ΕΥΡΩ φταιει για τα χαλια μας....το μονο καλο της προ ευρω εποχης ηταν οτι υπηρχε ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ που εκοβε αβερτα...μονεδα για να διασκεδαζει τους ιθαγενεις... ;D..με το παιχνιδι "δανειζομαστε αβερτα μια και δεν παραγουμε τιποτα και ανεβαζουμε τους μισθους....και αν μπορουν ας ανεβουν και οι τιμες..."... ;D

κάνεις τεράστιο λάθος βέβαια, πράγμα όχι περίεργο αφού εισάγεις τον πολιτικό χρωματισμό

σου είπε "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ και σαν κουλτουρα", όχι πολιτικά ή οικονομικά

στο θέμα της ανθρωπιάς και της ευγένειας και της γαϊδουριάς και του φιλότιμου ο κανόνας για την Ελλάδα τουλάχιστον είναι πάρα πολύ απλός:

κάθε πέρσυ και καλύτερα.

Η Ελλάδα τώρα κύριοι είναι καλύτερη από ποτέ. Έφτασε στο αποκορύφωμα της ποιότητας ζωής σε σχέση με το παρελθόν της και πλέον, αφού όπως λέει ο SF βρισκόμαστε προ των ευθυνών μας, έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουμε και ριζικά πρός το καλύτερο, όχι μόνο την επιφάνεια. Αν αυτή η προσπάθεια αποτύχει τότε και μόνο τότε μπορούμε να δικαιολογήσουμε το "εγκαταλείψτε το πλοίο".

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

σου είπε "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ και σαν κουλτουρα", όχι πολιτικά ή οικονομικά

Ωπ...εχεις δικιο....my bad....εκει οντως ισχυει αυτο που λες εσυ....δεν ειμασταν ποτε..Ελβετοι αλλα καποιοι στοιχειωδεις κανονες ευγενειας και κοινωνικης συμπεριφορας τηρουνταν...

σορρυ....

• Guru

Προσωπικά πιστεύω ότι ουδέποτε είχαμε κάποια σπουδαία κοινωνία στην Ελλάδα, αλλά πλέον απλά δεν υφίσταται, ούτε καν σαν έννοια!

Και χωρίς κοινωνία δεν υπάρχει Ελλάδα.

Για όσους θυμούνται τα προηγούμενά μου ποστ: Ορίστε μία κωλοτούμπα 180 μοιρών από τη μεριά μου!  :'(

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου