Προς το περιεχόμενο

Αγορα πεταλιου..καμια ιδεα;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επειδη η κιθαρα εχει δυο διπλους μαγνητες και ειναι καπως σκληρος ο ηχος της θα θελα κατι να γλυκανει ο ηχος της αν γινεται.απλα θελω αν γινεται με καποιο πεταλι να μπορω να εχω περισοτερες δυνατοτητες στα καθαρα..

Και γω οταν διαβασα αυτο εδω σκεφτηκα ο,τι και ο gdevelek. Ειναι σα να το περιγραφεις: θελω να εχω και μονους μαγνητες! Με το σπλιταρισμα θα μπορεις με το πατημα ενος κουμπιου να εχεις αρκετα διαφορετικο ηχο (οχι ακριβως μονοί, αλλα φερνει αρκετα) χωρις να χαλασεις τον αρχικο σου. Θα σου δωσει γλυκυτητα και μεγαλη εκφραστικη παλεττα ειδικα στα καθαρα που θες.

Συν οτι δεν ειναι τοσο ακριβο οποτε μπορεις να παρεις κι ενα mxr eq (ή οτιδηποτε αλλο που να μην ειναι υπερακριβο), εγω θα προτεινα ενα boost ή ενα e-bow για διαφορετικο ηχο. Βασικα υπαρχουν αρκετα εναλλακτικα πεταλια να ψαξει κανεις. Univibe (σα Leslie), κατι πεταλια που ακουγεται η κιθαρα σου σα ρομποτ, διαφορα.

Α κατι αλλο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να βαλεις κι ενα kill switch.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 39
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

κατι τετοιο θα σε βοηθουσε?

Boss AC-2 (νομιζω AC-3 τωρα)

ειναι πολυ αξιόλογο και θα σου δωσει αυτο το κατι που θες στα καθαρα σου...

www.facebook.com/BlackBodyRadiationAthens

ρε φιλε φιλικα παντα πραγματικα το ποστ σου σηκωνει ειρωνεια.στην ουσια μας ζητας γνωμη για ενα πεταλι γενικα που εχεις αναγκη αλλα δεν ξερεις τι πεταλι αρα μαλλον δεν το εχεις αναγκη.

ον τοπικ αν θες να σπλιταροντε οι μαγνητες πανε για μια μοντα την κιθαρα η αλλιως αυτο μπορει να ειναι η λυση

Volume pedal έχεις? ;)

Και μια πολύ περίεργη πρόταση που θα σου λύσει όλα τα προβλήματα (ακόμα και την απορία του τίτλου που έδωσες στο θέμα που άνοιξες), αν και δεν προτιμάς ψηφιακά εφφέ.

Στα 140 € βάλε 20-30 € ακόμα, και πάρε μια μετάχειρη Boss Gt-8 πεταλιέρα, να την χρησιμοποιήσεις μόνο για τα εφφέ της (απενεργοποιώντας ενισχυτές και καμπίνες).

Δεκάδες ποιοτικότατα εφφέ στα πόδια σου, άπειροι οι συνδυασμοί μεταξύ τους, και σε συνεργασία με τα πετάλια που ήδη έχεις, θα κάνεις τα απίστευτα ηχητικά (τρία delay, με δύο chorus, rotary, ac.simulator, guitar synth, ότι τραβάει η ψυχούλα σου).

Ακόμα και κουρδιστήρι έχει. ;D ;D ;D ;D ;D

Και σίγουρα στο τέλος θα βρεις και ποιό εφφέ σου λείπει, αδύνατο να μην το βρεις. :D

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Aν δεν εχεις κουρδιστηρι ολα τα παραπανω ειναι αχρηστα... ;D

+1

Σωστά αυτό το ξεχάσαμε τελείως  ;)

Και το

Volume pedal

Flying High Again

• 5 μήνες αργότερα...

Γεια χαρα παιδες! θα ηθελα να αγορασω κ εγω καποια πραγματακια και θελω τη γνωμη σας (εαν ειναι ευκολο)!

θα ηθελα κανα delay με κανα 150αρι (εαν γινεται να "δεχεται" και expression pedal). σκεφτομαι το T.C.E. Flashback

σκεφτομαι επισης να παρω καποιο πολυ καλο reverb. στον ενισχυτη μου (bugera 333xl- 1x12 H.B v 30) χρησιμοποιω το reverb στο καθαρο καναλι αλλα στα υπολοιπα δεν ακουγεται ωραια... μ αρεσει να εχω πολυ αλλα να μη χαλαει πολυ τον ηχο....

-noiz supressor (λογικα το κλασσικο της Boss)..

-κανα κομπρεσσορα

-attenuator (οσο πιο οικονομικο γινεται)

αυτα για αρχη. α! υπαρχει μια συσκευη οπου συνδεεις ολα τα πεταλια μαζι. μαλλον τροφοδοτικο λεγεται... προτεινετε κανα φθηνο!

εαν υπαρχει καποιος που να εχει δοκιμασει με τον συγκεκριμενο ενισχυτη ακομα καλυτερα!

ευχαριστω εκ των προτερων! καλη συνεχεια!

Υ.Γ. εχω παρει ενα JAM delay lama (δανεικο) .. οσον αναφορα τη ποιοτητα , θα εχει μεγαλη διαφορα απο ενα ψηφιακο της ταξης των 150 Ε?

Σορρυ αν κουρασα παιδες ! :D

*sÞea®head™³ '00

θα ηθελα κανα delay με κανα 150αρι (εαν γινεται να "δεχεται" και expression pedal). σκεφτομαι το T.C.E. Flashback

Αν μιλαμε για καινουργιο ειναι καλη επιλογη,αν μιλαμε για μεταχειρισμενο μπορεις να βρεις καλυτερα

σκεφτομαι επισης να παρω καποιο πολυ καλο reverb. στον ενισχυτη μου (bugera 333xl- 1x12 H.B v 30) χρησιμοποιω το reverb στο καθαρο καναλι αλλα στα υπολοιπα δεν ακουγεται ωραια... μ αρεσει να εχω πολυ αλλα να μη χαλαει πολυ τον ηχο....

http://www.thomann.de/gr/mooer_shim_verb.htm

-noiz supressor (λογικα το κλασσικο της Boss)..

Αφου το βρηκες.....

-κανα κομπρεσσορα

Εδω τα πραγματα ειναι λιγο "περιεργα" οσον αφορα τον ηχο σου ΜΕΤΑ το κομπρεσαρισμα.Προσωπικα εχω δοκιμασει το http://www.thomann.de/gr/mxr_supercomp.htm και δεν ειχα καποιο προβλημα αλλα τωρα περιμενω να δοκιμασω και το http://www.thomann.de/gr/akai_compressor.htm για πιο φτηνη λυση

-attenuator (οσο πιο οικονομικο γινεται)

Δεν εχω χρησημοποιησει ποτε μου  ;D

αυτα για αρχη. α! υπαρχει μια συσκευη οπου συνδεεις ολα τα πεταλια μαζι. μαλλον τροφοδοτικο λεγεται... προτεινετε κανα φθηνο!

http://www.thomann.de/gr/visual_sound_1_spot_9vdc.htm

http://www.thomann.de/gr/visual_sound_multi_plug_8_cable.htm

Μαλλον υπαρχει και σε bulk με καλυτερη τιμη,ψαξτο λιγο

εαν υπαρχει καποιος που να εχει δοκιμασει με τον συγκεκριμενο ενισχυτη ακομα καλυτερα!

Τι να εχει δοκιμασει ?

ευχαριστω εκ των προτερων! καλη συνεχεια!

Υ.Γ. εχω παρει ενα JAM delay lama (δανεικο) .. οσον αναφορα τη ποιοτητα , θα εχει μεγαλη διαφορα απο ενα ψηφιακο της ταξης των 150 Ε?

Αν παιζεις με βρωμια δεν θα καταλαβεις σχεδον τιποτα...

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου