Προς το περιεχόμενο

Χαζη ερωτηση για προενισχυση rack + Laney ironheart rack

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω εναν αθλιο λαμπατο (τον ξερετε πολλοι απο δω μεσα) και δεν μαρεσουν τα γκαζια του.

Σκεφτομουν να παρω εναν προενισχυτη σε rack σαν αυτον

http://www.thomann.de/gr/engl_e570.htm

ποιος θαναι δεν ξερω ακομα, απλα το λεω για να πιασετε το νοημα του τι ψαχνω.

Λογικα με ενα απλο καλωδιο συνδεεται απευθειας στο return του αθλιου ενισχυτη μου και καθαρισα?

Αυτο θελω να το κανω με σκοπο

1. να το γυρισω καποτε σε rack rig

2. να μην ξαναγορασω λαμπατη κεφαλη και να εκμεταλευτω το power amp του ηδη υπαρχοντος. Δεν αξιζει να τον πουλησω, ειναι σαν να πεταω 300ευρω στην φωτια (τοσα θα χασω)

Και βλεπω και αυτον http://www.thomann.de/gr/laney_irtstudio.htm

που ειναι και ενισχυτης σε rack, σωστα? δουλευει δηλαδη και σαν pre amp σκετο αλλα και σαν κεφαλη?

Τον εχει ακουσει κανενας?

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 27
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

O irt studio ειναι ολοκληρωμενος ενισχυτης..ειναι προενισχυση και τελικος σαν να επαιρνες ενα οποιδηποτε κεφαλι μονο που εχει σχημα rack.. Ειναι μεχρι στιγμης η καλυτερη αγορα μου και δεν τον αλλαζω με τπτ γιατι εκτος τ οτι εχει αρκετα ικανοποιητικο ηχο για τα χρηματα του ειναι τοσο ευελικτος και μικρος που πολλες φορες τον εχω παρει κ εντελως μονο του σε μαγαζι χωρις καν να χρησιμοποιησω καμπινα.. Εχει Cab sim οποτε με τα 3 καναλια του τον εβαλα κατευθριαν κονσολα και εκανα μια χαρα τη δουλεια μου.. Φυσικα ο ηχος δεν συγκρινεται οταν τον βαλω στην 2x12 μου αλλα ειναι ενα μηχανημα πολυ τιμιο για τα χρηματα του και με τα 3 καναλια και το μικρο του σχημα ειναι οτι πιο βολικο μπορει να παρει καποιος αυτη τη στιγμη για δουλεια..

Καταρχην ποιον ενισχυτη εχεις ? Δεν ειμαστε φακιρηδες για να μαντεψουμε  ;)

Κατα δευτερον.Εαν ο ενισχυτης σου ειναι πολυ φτηνοτερος απο τις προενισχυσεις που ποσταρες τοτε μηπως σοφοτερη επιλογη θα ηταν να αγορασεις εναν αλλον ενισχυτη που να σου "αρεσουν τα γκαζια του" ???

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Καταρχην ποιον ενισχυτη εχεις ? Δεν ειμαστε φακιρηδες για να μαντεψουμε  ;)

Κατα δευτερον.Εαν ο ενισχυτης σου ειναι πολυ φτηνοτερος απο τις προενισχυσεις που ποσταρες τοτε μηπως σοφοτερη επιλογη θα ηταν να αγορασεις εναν αλλον ενισχυτη που να σου "αρεσουν τα γκαζια του" ???

Ο ενισχυτης ειναι ο Randall rh 50-t.

πού σωστο αυτο που λες, αλλα εξαλλου ισως καποια στιγμη να παρω και εναν λαμπατο τελικο!

Ο ενισχυτης ειναι ο Randall rh 50-t.

πού σωστο αυτο που λες, αλλα εξαλλου ισως καποια στιγμη να παρω και εναν λαμπατο τελικο!

Μα......αφου αυτος που εχεις "ειναι" λαμπατος και "τελικος".....Αδυνατω να καταλαβω το σκεπτικο σου γυρω απο την ολη φαση του "γκαζιου" που ομολογουμενως διαθετει ο συγκεκριμενος.Δλδ τι σου λειπει ? τι σε "χαλαει"?...Μηπως να εξεταζες την επιλογη καποιου πεταλιου/booster μπροστα απο τον ενισχυτη σου ή καποιας πεταλιερας ? Σε τι καμπινα τον εχεις ?

Terry rules the bass

Εχω εξαντληση καθε οριο, εβαλα eq στην λουπα (2 πεταλια ειτε μονα ειτε σε συνδυασμο)

Εβαλα booster, εβαλα καθε eq σαν booster, εβαλα tubescreamer-οειδη..Δοκιμασα ολα τα σεττινγκς, μειωσα το gain του ενισχυτη, εδωσα gain απτο πεταλι, εδωσα volume Μονο απτο πεταλι. με λιγα λογια εκανα οτι πατεντα κυκλοφορει στο νετ.

Αυτο που δεν μαρεσει (και δεν ξερω πως λεγεται) ειναι "οταν παιζω σε μια χορδη με παραμορφωση ολα ειναι κομπλε, οταν βαραω 2 χορδες ειναι σαν να θολωνει ο ηχος, δεν ειναι καθαρος, σαν να μπλεκονται μεταξυ τους οι συχνοτητες"

Φυσικα δοκιμασα τον ενισχυτη με πολλες κιθαρες με διαφορους μαγνητες και στο Low και στο high input..

ολα αυτα τα εκανα εδω τους τελευταιους 12 μηνες!

Χωρις ηχητικο δειγμα δεν μου ειναι ευκολο να σου δωσω καποια λυση (προσωπικα)

Στην θεση σου θα κοιταγα μηπως ο ενισχυτης εχει καποιο προβλημα.....

Τον ειχα τον συγκεκριμενο και δεν ειχα κανενα προβλημα που να ενδεικνυται σε αυτο που περιγραφεις......Οποτε αν σου ειναι ευκολο ανεβασε καποιο δειγμα για να ακουσουμε  :)

Terry rules the bass

Kουρδιζεις πιο χαμηλα απ το κανονικο? τι χορδες? τι κιθαρα?

Κουρδιζω παντου. Εννοω εχω 5 κιθαρες (ibanez, schecter, jackson, squier, les paul replica), απο μι κανονικο, μι υφεση, ρε υφεση, σι, και εχω και μια 8χορδη, χορδες ernie ball, ghs κυριως.. Αλλα το προβλημα εμφανιζεται ΚΑΙ ΣΤΗ les paul που εχει SD sh4 και 59 που ειναι πιο νορμαλ κιθαρα..οι αλλες εχουν/ειχαν bare knuckle, SD dimebucker sh13, lace noiseless (τελεκαστερ ειναι) dimarzio/ibz, με λιγα λογια εχω απολων των ειδων τις κιθαρες και τους μαγνητες (κεραμεικους/αλνικο 5)

Χωρις ηχητικο δειγμα δεν μου ειναι ευκολο να σου δωσω καποια λυση (προσωπικα)

Στην θεση σου θα κοιταγα μηπως ο ενισχυτης εχει καποιο προβλημα.....

Τον ειχα τον συγκεκριμενο και δεν ειχα κανενα προβλημα που να ενδεικνυται σε αυτο που περιγραφεις......Οποτε αν σου ειναι ευκολο ανεβασε καποιο δειγμα για να ακουσουμε  :)

Ειναι λιγο δυσκολο προς το παρον, αλλα ετσι και αλλιως δεν θα προχωρησω σε καποια κινηση συντομα, απλα λυπαμαι να τον σκοτωσω και ψαχνω καπως να τον σωσω..  :(

Αλλα δεν ειναι το ερωτημα μου τι να κανω, αλλα αν καταλαβα καλα πως δουλευει το preamp. Ξερω τι επιλογες εχω, απο πεταλιερες, γκαζοπεταλα κλπ κλπ

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου