Insectius Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2013 Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2013 Καλημέρα παιδιά ,εδώ και κάτι μήνες έχω ξεκινήσει την δικιά μου diy κιθάρα εφτάχορδη fanned fret, compound radius, neck through, scale 27-25 από bubinga και πεύκο. Έχω φτάσει στην τοποθέτηση της βέργας και έχω κάποιες απορίες αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος. Η βέργα είναι τυλιγμένη με κάτι σαν μπλε ταινία ,να την αφαιρέσω; έχω την εντύπωση ότι περιόριζε την κίνηση της όταν έλεγξα την λειτουργία της. Η ταστιέρα είναι τώρα γύρω στα 7mm στο κέντρο της ,θα αντέξει μόνη της την βέργα ή να την βουλιάξω και άλλο και να προσθέσω ένα κομμάτι ξύλο από πάνω; έχω πάρει σιλικόνη αν και δεν νομίζω ότι πολυχρειάζεται καθώς έχω την βέργα μέσα πολύ σφιχτά στις άκρες,μήπως να ανοίξω χώρο να κινείται ελάχιστα; Μερικές φώτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Insectius Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2013 και πως την φανταζόμουν τελιωμένη.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sotos9 Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2013 Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2013 Καλημέρα παιδιά ,εδώ και κάτι μήνες έχω ξεκινήσει την δικιά μου diy κιθάρα εφτάχορδη fanned fret, compound radius, neck through, scale 27-25 από bubinga και πεύκο. Έχω φτάσει στην τοποθέτηση της βέργας και έχω κάποιες απορίες αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος. Η βέργα είναι τυλιγμένη με κάτι σαν μπλε ταινία ,να την αφαιρέσω; έχω την εντύπωση ότι περιόριζε την κίνηση της όταν έλεγξα την λειτουργία της. Η ταστιέρα είναι τώρα γύρω στα 7mm στο κέντρο της ,θα αντέξει μόνη της την βέργα ή να την βουλιάξω και άλλο και να προσθέσω ένα κομμάτι ξύλο από πάνω; έχω πάρει σιλικόνη αν και δεν νομίζω ότι πολυχρειάζεται καθώς έχω την βέργα μέσα πολύ σφιχτά στις άκρες,μήπως να ανοίξω χώρο να κινείται ελάχιστα; Μερικές φώτο. Δυσκολο project.. Mε το καλο να την φτιαξεις. Ανυπομονώ να την δω. metal και φραπε!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bouzoukleri Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2013 Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2013 με κουρδίζεις , όλο και σκέφτομαι να παραγγείλω μια http://www.rondomusic.com/product6146.html και σιχτιρίζω τον εαυτό μου όταν μπορούσα και δεν αγόρασα μια τέτοια με το καλό να την τελειώσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
HellFire Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2013 Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2013 Καλημέρα παιδιά ,εδώ και κάτι μήνες έχω ξεκινήσει την δικιά μου diy κιθάρα εφτάχορδη fanned fret, compound radius, neck through, scale 27-25 από bubinga και πεύκο. Έχω φτάσει στην τοποθέτηση της βέργας και έχω κάποιες απορίες αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος. Η βέργα είναι τυλιγμένη με κάτι σαν μπλε ταινία ,να την αφαιρέσω; έχω την εντύπωση ότι περιόριζε την κίνηση της όταν έλεγξα την λειτουργία της. Η ταστιέρα είναι τώρα γύρω στα 7mm στο κέντρο της ,θα αντέξει μόνη της την βέργα ή να την βουλιάξω και άλλο και να προσθέσω ένα κομμάτι ξύλο από πάνω; έχω πάρει σιλικόνη αν και δεν νομίζω ότι πολυχρειάζεται καθώς έχω την βέργα μέσα πολύ σφιχτά στις άκρες,μήπως να ανοίξω χώρο να κινείται ελάχιστα; Μερικές φώτο. Οι απαντήσεις που κερδίζουν είναι, Όχι, όχι και…όχι. Η μπλε ταινία είναι εκεί για να μην κολλήσει το truss rod κατά λάθος όταν βάλεις την κόλα στο μπράτσο. 7χιλ είναι μια χαρά, το θέμα είναι τι κολλα χρησιμοποίησες? Αν ανοίξεις το κανάλι του truss rod τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα το TR να συντονίζει όταν παίζεις και αυτό να καταστήσει την κιθάρα σου άχρηστη. Καλό είναι να βάλεις λίγη σιλικόνη σε ένα-δυο μέρη του TR ώστε να αποφύγεις αυτό το φαινόμενο. Έχω και εγώ μια ερώτηση? Από που αγόρασες την ξυλιά? Rest in Peace, Rest in Polaris! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Insectius Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ sotos9 και bouzoukleri και εγώ θέλω να την δω τελειωμένη ...βασικά θέλω να ξυπνήσω αύριο και να την δω γυαλισμένη έτοιμη για ροκιές χαχα. bouzoukleri η 6άρα που έβαλες μου φαίνεται λίγο άσχημη η άλλη στο λινκ είναι πιο ωραία και αρκετά φτηνή! δες και αυτές να κουρδιστείς και άλλο! http://www.metalguitarist.org/forum/frontpage-news/23517-gotm-july-2010-matts-carbon-fiber-fanned-fret-oni-seven-string.html https://lh3.googleusercontent.com/-nm6z4tjo9nc/T2HCVEQl7OI/AAAAAAAACO0/ePz2DNh0WG0/s800/IMG_20120315101857.jpg HellFire ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου ,σκεφτόμουν να βάλω ψαρόκολλα που την χρησιμοποιούν κάποιοι και καλά για τις ιδιότητες στον ήχο που προσφέρει κάτω από την ταστιέρα αλλά δεν βλέπω να βρίσκω και δεν τρελαίνομαι να λιώνω κρέατα για να φτιάξω οπότε μάλλον θα βάλω μια pva που έχω με λίγες σταγόνες κυανοακριλική σε κάποια σημεία, για να προσφέρει μια αρχική σύσφιξη μέχρι να στεγνώσει η pva . Η ξυλεία (για την μπουμπίνγκα φαντάζομαι ρωτάς) είναι από ένα ξυλεμπορικό στα Χανιά. Στείλε μου πμ αν θες να σου όνομα. Το καλό ήταν ότι μου έκοψε το μαδέρι όσο το ήθελα και δεν κόστισε πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
HellFire Δημοσιευμένο 9 Αυγούστου 2013 Share Δημοσιευμένο 9 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ να είσαι καλα insect. Είμαι σίγουρος ότι το όργανο όταν τελειώσει θα είναι κούκλα. Rest in Peace, Rest in Polaris! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση