Waterfall-K Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2013 Υπαρχει ενα κομματι γης που καποιοι το ονομασαν καπως το οποιο ανηκει σε μια σφαιρα η οποια γυριζει γυρω απο τον ηλιο και τον ευατο της. Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kwstas79 Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2013 γιατι μπερδευεσαι?BAΛΚΑΝΙΟΙ του κιρατα ειμαστε,τοσο απλα... ;),και τι Βαλκανιοι...ΥΠΕΡβαλκανιοι,οι μονοι που μας κοντραρουνε στη ΒΑΛΚΑΝΙΛΑ (και στην ψωναρα βεβαια) ειναι οι Σερβοι, δεν ειναι αλλωστε τυχαιο οτι οι ΜΟΝΟΙ που τους ...συμπαρασταθηκαμε οταν εσφαζαν και βιαζαν στον εμφυλιο ειμασταν εμεις.... :'( Όταν επισκέφτηκα το Βελιγράδι πρίν 1,5 χρόνο περίπου για ένα γάμο, οι ιθαγενείς μου έδωσαν αυτήν ακριβώς την εντύπωση, σκεφτείτε ελλαδάρα αλλά στα 80ς, οι άνθρωποι μου φάνηκαν πιό ευγενικοί και ελαφρώς πιό προσγειωμένοι, αν και αυτό συμβαίνει μάλλον λόγω ανάγκης (γνωστή μου εκεί δουλεύει στο μαγαζί του μπαρμπα-χουγκο μπος και τα 400 που παίρνει μηνιάτικο θεωρούνται και γαμώ τα λεφτά). Κατά τα άλλα, κίτς. Κίτς και ψηλά κορίτσα. LEGO people live in houses made of their own flesh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
samy paraga Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2013 Από κάποιο σημείο και ύστερα με κούρασε η μίρλα και ο αυτοεξευτελισμός των περισσοτέρων. Μόνο ο Λύδιος εξακολουθεί να με διασκεδάζει. Οι μεγαλύτεροι σπουδάσαμε σ' αυτή τη ''κ@λοχώρα'', οι νεώτεροι είχαν το παρά των γονιών να τους στείλουν στα εξωτερικά για σπουδές και μεταπτυχιακά, μόδα για μια καλύτερη καριέρα.........δεν μιλάω για όλους, ούτε για συγκεκριμένους, απλά για τη πλειονότητα. Συνομιλούμε εδώ μέσα άνθρωποι άνω του μέσου όρου-άσχετα αν με αρκετούς μπορεί να διαφωνώ- αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως απαξιώνουν τόσο το τόπο που γεννήθηκαν............ο τόπος είναι η γλώσσα που μάθαμε από τους γονείς, το σχολείο που πήγαμε, τους γείτονές μας που παίξαμε και ανδρωθήκαμε, είναι η ίδια αυτή κοινωνία, με τις όποιες-άπειρες- αμαρτίες της μας έκανε να αποκτήσουμε κριτική ματιά για να την κρίνουμε απαξιωτικά σήμερα. Μείνατε εκεί-οι περισσότεροι- σαν να είμαστε εμείς οι αθώοι και μόνο οι ''γονείς μας'' ένοχοι. Κρίμα ΥΓ διάβασα διάφορα, αλλά και αυτό για τους ευπρεπείς Ισπανούς, την ευγένειά τους, τις πόλεις τους........... ήμαρτον. Μια βιομηχανική χώρα με 25% ανεργία προ κρίσης και συνεχίζει ακάθεκτα, ναι σύντομα θα γίνουμε κι εμείς σαν αυτούς, ήδη τους ξεπεράσαμε σε ανεργία, θα γίνουμε και ευγενικά άβουλοι, να θαυμάζουμε σώβρακα και φανέλες τύπου Μπάρτσα ΥΓ2 όποιοι έφυγαν και θα φύγουν, έφυγαν γιατί το ένοιωσαν να το κάνουν, ή είχαν ανάγκη, μη ψάχνετε άλλοθι . Φίλος ''παρασπουδαγμένος'' ζει το τελευταίο χρόνο σαν υπάλληλος πολυεθνικής στη Τσεχία για 1000Ε . Τραβήχτε, αλλά μη βρίζετε μόνο το τόπο που σας '' έδιωξε'' δείτε και τι συμβαίνει εκεί που είστε, ανοίξτε λίγο τα μάτια σας, η τράπουλα ανακατεύεται, πολλά έχουμε να δούμε ακόμα στη πορεία. Ο καιρός γαρ εγγύς, θα έρθουν οι Ελ κουβαλώντας μούρα ;D ;D ;D No one wants an alien Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru ez Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2013 Guru Share Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2013 Συνομιλούμε εδώ μέσα άνθρωποι άνω του μέσου όρου-άσχετα αν με αρκετούς μπορεί να διαφωνώ- αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως απαξιώνουν τόσο το τόπο που γεννήθηκαν... Αγαπητέ Καταρράκτη, αν έχεις κάποιο εμότικον με υπόκλιση (και δη βαθειά), σε παρακαλώ πόσταρε το εδώ εκ μέρους μου για τον κύριο Παράγκα. Well done Samy ;) The music you listen to, becomes the soundtrack of your life Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2013 Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru ez Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2013 Guru Share Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν παίζεσαι!! ;D The music you listen to, becomes the soundtrack of your life Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2013 ;D... Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2013 Συνομιλούμε εδώ μέσα άνθρωποι άνω του μέσου όρου-άσχετα αν με αρκετούς μπορεί να διαφωνώ- αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως απαξιώνουν τόσο το τόπο που γεννήθηκαν............ Υπαρχει μια διαφορα samy - εσυ (και ο καθεις της γενιας σου) αυτη τη στιγμη που γραφεις εισαι καποιος. Εχεις στησει τη ζωη σου, την οικογενεια σου, τη δουλεια σου, το σπιτικο σου και πορευεσαι, προσπαθωντας το καλυτερο για σενα και τους δικους σου. Δεν εχω καμια αμφιβολια οτι ηταν ενας αγωνας εμποδιων με πολυ ιδρωτα και κοπο. Κανενας δεν εχει αυταπατες περι ροδινων ζωων. Η δικια μου γενια δυστυχως ξεκινησε τον αγωνα της βλεπεις οταν τα σκ@τα ειχαν φτασει μεχρι το λαιμο, με μονη στρατηγικη το "σκασε και κολυμπα". Σιγουρα με το να καθομαστε στην αφετηρια και να κλαιμε τη μοιρα μας δεν θα καταφερουμε κατι. Μονο με σκληρη δουλεια θα κανουμε κατι και πιστεψε με αυτο το ειχα συνειδητοποιησει πληρως νωρις-νωρις. Και θελω να πιστευω οτι το εχω κανει πραξη σε αυτα τα λιγα χρονια που πορευομαι. Απο την αλλη, σκεψου οτι αυτο το αισθημα πικριας και αδικιας που σε ενα βαθμο συμμεριζομαστε σχεδον ολοι, εμεις οι νεοτεροι μπορει να το νιωθουμε καπως διαφορετικα. Γιατι βλεπεις για εμας πηγαν σχεδον ολα κατα διαολου πανω που ξεκινουσαμε. Πανω που ειχαμε τοση ορεξη. Πριν προλαβουμε να θεσουμε βασεις, πριν προλαβουμε να στησουμε αμυνες. Ειναι πολλες οι χαμενες ευκαιριες και αν και ειναι ανωφελο να τις κλαιμε μας ειναι και πολυ δυσκολο να τις αγνοουμε. Και επειδη δε θελω να με παρεξηγησετε, με το παρακατω Μείνατε εκεί-οι περισσότεροι- σαν να είμαστε εμείς οι αθώοι και μόνο οι ''γονείς μας'' ένοχοι. Κρίμα συμφωνω πληρως. Το εγραψα και πιο πριν - δεν ηταν τοσο οι μερες και εργα των προηγουμενων που με χαλουσαν οσο το οτι η δικη μου η γενια σε μεγαλο βαθμο φαινοταν να προσπαθει να κανει τα ιδια και χειροτερα. Δεν προσπαθω να δωσω δικια σε κανεναν, απλα σκεψου το εξης: Αν εσυ εκλεινες τα 18 σου το 2008, πανω στο σημειο που τα παντα πιανανε τον κατηφορο χωρις πατο, ποσο σιγουρος εισαι οτι θα ενιωθες το ιδιο που νιωθεις τωρα? Ποσο σιγουρος εισαι οτι αυτη η απαξιωση οπως την λες θα σου φαινοταν ακομα τοσο ακατανοητη/αδιανοητη, ασχετα του πως θα ενιωθες ο ιδιος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2013 Moderator Share Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2013 ... ΥΓ διάβασα διάφορα, αλλά και αυτό για τους ευπρεπείς Ισπανούς, την ευγένειά τους, τις πόλεις τους........... ήμαρτον. Μια βιομηχανική χώρα με 25% ανεργία προ κρίσης και συνεχίζει ακάθεκτα, ναι σύντομα θα γίνουμε κι εμείς σαν αυτούς, ήδη τους ξεπεράσαμε σε ανεργία, θα γίνουμε και ευγενικά άβουλοι, να θαυμάζουμε σώβρακα και φανέλες τύπου Μπάρτσα ... Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι ακριβώς λένε οι άνεργοι/υποαπασχολούμενοι που μαζεύονται στα "καφενεία" και πίνουν μπίρες από το πρωί, αλλά μπορώ να συγκρίνω μια μικρογραφία της κοινωνίας που είναι το Πανεπιστήμιο και κάποιες δημόσιες υπηρεσίες που έχει τύχει να επισκεφθώ (περιλαμβανομένης και της αστυνομίας). Η διαφορά από το Ελληνικό Πανεπιστήμιο σε κάθε πτυχή (διδάσκοντες, φοιτητές, διοικητικοί κλπ) είναι παραπάνω από εμφανής. Συνολικά, (διαβάζω) ότι η διαφθορά είναι περιορισμένη σε ανεκτά επίπεδα - συγκρίσιμα με αυτά της Ιρλανδίας και της Αυστρίας. Δεν ξέρω τι εννοείς να γίνουμε "ευγενικά άβουλοι" αλλά αν αυτό περιλαμβάνει το να σταματήσουν οι φοιτητές να χτίζουν τους καθηγητές στην αίθουσα συνεδριάσεων μάλλον με βρίσκει σύμφωνο. Μερικές παρατηρήσεις: 1. Ελπίζω βέβαια να αντιλαμβάνεσαι ότι τα οικονομικά προβλήματα της Ισπανίας είναι θεμελιωδώς διαφορετικού είδους και προέλευσης (και μεγέθους) από αυτά της Ελλάδας (γιατί τα έγραψες λίγο μονοκόμματα). 2. Δεν καταλαβαίνω πως αντιλαμβάνεσαι ως "απαξίωση" την προφανή διαπίστωση ότι κάποια πράγματα δουλεύουν καλύτερα αλλού. Κι εμένα μου αρέσει πολύ να πηγαίνω στο χωριό μου για καφέ (photo). Μπορώ επίσης να εξομολογηθώ ότι μόνο εκεί μπορώ να κοιμηθώ πάνω από 8 ώρες και να ξυπνήσω πραγματικά ξεκούραστος. Αλλά θα ήμουν biased αν έλεγα ότι είναι το πιο ωραίο μέρος στον κόσμο. Το πιο ωραίο μέρος στον κόσμο είναι εκεί που μπορείς να δημιουργήσεις - όχι εκεί που μπορείς να κοιμηθείς. 3. Διαφωνώ με το "είναι η ίδια αυτή κοινωνία, με τις όποιες-άπειρες- αμαρτίες της μας έκανε να αποκτήσουμε κριτική ματιά για να την κρίνουμε απαξιωτικά σήμερα". Στη δική μου κριτική ματιά για την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο μπορεί σε κάποιο βαθμό να έχουν συμβάλει "τα ξαδέρφια μου στο χωριό". Περισσότερο όμως η άποψή μου για τον κόσμο έχει διαμορφωθεί (και συνεχίζει να διαμορφώνεται) τα τελευταία 20 χρόνια που επικοινωνώ, επισκέπτομαι και συνεργάζομαι με ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
panoslydios Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 28 Σεπτεμβρίου 2013 Τι ειναι αυτο το ''να κολυμπας στα σκατα για να ζησεις αλλιως δεν εχεις τιποτα''??????? Φιλε odis ο ανθρωπος δεν εχει αναγκη απο δουλεια. Εχει αναγκη απο καθαρο αερα,καθαρη θαλασσα,φρουτα,εξοχη,ερωτα στην παραλια βλεποντας τα αστερια. Εχει αναγκη να περπατα ξυπολητος στα τροπικα ωστε να διεγειρονται οι αποληξεις των νευρωνων στα ποδια και να συντονιζεται με τη συχνοτητα της Γης 7.83 hz. Τωρα εσυ πας να βρεις λυση σε μια παθολογικη κατασταση χρησιμοποιωντας παθολογικα μεσα!Καλη επιτυχια. Η εργασιομανια και ενα συστημα που στηριζεται σε ψευτικα πραγματα(χρημα-τοκοι κτλ.) δημιουργησαν στη σημερινη κατασταση. Γι αυτο εγω ο panoslydios ο ατλαντειανος, δεν εγκρινω το παρον συστημα και δεν θα ''κολυμπησω στα σκατα για να ζησω''. Απεναντιας θα κανω τις πεταλουδες μου στη θαλασσα και τη yoga μου καπακι στην παραλια. Only those that want to rob you,make mystery of things. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση