Προς το περιεχόμενο

Ποιος ειναι ο ρολος του μπασου στο συγκροτημα?

alkias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι' date='πολλους τους θεωρω ασχετους γιατι με εκνευριζει αυτο το πανω κατω η πενα γιατι δεν εχουμε τα μυδια να τα παιξουμε με δαχτυλα,που οπως και να το κανουμε ΕΙΝΑΙ ο σωστος τροπος να παιξεις μπασσο.[/quote']

Ε είσαι σε άλλη συχνότητα τελείωσε! Έχεις μπρεδέψει τα γένια με τα χτένια και τα μύδια με τα ...

αλλα..Δε μου κανει κουκου!!

E πέστο καλέ τόσο καιρό! Έχω ένα γνωστό γιατρό, θα σε βοηθήσει!

:lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 125
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εγώ ρε γαμώτο δεν μπορώ να παίξω με πένα, αν και θέλω! Μάλλον φταίνε τα μαθήματα κλασικής κιθάρας που έκανα μικρός... fleamail μπάς κι έχεις κάνα γιατρό και για μένα;;;

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Ναι' date='πολλους τους θεωρω ασχετους γιατι με εκνευριζει αυτο το πανω κατω η πενα γιατι δεν εχουμε τα μυδια να τα παιξουμε με δαχτυλα,που οπως και να το κανουμε ΕΙΝΑΙ ο σωστος τροπος να παιξεις μπασσο.[/quote']

Ε είσαι σε άλλη συχνότητα τελείωσε! Έχεις μπρεδέψει τα γένια με τα χτένια και τα μύδια με τα ...

αλλα..Δε μου κανει κουκου!!

E πέστο καλέ τόσο καιρό! Έχω ένα γνωστό γιατρό' date=' θα σε βοηθήσει![/b'] :lol:

Ακουω την περιπτωση...λοιπον!!! :D :D

Ρε φίλε γνώμη σου ναι' date=' αλλά το να χαρακτηρίζεις κάποιον άσχετο μπασίστα επειδή παίζει με πένα σημαίνει ότι είσαι ανήμεροτος και κολλημένος![/quote']Ανενημερωτος δεν ξερεις αν ειμαι...Επισης ΟΥΤΕ κολλημενος απ τη στιγμη που παραδεχομαι οτι μπορει καποια φαση να αλλαξω γνωμη πανω σε καποια θεματα.Εχω ακουσει και ακουω πολλες μπαντες που χρησ/ποιουν πενα στο μπασσο -βλ.camel,jethro tull,traffic,sabbath,purple και χιλιες δυο ακομα..Μην αναφερω τα funky..Σαν μπασσιστας ομως δεν το αποδεχομαι ρε φιλε,αυτο με κανει κολλημενο?Ναι,πολλους τους θεωρω ασχετους γιατι με εκνευριζει αυτο το πανω κατω η πενα γιατι δεν εχουμε τα μυδια να τα παιξουμε με δαχτυλα,που οπως και να το κανουμε ΕΙΝΑΙ ο σωστος τροπος να παιξεις μπασσο.Εννοειται πως υπαρχουν μουσικες που ειναι σχεδον απαραιτητη η πενα αλλα..Δε μου κανει κουκου!!

ps:Και βιντεο με τον Jaco να ανεβασεις με πενα(που δεν..),και παλι αυτος ο ανθρωπος τα καλυτερα τα επαιξε με δαχτυλα.Εξαλλου με τα δαχτυλα ενας μπασσιστας εχει μεγαλυτερο ευρος συχνοτητων,τεχνικων και ηχων.

That's all folks!

:D

Εμενα παλι η δικη μου εμπειρια ειναι οτι ολοι οι μπασιστες που μου κουνιοταν οτι δεν παιζουν με πενα γιατι "παραειναι" ευκολα ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΑΝ να παιξουν με πενα οταν τους το ζητουσα (ναι το ΖΗΤΟΥΣΑ μια & ημουν/ειμαι ο παραγωγος) οποτε επερναν τον πουλο απο την ηχογραφηση & επαιζα εγω που ..μπορουσα.. :lol:

Το ιδιο και με τη μπαντα μου ολοι οι "κολλημενοι" με τα δακτυλα μπασιστες που προσπαθησαν να παιξουν τον πρωτο δισκο μας οπου παιζω εγω με πενα (& σιγα το δυσκολο μπασο που παιζω...) απετυχαν οικτρα & τη θεση την πηρε ενας μπασιστας ο οποιος μπορει να παιζει ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ στυλ.... :wink: (ο συγκεκριμενος μπασιστας προτιμα να παιζει με τα δακτυλα αλλα απο μονος του μου ειπε οταν ακουσε τα κομματια οτι "αυτα παιζονται μονο με πενα"..)

Μη κολλας λοιπον γιατι κλεινεις πορτες.. :wink:

Α, και το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ μπασο εχει τοση σχεση με το ορθιο μπασο οση και η ηλεκτρικη με την κλασσικη κιθαρα (δηλ. ΚΑΜΜΙΑ)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Υπάρχει καμιά μέθοδος για μπάσο με πένα ή είναι απλά εξάσκηση; Γιατί όταν προσπαθώ να παίξω έτσι, ο καρπός μου κάνει γωνία... 270 μοίρες και κουράζεται πολύ γρήγορα...

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Ξεκίνα πολύ αργά με το μετρονόμο στο 50-60 και ανέβαινε ταχύτητες σταδιακά και μόνο όταν νιώθεις άνετα!

Για αρχή ξεκίνα σε ανοιχτές χορδές και μετά πιάσε και κλίμακες. Αυτό που θέλεις να πετύχεις είναι να προσαρμόσεις το δεξί χέρι στη πιέση, γι αυτό μην σε απασχολεί πολύ το αριστερό...

Κράτα τη πένα με 3 δάχτυλα και προσπάθησε να μη σφίγγεις πολύ τον αντίχειρα, θα σε βοηθήσει περισσότερο

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου