Προς το περιεχόμενο

Brick - μια φοβερη ταινια και soundtrack.

odis13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι εντυπώσεις μου από το Brick (ευχαριστώ Οδυσσέα!): ωραία ταινία, όχι τόσο ωραία όσο ακούγεται kate me, αλλά εξαιρετική σαν πρωτόλεια δουλειά ενός νεοβγαλμένου από την σχολή κινηματογράφου, και σαν φόρος τιμής στα παλιά νουάρ μέσα σε ένα setting εντελώς άσχετο αλλά μυστηριωδώς πετυχημένο (ένα λύκειο στην αμερικάνικη επαρχία). Aρχικά πίστεψα πως αν ο Σαίξπηρ ήταν παιδί της γενικότερης Generation X και είχε γεννηθεί κάπου σε αυτά τα μέρη, θα έφτιαχνε μια τέτοια ταινία... δυστυχώς όμως όσο αυτή προχωρούσε η εντύπωσή μου άρχισε να ξεθωριάζει, μιας και άρχισε να βαρυφορτώνεται και με χαρακτήρες, και με διαλόγους, και με subplots. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν ένας δημιουργός/σκηνοθέτης νιώθει πως έχει να πει πολλά (ειδικά στην πρώτη του ταινία) και προσπαθεί να το κάνει μονομιάς.

Σημειωτέον πως έχει ωραίες ιδέες όπως την εστίαση στα παπούτσια των ηρώων ως πινελιές της περσόνας τους, επιρροές σκηνικών, φωτισμού εσωτερικών χώρων και υποβολιμιαίων υπόκωφων spooky ηχοτοπίων από David Lynch, έξυπνα πρακτικά εφφέ (μη ψηφιακά, ως σινεφίλ αναφορά και λόγω χαμηλού μπάτζετ) όπως αυτά που χρησιμοποιούσε ο Χίτσκοκ με την κίνηση της κάμερας, και άλλα αρκετά. Γενικά όμως θα την χαρακτήριζα ως μια προσπάθεια απλά ενδιαφέρουσα... Το σάουντρακ πάντως είναι όντως πολύ καλό και ταιριάζει άψογα με τα διαδραματιζόμενα.

Το Looper το θεώρησα μια βαρετή, άνιση και γενικά μετριότατη ταινία που προσπάθησε να διαχειριστεί το θέμα του ταξιδιού του χρόνου μέσα σε μια περιπέτεια - δράμα, χωρίς όμως την σεναριακή άνεση άλλων συναφών ταινιών όπως πχ. του Terminator, χωρίς την πετυχημένη καλλιτεχνική διεύθυνση του "φθαρμένου" αστικού σκηνικού του μακρινού μέλλοντος όπως πχ. του District 9, του Blade Runner ή του Children of Men, και χωρίς τη συνοχή και το ενδιαφέρον που οι φήμες και τα τρέιλερ σε προδιαθέτουν πως θα έχει.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

To είδα και εγώ.

Δεν με ενθουσίασε, για την ακρίβεια ούτε καν μου άρεσε  ;D, αλλά το έχω πάθει και εγώ με αντίστοιχες ταινίες (να ενθουσιαστώ-ίσως και χωρίς λόγο ;D) .

Ωραίο soundtrack έχει πάντως.

Το είδα και γω μόλις χθες. Ούτε και γω ενθουσιάστηκα. Ούτε το soundtrack μου έκανε εντύπωση. Βέβαια για χαμηλού κόστους ταινία ήταν καλή.

Η ταινία κερδίζει στο στατικό περιβάλλον όπου κανείς άλλος έξω από τους ήρωες δεν επεμβαίνει.

Στο ωραίο μοντάζ. Στο ζουμ της αρχικής σκηνής του τούνελ (Χίτσκοκ;) αλλά χάνει στις ερμηνείες ή μάλλον στην σύλληψη των χαρακτήρων.

ο χρόνος αρκετός 

χάνει στις ερμηνείες ή μάλλον στην σύλληψη των χαρακτήρων.

Αυτο ηταν ενα απο τα (πολυ λιγα ομολογω, πειτε με και fanboy:P) σημεια της ταινιας που με ενοχλησε και εμενα ελαφρως. Υπηρχαν και καποιες σεναριες "τρυπες", ειδικα οσον αφορα το παρελθον των χαρακτηρων που σε ενα βαθμο περαιτερω εμποδιζε την αναπτυξη και τη ρεαλιστικοτητα τους. Τοσο που σε μια στιγμη απιστευτης βαρεμαρας επιασα και ξεφυλισσα το shooting script μπας και ικανοποηθει η περιεργεια μου για το τι παιχτηκε στη φαση με τον Jerr που αναφερουν μερικες φορες, αλλα τζιφος.

Σημειωτέον πως έχει ωραίες ιδέες όπως την εστίαση στα παπούτσια των ηρώων ως πινελιές της περσόνας τους

Bloody θυμαμαι να ακουω οτι αυτα τα shots ειναι "δανεισμενα" απο το Cowboy Bebop, μια anime σειρα που απο ο,τι ελεγε ο Johnson τον επηρεασε αρκετα στο γυρισμα του Brick. Αλλα επειδη απο anime ντεν σκαμπαζει δε ξερω κατι περισσοτερο.

@LK γιατιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

Ούτε εγώ ξέρω πολλά από anime μιας και έχει χαοτική ποικιλία, αλλά εξακολουθεί να είναι ωραία ιδέα που λειτουργεί θαυμάσια σαν εικόνα σε κινηματογραφικό επίπεδο, και που δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί σε άλλη ταινία...

• Moderator

@LK γιατιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

Δεν μου άρεσε σε αμιγώς «κινηματογραφικά» θέματα, και όχι τόσο σε σεναριακό (όχι ότι εκεί πήρε φωτιά, αλλά θα το ξεπερνούσα).

Π.χ. ΔΕΝ μου άρεσε ο φωτισμός της .

Ενώ είχε γενικά πολύ καλά πλάνα, σε μια noir ταινία, θέλω συγκεκριμένα πράγματα.

Μου φάνηκε πολύ πσιφιακή η εικόνα :P .

Σαν να γυρίστηκε με μια πολύ καλή HD camera....ένας γάμος  ;D (μεγάλο frame rate, το ήθελα πιο saturated , εκεί κάπου στα 24 fps :P). (αξιοπρεπές μοντάζ, αλλά δεν το έσωζε).

Ούτε color correction ιδιαίτερο, ούτε «σκοτινίλα»…..μου έλειπε η «ατμόσφαιρα» γενικότερα (η μουσική όντως προσπαθούσε να φτιάξει το κλίμα, αλλά δεν μου αρκούσε).

Θεματολογικά , ενώ μου άρεσε σαν ιδέα (ένα noir film με παιδιά), και κάποια άλλα τερτίπια σκηνοθετικά (π.χ οι άντρες πρωταγωνιστές έπαιζαν με τα ίδια ρούχα , από την αρχή ως το τέλος ;D), κάπου με έχασε, για όλα τα παραπάνω.

Οι ερμηνείες τέλος, και εμένα δεν με έπεισαν.

Σε κάθε περίπτωση, ΔΕΝ μετάνιωσα που την είδα. Ήθελα να δω και κάτι σύγχρονο να ξεκολλήσω.

Oκ, σε πιανω. Βασιμη κριτικη σιγουρα. Εμενα δε με χαλασε ιδιαιτερα, ειδα τη μη-standard noir ατμοσφαιρα ως υποσυνολο του ολου "μη-standard noir" film. Αν και in hindsight, οι αγαπημενες μου σκηνες απο την ταινια ηταν οι πιο dark οποτε αν ολο το φιλμ ειχε πιο πολυ σκοτινιλα οπως λες ισως να μου ειχε αρεσει ακομα περισσοτερο.

Αποψε (αν προλαβω) εχω στο προγραμμα το Le Feu παντως  ;)

• Moderator

Αποψε (αν προλαβω) εχω στο προγραμμα το Le Feu παντως  ;)

:D

Μου φάνηκε πολύ πσιφιακή η εικόνα :P .

Σαν να γυρίστηκε με μια πολύ καλή HD camera....ένας γάμος  ;D (μεγάλο frame rate, το ήθελα πιο saturated , εκεί κάπου στα 24 fps :P).

Καμία σχέση, ούτε ως εντύπωση ούτε ως διαπίστωση... πού το είδες το πσιφίο?? Χώρια που πλέον δεν είναι καθόλου εύκολο να το διακρίνεις, χρησιμοποιήθηκε κανονικότατο film stock (και παρά το χαμηλό μπάτζετ της ταινίας).

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου