Προς το περιεχόμενο

μετασχηματιστής και fuzzface

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρες. Εχω βάλει έναν αντάπτορα σε ενα fuzzface ώστε να το τροφοδοτώ με ρεύμαν. Εκτός απο το ότι πρέπει να είναι 9volt ο μετασχηματιστής πόσα μιλιαμπέρ πρέπει να έιναι .?

Πχ 200 φτάνουν ή πρέπει να δώ για μεγαλύτερο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σιγα μη θελει και 900.... ;D...παραπανω απο...5.. δεν νομιζω να ειναι...προσεξε γιατι καποια fuzz εχουν αναποδη πολικοτητα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Βρήκα έναν 9 βολτο  στα 200  απο εναν ασύρματο για μωρά ;D θα με καλύψει ε?

Το πετάλι είναι dallas arbiter fuzzface  το κόκκινο. Εχει ανάποδη πολικότητα αλλά πρόσθεσα ακόμη έναν αντάπτορα για ανάποδη πολικότητα και θα είμαι οκ

Βρήκα έναν 9 βολτο  στα 200  απο εναν ασύρματο για μωρά ;D θα με καλύψει ε?

Το πετάλι είναι dallas arbiter fuzzface  το κόκκινο. Εχει ανάποδη πολικότητα αλλά πρόσθεσα ακόμη έναν αντάπτορα για ανάποδη πολικότητα και θα είμαι οκ

Ναι μην αγχώνεσαι

Flying High Again

Ο αντάπτορας που αναφέρεις νομίζω δεν κάνει δουλειά.. Τα τρανζίστορ του fuzz σου είναι PNP και για να αλλάξει η πολικότητα του πεταλιού χρειάζεται τσιπάκι στο κύκλωμα του πεταλιού.. Οπότε απλά, μην το συνδέεις στο ίδιο τροφοδοτικό με άλλα πετάλια, εκτός κι αν το τροφοδοτικό σου έχει isolated εξόδους όπου το fuzz σου θα πρέπει να παίρνει μόνο του μία έξοδο.

Αυτό σκέφτηκα αυτόματα κι εγώ, όμως όπως αναφέρει και παραπάνω έχει ανεξάρτητο μετασχηματιστή, οπότε αν δεν βάλει daisy chain μαζί με άλλα πετάλια τότε θα είναι isolated. Απλά πρέπει να προσέξει με την πολικότητα μην του βάλει την αντίθετη κι έχει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

To fuzz θα εχει τον 200αρι μετασχηματιστη που είπα παραπάνω τα υπόλοιπα πετάλια τροφοδοτούνται απο 1  one spot.Ηδη έκανα την λαλακία και το είχα συνδέσει με ανάποδη πολικότητα και απλά δε δούλευε.Ευτυχώς που δεν έκαψα κάτι. Μετά μου έδωσε ο άλλος κιθαρίστας ένα καλωδιάκι  απο κάποιο άλλο one spot που είχε πάρει αυτό που το έβαζες σε πετάλια με ανάποδη πολικότητα και δούλεψε.Απλά και το fuzz και τα άλλα πετάλια είναι συνδεμένα στο ίδιο πολύμπριζο.Δε νομίζω να δημιουργεί πρόβλημα αυτο

Δε το νομίζω, αλλά μην το αποκλείεις... τουλάχιστον ο μετασχηματιστής να δίνει ρεύμα μόνο στο φαζ, και όχι και σε άλλα πετάλια με επέκταση. Ίσως να'ναι μπελάς βέβαια αφού με μια αλκαλική μπαταριούλα θα μπορούσες να το έχεις πολύ καιρό (αν βέβαια έβγαζες το βύσμα από το input όταν δεν το χρησιμοποιούσες) χωρίς ανησυχίες για καψίματα κλπ. Αν και το να χρησιμοποιείς συνεχώς μπαταρίες είναι αντιοικονομικό και αντιοικολογικό (αμφότερες ανησυχίες σεβαστές).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Σκέψου ότι αν βάλεις λεντάκι λειτουργίας στο Fuzzface καταναλώνει περισσότερο ρεύμα από το ίδιο το κύκλωμα.Μια μπαταριούλα θα κρατήσει για εκατοντάδες ώρες λειτουργίας οπότε δεν θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να μπλέκεις με τροφοδοσίες.

Παρά την πολύ απλή του σχεδίαση, η μαγεία του κυκλώματος κρύβεται στο να πολωθούν σωστά τα τρανζιστοράκια γερμανίου (αυτός είναι και ο λόγος που στα 60ς τα δοκιμάζανε σε ντουζίνες μέχρι να βρούν κάποιο που να ακούγεται σωστά).

Αυτό το επισημαίνω γιατί η πόλωση γίνεται θεωρώντας τάση τροφοδοσίας τα 9V μιας μπαταρίας, ενώ οι μετασχηματιστές πολλές φορές δίνουν υψηλότερη τάση από αυτό και μπορεί να μετακινήσουν το bias προς τα πάνω..Ειδικά στην Ελλάδα με τις θερμοκρασίες που έχουμε το καλοκαίρι και δεδομένης της θερμοευαισθησίας των τρανζίστορς αυτών, θα εκπλαγείς από το πόσο διαφορετικά μπορεί να ακούγεται και πώς συμπεριφέρεται ανάλογα με τις "μέρες" του.

Για να μην ανοίξουμε και συζητήσεις που... αγγίζουν τη σφαίρα της μουσικής μυθολογίας όπως ότι τα φαζ γερμανίου ακούγονται καλύτερα με μπαταρία!

Παραθέτοντας τον analogman:

Using a power supply may add AC hum noise, and can affect the tone, as the best sound is obtained by using an old style non-alkaline battery. I get these two for a dollar at the DOLLAR STORES. I like the Eveready 1222 "black cat", Maxell, or Panasonics. An Alkaline battery will sound a bit dull in a germanium fuzzface, it can lose some character (you can hear the difference in a sound sample above). It's not just the voltage that makes batteries and power supplies sound different. It's the resistance, inductance, and capacitance in the battery, which is part of the circuit in a fuzzface.
 ::)

Φημολογείται ότι ο Eric Johnson μπορεί να σου πεί και τη μάρκα της μπαταρίας που έχει ένα fuzzface χαχα  ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου