Προς το περιεχόμενο

emg 81 85 active pickups split models

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eκανα μια μικρη ερευνα και δεν βρηκα κατι μια μικρη βοηθεια οπως λεει και ο τιτλος υπαρχει το συγκεκριμενο σετ μαγνητων emg 81 85 active pickups που να σπλιταρωνται??

Και ποια η ηχητικη διαφορα στο νεο σετ που λανσαρεται τωρα τελευταια emg 81 60 active pickups απο το 81-85 ??

Ευχαριστω πολυ !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θες για split (δεν σπλιτάρουν ουσιαστικά απλά έχουν δύο μαγνήτες σε ένα housing) πας για emg 81tw και 89.

O 85 υποτίθεται ότι έχει καλύτερους lead ήχους και ο 60 καλύτερα καθαρά.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις με βοηθησαν πολυ σε βιντεο που ειδα απο εκθεση μουσικων οργανων ο υπευθυνος εκει της EMG αναφερει οτι ο 81 TW ειναι ο 85 με την δυνατοτητα να σπλιταρεται και για την θεση του λαιμου  ο 89R ειναι πολυ καλος για τα αυτια μου και η διαφορα του με τον 89 ειναι οτι το κοϊλ που μενει ενεργο μετα το σπλιταρισμα ειναι στην αντιθετη θεση κολλητα στο μπρατσο δλδ με ποιο "στρατ" αποτελεσματα ....

Τελικα σε αυτους θα καταληξω ευχαριστω και παλι !!

Κοιτα οτι οντως ακουγεται καπως πιο κοντα σε στρατ οταν σπλιταρεται ισχυει. Εχει λιγοτερη ενταση, βρωμια και μουντιλα. Αλλα παλι απεχει αρκετα αν ψαχνεις ηχο στρατ. Στα αυτια μου ακουγονται λιγο πιο ψοφιοι, δεν ανταποκρινονται το ιδιο καλα στο παιξιμο. Ομως εχουν και αυτοι την χρηση τους.

Τρολολολολολολολ

Αν θες για split (δεν σπλιτάρουν ουσιαστικά απλά έχουν δύο μαγνήτες σε ένα housing) πας για emg 81tw και 89.

O 85 υποτίθεται ότι έχει καλύτερους lead ήχους και ο 60 καλύτερα καθαρά.

+1

Δε splitάρουν αλλά ουσιαστικά είναι ένας διπλός και ένας μονός κάτω απο το ίδιο καπάκι.Ο 89 είναι ''σχεδόν'' ο 85 με έναν SA.

Προσωπικά επειδή μάρέσει ο 85 πιο πολύ στη γέφυρα (είναι πιο γεμάτος) θα έβαζα ένα σετ με 89-89R αλλά όλα είναι θέμα γούστου  ;)

Κοιτα οτι οντως ακουγεται καπως πιο κοντα σε στρατ οταν σπλιταρεται ισχυει. Εχει λιγοτερη ενταση, βρωμια και μουντιλα. Αλλα παλι απεχει αρκετα αν ψαχνεις ηχο στρατ. Στα αυτια μου ακουγονται λιγο πιο ψοφιοι, δεν ανταποκρινονται το ιδιο καλα στο παιξιμο. Ομως εχουν και αυτοι την χρηση τους.

οχι δεν ψαχνω ηχο στρατ αλλα θελω να μεινω στις δυο κιθαρες υπαρχει μια για λιντ καταστασεις και θελω και μια ποιο χεβι για ριφοκαταστασεις αλλα και να καθαριζει λιγο αν και οποτε το χρειαστω οταν λες ποιο ψωφιοι εννοεις οταν σπλιταρουν? δλδ πρεπει να ανεβασεις ενταση?

+1

Δε splitάρουν αλλά ουσιαστικά είναι ένας διπλός και ένας μονός κάτω απο το ίδιο καπάκι.Ο 89 είναι ''σχεδόν'' ο 85 με έναν SA.

Προσωπικά επειδή μάρέσει ο 85 πιο πολύ στη γέφυρα (είναι πιο γεμάτος) θα έβαζα ένα σετ με 89-89R αλλά όλα είναι θέμα γούστου  ;)

Εχεις δικιο εγραψα λαθος ο 89 ειναι ενας 85 που "σπλιταρει" εχω για λιγο καιρο στα χερια μου μια κιθαρα με το κλασικο 81-85 τι διαφορετικο θα ακουσω απο εναν 85 ή εναν 89 στην γεφυρα απο αυτο που ακουω τωρα με τον 81 ?

Εχεις δικιο εγραψα λαθος ο 89 ειναι ενας 85 που "σπλιταρει" εχω για λιγο καιρο στα χερια μου μια κιθαρα με το κλασικο 81-85 τι διαφορετικο θα ακουσω απο εναν 85 ή εναν 89 στην γεφυρα απο αυτο που ακουω τωρα με τον 81 ?

Ο 81 είναι λιγότερο ''γεμάτος'' και πιο πρίμος απο τον 85 (χωρίς να σημαίνει οτι ο 85 είναι μουντός).Ο 89 είναι θεωριτικά ο 85 που μπορεί και splitάρει (αλλά όπως είπε και ο φίλος ουσιαστικά δεν είναι split).Ο 89R πάλι, είναι ο 89 αλλά όταν splitάρει είναι σαν να ακούς τον αντίθετο μονό απο οτι στον 89.πχ αν τον έχεις σε neck θέση ο 89R σε split είναι ο μονός προς τη μεριά της ταστιέρας και όχι της γέφυρας (όπως ο 89).Για μένα προσπάθησε γενικά να βάλεις ένα σετ που splitάρουν και οι 2 για μεγαλύτερη ευελιξία.Αν σ'αρέσει ο 81 τότε πας για τον 81tw που είναι ο 81+SA(μονός).Είναι καθαρά θέμα γούστου απο κει και πέρα.Στα δικά μου αυτιά ο 81 σε σχέση με τον 85 σε bridge θέση μου φένεται οτι ''ξίνει''.Παρόλα αυτά στις 9 στις 10 κιθάρες θα βρείς τον 81 σε bridge.Και οι 2 πάντως έχουν ζωντάνια και γκάζια.

Λοιπον καποια συμπερασματα οντως "ξυνει" πολυ ο 81 οτι και να εκανα δεν ερχεται με τιποτα αυτο που αποκομισα και με ξενερωσε ομως  ποιο πολυ  ειναι οτι παρατηρησα μια ασυμμετοχικοτητα του οργανου ενιωσα οτι χτυπωντας την χορδη ηταν σαν να πατουσα ενα πληκτρο σε καποιο συνθ και απλα εβγαινε ο ηχος δεν ενιωθα δηλ οτι συμμετεχει ολο το οργανο στο τελικο αποτελεσμα μηπως ειναι η ιδεα μου ? αν κανω λαθος διορθωστε με....

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου