Προς το περιεχόμενο

Behringer XENYX QX1202USB

Kasselakis85

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

Έψαξα να βρω κάποιο thread για την κονσόλα αυτή (http://www.behringer.com/EN/Products/QX1202USB.aspx)αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι για την συγκεκριμένη (QX).

Είμαι σχετικά άπειρος με το θέμα της ηχογράφησης και θα ήθελα βοήθεια σε αυτό το θέμα.

Η σκέψη είναι με έναν φίλο μου ντράμερ, είναι να αγοράσουμε την κονσόλα που είναι και audio interface ώστε να μπορέσουμε να ηχογραφήσουμε τύμπανα (μέσω των mic inputs που διαθέτει η συσκευή). Το μπάτζετ μας είναι στα λεφτά της κονσόλας (110 ευρώ). Στόχος μας είναι η ηχογράφηση δικών μας κομματιών αλλά για την πλάκα μας εντελώς ερασιτεχνικά και δεν αποσκοπούμε σε επαγγελματικές επιδόσεις. Εξάλλου δεν μπορούμε να διαθέσουμε και πολλά χρήματα. Εκτός από ηχογράφηση κιθάρας και drums θέλουμε να μπορούμε να κάνουμε και πρόβες με την κονσόλα.

Όμως δεν μπόρεσα να βρω reviews για το προιόν εκτός από κάτι βίντεο στα γερμανικά.

Ποια η γνώμη σας για την κονσόλα και αν έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό και κυρίως αν τελικά θα μπορέσουμε να κάνουμε την δουλειά που θέλουμε/

Υ.Γ.1: Ως τώρα ηχογραφούσαμε τις κιθάρες με http://www.behringer.com/EN/Products/UCG102.aspx μέσω Cubase αλλά δεν είχαμε τρόπο ηχογράφησης για drums.

Υ.Γ.2: Προσωπικά δεν έχω ιδέα από αυτά τα πράγματα. Απλά κιθάρα παίζω. Ο φίλος μου αποφάσισε να προβούμε σε αυτή την λύση αλλά δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη στις γνώσεις του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πόσα μικρόφωνα θα χρησιμοποιήσετε για να ηχογραφήσετε τα τύμπανα;

Επίσης την κιθάρα θα την ηχογραφείτε καρφί στην κονσόλα ή θα ηχογραφείτε με μικρόφωνο στον ενισχυτή της κιθάρας;

Οι ερωτήσεις μου αποσκοπούν στο να δούμε αν φτάνουν τα mic inputs της κονσόλας.

• Administrator

Η κονσολίτσα αυτή όπως και όλες της εταιρίας αυτής προσφέρουν πολλά περισσότερα για τα χρήματα που πληρώνεις.

Υποθέτω πως την επέλεξες με κριτήριο την τιμή. Ως εκ τούτου συμπεραίνω πως δεν θα έχεις και συλλογή μικροφώνων αλλά θα κάνεις τη δουλειά σου με 1-2 για να γράψεις ντέμο.

Αν δεν κάνω λάθος στις παραπάνω υποθέσεις, μια χαρά είναι αν υπολογίσεις πως είναι ταυτόχρονα κάρτα ήχου και διαθέτει και εφέ.

Live and let Live.

Εχω ακριβως αυτη την κονσολα.

Για την δουλεια που την θες, ειναι μια χαρα και με το παραπανω.

Εγω ηχογραφω ευκολα με το reaper μεσω usb, ειναι μικρη και βολικη, εχει πολλα αξιοπρεπη εφε, 4 εισοδους mic με compression (ενταξει, μη φανταστεις πολλα-πολλα, απλα πραγματα).

Θα σε υπερκαλυψει. ;)

Πόσα μικρόφωνα θα χρησιμοποιήσετε για να ηχογραφήσετε τα τύμπανα;

Επίσης την κιθάρα θα την ηχογραφείτε καρφί στην κονσόλα ή θα ηχογραφείτε με μικρόφωνο στον ενισχυτή της κιθάρας;

Οι ερωτήσεις μου αποσκοπούν στο να δούμε αν φτάνουν τα mic inputs της κονσόλας.

Τα ντραμς θα τα ηχογραφήσουμε με 2 μικρόφωνα. Όσο για την κιθάρα, καρφί κονσόλα και VST plugin (guitar rig)

Τα ντραμς θα τα ηχογραφήσουμε με 2 μικρόφωνα. Όσο για την κιθάρα, καρφί κονσόλα και VST plugin (guitar rig)

Οπότε από άποψη εισόδων είσαι καλυμμένος. Στα υπόλοιπα σε κατατόπισαν οι προλαλήσαντες.  :)

Επίσης να ξέρεις ότι η συγκεκριμένη κονσόλα - κάρτα ήχου, σου επιτρέπει να γράψεις (πχ. στο Cubase) μόνο ένα στέρεο κανάλι. Δηλαδή αν παίζετε όλοι μαζί ταυτόχρονα και θέλεις να το ηχογραφήσεις, όλα τα όργανα θα γραφτούν σε ένα στέρεο κανάλι με αποτέλεσμα να μη μπορείς να επεξεργαστείς το κάθε όργανο ξεχωριστά...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου