Προς το περιεχόμενο

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΣΜΟΣ REVERB - ΖΗΤΩ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ

koap4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φιλε bloody_sunday, πραγματικά είναι πολυ ωραίος ενισχυτής, το reverb δεν γινεται εντονο απο τη μεση και πάνω, δουλευει κανονικά και αυξανει σταδιακά φτάνοντας μεχρι το ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ και μικροφωνιζει σε πολυ μεγάλα βάθη. Νομιζω λογικά θα έπρεπε να σταματά (να φτάνει στο τέρμα του δλδ), στο σημείο που αρχίζει να μικροφωνίζει διότι απο κει και πέρα τόσο βάθος ειναι άχρηστο. Αυτό το λέω λαμβάνοντας υπόψη τον άλλο ενισχυτή μου Fender που δεν βαθαίνει τοσο πολυ.

Τώρα οσον αφορά τα τεχνικά δεν είμαι ο κατάλληλος να σε ενημερώσω γιατί τόσες λαμπες, έχει πάντως 4 κανάλια 2 clean normal και 2 bright που βρωμίζουν λίγο και το καθένα έχει διαφορετικό ήχο.

Aυτό προφανώς είναι η αιτία. Ωραίος φαίνεται! Καλές διακοπές να έχεις, και αν θες και όταν ευκαιρήσεις πες μας και μερικές λεπτομέρειες για την ιστορία του...

Έκτορα, μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος σχετικά με αυτό που λες?

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ιστορία του ενισχυτη είναι η εξής: Πριν 22 περίπου χρόνια ειχα μια χ σχέση με τη Βουλγαρία λογω συγγενων πολιτικών προσφυγων και γνώρισα εναν τύπο τρελό και παλαβό οποίος κατασκεύαζε και επισκέυαζε κιθάρες και ενισχυτες στο σπίτι του.  Ο ίδιος πάρα πολυ καλος κιθαρίστας και γενικότερα μουσικος. Να μην πολυλογώ του έδωσα μια squier που είχα τότε και μου την έκανε πύραυλο, με δικό του χειροποίητο maple μπράτσο και δικους του διπλούς μαγνήτες που σπλιτάραν κλπ, κλπ...

Σ ένα επόμενο ταξίδι μου είδα αυτόν τον ενισχυτή, τον είχε τελειώσει για πάρτι του αλλά με τα πολλα και με τη δύναμη του δολαρίου (αυτού του μπουρδ...λου που κυβερνά τον κόσμο) κατάφερα να του τον πάρω. Βέβαια τότε 19 ετών εγω, πήρα απλά εναν ενισχυτή μεγάλο και καλό που θα τον έβλεπαν οι φίλοι μου και θα ζηλευαν για την αγορά μου, χωρίς να εκτιμώ την πραγματική αξία ενός λαμπάτου.

Τρια χρόνια τον κράτησα εκανε κάποιες συναυλίες αλλά λογω της δυσκολίας της μετακίνισής του, δεν βόλευε και πήρα εναν Fender Performer 650 και αυτόν τον έδωσα σε κάποιους φίλους, οι οποιοι με τη σειρά τους διελύσαν το γκρουπάκι τους μετά απο 5 μήνες και ο καημένος ο ενισχυτάκος ενώ φτιαχτηκε για να παίζει και να ευφραίνει καρδίες ανθρώπων κατέληξε στην αποθήκη του ενός  το 1994 και δεν ξανασχολήθηκε με τη μουσική.΄Όλα αυτά στην επαρχία, τώρα πλεον εδω και αρκετα μένω Αθήνα και ο ενισχυτής είχε ξεχαστει.

Ετσι μετά απο αυτό το σενάριο του Φώσκολου και έπειτα από 10ετη ανενεργή μουσική ζωη είπα να βγάλω τον εξοπλισμό μου να τον ξεσκονίσω να τον ανανεώσω και ψάχνοντας για ενισχυτή λάμπας μου ήρθε η σκέψη σαν τον Κύρο Γρανάζη ότι καποτε υπήρχε αυτός.

Τελικά βγήκε πριν 3 μήνες απο την αποθήκη του φίλου μου, κατασκονισμένος και κατατρομαγμένος αλλά διψώντας για ζωή. Τον πήγα σε γιατρό στην Αθήνα τον έκανε να κελαηδήσει, εντυπωσιάστηκε διότι δεν περίμενε να έχει τέτοιο ήχο φεντεροειδες και απο κει και περα με τις οδηγίες που μου έδωσε για το τι άλλο πρεπει να αλλαχτει για να γίνει ακόμη πιο αποδοτικός, ξεκίνησα μόνος μου να του αλλάξω πυκνωτές, κάποιες αντιστάσεις, reverb, gril cloth, face plate, ποτενσιόμετρα κλπ., χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις από ενισχυτές αλλά έχοντας μεγαλώσει σε συνεργείο-ηλεκτρ/νειο αυτοκινήτων όλο και κατι πιάνουν τα χέρια μου.

Αυτά για την ιστορία του φίλε bloody_sunday

Το μόνο που με λυπεί είναι μην επαναληφθει το σενάριο του Φώσκολου καθώς ειναι αρκετά μεγάλος για τον χώρο μου και θα με βόλευε κάποιος μικροτερος.

Ειδωμεν

Καλά ρε φιλαράκι, εσύ έχεις βρει το μυστικό για το ίντρο του  Supernatural του Peter Green, και παραπονιέσαι κιόλας...;

Αυτό δεν είναι τιποτα, εγώ εχω περισσότερο αν το ανοιξω τέρμα

Ενδιαφέρουσα ιστορία, και ευχαριστούμε που την παρέθεσες! Φαίνεται όντως μεγάλος και πολύ βαρύς (είχα κάποτε κι εγώ 2x12 combo και το κουβάλημα ήταν εφιάλτης), αλλά πάρε μια ωραία flight case με ροδάκια και η ζωή σου θα γίνει πιο εύκολη. Όσο για το αν θα τον κρατήσεις, νομίζω πως από τη στιγμή που έχεις αναμνήσεις από αυτόν και του κάνεις restoration, έχει βρει ήδη την προσοχή που του αξίζει.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Τελικά ανακαλύφθηκε από που προερχοταν το όλο θέμα, απλώς το καινούργιο reverb tank που τοποθετήθηκε είναι πολύ πιο ευάισθητο από αυτό που είχε, επίσης επηρεαζόταν και από τον μαγνητη του μεγαφώνου που ήταν κοντά. Γι αυτό ο μάγκας ο κατασκευαστής του το είχε μέσα σε ένα ξύλινο κουτί (σαν καπέλο απο πανω) το οποίο εγώ είχα αποφασίσει να αφαιρέσω.

Φορώντας του το καπελάκι διορθώθηκε κατά πολύ, το επένδυσα εσωτερικά με αλουμινόφυλλο για να κόβει το μαγνητικό πεδίο (δεν ξέρω αν αυτό εχει καποια χρήση θεώρησα ότι είναι σωστό) έβαλα και το σφυγγάρι που είχε και οκ. Για να το εξαλείψω πάντως χρειάζεται άλλο reverb tank με τι προδιαγραφές του παλιού, κατι που δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω εφ' όσον λειτουργεί πολύ καλα,  απλώς δεν πρέπει να τερματίζω το ποτενσιόμετρό του.

Καλά λεει ο λαός από τα λάθη σου μαθαίνεις...

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια 

Το αλουμινόφυλλο που έβαλες απο την μέσα μεριά του κουτιού καλό θα είναι να το γειώσεις κάπου.

Ίσως να χρειάζεσαι επένδυση με το λεγόμενο mu-metal, το οποίο είναι ένα μεταλικό κράμα σιδήρου-νικελίου και χρησιμοποιείται για μονώσεις απο μαγνητικά πεδία...  (τρεχα γυρευε, που λενε..)

edit-> Αν ανοίξεις το tank, μπορέις να muteάρεις λίγο τις σούστες για να μην ταλαντώνονται τόσο πολύ, ίσως με λίγο βαμβάκι ή κάτι παρεμφερές, αλλά να μην τις μπλοκάρεις τελείως.

Πάντως το "χαώδες" Reverb πιστεύω είναι και λόγω χαρακτηριστικών του tank, που όπως λές είναι ασύμβατο με το design του κυκλώματός σου.

...ίσως ένα μεγαλύτερης τιμής ποτενσιόμετρο για το reverb control?

Εχω αντιμετωπίσει παρόμοιο εφέ στον Twin reverb μου (έχω μέσα Delta Pro με ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ μαγνήτες) αλλά με αλλαγή στον driver (12AT7) έστρωσε.

Επίσης τσέκαρε τα καλώδια που πανε-έρχονται στο tank.

Μπορει να είναι παλιά και φθαρμένα και να μην έχουν καλή θωράκιση.

Πάρε ενα σετάκι καλής ποιότητας RCA για να έχουν επαρκέστερο shielding.

ασχετη ερωτησις: koap4 = paok4 ?  :)

wood matters

Ευχαριστώ alderbody, το ενα το tank που έβαλα γράφει 8 ohm και το άλλο 40 ohm

...ο αναγραμματισμός σου στο τελος είναι σωστός  ;)

Ευχαριστώ alderbody, το ενα το tank που έβαλα γράφει 8 ohm και το άλλο 40 ohm

χμμμ... λογικό λοιπόν το ...χάος

αρα, δεν ανοίγεις πολύ το reverb....  ;D

wood matters

Ακριβώς έτσι, ανοιγω το ποτενσιόμετρο έως την ώρα 1 και ως εκεί έχει ενα υπέροχο reverb, απο κει και πέρα μπαίνουν και τα κλαρίνα

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου