Προς το περιεχόμενο

Ηχογραφηση κλασσικης κιθαρας


xribene

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τις καλημερες μου!

 

θα ηθελα να ρωτησω αν αξιζει καποιος να αγορασει μεταχειρισμενο μικροφωνο(περαν απο την τιμη).

Tελος παντων  :P

 

Nομίζω ότι το 420 είναι καλύτερο. Όταν τα είχα ακούσει μαζί, αυτή την εντύπωση είχα. Στα spec τους υπάρχει διαφορά στην ευαισθησία. Όμως και το 220 είναι πολύ καλό. Θα προτιμούσα όμως το 420 γιατί η διαφορά δεν είναι μεγάλη και γιατί υπάρχουν πιο πολλά πολικά διαγράμματα. (αλλά κυρίως και ακουστική διαφορά)

Ευχαριστω

 

Αυτες τις μερες μαλλον φιλος θα κανει μια αγορα ιντερνετ και λεω να συμμετεχω κ εγω. Αν και ειμαι υπερ του μικροφωνου μεγαλου διαφραγματος για κιθαρα,λεω να κινηθω τελικα προς μικρου διαφραγματος,και συγκεκριμενα γι αυτο το σετακι: http://www.thomann.de/gr/behringer_c2_stereoset.htm . Ειδικα και μετα την επιβεβαιωση του harry πως το akg ειναι καλο,σκεφτομουν αρκετα την αγορα του,αλλα η τιμη των behringer ηταν αυτη που με προσελκυσε η αληθεια ειναι...

Θα ηθελα λοιπον να πει καποιος αν οντως μπορω να κανω μια αξιοπρεπη δουλεια αν δεν εχω απαιτησεις ακρως επαγγελματικες,η ηχογραφιση θα γινεται σε σπιτι σε μια maudio profire 610. Δεν ξερω κατα ποσο προκαλουν θορυβο ,κατα τα αλλα και εδω στο φορουμ ειδα κανα 2 καλες κριτικες ως προς τον ηχο τους. Αν εχετε καποια γνωμη παρακαλω πειτε την!

Επισης θα ηθελα να τσεκαρω την συγκεκριμενη αγορα και απο μια αλλη σκοπια,αυτη του διαφραγματος...πρεπει οντως να ειναι μικρο το διαφραγμα; Μηπως θα δινει αρκετη λεπτομερεια οπως πχ ο ηχος της πενας(δεν ειμαι και κανας κιθαριστας της προκοπης) ή κατι που θα γινεται ενοχλητικο; Στο αρθρο που ειναι στο forum αναφερει πως τα μικρου διαφραγματος χρησιμοποιουνται κυριως για να δωσουν εμφαση σε οργανα που πρεπει να ηχογραφισεις με λεπτομερεια,αλλα στο αλλο αρθρο εχει στην εικονα ηχογραφιση με μεγαλου διαφραγματος,ετσι ωστε για να αποφευχθει αυτο το φαινομενο της λεπτομερειας... ΔΕν εχω ξανακανει ηχογραφιση κιθαρας κ γι αυτο χρειαζομαι λιγη βοηθεια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα!

Εχω ηχογραφήσει πολλές φορές κλασσική κιθάρα σε home studio με μικρό μπατζετ. Καταρχήν ξέχνα τους λαμπάτους προενισχυτές, γιατί όλοι αυτοί οι φτηνοί δεν δίνουν απολύτως τίποτα. Ουσιαστικά δίνουν μόνο το +48v που θες για να χρησιμοποιήσεις πυκνωτικό. Αν θες να δεις ζεστασιά και πραγματική αλλαγή στον ήχο σου πρέπει να δώσεις πάνω απο 500 ευρώ μονο για προενισχυτή λαμπάτο. Τώρα για το μικρόφωνο, προσωπικά χρησιμποποιώ το akg3000 και πραγματικά κάνει υπέροχα αυτή τη δουλειά. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι εχω ακουσει κ γω για το συγκεκριμενο μικροφωνο καλα λογια οπως κ για το akg που αναφερθηκε πιο πριν ,οπωως και για το rode nt1 σε παρομοιες τιμες...το θεμα ειναι οτι τσεκαρω μηπως αυτα τα τερμα low budget μικροφωνα της behringer αν θα εχουν ηχο που θα ακουγεται ωραια σε ενα mix και οχι να ακουγονται με τροπο που να το χαλαει.Αν μαζεψω λεφτα για ενα akg3000 θα περασει πολυυυς καιρος,και προτιμω να ηχογραφισω κατι τωρα αξιοπρεπως κ ας μην εχει αυτη την ποιοτητα της akg...απλα να στεκεται αξιοπρεπως το αποτελεσμα,οχι να ειναι κατι που απλα να δικαιολογει το λεφτα,γι αυτο ρωταω για τα συγκεκριμενα μικροφωνα...Προενισχυτη λεω  να χρησιμοποιησω αυτον της  καρτας γιατι δεν εχω αλλον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το akg 3000 δεν είναι ακριβό μικρόφωνο. Εχει μτχ 100 ευρώ..όσα θα δώσεις και για το rode να δεν κανω λάθος (καινούριο). Αξίζει.

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν εκανε το rode οντως 100 καινουριο το επαιρνα με κλειστα τα ματια  :P 200 εχει αλλα με ενα ωραιο bundle με βαση pop filter και αντικραδασμικο. Και παλι πιστευω αξιζει αλλα δεν εχω τα λεφτα τωρα

Προτεινεις δηλαδη κλαυτερα μεγαλου διαφραγματος αντι για μικρου για ηχογραφιση κλασσικης ή ακομα και ακουστικης;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου